Λεφτά από το Ίντερνετ: Πως να βγάλεις 500€ γρήγορα (2024)

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Αν και υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να βγάλεις λεφτά online, λίγοι σου επιτρέπουν να βγάλεις 500€ γρήγορα. Ρίχνουμε μια ματιά στους 5 πιο γνωστούς και αποτελεσματικούς τρόπους για να βγάλεις λεφτά δουλεύοντας remote.
Λεφτά από το Ίντερνετ: Πως να βγάλεις 500€ γρήγορα (2023)
Γυναίκα κρατάει λεφτά / © Sasun Bughdaryan στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Υπάρχει τρόπος για να βγάλω γρήγορα 500€ από το σπίτι μου χρησιμοποιώντας το ίντερνετ; Ναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορους τρόπους για να βγάλεις λεφτά σε σύντομο χρονικό διάστημα, αλλά κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως θα καταφέρεις όντως να βγάλεις το επιθυμητό ποσό μέσα στο χρονικό διάστημα που έχεις ορίσει.

Το τελευταίο διάστημα άρχισα να λαμβάνω τα πρώτα σας μηνύματα μέσω email για τη δημιουργία παθητικού εισοδήματος, για το πως χρησιμοποιούνται συγκεκριμένες υπηρεσίες και πλατφόρμες, καθώς επίσης και ορισμένες πρώτες επιτυχίες όπου βγάλατε τα πρώτα σας χρήματα. Θα απαντάω στις πιο σημαντικές και συχνές ερωτήσεις σας γράφοντας αναλυτικά άρθρα, ξεκινώντας απ’ το αν είναι εφικτό να βγάλεις 500€ γρήγορα από το ίντερνετ.

Για να μην χάνεις όμως τον χρόνο σου άδικα, μιας και κατά πάσα πιθανότητα έχεις διαβάσει ήδη αρκετά άρθρα και έχεις παρακολουθήσει αμέτρητα βίντεο για το πως μπορείς να βγάλεις λεφτά γρήγορα από το σπίτι σου, θα μπω κατευθείαν στο ψητό: Υπάρχουν τρόποι για να βγάλεις 500€ γρήγορα, αλλά λίγοι είναι αυτοί που το έχουν καταφέρει στην πραγματικότητα.

Άκου το Podcast επεισόδιο:

Αν βρίσκεσαι σε κάποιου είδους απόγνωσης και θέλεις να βγάλεις γρήγορα λεφτά από το σπίτι σου μέσω του ίντερνετ, τότε υπάρχουν ορισμένοι ιδιαίτερα αποτελεσματικοί τρόποι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις. Παρόλα αυτά, θα πρέπει να έχεις κατά νου πως ακόμα και οι πιο αποτελεσματικοί τρόποι μπορούν πάντοτε να αποφέρουν αποτυχία στην δημιουργία εισοδήματος.

Με όλα αυτά κατά νου, παρακάτω αναφέρομαι μόνο στους τρόπους που έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια να λειτουργούν και να αποφέρουν αρκετά λεφτά σε μικρά χρονικά διαστήματα. Κάποιοι από αυτούς τους τρόπους έχουν αποφέρει και σε εμένα χρήματα, ενώ κάποιους τους χρησιμοποιώ μέχρι και σήμερα για να διατηρείται το παθητικό μου εισόδημα.

1. Remote Εργασία

Τι είναι το UpWork και πως να Βγάλεις Χρήματα ως Freelancer
© Sherise Van Dyk στο Unsplash.

Μπορεί αρκετοί να παραβλέψουν την πρώτη ενότητα, αλλά στην πραγματικότητα είναι και ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βγάλεις (πιθανότατα) περισσότερα από 500€ μέσα σε ένα μήνα. Η remote εργασία, η οποία πλέον είναι συχνό φαινόμενο και στη δική μας χώρα, αφορά τις εργασίες που επιτρέπουν στους εργαζομένους να δουλεύουν απομακρυσμένα απ’ όποιο μέρος επιθυμούν.

Μπορείς να δουλεύεις είτε από το σπίτι σου, είτε καθώς ταξιδεύεις, είτε ακόμα και από μια καφετέρια. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα laptop ή ένα σταθερό υπολογιστή και σταθερή σύνδεση στο ίντερνετ. Τα καλά νέα είναι πως ανεβαίνουν επίσης αρκετά συχνά νέες θέσεις για remote εργασία σε διάφορες ιστοσελίδες, οπότε δεν θα δυσκολευτείς να βρεις μια που να σου ταιριάζει.

Υπάρχουν αρκετές διαθέσιμες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα για remote work, όπως για παράδειγμα να γράφεις άρθρα σε ιστοσελίδες, να κάνεις έρευνες αγορών για εταιρείες, να μεταφράζεις κείμενα, να παρέχεις τηλεφωνική υποστήριξη, να διαχειρίζεσαι ηλεκτρονικά καταστήματα και άλλου είδους ιστοσελίδων, να καταχωρείς και να διαχειρίζεσαι προϊόντα ή online υπηρεσίες και πολλά ακόμα.

Για να μην χάνεις περισσότερο χρόνο, επισκέψου το παρακάτω άρθρο και βρες τις καλύτερες ιστοσελίδες για εύρεση εργασίας στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Καθεμία παρέχει τις δικές της θέσεις για remote εργασίες, οπότε φρόντισε να τις ελέγξεις όλες.

2. Affiliate Marketing

Affiliate Marketing
Affiliate Marketing / © RawPixel.com

Μιας και το Affiliate Marketing σου επιτρέπει να βγάλεις τα πρώτα σου χρήματα σχεδόν στιγμιαία, θεωρητικά καθένας θα μπορούσε να βγάλει 500€ γρήγορα ή ακόμα και μέσα σε μια μέρα – εφόσον όμως ξέρει ποια προϊόντα ή υπηρεσίες να προωθήσει, με ποιο τρόπο και σε ποια μέρη. Το affiliate marketing είναι επίσης ιδιαίτερα εύκολο για αρχάριους και μπορείς να ξεκινήσεις εντελώς δωρεάν.

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να βρεις ορισμένα αξιόπιστα affiliate δίκτυα και να ξεκινήσεις να δημιουργείς λογαριασμούς. Κάθε affiliate δίκτυο περιλαμβάνει μέσα διαφορετικές εταιρείες από τις οποίες θα μπορείς να προωθείς τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες τους, οπότε χρησιμοποίησε αυτά που έχουν τα αγαπημένα σου brands.

Η Linkwise αποτελεί το ιδανικό affiliate δίκτυο για όσους βρίσκονται στην Ελλάδα, μιας και περιλαμβάνει γνωστά καταστήματα όπως τα Public, τον Κωτσόβολο, το e-Shop.gr και πολλά ακόμα στα οποία θα έχεις την δυνατότητα να στείλεις αίτηση.

Μόλις ένα brand αποδεχθεί την αίτηση σου, θα έχεις πρόσβαση στα δημιουργικά του, συμπεριλαμβανομένων μοναδικούς affiliate συνδέσμους για να μοιράζεσαι σε διάφορες ιστοσελίδες, σε κοινωνικά δίκτυα, σε forums και στις περιγραφές των βίντεο ή των podcast επεισοδίων σου.

Άλλα εξαιρετικά affiliate δίκτυα είναι η ShareASale και η AWIN, εκ των οποίων το δεύτερο δίκτυο συνεργάζεται επίσης με ορισμένα γνωστά brands που θα βρεις και στην Ελλάδα, όπως το Spartoo, το Stradivarius, το Zooplus και το Hawkers.

3. Dropshipping

16 Τρόποι για να αυξήσεις τις πωλήσεις στο eshop σου
© Cottonbro Studio στο Pexels.

Το dropshipping είναι μια μέθοδος εκπλήρωσης παραγγελιών όπου μια επιχείρηση δεν διατηρεί σε απόθεμα τα προϊόντα που πουλά. Αντίθετα, ο πωλητής αγοράζει απόθεμα όπως απαιτείται από ένα τρίτο μέρος – συνήθως χονδρέμπορο ή κατασκευαστή – για να αποστείλει στη συνέχεια τις παραγγελίες.

Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ του dropshipping και του τυπικού μοντέλου λιανικής είναι ότι ο έμπορος που πουλάει τα προϊόντα, δεν τα διαθέτει σε απόθεμα, ενώ ενεργεί ως μεσάζων.

Επομένως, αν έχεις μια επιχείρηση και σκοπεύεις να υιοθετήσεις το μοντέλο του Dropshipping, τότε θα ενεργείς ως “βιτρίνα” από την οποία θα σε επισκέπτονται πελάτες και θα ολοκληρώνουν τις παραγγελίες τους. Για κάθε επιβεβαιωμένη παραγγελία, εσύ θα χρεώνεις τον αποστολέα και ο drop shipper θα χρεώνει εσένα.

Θεωρητικά, μπορείς να βγάλεις τα πρώτα σου 500€ γρήγορα, αρκεί να μπορείς να προωθήσεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου στα κατάλληλα μέρη ή στο κατάλληλο κοινό. Αν έχεις για παράδειγμα μια σελίδα στο Facebook, στο Instagram, στο Twitter ή οποιοδήποτε άλλο κοινωνικό δίκτυο, μπορείς να ξεκινήσεις να προωθείς από εκεί διάφορα προϊόντα ή υπηρεσίες με τη μέθοδο του dropshipping.

4. Παροχή Online Υπηρεσιών ως Freelancer

Οι Καλύτεροι Email Clients για το 2023
© karlyukav στο Freepik.com

Είτε θέλεις να βγάλεις 500€ γρήγορα, είτε να αναπτύξεις το portfolio σου, είτε ακόμα και να δημιουργήσεις μια σταθερή πελατεία ως ελεύθερος επαγγελματίας (freelancer), τότε υπάρχουν ορισμένες εξαιρετικές πλατφόρμες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να βγάλεις τα πρώτα σου λεφτά, παρέχοντας τις υπηρεσίες σου online.

Πασίγνωστες πλατφόρμες όπως το Fiverr και το UpWork σου επιτρέπουν να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό και στη συνέχεια να ξεκινήσεις να καταχωρείς τις υπηρεσίες που παρέχεις ως ελεύθερος επαγγελματίας. Είτε γνωρίζεις πως να κατασκευάζεις ιστοσελίδες και εφαρμογές, είτε να επεξεργάζεσαι βίντεο ή podcasts, είτε είσαι καλός/ή στο γράψιμο, είτε είσαι coach, είτε ακόμα και αν θέλεις να μεταφράζεις κείμενα, να κάνεις ηχογραφήσεις, να σχεδιάζεις λογότυπα, είτε οτιδήποτε άλλο, θα είσαι σε θέση να το καταχωρήσεις online.

Σε αυτές τις πλατφόρμες το πιο δύσκολο κομμάτι είναι ο ανταγωνισμός, καθώς θα βρεις αμέτρητα ταλέντα που που έχουν ήδη εκατοντάδες θετικές αξιολογήσεις από πελάτες τους και τις χρησιμοποιούν χρόνια. Παρόλα αυτά, μπορείς να δεις τα πρώτα σου 500€ (ή τα πρώτα σου λεφτά, ανάλογα με το τι θα παρέχεις) αν δημιουργήσεις και μορφοποιείς σωστά το προφίλ σου και παρέχεις ανταγωνιστικές υπηρεσίες.

Αν έχεις ήδη ένα portfolio από προηγούμενες δουλειές σου, τότε φρόντισε να το παρουσιάσεις από το προφίλ σου. Οι περισσότεροι άνθρωποι θα εκτιμήσουν έναν/μια freelancer που έχει ήδη εμπειρία στον χώρο και προηγούμενες δουλειές που μπορεί να παρουσιάσει στους νέους του/ης πελάτες.

5. Άνοιξε το δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα

Κατασκευή eshop με το WooCommerce
© WooCommerce

Είναι πλέον αρκετά εύκολο ώστε καθένας να κατασκευάσει ένα ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop) χωρίς γνώσεις σε γλώσσες προγραμματισμού. Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες που σου επιτρέπουν να δημιουργήσεις με ευκολία το δικό σου ψηφιακό store μέσα στα επόμενα κιόλας λεπτά.

Κάθε πλατφόρμα έχει τα θετικά και τα αρνητικά της, οπότε φρόντισε να ελέγξεις τι παρέχει πρώτα η καθεμία και στη συνέχεια προχώρα στη δημιουργία του πρώτου σου e-shop. Παρόλα αυτά, οι περισσότερες παρέχουν εξαιρετικά διαχειριστικά περιβάλλοντα τα οποία είναι εύκολα στη χρήση και ιδανικά για αρχάριους που δεν έχουν ξανά ασχοληθεί στο παρελθόν με την κατασκευή ιστοσελίδων.

Στο TechGuides έχουμε καλύψει την κατασκευή ηλεκτρονικών καταστημάτων πάνω στις γνωστότερες πλατφόρμες, παρέχοντας βήμα προς βήμα οδηγίες για το πως να ξεκινήσεις με τη καθεμία.

Ένα σωστά δομημένο ηλεκτρονικό κατάστημα που περιλαμβάνει προϊόντα με μεγάλη ζήτηση, όχι μόνο θα έχει την δυνατότητα να παράγει τα πρώτα του 500€ σε πωλήσεις, αλλά μέχρι και να δημιουργήσει ένα ισχυρό παθητικό εισόδημα.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε