Πως να βγάλεις χρήματα από το YouTube το 2024

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Ένας πλήρης οδηγός για νέους YouTubers και δημιουργούς περιεχομένου που θέλουν να βγάλουν χρήματα από τα βίντεο που ανεβάζουν στην πλατφόρμα του YouTube.
Πως να βγάλεις χρήματα από το YouTube το 2022
YouTube / Image Credits: Oberon Copeland στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Δεν είναι πλέον μυστικό πως ορισμένοι από τους γνωστότερους celebrities αυτή την στιγμή, είναι YouTubers που ξεκίνησαν ως δημιουργοί περιεχομένου. Άνθρωποι οι οποίοι ήθελαν να μοιραστούν τις γνώσεις, τις ιστορίες και τις απόψεις τους μαζί με το κοινό τους. Και με όλο και περισσότερους YouTubers να βγάζουν χρήματα από το YouTube, τι ακριβώς κάνουν και πως τους πληρώνει η πλατφόρμα;

Είτε ενδιαφέρεσαι να ξεκινήσεις ένα καινούργιο YouTube Κανάλι, είτε έχεις ήδη ένα υπάρχον και θέλεις να επωφεληθείς από αυτό βγάζοντας μερικά χρήματα, τότε μέσα από αυτό τον οδηγό θα βρεις ορισμένους από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσεις ένα εισόδημα από τα βίντεο σου. Παρόλα αυτά, για να καταφέρεις να βγάλεις χρήματα από το YouTube, θα πρέπει να καλύπτεις τις προϋποθέσεις της πλατφόρμας και να έχεις αρκετές χιλιάδες προβολές και subscribers.

Πως να βγάλεις χρήματα από το YouTube

Όλοι οι τρόποι με τους οποίους μπορείς να βγάζεις χρήματα από τα βίντεο που ανεβάζεις στο YouTube Κανάλι σου.

1. Κάνε εγγραφή στο YouTube Partner Program

Το YouTube Partner Program (Ελλ: Πρόγραμμα Συνεργατών YouTube) είναι το πρόγραμμα στο οποίο εγγράφονται οι περισσότεροι YouTubers και ξεκινάνε να βγάζουν τα πρώτα τους χρήματα. Για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, το YouTube Partner Program τους παρέχει το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος τους.

Πιο συγκεκριμένα, όταν εγγράφεσαι στο YouTube Partner Program, ξεκινάνουν και εμφανίζονται και προβάλονται διαφημίσεις στα βίντεο σου. Όσες πιο πολλές προβολές έχουν τα βίντεο σου, τόσο πιο πολλά χρήματα θα βγάζεις. Η υπηρεσία συνδέεται απευθείας με το Google AdSense, οπότε θα χρειαστεί να κάνεις εκεί μια εγγραφή και να συμπληρώσεις τα στοιχεία και τον τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο θα γίνονται οι καταθέσεις κάθε 21 του μήνα.

Ελάχιστες απαιτήσεις για να εγγραφείς στο Πρόγραμμα Συνεργατών

Για να μπορέσεις να εγγραφείς στο Πρόγραμμα Συνεργατών του YouTube, θα πρέπει να καλύπτεις τις παρακάτω προϋποθέσεις της πλατφόρμας:

Αν μόλις ξεκίνησες ένα YouTube Κανάλι, τότε θα χρειαστεί να ανεβάσεις το επαρκή περιεχόμενο για να φτάσεις τον ελάχιστο αριθμό των ωρών παρακολούθησης και τους 1.000 subscribers ώστε να μπορέσεις να εγγραφείς στο Πρόγραμμα Συνεργατών.

Πως να εγγραφείς στο Πρόγραμμα Συνεργατών του YouTube

Αν έχεις καλύψει όλες τις προϋποθέσεις της πλατφόρμας, τότε μπορείς να εγγραφείς και να ενεργοποιήσεις το Πρόγραμμα Συνεργατών ακολουθώντας παρακάτω βήματα:

 1. Κάνε σύνδεση στο YouTube Κανάλι στο οποίο θέλεις να βγάλεις χρήματα.
 2. Κάνε κλικ στο εικονίδιο του λογαριασμού σου (τέρμα επάνω δεξιά).
 3. Κάνε κλικ στην επιλογή YouTube Studio.
 4. Από το αριστερό μενού, κάνε κλικ στην επιλογή “Δημιουργία εσόδων“.
 5. Διάβασε και αποδέξου τους όρους χρήσης της υπηρεσίας.
 6. Δημιούργησε ένα καινούργιο λογαριασμό στην Google AdSense και στη συνέχεια σύνδεσε την με το YouTube Κανάλι σου.
 7. Επέλεξε ποιοι τύποι διαφημίσεων θέλεις να εμφανίζονται στα βίντεο σου.

Μόλις εγγραφείς στο Πρόγραμμα Συνεργατών του YouTube, στη συνέχεια πήγαινε ξανά πίσω στο YouTube Studio, κάνε κλικ στην επιλογή Analytics από το αριστερό πλαϊνό μενού και κάνε κλικ στην ενότητα “Έσοδα” για να δεις τα χρήματα που παράγει το Κανάλι σου από το περιεχόμενο που έχεις ανεβάσει.

Φυσικά, θα χρειαστεί να περάσουν πρώτα μερικές ώρες ή ημέρες (ανάλογα τις προβολές που έχεις) ώστε να δεις πόσα χρήματα μπορείς να βγάλεις από τα βίντεο που έχεις ανεβάσει. Η πλατφόρμα προσπαθεί επίσης να προβλέψει στο περίπου πόσα έσοδα μπορεί να βγάλει το Κανάλι σου με το περιεχόμενο που έχεις ανεβασμένο αυτή την στιγμή και τις προβολές που λαμβάνουν τα βίντεο σου κάθε μέρα.

2. Χρησιμοποίησε το Affiliate Marketing

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα μέσω του affiliate marketing και του vlogging. Θα βρεις αρκετούς YouTubers και δημιουργούς περιεχομένου που αξιολογούν διάφορα προϊόντα και υπηρεσίες από αγαπημένα τους brands, παρέχοντας affiliate συνδέσμους στις περιγραφές των βίντεο τους για να αυξήσουν τα χρήματα που βγάζουν.

Για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, μόνο οι διαφημίσεις που προβάλλονται στο YouTube μέσω της AdSense δεν είναι αρκετές για να παράγουν το επιθυμητό εισόδημα. Έτσι, συνδυάζουν διαφορετικούς τρόπους ώστε να αυξήσουν τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να βγάλουν χρήματα από το περιεχόμενο που ανεβάζουν στην πλατφόρμα – και το ίδιο θα πρέπει να κάνεις κι εσύ.

Διάβασε το άρθρο “Τι είναι το Affiliate Marketing και πως βγάζεις χρήματα;” ώστε να μάθεις πως λειτουργεί, πως βγάζουν χρήματα οι affiliate marketers και σε ποια affiliate δίκτυα μπορείς να εγγραφείς ώστε να ξεκινήσεις να προωθείς προϊόντα και υπηρεσίες από γνωστά brands μέσα σε λίγες μόλις ώρες.

Ξεκίνα αρχικά εισάγοντας τους affiliate συνδέσμους στις περιγραφές των βίντεο σου. Αρκετοί YouTubers επιλέγουν να προσθέτουν με affiliate συνδέσμους τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούν, συμπεριλαμβανομένων της κάμερας, του μικροφώνου, των προγραμμάτων και του φωτιστικού εξοπλισμού. Έτσι, αν κάποιος ενδιαφέρεται να ξεκινήσει το δικό του Κανάλι, μπορεί να αποκτήσει τον ίδιο εξοπλισμό με τον αγαπημένο του YouTuber.

Για να αυξήσεις ακόμη περισσότερο τα χρήματα που βγάζεις από το YouTube σε συνδυασμό με το affiliate marketing, μπορείς να δημιουργείς περιεχόμενο που αφορά συγκεκριμένα προϊόντα ή online υπηρεσίες, δημιουργώντας αξιολογήσεις (reviews) που βασίζονται πάνω στις δικές σου προσωπικές εμπειρίες και απόψεις. Παρόλα αυτά, μην προωθείς ποτέ τίποτα το οποίο δεν θα χρησιμοποιούσες ή δεν θεωρείς πως είναι αξιόπιστο.

3. Ενεργοποίησε το Shopping στο YouTube

Αν είσαι κάτοχος ηλεκτρονικού καταστήματος, τότε μπορείς να αυξήσεις τις πωλήσεις των προϊόντων σου μέσω της πλατφόρμας χάρη στο “Shopping στο YouTube”. Με το YouTube Shopping, οι δημιουργοί που πληρούν τις προϋποθέσεις μπορούν να προωθούν εύκολα προϊόντα από τα καταστήματά τους στο YouTube, ενώ κερδίζουν χρήματα.

Μέσω του YouTube Shopping, θα έχεις την δυνατότητα να ρυθμίσεις και να συνδέσεις το ηλεκτρονικό σου κατάστημα με το YouTube Κανάλι σου, ώστε να προβάλλει τα προϊόντα σου στα βίντεο και τα live streams σου.

Οι λειτουργίες του YouTube Shopping περιλαμβάνουν:

 • Το κατάστημα του καναλιού σου.
 • Προϊόντα στις τελικές οθόνες των βίντεο σου.
 • Επισημασμένα προϊόντα στα βίντεο και live streamings.
 • Καρφιτσωμένα προϊόντα στη ζωντανή συζήτηση.

Οι χρήστες που θα παρακολουθούν τα βίντεο σου θα μπορούν επίσης να αναζητούν και να αγοράζουν τα προϊόντα σου μέσα από το κατάστημα που θα έχεις στο Κανάλι σου, από τις τελικές οθόνες που θα εμφανίζονται στα βίντεο σου, από ένα ράφι προϊόντων ή μια επικάλυψη κάτω από τα βίντεο και τα live streams σου, καθώς επίσης και καρφιτσώνοντας ένα προϊόν στα live streams σου.

4. Ενεργοποίησε τα Super Chat και Super Stickers

Τα Super Chat και Super Stickers είναι δύο εξαιρετικοί τρόποι για να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα από το YouTube, όταν οι subscribers και άλλοι χρήστες της πλατφόρμας παρακολουθούν ένα live stream σου. Για την ακρίβεια, οι χρήστες θα έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν Super Stickers για να βλέπουν μια ψηφιακή ή κινούμενη εικόνα να αναδύεται στη ροή συζήτησης του live stream.

Παρόλα αυτά, για να χρησιμοποιήσεις τόσο το Super Chat όσο και τα Super Stickers, θα πρέπει πρώτα το Κανάλι σου να πληροί τις βασικές προϋποθέσεις της πλατφόρμας. Αρχικά, θα πρέπει να έχεις εγγραφεί στο Πρόγραμμα Συνεργατών του YouTube, να είσαι άνω των 18 ετών, να βρίσκεσαι σε μια από τις διαθέσιμες τοποθεσίες (είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα) και να έχεις ενεργοποιημένη την ζωντανή συζήτηση στα live streams σου.

Το YouTube Κανάλι σου θα πρέπει να είναι επίσης δημόσιο και όχι ιδιωτικό, ενώ δεν θα πρέπει να περιλαμβάνεται περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους. Αν απενεργοποιηθεί η ζωντανή συζήτηση στο Κανάλι σου, θα απενεργοποιηθούν επίσης και οι δύο λειτουργίες από τα live streams σου.

Προφανώς, τόσο το Super Chat όσο και τα Super Stickers απευθύνονται σε δημιουργούς περιεχομένου που σκοπεύουν να κάνουν live streaming μέσω της πλατφόρμας. Επομένως, δεν θα σου χρειαστούν αν σκοπεύεις να ανεβάζεις μόνο βίντεο στο Κανάλι σου και να μην δημιουργείς ζωντανές ροές.

5. Ενεργοποίησε τις συνδρομές καναλιού

Οι συνδρομές καναλιού είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να βγάλεις χρήματα από το YouTube, αλλά απαιτεί να χτίσεις πρώτα ένα κοινό γύρω από το Κανάλι σου. Οι θεατές που θα συμμετέχουν στο Κανάλι σου ως μηνιαίοι συνδρομητές, θα πληρώνουν κάθε μήνα για να λαμβάνουν περιεχόμενο μόνο για μέλη, όπως σήματα, emoji κ.α.

Αυτό σημαίνει πως αν έχεις αρκετούς συνδρομητές, θα λαμβάνεις σταθερά κάθε μήνα χρήματα από τον κάθε συνδρομητή. Ωστόσο, θα χρειαστεί να δημιουργείς έξτρα περιεχόμενο και να αλληλοεπιδράς με τους συνδρομητές του καναλιού σου. Μπορείς να ανεβάζεις μοναδικά βίντεο μόνο για μέλη, να κάνεις live streams και να απαντάς σε ερωτήσεις τους και πολλά ακόμη.

Για να μπορέσεις να ενεργοποιήσεις τις συνδρομές καναλιού, θα πρέπει να καλύπτεις όλες τις προϋποθέσεις και τους όρους της πλατφόρμας, να έχεις εγγραφεί στο Πρόγραμμα Συνεργατών του YouTube, να έχεις ενεργοποιήσει την καρτέλα “Κοινότητα” στο Κανάλι σου και να μην ανεβάζεις περιεχόμενο ακατάλληλο για ανηλίκους.

6. Συνεργάσου με brands για sponsored περιεχόμενο

Μόλις δημιουργήσεις το κανάλι σου, ανεβάσεις αρκετό περιεχόμενο και μαζέψεις τουλάχιστον 10,000 subscribers, στη συνέχεια θα έχεις την δυνατότητα να συνεργαστείς με αρκετά διαφορετικά brands σε ολόκληρο τον κόσμο ώστε να προωθείς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Ένα μεγάλο ποσοστό από YouTubers βγάζουν το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματος τους από το sponsored περιεχόμενο που ανεβάζουν. Με κάθε brand θα κλείνεις διαφορετικές διαφημιστικές συμφωνίες, ενώ μπορείς να χρησιμοποιείς παράλληλα και τα affiliate προγράμματα τους ώστε να λαμβάνεις προμήθεια για κάθε ολοκληρωμένη πώληση, lead ή λήψη.

Αρκετά brands πληρώνουν από $0.05 έως και $0.15 για κάθε προβολή που λαμβάνουν τα βίντεο σου. Ενώ σύμφωνα με τα δεδομένα του WebFX, οι περισσότεροι YouTubers παγκοσμίως χρεώνουν τα εξής:

 • $200 για κάθε βίντεο για YouTubers με 10,000 subscribers.
 • $2,000 για κάθε βίντεο για YouTubers με 100,000 subscribers.
 • $20,000 για κάθε βίντεο για YouTubers με 1,000,000 subscribers.

Το κόστος ωστόσο μπορεί να είναι διαφορετικό ανάλογα με τη θεματολογία που έχεις, τα δημογραφικά στοιχεία από τα στατιστικά σου, την ποιότητα του περιεχομένου σου, πόσο διαφορετικά ή μοναδικά είναι τα βίντεο σου, καθώς επίσης και από τις πόσες πωλήσεις παράγεις στα brands με τα οποία συνεργάζεσαι.

Με όλα αυτά κατά νου, φρόντισε να συνεργάζεσαι μόνο με επιχειρήσεις που εμπιστεύεσαι και να προωθείς μόνο προϊόντα και υπηρεσίες που έχεις χρησιμοποιήσει και είναι αξιόπιστες. Εναλλακτικά, το κοινό σου θα πάψει πολύ γρήγορα να σε εμπιστεύεται, με αποτέλεσμα να δεις τις πωλήσεις σου να μειώνονται με ταχείς ρυθμούς. Η εμπιστοσύνη άλλωστε είναι απαραίτητη για να έχεις πωλήσεις.

7. Δημιούργησε το δικό σου merchandise

Αν έχεις χτίσει ένα κοινό από θεατές που σε εμπιστεύονται και ξεκίνησες να βγάζεις ήδη τα πρώτα σου χρήματα από τις διαφημίσεις του YouTube, τότε μπορείς να το πας ένα επίπεδο παραπέρα, προωθώντας και πουλώντας το δικό σου merchandise. Το Linus Tech Tips είναι ένα καλό παράδειγμα, καθώς προωθούν το δικό τους merchandise μέσω των βίντεο τους με έξυπνους, αστείους και διασκεδαστικούς τρόπους.

Μπορείς επίσης να επιλέξεις μεταξύ από μια πληθώρα επιλογών για το merchandise που θα δημιουργήσεις. Το budget θα παίξει επίσης σημαντικό ρόλο εδώ, καθώς θα πρέπει να κάνεις μια μικρή ή μεγάλη επένδυση στην αρχή ώστε να αποκτήσεις όλο το merchandise που θα χρειαστείς. Μπορείς να δημιουργήσεις μπλουζάκια ή κούπες του καφέ με το λογότυπο του YouTube καναλιού σου, αυτοκόλλητα, καπέλα και πολλά πολλά ακόμη.

Επιπλέον, το να πουλάς το δικό σου merchandise θα σε ωφελήσει μελλοντικά, καθώς όσοι πιο πολλοί άνθρωποι θα αγοράζουν τα προϊόντα που πουλάς, τόσο πιο καλή offline προώθηση θα γίνεται για το κανάλι σου και το περιεχόμενο που δημιουργείς.

Συχνές ερωτήσεις για νέους YouTubers

Έως πόσα χρήματα μπορώ να βγάλω από το YouTube;

Δεν υπάρχει περιορισμός στα χρήματα που μπορείς να βγάλεις από το περιεχόμενο που ανεβάσεις στην πλατφόρμα. Το YouTube όχι μόνο σου επιτρέπει να βγάζεις χρήματα με διαφορετικούς τρόπους, όπως από τις διαφημίσεις, το Super Chat, τα Super Stickers και τους συνδρομητές, αλλά και να χρησιμοποιείς παράλληλα και άλλους τρόπους για να αυξήσεις το εισόδημα σου. Το affiliate marketing και το sponsored περιεχόμενο είναι ένας από αυτούς.

Τι είναι η Google AdSense και πως συνδέεται με το YouTube;

Η Google AdSense είναι ένα δίκτυο που χρησιμοποιούν εκατομμύρια bloggers και vloggers για να προβάλουν διαφημίσεις στις ιστοσελίδες και τα κανάλια τους. Το YouTube σου δίνει την δυνατότητα να συνδέσεις το κανάλι σου με τον AdSense λογαριασμό σου, απ’ όπου και θα έχεις την δυνατότητα να βλέπεις πόσα χρήματα έβγαλες από το περιεχόμενο σου και πότε έγινε η πιο πρόσφατη πληρωμή στο λογαριασμό που δήλωσες.

Μπορώ να βγάλω χρήματα από το YouTube κατευθείαν;

Όχι, οι νέοι YouTubers θα πρέπει πρώτα να καλύψουν τις βασικές προϋποθέσεις της πλατφόρμας. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον 1,000 subscribers και 4,000 ώρες προβολών στα βίντεο σου τους τελευταίους 12 μήνες ώστε να μπορέσεις να εγγραφείς στο Πρόγραμμα Συνεργατών του YouTube. Παρόλα αυτά, μπορείς να βάζεις affiliate συνδέσμους από τα πρώτα σου κιόλας βίντεο, αυξάνοντας τις πιθανότητες να κερδίσεις χρήματα από τρίτα affiliate δίκτυα.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε