Πόσα χρήματα βγάζουν οι TikTokers από το TikTok το 2024;

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Έως πόσα χρήματα βγάζουν οι δημιουργοί περιεχομένου από την πλατφόρμα του TikTok κάθε χρόνο, και ποιος είναι ο κατάλληλος αριθμός από followers που πρέπει να έχεις ως TikToker για να κερδίζεις λεφτά;
Πόσα χρήματα βγάζουν οι TikTokers από το TikTok το 2023
TikTok / © Solen Feyissa στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Το TikTok συνεχίζει μέχρι και σήμερα να σπάει κάθε ρεκόρ με τη ραγδαία άνοδο του, ενώ εκατοντάδες χιλιάδες TikTokers έχουν καταφέρει να μετατρέψουν το TikTok λογαριασμό τους σε μια πηγή εισοδήματος, κερδίζοντας χρήματα με δημιουργικούς τρόπους. Αν ενδιαφέρεσαι να να μάθεις έως πόσα χρήματα βγάζουν οι TikTokers, μέσα από αυτό το άρθρο θα δούμε τα χρηματικά ποσά ορισμένων απ’ των γνωστότερων χρηστών.

Είτε σκέφτεσαι να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με το TikTok, είτε έχεις περιέργεια γύρω απ’ το χρηματικό ποσό που κερδίζουν οι γνωστότεροι TikTokers, αυτοί οι δημιουργοί περιεχομένου και καλλιτέχνες έχουν βρει έναν εξαιρετικό τρόπο για να κερδίζουν αρκετά χρήματα κάνοντας αυτό που αγαπούν.

Σχετικά άρθρα:

Πόσα χρήματα μπορείς να βγάλεις στο TikTok;

Σε γενικές γραμμές, ένας TikToker με ένα εκατομμύριο followers υπολογίζεται πως θα βγάζει μεταξύ 1,000$ και 30,000$ μηνιαίως.

Κατά μέσο όρο, ένας δημιουργός με μισό εκατομμύριο ακόλουθους ή προβολές μπορεί να κερδίσει έως και 450$ το μήνα. Για να υπολογίσεις πόσα χρήματα μπορεί να βγάζει ένας δημιουργός περιεχομένου ανά προβολή από μια διαφημιζόμενη ανάρτηση, πρέπει να έχεις υπόψιν ότι η πληρωμή για τις χορηγούμενες διαφημίσεις υπολογίζεται ανά 1000 προβολές. Επομένως, για μισό εκατομμύριο προβολές, εάν το συνολικό κέρδος είναι 450$, το εισόδημα για 1000 προβολές είναι 0,90$.

Όταν φτάσεις στο σημείο να έχεις τουλάχιστον μισό εκατομμύριο followers, τότε αναμένεται να βγάζεις περίπου 100$ ή 200$ ανά δημοσίευση, προωθώντας μια υπηρεσία ή ένα φυσικό ή ψηφιακό προϊόν. Οι χρήστες με λιγότερους followers θα δυσκολευτούν αρκετά να κλείσουν συνεργασίες και να βγάζουν αρκετά χρήματα όταν πρόκειται για μεθόδους που πληρώνουν ανά 1,000 προβολές.

Πόσα χρήματα βγάζουν οι γνωστότεροι TikTokers;

Το πρώτο και σημαντικότερο που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως η τοποθεσία παίζει μεγάλο ρόλο για το κέρδος που λαμβάνει κάθε TikToker. Για παράδειγμα, οι TikTokers στις ΗΠΑ κερδίζουν αρκετά περισσότερα χρήματα απ’ ότι οι TikTokers στην Ελλάδα, λόγω μεγαλύτερου ανταγωνισμού και ενεργών διαφημιζόμενων στην πλατφόρμα. Επομένως, το CPC (Cost Per Click) είναι υψηλότερο σε χώρες με μεγαλύτερο ανταγωνισμό, και έτσι τα μικραίνουμε ελάχιστα για χώρες όπως η Ελλάδα.

Σύμφωνα με την αναφορά του Forbes για το 2020, όπου δημοσίευσε την πρώτη λίστα με τους χρήστες του TikTok που βγάζουν τα περισσότερα λεφτά, η Addison Rae Easterling κέρδισε την πρωτιά έχοντας βγάλει 5 εκατομμύρια δολάρια μέσα σε έναν χρόνο. Η Charli D’ Amelio πήρε τη δεύτερη θέση με 4 εκατομμύρια δολάρια, ενώ η Dixie D’ Amelio έλαβε την τρίτη θέση με 2.9 εκατομμύρια δολάρια.

Οι χορηγούμενες δημοσιεύσεις είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος με τον οποίο βγάζουν χρήματα οι TikTokers. Για παράδειγμα, η Charli D’Amelio – η οποία έχει περισσότερους από 126 εκατομμύρια followers – μπορεί να βγάλει έως και 50,000$ γι ‘αυτό του είδους το περιεχόμενο. Στο εν τω μεταξύ, η Loren Gray – με περισσότερους από 40 εκατομμύρια followers – μπορεί να βγάλει έως και 15,000$ ή και περισσότερα.

Πως βγάζουν χρήματα οι influencers στο TikTok;

Μιας και πρόκειται για μια από τις γνωστότερες εφαρμογές παγκοσμίως, το TikTok δεν είναι απλά μια πλατφόρμα για να ανεβάζεις βίντεο, αλλά και ένα μέσο για να βγάλεις χρήματα ως δημιουργός περιεχομένου. Η πλατφόρμα άλλωστε έχει περισσότερους από 1.5 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, οπότε όλα τα brands βρίσκονται επίσης εκεί για να προωθηθούν.

Στο TikTok οι δημιουργοί περιεχομένου και οι influencers συνδυάζουν πολλαπλούς διαφορετικούς τρόπους για να βγάζουν χρήματα, αυξάνοντας έτσι το τελικό εισόδημα που κερδίζουν από το περιεχόμενο τους. Οι χορηγούμενες δημοσιεύσεις, το affiliate marketing, οι συνεργασίες με τρίτα brands και τα ενσωματωμένα εργαλεία του TikTok είναι μόλις μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να κερδίσει κάποιος χρήματα από το κοινωνικό δίκτυο.

Αν ενδιαφέρεσαι να πας το περιεχόμενο σου στο επόμενο επίπεδο και να μετατρέψεις το TikTok προφίλ σου σε μια πηγή εισοδήματος, τότε διάβασε τον οδηγό που είχα γράψει για το πως μπορείς να βγάλεις χρήματα από την πλατφόρμα.

Αξίζει να ασχοληθείς ως full-time TikToker;

Όπως μπορείς να καταλάβεις και από τις παραπάνω αναφορές, για να καταφέρεις να βγάζεις αρκετά χρήματα για κάθε δημοσίευση, θα πρέπει να έχεις και αρκετούς followers. Επιπλέον, τα κέρδη θα διαφέρουν ανάλογα με την τοποθεσία, τα δημογραφικά στοιχεία του κοινού σου και τις διαφορές στους διαφημιστικούς προϋπολογισμούς.

Αν καταφέρεις να φτάσεις στο σημείο να έχεις περισσότερους από 1 εκατομμύριο followers, τότε θα δεις και σημαντικά έσοδα από την πασίγνωστη πλατφόρμα. Παρόλα αυτά, οτιδήποτε λιγότερο θα αποτελέσει σε σημαντικά χαμηλότερους αριθμούς, οι οποίοι σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσαν να συγκριθούν με τους αριθμούς που βλέπουμε από γνωστούς influencers.

Μπορείς ωστόσο να αυξήσεις ακόμη περισσότερο αυτό τον αριθμό συνδυάζοντας διαφορετικούς τρόπους για να κερδίζεις εισόδημα. Όπως προανέφερα, το affiliate marketing, οι διαφημιστικές συμφωνίες με brands, τα ενσωματωμένα εργαλεία του TikTok και μια πληθώρα άλλων επιλογών είναι επίσης διαθέσιμα στις παλάμες των χεριών σου. Χρησιμοποίησε αρκετούς διαφορετικούς τρόπους για να βγάζεις χρήματα, δημιούργησε όσο πιο ποιοτικό περιεχόμενο μπορείς και μελέτησε γύρω απ’ τις στρατηγικές που ακολουθούν γνωστότεροι TikTokers για να συνεχίσουν να έχουν άνοδο.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Εκπτωτικά Κουπόνια & Προσφορές

50% ΕΚΠΤΩΣΗ
Hostinger
Προσφορές
Hostinger - Έως και 50% έκπτωση στο Cloud Hosting
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting πακέτα της Hostinger και 2 μήνες δωρεάν. Εμφάνιση λιγότερων
45% για 36 μήνες
BlueHost
BlueHost - WordPress Hosting από 2.95$
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting πακέτο για 36 μήνες. Εμφάνιση λιγότερων
69% Έκπτωση
NordVPN
Προσφορές
NordVPN - 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των...Εμφάνιση περισσότερων
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των 2 ετών. Εμφάνιση λιγότερων

Σχολιάστε