Χρήματα Online: 3 Βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
3 Βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις προτού ξεκινήσεις να κερδίζεις τα πρώτα σου χρήματα online.
Χρήματα Online: 3 Βασικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις
© Liza Summer στο Pexels.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Αν αναζητάς τρόπους με τους οποίους μπορείς να κερδίζεις χρήματα online, τότε πιθανότατα να έχεις ήδη βρει μια πληθώρα διαφορετικών τρόπων και μοντέλων. Με τόσους πολλούς διαφορετικούς τρόπος για να χτίσεις το δικό σου εισόδημα, πως μπορείς να σιγουρευτείς πως έχεις επιλέξει τον κατάλληλο για εσένα; Και τι πρέπει να κοιτάς κάθε φορά ώστε να αποφεύγεις όσους προσπαθούν να σε εκμεταλλευτούν για να κερδίζουν χρήματα από εσένα;

Τι να προσέχεις όταν ψάχνεις τρόπους για να κερδίζεις χρήματα online

Χάρη στο ίντερνετ, υπάρχουν πλέον εκατοντάδες διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να κερδίζεις χρήματα online. Ωστόσο, ανάμεσα στους λίγους αξιόπιστους, υπάρχει και ένας τεράστιος αριθμός από scammers που προσπαθούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες σου ώστε να κερδίζουν αυτοί περισσότερα χρήματα.

Επιπλέον, υπάρχουν εκατοντάδες υπηρεσίες και εφαρμογές που σου υπόσχονται πως μπορείς να κερδίζεις χρήματα online, μόνο για να δεις πως μπορείς να βγάλεις από 100€ έως 200€ μηνιαίως το πολύ. Ένα καλό τέτοιο παράδειγμα είδαμε φυσικά με τις εφαρμογές που σου επιτρέπουν να βγάζεις λεφτά παρακολουθώντας διαφημίσεις. Με την ίδια περίπου λογική λειτουργούν και όλες οι πλατφόρμες που σου επιτρέπουν να βγάζεις λεφτά συμπληρώνοντας έρευνες για διάφορες εταιρείες.

Προσπάθησε να αποφύγεις επίσης τις εκατοντάδες χιλιάδες ‘Πυραμίδες’ που υπάρχουν, οι οποίες έχουν όλες μια αρχή και ένα τέλος. Έχουμε δει επανειλημμένες φορές πως από τέτοιου είδους επιχειρηματικά μοντέλα, μόλις το 1% καταφέρνει να βγάλει αρκετά χρήματα, και αυτό στηρίζοντας τη βάση του πάνω στην δουλειά άλλων ανθρώπων που προσκάλεσε.

3 Βασικά πράγματα που πρέπει να όταν ξεκινάς να κερδίζεις χρήματα online

Αποφεύγοντας τα λάθος επιχειρηματικά μοντέλα και τις πυραμίδες είναι μόλις η αρχή για να ξεκινήσεις να κερδίζεις χρήματα online πιο γρήγορα και εύκολα. Για να μην χάσεις άδικα τον χρόνο, τα χρήματα και το πάθος σου για να ξεκινήσεις κάτι καινούργιο, μπορείς να ξεκινήσεις βάζοντας αρχικά τις δεξιότητες σου κάτω και βλέποντας σε τι είσαι αρκετά καλός/ή.

1. Βάλε κάτω όλες τις δεξιότητες σου

Τι είναι το MLM Marketing και αξίζει να ασχοληθείς το 2023;
© Fotos στο Unsplash.

Κατά πάσα πιθανότητα, έχεις ήδη μια δουλειά στην οποία πηγαίνεις σε καθημερινή βάση. Μπορεί επίσης να έχεις οικογένεια και παιδιά, άλλες υποχρεώσεις, χόμπι ή ακόμα και να είσαι φοιτητής που προσπαθεί να βγάλει χρήματα, οπότε ο ελάχιστος χρόνος που σου απομένει θέλεις να πηγαίνει μόνο σε σημαντικά πράγματα τα οποία θα σε ωφελήσουν στο σύντομο ή μακρινό μέλλον.

Το πρώτο και σημαντικότερο λάθος που κάναμε οι περισσότεροι από εμάς όταν ξεκινούσαμε, όσο απλό κι αν σου ακούγεται, ήταν να επιλέξουμε τους λάθους τρόπους για να κερδίζουμε χρήματα online. Πιο συγκεκριμένα, αρκετοί επιλέξαμε τρόπους τους οποίους δεν θα αντέχαμε να ασχοληθούμε για αρκετές ώρες την ημέρα, για χρόνια. Τις ξεκινήσαμε με κύριο στόχο να κερδίσουμε χρήματα και τίποτε άλλο κατά νου.

Για να ξεκινήσεις σωστά και να μην χάνεις τον χρόνο σου με κάτι το οποίο πιθανότατα θα βαρεθείς λίγο καιρό αργότερα, επέλεξε οτιδήποτε σχετίζεται ή βασίζεται στις δεξιότητες που έχεις.

  • Σε τι είσαι αρκετά καλός/ή και γνωρίζεις πως να το κάνεις απ’ έξω και ανακατωτά;
  • Τι είναι αυτό που θα μπορούσες να κάνεις μια ζωή χωρίς να το βαρεθείς;
  • Ποια είναι τα ενδιαφέροντα σου και πως μπορούν να συνδυαστούν με το online εισόδημα;
  • Ποιες άλλες δεξιότητες έχεις που μπορούν να ωφελήσουν την αρχή σου;

Ξεκίνα από τα βασικά, δημιουργώντας ένα προσχέδιο με όλα όσα έχεις την δυνατότητα και μπορείς να κάνεις, τα οποία σου αρέσουν και δεν πρόκειται να βαρεθείς στο σύντομο μέλλον.

2. Μετέτρεψε τις δεξιότητες σου σε εισόδημα

Λεφτά από το Ίντερνετ: Πως να βγάλεις 500€ γρήγορα (2023)
Γυναίκα κρατάει λεφτά / © Sasun Bughdaryan στο Unsplash.

Τώρα που γνωρίζεις με τι ακριβώς θέλεις να ασχοληθείς, στη συνέχεια θα χρειαστεί να βρεις όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να το μετατρέψεις σε μια πηγή εισοδήματος.

Για παράδειγμα, αν σου αρέσει να σχεδιάζεις, τότε μπορείς να σχεδιάζεις [λογότυπα, εξώφυλλα, social media posts, ebook covers, podcasts covers και πολλά άλλα) για επιχειρήσεις και ιδιώτες. Μπορείς επίσης να πουλάς τα σχέδια σου σε διάφορες πλατφόρμες, ή ακόμα και να τα χρησιμοποιείς σε άρθρα και βίντεο τα οποία έχεις monetize με τις διαφημίσεις της Google AdSense.

Αν σου αρέσει να διδάσκεις πάνω σε έναν κλάδο, τότε μπορείς να δημιουργείς σειρές μαθημάτων (online courses) και να τα πουλάς είτε μέσα από το δικό σου WooCommerce ηλεκτρονικό κατάστημα, είτε και από τρίτες πλατφόρμες όπως το Gumroad, το Shopify και το Squarespace. Αν σου αρέσει να γράφεις, μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου blog, ενώ αν σου αρέσουν τα βίντεο, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το YouTube και το TikTok για να ξεκινήσεις να κερδίζεις χρήματα online.

Επιπλέον, αν κατασκευάζεις τα δικά σου χειροποίητα προϊόντα, μπορείς να ξεκινήσεις να τα πουλάς από πλατφόρμες όπως το Etsy και το eBay. Αν δεν έχεις τα δικά σου προϊόντα, τότε μπορείς να ασχοληθείς με το Dropshipping, κάνοντας συνεργασίες με εκατοντάδες προμηθευτές. Και αν τίποτα από αυτά δεν ανήκει στον κλάδο σου αλλά είσαι ελεύθερος επιχειρηματίας (freelancer), τότε πλατφόρμες όπως το Fiverr.com, το UpWork.com και το Freelancer.com είναι οι δημοφιλέστερες επιλογές ώστε να ξεκινήσεις να παρέχεις τις υπηρεσίες σου.

Υπάρχουν εκατοντάδες τρόποι με τους οποίους μπορείς να κερδίζεις χρήματα online ή να μετατρέψεις το χόμπι και τα ενδιαφέροντα σου σε ένα ισχυρό παθητικό εισόδημα.

3. Κάνε μια έρευνα αγοράς πάνω στον κλάδο σου

Τι είναι και πως να κάνεις μια Έρευνα Αγοράς
© Devon Janse van Rensburg στο Unsplash.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων παρακάμπτουν αυτό το βήμα, το οποίο χωρίς να το γνωρίζουν, είναι ζωτικής σημασίας. Η δημιουργία μιας έρευνας αγοράς μπορεί να μην ακούγεται ευχάριστη και να είναι πολλές φορές χρονοβόρα, μα μπορεί να γίνει ένας ιδιαίτερα διασκεδαστικός τρόπος που θα σου μάθει πολλά για το τι κάνεις καλά και τι όχι.

Διάβασε τον οδηγό του TechGuides για το πως να κάνεις μια έρευνα αγοράς, παρακολουθώντας όλους τους ανταγωνιστές που υπάρχουν αυτή την στιγμή, πως τους βρίσκει ο κόσμος, τι κάνουν καλά και τι λάθος, τι στρατηγικές έχουν αναπτύξει και που εστιάζουν ώστε να συνεχίζουν να κερδίζουν χρήματα online. Η ίδια έρευνα αγοράς θα σου δείξει επίσης τι έχει πραγματική ζήτηση αυτή την στιγμή πάνω στον κλάδο σου, τι προτιμάει ο κόσμος και τι έχει αποτύχει τα τελευταία χρόνια.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εργαλεία όπως το Bing AI Chat και το ChatGPT, εκ των οποίων και τα δύο βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη και είναι ιδανικά για να ξεκινήσεις μια έρευνα αγοράς πιο εύκολα από ποτέ άλλοτε.

Συνοψίζοντας..

Υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικοί τρόποι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ξεκινήσεις να κερδίζεις χρήματα online. Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες εργαλεία, υπηρεσίες και πλατφόρμες που μπορούν να απλοποιήσουν τις καθημερινές σου εργασίες, παρέχοντας σου όλα τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες που θα χρειαστείς.

Αξιοποιώντας αυτά τα συστήματα θα είσαι σε θέση να αυτοματοποιήσεις τις περισσότερες διαδικασίες και να εργάζεσαι πάνω στα projects ή τους πελάτες σου με μεγαλύτερη ευκολία και άνεση.

Η έλλειψη επιμονής και υπομονής, η αδιαφορία να ασχοληθούμε με ό,τι πραγματικά μας αρέσει, η κακή ποιότητα, η καθυστέρηση για την ολοκλήρωση των εργασιών μας και η έλλειψη μιας αναλυτικής έρευνας αγοράς είναι μόλις μερικοί παράγοντες για τους οποίους αποτυγχάνουν οι περισσότεροι νέοι επιχειρηματίες.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε