5 Εφαρμογές για να αφαιρείς το φόντο κάθε φωτογραφίας

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Η αφαίρεση του φόντου μιας φωτογραφίας μπορεί να γίνει μια κουραστική, χρονοβόρα και εκνευριστική διαδικασία. Ωστόσο, χρησιμοποιώντας αυτές τις 5 εφαρμογές, θα έχεις την δυνατότητα να αφαιρείς το φόντο μέσα σε μόλις μερικά δευτερόλεπτα.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Ενώ κάποτε η αφαίρεση του φόντου μιας φωτογραφίας απαιτούσε ορισμένες δεξιότητες πάνω σε ειδικευμένα προγράμματα, πλέον υπάρχουν αρκετές εφαρμογές που σου επιτρέπουν να αφαιρείς το φόντο κάθε φωτογραφίας με ιδιαίτερη ευκολία.

Με την ραγδαία εξέλιξη πάνω στην τεχνητή νοημοσύνη (AI), ολοένα και περισσότερες εφαρμογές κυκλοφορούν πλέον για κινητά, tablets και υπολογιστές που σου επιτρέπουν να επεξεργάζεσαι τις φωτογραφίες σου με αυτοματοποιημένα εργαλεία. Μέσα σε αυτές τις δυνατότητες, προσφέρεται και η επιλογή για να αφαιρείς το φόντο κάθε φωτογραφίας, είτε με χειροκίνητο τρόπο, είτε αφήνοντας την τεχνητή νοημοσύνη να αναλάβει την διαδικασία.

1. Adobe Photoshop

Διαθεσιμότητα: Windows, macOS

Ιδανικό για: Επαγγελματίες

Editor’s Rating: ⭐⭐⭐⭐⭐

Κόστος: 9,91€/μηνιαίως

Adobe Photoshop - Αφαίρεση Φόντου Φωτογραφίας

Το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων δεν χρειάζεται να μάθει περισσότερες πληροφορίες, μιας και η ονομασία είναι πασίγνωστη σε κάθε γωνία του πλανήτη μας. Το Adobe Photoshop είναι αναμφισβήτητα το πιο ισχυρό πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών, προσφέροντας τις πιο εξελιγμένες μορφές της τεχνητής νοημοσύνης για την επεξεργασία και τη δημιουργία σκηνών.

Αν και μπορείς να αποκτήσεις μια συνδρομητική έκδοση του Adobe Photoshop και να ξεκινήσεις να αφαιρείς άμεσα το φόντο κάθε εικόνας, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις και το Adobe Photoshop Express, μια πιο απλοποιημένη εφαρμογή για Android και iOS συσκευές. Εναλλακτικά, η παραδοσιακή έκδοση του προγράμματος για υπολογιστές θα καλύψει κάθε εργασία ή περίπλοκη επεξεργασία.

2. Fotor

Διαθεσιμότητα: Windows, macOS, Android

Ιδανικό για: Επαγγελματίες

Editor’s Rating: ⭐⭐⭐⭐⭐

Κόστος: 9,91€/μηνιαίως

Το Fotor είναι μια all-in-one εφαρμογή επεξεργασίας φωτογραφιών βασισμένη στην τεχνητή νοημοσύνη (AI). Σχεδιασμένη για όλους, προσφέρει μια ολοκληρωμένη σειρά λύσεων οπτικού περιεχομένου, συμπεριλαμβανομένων εργαλείων επεξεργασίας φωτογραφιών, δημιουργίας σχεδίου και δημιουργίας κολάζ φωτογραφιών. Με την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης, το Fotor κάνει την επεξεργασία φωτογραφιών πιο εύκολη από ποτέ.

Το εργαλείο αφαίρεσης φόντου της Fotor με τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να εξαλείψει αυτόματα τα φόντο από τις εικόνες μέσα σε δευτερόλεπτα. Με τον ενισχυτή φωτογραφιών AI της Fotor, ενώ μπορείς να βελτιώσεις γρήγορα την ποιότητα τους. Επιπλέον, τα avatars AI της Fotor παρέχουν έναν οικονομικά αποδοτικό τρόπο για να δημιουργείς φωτογραφίες που δημιουργούνται από το AI, απλά γράφοντας.

3. Background Eraser

Διαθεσιμότητα: Android

Ιδανικό για: Επαγγελματίες

Editor’s Rating: ⭐⭐⭐⭐

Κόστος: 9,91€/μηνιαίως

Background Eraser

Με 4.7 αστέρια στο Play Store και περισσότερες από 100 εκατομμύρια λήψεις, το Background Eraser είναι μια εξαιρετική εφαρμογή για την αφαίρεση του background απ’ τις φωτογραφίες σου, σχεδόν στιγμιαία. Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις τις εικόνες ως αυτοκόλλητα σε άλλες εφαρμογές για τη δημιουργία φωτομοντάζ, κολάζ και ούτω καθεξής.

Η εφαρμογή προσφέρει την λειτουργία “Magic”, η οποία ανιχνεύει αυτόματα τις άκρες των εικόνων για να διαγράφουν το φόντο ευκολότερα με και μεγαλύτερη ακρίβεια. Οι λειτουργίες “Auto” και “Color” μπορούν να διαγράφουν αυτόματα τα παρόμοια pixels, ενώ μπορείς να επιλέξεις να διατηρήσεις το φόντο κενό, ή ακόμα και να προσθέσεις κάποιο χρώμα, μια άλλη εικόνα κ.ο.κ.

4. Remove BG

Διαθεσιμότητα: Android, iOS

Ιδανικό για: Επαγγελματίες

Editor’s Rating: ⭐⭐⭐⭐

Κόστος: 9,91€/μηνιαίως

Background Eraser - Remove BG

Με 4.9 αστέρια και περισσότερες από 10 εκατομμύρια λήψεις, το Background Eraser – Remove BG (για Android και iOS) είναι η νούμερο ένα εφαρμογή για εκατομμύρια χρήστες που θέλουν να αφαιρούν το φόντο από τις φωτογραφίες του. Η εφαρμογή παρέχει και μια γόμα φόντου που σε βοηθάει να κόβεις αυτόματα το φόντο με τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης.

Πρόκειται για μια εφαρμογή που είναι εύκολη στη χρήση, αποθηκεύει τις εικόνες χωρίς φόντο σε PNG μορφή, προσφέροντας υψηλή ποιότητα μετά την εξαγωγή. Όπως και με τις αντίστοιχες εφαρμογές, έτσι και το Background Eraser – Remove BG προσφέρει και άλλα εργαλεία και δυνατότητες για να επεξεργάζεσαι περαιτέρω τις φωτογραφίες σου, να δημιουργείς αυτοκόλλητα, thumbnails για το YouTube και πολλά ακόμα.

5. Picsart

Διαθεσιμότητα: Windows, Android, iOS, Web

Ιδανικό για: Επαγγελματίες

Editor’s Rating: ⭐⭐⭐⭐

Κόστος: 9,91€/μηνιαίως

Το Picsart δεν προσφέρει απλά μερικά από τα καλύτερα εργαλεία επεξεργασίας φωτογραφιών που θα βρεις, με σου δίνει την δυνατότητα να γίνεις μέλος σε μια πλατφόρμα με περισσότερους από 150 εκατομμύρια δημιουργούς σε όλο τον κόσμο. Σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες εφαρμογές, το Picsart είναι ελάχιστα πιο δύσκολο στη χρήση και απαιτεί περισσότερο χρόνο για να το μάθεις, χάρη στην πληθώρα επιλογών που προσφέρει.

Με το Picsart δεν είναι απλά εύκολο να αφαιρέσεις το φόντο μιας εικόνας, αλλά και να την επεξεργάζεσαι με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Και το Picsart χρησιμοποιεί με τη σειρά του την τεχνητή νοημοσύνη, η οποία τείνει να αναλαμβάνει ένα μεγάλο μέρος της επεξεργασίας. Επιπλέον, είναι ιδανική για την επεξεργασία φωτογραφιών για προϊόντα, για να σχεδιάζεις φυλλάδια, να δημιουργείς αναρτήσεις για τα κοινωνικά δίκτυα κ.α.


Γνωρίζεις κάποια άλλη εφαρμογή για την αφαίρεση του φόντου κάθε φωτογραφίας που δεν έχει προστεθεί στην παραπάνω λίστα; Θα χαρώ να δω τις προτάσεις σου στα σχόλια στο τέλος του άρθρου και στη συνέχεια να τις ελέγξω.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε