Πως να Βγάζεις Χρήματα από Online Έρευνες | Οδηγός 2024

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Αν και δεν πρόκειται να πλουτίσεις με αυτό τον τρόπο, υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες που σου επιτρέπουν να βγάζεις χρήματα από ερεύνες, συμπληρώνοντας κάθε ερώτηση που σου παρέχεται.
Πως να Βγάλεις Χρήματα από Έρευνες

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Αλλιώς γνωστές και ως “online surveys”, οι ψηφιακές έρευνες σου επιτρέπουν να βγάζεις χρήματα καθώς συμπληρώνεις διάφορες ερωτήσεις για μια πληθώρα θεμάτων. Οι έρευνες προωθούνται επίσης από αρκετές ιστοσελίδες ως ένας απ’ τους γρηγορότερους τρόπους για να βγάλεις λεφτά online, αλλά έως πόσα μπορείς να κερδίζεις κάθε μέρα και ποιες ιστοσελίδες σου δίνουν αυτή την δυνατότητα;

Οι online έρευνες δεν εμφανίστηκαν ή έγιναν δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. Για την ακρίβεια, υπάρχουν αρκετά χρόνια τώρα και έχουν αναπτυχθεί με αρκετούς τρόπους ώστε να προσελκύσουν περισσότερους ανθρώπους. Πρόκειται για έναν τρόπο ο οποίος παρουσιάζεται ως μια εύκολη λύση για να βγάζεις λεφτά από το σπίτι χωρίς ιδιαίτερη κούραση, αλλά κατά πόσο ισχύει;

Μέσα από αυτό τον οδηγό, θα δούμε αν πραγματικά αξίζει να ασχοληθείς με τις online έρευνες και περίπου έως πόσα χρήματα θα είσαι σε θέσει να βγάζεις από κάθε πλατφόρμα.

Είναι νόμιμο να βγάζεις χρήματα από online έρευνες;

Ναι, είναι απολύτως νόμιμο να βγάζεις χρήματα συμπληρώνοντας online έρευνες στο Διαδίκτυο. Παρόλα αυτά, θα χρειαστεί να συμβουλευτείς έναν/μια λογιστή/ρια ώστε να σε ενημερώσει για τους τρόπους με τους οποίους θα μπορείς να δηλώνεις το εισόδημα που κερδίζεις απ’ τις έρευνες στην εφορία.

Όλες οι ιστοσελίδες που θα αναφερθούν σε αυτό το άρθρο αναπτύσσονται από νόμιμες εταιρείες και χρησιμοποιούνται από εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Μέσα από αυτές θα έχεις την δυνατότητα να συμπληρώνεις έρευνες και στη συνέχεια να κερδίζεις χρήματα για κάθε ολοκληρωμένη έρευνα.

Οι περισσότερες ιστοσελίδες πληρώνουν επίσης μέσω κατάθεσης σε τραπεζικό λογαριασμό, ή ακόμα συχνότερα, μέσω PayPal. Οι πλατφόρμες που υποστηρίζουν την PayPal ως μέθοδο πληρωμής είναι συχνά νόμιμες, καθώς η εταιρεία ζητάει επίσημα έγγραφα για να δηλωθεί ένας λογαριασμός επαγγελματικός.

Προσοχή ωστόσο, καθώς τα τελευταία χρόνια έχουν αναφερθεί εκατοντάδες ψεύτικες πλατφόρμες οι οποίες υποσχόντουσαν γρήγορα χρήματα από έρευνες, μόνο για να κλείσουν λίγο καιρό αργότερα, αφήνοντας όλους τους χρήστες τους απλήρωτους. Προτού ξεκινήσεις να επενδύεις χρόνο σε μια πλατφόρμα ερευνών, κάνε μια γρήγορη μελέτη και σιγουρέψου πως είναι νόμιμη.

Έως πόσα χρήματα μπορώ να βγάλω από online έρευνες;

Αν θέλεις να βγάλεις γρήγορα και εύκολα λεφτά από το σπίτι, τότε οι online έρευνες δεν πρόκειται να σε κάνουν πλούσιο/α. Για την ακρίβεια, κατά πάσα πιθανότητα θα καταφέρεις να κερδίζεις περίπου από 2,00 – 4,00€ τη μέρα. Σε μια συζήτηση που είχα με μια φίλη η οποία περνούσε αρκετές ώρες την ημέρα συμπληρώνοντας έρευνες, έβγαζε περίπου 30,00 – 40,00€ για 50 ώρες εργασίας.

Οπότε όχι, οι έρευνες δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος για να ξεκινήσεις να βγάζεις αρκετά χρήματα online ή για να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα. Αλλά εάν δεν έχεις τίποτε άλλο να κάνεις και δεν θέλεις να σπαταλάς τον χρόνο σου στο TikTok και το Instagram, τότε μπορείς να συμπληρώνεις online έρευνες και να κερδίζεις λίγα χρήματα κάθε φορά.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφερθεί πως κάποιες ιστοσελίδες πληρώνουν περισσότερα χρήματα από κάποιες άλλες. Κάποιες ιστοσελίδες μάλιστα εμφανίζουν δημόσια τα χρήματα που κερδίζεις για κάθε έρευνα που συμπληρώνεις, ενώ σημαντικό ρόλο παίζει κάποιος φορές και η τοποθεσία στην οποία βρίσκεσαι, όπου για Ελλάδα δεν θα βρεις τον ίδιο αριθμό ερευνών όπως για Αμερική ή άλλες γνωστές Ευρωπαϊκές χώρες.

Οι καλύτερες Survey ιστοσελίδες για να βγάζεις χρήματα από έρευνες

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες αυτή την στιγμή που σου επιτρέπουν να κερδίζεις χρήματα συμπληρώνοντας online έρευνες, παρόλα αυτά, δεν πληρώνουν όλες το ίδιο και σίγουρα δεν έχουν τον ίδιο αριθμό διαθέσιμων ερευνών όσο άλλες.

Με όλα αυτά κατά νου, είναι σημαντικό να εγγραφείς σε όσες περισσότερες μπορείς, ελέγχοντας τη καθεμία για τουλάχιστον 3-7 ημέρες.

Θα συνεχίσω να ανανεώνω την παραπάνω λίστα με νέες ιστοσελίδες για να βγάζεις χρήματα από έρευνες, ενώ αν γνωρίζεις κάποια που δεν καταχώρησα παραπάνω, τότε θα χαρώ να δω τις προτάσεις σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου.

Τι να προσέχεις με τις online έρευνες

Αν το μειονέκτημα των λίγων χρημάτων δεν αποτελεί ιδιαίτερο πρόβλημα για εσένα και σκοπεύεις να ξεκινήσεις να ολοκληρώνεις online έρευνες, τότε υπάρχουν ορισμένα πράγματα που καλό είναι να γνωρίζεις, μιας και δεν είναι όλα “άσπρο-μαύρο” στον κόσμο του διαδικτύου.

  • Μην συμπληρώνεις surveys που ζητάνε ευαίσθητα δεδομένα όπως τον αριθμό του τραπεζικού σου λογαριασμό, τον αριθμό της ταυτότητας σου, ή ακόμα και το Α.Φ.Μ. ή το ΑΜΚΑ σου. Οτιδήποτε θεωρείται ως “ευαίσθητο δεδομένο” είναι καλό να παραμένει κρυφό.
  • Να είσαι πάντα ειλικρινείς στις έρευνες που συμπληρώνεις, καθώς όσο πιο αναλυτικές είναι οι απαντήσεις σου, τόσες πιο πολλές νέες και πιο καλοπληρωμένες έρευνες θα βλέπεις.
  • Μην χρησιμοποιήσεις το προσωπικό ή επαγγελματικό σου email για να εγγραφείς σε αυτές τις ιστοσελίδες, καθώς θα λαμβάνεις ένα σκασμό από emails με νέες έρευνες, με αναφορές για τους πόντους που έχεις κερδίσει και για εκατοντάδες άλλες λειτουργίες κάθε πλατφόρμας.
  • Εγκατέστησε ένα anti-malware πρόγραμμα στον Windows υπολογιστή ή laptop σου. Κάποιες έρευνες τείνουν να ανακατευθύνουν σε ανεπιθύμητα προγράμματα και ιστοσελίδες. Κι ενώ ελέγχονται αρκετά συχνά από τις πλατφόρμες, προτείνεται να είσαι πάντοτε έξτρα προστατευμένος/η. Χρησιμοποίησε προγράμματα όπως το MalwareBytes που παρέχονται δωρεάν.
  • Κάποιες πλατφόρμες περιορίζουν την πρόσβαση τους σε συγκεκριμένες χώρες. Πρόσεχε πάντα πως η Ελλάδα δεν βρίσκεται μέσα σε αυτές, εναλλακτικά θα χάσεις άδικα τον χρόνο σου συμπληρώνοντας έρευνες, μόνο για να μην μπορείς να πληρωθείς αργότερα.

Στην περίπτωση που θέλεις να χρησιμοποιήσεις μια πλατφόρμα με έρευνες η οποία δεν είναι διαθέσιμη στην Ελλάδα (ακόμα), τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια VPN υπηρεσία όπως την NordVPN για να αποκτήσεις πρόσβαση στην πλατφόρμα από μια διαφορετική διεύθυνση IP. Δημιούργησε έναν online τραπεζικό λογαριασμό στην WISE για να αποκτήσεις ένα λογαριασμό στο εξωτερικό στην περίπτωση που η πλατφόρμα δεν δέχεται ελληνικά IBAN.

Αν ξεκίνησες να ασχολείσαι με τα online surveys και άρχισες να βλέπεις τα πρώτα χρήματα να καταθέτονται στο λογαριασμό σου, τότε θα χαρώ να μάθω ποια πλατφόρμα σου παρείχε τα καλύτερα αποτελέσματα, ποια ήταν η εμπειρία σου, αν σε δυσκόλεψε κάτι και ποιες είναι οι συμβουλές σου βάση της εμπειρίας που απέκτησες χρησιμοποιώντας αυτές τις ιστοσελίδες.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε