Τι είναι το eBay και πως να πουλάς προϊόντα | Οδηγός 2024

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Το eBay παραμένει μια από τις μεγαλύτερες και γνωστότερες πλατφόρμες αγοράς και πώλησης προϊόντων σε ολόκληρο τον κόσμο μέχρι και σήμερα. Αλλά ποιοι μπορούν να πωλούν στην πλατφόρμα και πως μπορείς να καταχωρήσεις το πρώτο σου προϊόν στο eBay;
Τι είναι το eBay και πως να πουλάς προϊόντα
eBay | © Oberon Copeland στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Μέχρι και σήμερα, το eBay παραμένει ένα από τα κυρίαρχα ψηφιακά marketplaces για την αγοροπωλησία προϊόντων. Η πλατφόρμα επιτρέπει σε ιδιώτες και επιχειρήσεις να αγοράζουν προϊόντα ή να καταχωρούν τα δικά τους, παρέχοντας ένα ασφαλή σύστημα πληρωμών και βασική εγγύηση τόσο για τον πωλητή όσο και για τον καταναλωτή.

Το eBay καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών, όπως για ηλεκτρονικά είδη, μόδα, συλλεκτικά είδη, οικιακά είδη, αθλητικά είδη, ανταλλακτικά αυτοκινήτων και πολλά άλλα. Η πλατφόρμα διευκολύνει τις συναλλαγές μεταξύ αγοραστών και πωλητών, ενώ την πάροδο του χρόνου το eBay επέκτεινε τις υπηρεσίες του για να συμπεριλάβει άλλες λειτουργίες όπως το “Αγοράστε το τώρα” (για άμεσες αγορές) και τα καταστήματα eBay (όπου οι πωλητές μπορούν να δημιουργήσουν τις εικονικές βιτρίνες τους).

Τι είναι το eBay και πως λειτουργεί;

Το eBay είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου που λειτουργεί ως ένα διαδικτυακό marketplace. Ιδρύθηκε το 1995 από τον Pierre Omidyar και έχει την έδρα του στο Σαν Χοσέ της Καλιφόρνια. Η eBay είναι μια από τις πρωτοπόρες εταιρείες στον τομέα των ηλεκτρονικών δημοπρασιών και των πωλήσεων από καταναλωτές σε καταναλωτές.

Τον Σεπτέμβριο του 1998, το eBay εισήλθε στο χρηματιστήριο και είχε μια εξαιρετικά επιτυχημένη αρχική δημόσια προσφορά (IPO). Η εταιρεία γνώρισε ταχεία ανάπτυξη, διευρύνοντας τη βάση χρηστών και τις κατηγορίες προϊόντων της. Τον Οκτώβριο του 2002, το eBay εξαγόρασε το PayPal, μια διαδικτυακή υπηρεσία πληρωμών. Το PayPal έγινε ουσιαστικό μέρος της πλατφόρμας του eBay, παρέχοντας μια ασφαλή και βολική επιλογή πληρωμών για αγοραστές και πωλητές.

Το eBay παραμένει μια από τις μεγαλύτερες και πιο δημοφιλείς ιστοσελίδες για online αγορές σε ολόκληρο τον κόσμο, με εκατομμύρια χρήστες να αγοράζουν και να πωλούν μια πληθώρα διαφορετικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Ποιος μπορεί να πουλάει προϊόντα στο eBay;

Το eBay επιτρέπει σε όλους τους ιδιώτες και τις επιχειρήσεις να πωλούν στην πλατφόρμα του. Ορισμένες από τις κύριες κατηγορίες πωλητών που θα βρεις στην πασίγνωστη πλατφόρμα είναι οι εξής:

 • Μεμονωμένοι πωλητές: Κάθε άτομο που είναι τουλάχιστον 18 ετών και έχει έγκυρη διεύθυνση email μπορεί να εγγραφεί ως πωλητής στο eBay. Οι μεμονωμένοι πωλητές συνήθως απαριθμούν αντικείμενα που δεν χρειάζονται πλέον ή αντικείμενα που έχουν αποκτήσει και επιθυμούν να πουλήσουν. Μπορούν να πουλήσουν αντικείμενα από τις προσωπικές τους συλλογές ή περιστασιακά να μεταπωλούν αντικείμενα που έχουν αγοράσει.
 • Casual Πωλητές: Οι casual πωλητές είναι άτομα που πωλούν αντικείμενα περιστασιακά αλλά όχι ως κύρια πηγή εισοδήματος. Μπορεί να μην έχουν σταθερό απόθεμα και μπορεί να χρησιμοποιούν το eBay ως πλατφόρμα για την πώληση αντικειμένων σε ακανόνιστη βάση.
 • Επαγγελματίες πωλητές: Οι επαγγελματίες πωλητές είναι επιχειρήσεις ή άτομα που πωλούν στο eBay ως κύρια ή σημαντική πηγή εισοδήματός τους. Συχνά έχουν μεγαλύτερα αποθέματα, σταθερές καταχωρίσεις και ενδέχεται να λειτουργούν ως ηλεκτρονικά καταστήματα στην πλατφόρμα. Οι επαγγελματίες πωλητές προσφέρουν συνήθως ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και μπορεί να έχουν πιο εξειδικευμένες γνώσεις σχετικά με τα είδη που πωλούν.
 • Καταστήματα eBay: Το eBay επιτρέπει στους πωλητές να ανοίγουν τις εικονικές βιτρίνες τους, γνωστές ως “eBay Stores”. Αυτά τα καταστήματα επιτρέπουν στους πωλητές να δημιουργήσουν μια εξατομικευμένη εμπειρία αγορών για τους αγοραστές, να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους και να δημιουργήσουν μια παρουσία επωνυμίας στην κοινότητα του eBay.

Ανεξάρτητα από τον τύπο του πωλητή, είναι απαραίτητο να συμμορφώνεσαι με τους κανόνες και τις πολιτικές του eBay. Οι πωλητές πρέπει να συμμορφώνονται με τους όρους και τις προϋποθέσεις της πλατφόρμας, να τηρούν τις οδηγίες πώλησης και να διατηρούν υψηλά πρότυπα εξυπηρέτησης πελατών για να εξασφαλίσουν μια θετική εμπειρία αγοράς για τους πελάτες τους.

Λάβε υπόψη ότι οι πολιτικές και οι απαιτήσεις του eBay ενδέχεται να αλλάξουν με την πάροδο του χρόνου, επομένως είναι καλή ιδέα να ανατρέξεις στις πιο πρόσφατες πληροφορίες ή στους πόρους πωλητών για τις πιο ενημερωμένες οδηγίες και τις απαιτήσεις περί πωλήσεων στην πλατφόρμα.

Πως μπορώ να ξεκινήσω να πουλάω προϊόντα στο eBay;

Η έναρξη πώλησης προϊόντων στο eBay είναι μια απλή διαδικασία. Καθένας έχει την δυνατότητα να ξεκινήσει άμεσα και γρήγορα, ενώ θα είσαι σε θέση να καταχωρήσεις το πρώτο σου προϊόν μέσα στα επόμενα μόλις λεπτά. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που είναι σχετικά εύκολη για αρχάριους χρήστες που δεν έχουν ξανά ασχοληθεί με τις online πωλήσεις, αλλά όπως και κάθε τι άλλο, θα χρειαστείς λίγο χρόνο έως ότου μάθεις όλες τις δυνατότητες και τις λειτουργίες που παρέχει.

 1. Δημιούργησε έναν λογαριασμό στο eBay: Εάν έχεις ήδη ένα λογαριασμό, τότε απλά επισκέψου την πλατφόρμα και κάνε κλικ στην επιλογή “Σύνδεση” ή “Εγγραφή” ανάλογα. Θα χρειαστεί να παρέχεις ορισμένα βασικά στοιχεία και κάποιες πληροφορίες ώστε να ξεκινήσεις.
 2. Επαλήθευση λογαριασμού: Αφού δημιουργήσεις τον λογαριασμό σου στο eBay, θα χρειαστεί στη συνέχεια να επαληθεύσεις τη διεύθυνση του email σου, κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο που θα σου σταλθεί λίγα λεπτά αργότερα. Ίσως χρειαστεί να καταχωρήσεις επίσης ένα τηλέφωνο επικοινωνίας και έναν τρόπο πληρωμής.
 3. Εξοικειώσου με τις πολιτικές του eBay: Προτού ξεκινήσεις να πουλάς τα πρώτα σου προϊόντα, μεταφέρσου στην ενότητα με τους όρους και τις προϋποθέσεις της πλατφόρμας για πωλητές, διασφαλίζοντας έτσι ότι δεν θα απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σου λίγες ώρες αργότερα.
 4. Κάνε μια έρευνα αγοράς: Διεξάγοντας μια έρευνα αγοράς στην πλατφόρμα και τους γνωστότερους πωλητές και τα προϊόντα με την υψηλότερη ζήτηση όχι μόνο θα σε βοηθήσει να καταλάβεις τι πραγματικά πουλάει στην πλατφόρμα, αλλά και να προσαρμόσεις ανάλογα τους τίτλους, τις περιγραφές και τις φωτογραφίες των προϊόντων σου.
 5. Σύνδεσε τους λογαριασμούς σου: Για να μπορείς να πληρώνεσαι μέσω της πλατφόρμας θα χρειαστεί πρώτα να εισάγεις τα απαραίτητα τραπεζικά στοιχεία. Μπορείς επίσης να συνδέσεις τον PayPal λογαριασμό σου, ο οποίος είναι εξαιρετικός καθώς ένα μεγάλο ποσοστό της πλατφόρμας χρησιμοποιεί την υπηρεσία για τις πληρωμές τους.
 6. Δημιούργησε την πρώτη σου καταχώρηση: Για να καταχωρήσεις ένα προϊόν, απλά κάνε κλικ στο κουμπί “Sell” από την αρχική σελίδα του eBay. Στη συνέχεια, συμπλήρωσε τις βασικές πληροφορίες του προϊόντος σου, όπως έναν τίτλο, μια περιγραφή, σε ποια κατηγορία ανήκει, σε τι κατάσταση βρίσκεται, καθώς επίσης και τις απαραίτητες φωτογραφίες. Μπορείς επίσης να επιλέξεις την μορφή καταχώρησης, όπως να εισαχθεί σαν δημοπρασία ή με σταθερό κόστος.
 7. Όρισε τις επιλογές αποστολής: Θα χρειαστεί να αναφέρεις επίσης τις μεθόδους αποστολής που θα παρέχεις, καθώς επίσης και ποιο είναι το κόστος και ο χρόνος παράδοσης. Μπορείς να προσφέρεις δωρεάν μεταφορικά ή να χρεώνεις τα έξοδα αποστολής με βάση την τοποθεσία του αγοραστή. Μπορείς να επισκεφτείς ένα κατάστημα ΕΛΤΑ, Speedex, ACS ή σε οποιαδήποτε άλλη courier εταιρεία μεταφορών θέλεις να συνεργαστείς, ώστε να λάβεις τον ανάλογο τιμοκατάλογο για αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
 8. Όρισε τις πολιτικές πληρωμών και επιστροφών: Με ποιος τρόπους θα μπορούν οι πελάτες σου να αγοράσουν ένα προϊόν; Παρέχεις κάποια πολιτική επιστροφής του προϊόντος; Συμπλήρωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζει ο καταναλωτής προτού προχωρήσει στην αγορά των προϊόντων σου.
 9. Έλεγξε και δημοσίευσε την πρώτη σου καταχώρηση: Είναι σημαντικό να κάνεις έναν γενικό έλεγχο στις πληροφορίες ενός προϊόντος προτού το καταχωρήσεις στην πλατφόρμα. Σιγουρέψου πως όλα είναι σωστά και στη συνέχεια απλά δημοσίευσε το νέο σου προϊόν στην πλατφόρμα.

Όσο πιο μεγάλες, αναλυτικές και σχετικές είναι οι πληροφορίες που έχεις καταχωρήσει για ένα προϊόν, τόσο πιο συχνά θα εμφανίζεται στα αποτελέσματα αναζήτησης του eBay. Εισάγωντας τις απαραίτητες λέξεις-κλειδιά σε κάθε προϊόν που πουλάς σημαίνει πως θα κατατάσσεται επίσης και σε πιο υψηλές θέσεις, τόσο στα αποτελέσματα της πλατφόρμας όσο και στα αποτελέσματα μηχανών αναζήτησης όπως η Google και η Bing.

Θα μπορείς επίσης να διαχειρίζεσαι με ευκολία όλες τις καταχωρήσεις που έχεις κάνει στην πλατφόρμα, καθώς επίσης και να παρακολουθείς την απόδοση βάση των μετρήσεων πωλητών, τα σχόλια από τους αγοραστές και μέσω των βασικών στατιστικών που παρέχει το eBay στους πωλητές του.

Οι πολιτικές και οι όροι χρήσης του eBay

Είναι ζωτικής σημασίας για έναν πωλητή να ακολουθεί τους όρους και τις προϋποθέσεις της πλατφόρμας, ενώ δεν θα πρέπει να του διαφεύγει καμία πολιτική.

Ορισμένα από τα βασικότερα πράγματα ωστόσο που πρέπει να γνωρίζεις για το eBay και τους κανονισμούς του είναι πως η πλατφόρμα παρέχει τρεις διαφορετικές σελίδες για τους κανονισμούς και τους όρους που θέτει. Πιο συγκεκριμένα:

 • Η Συμφωνία Χρήστη, η οποία ορίζει τους όρους με τους οποίους το eBay σου προσφέρει πρόσβαση και χρήση των υπηρεσιών του, όπως τους κανόνες και τις πολιτικές που διέπουν τις προσδοκίες σου, τις ενέργειες που θα κάνει το eBay για να σε κρατήσει ασφαλή και πώς το eBay θα σε προστατεύσει εάν κάτι πάει στραβά. Συμφωνείς να συμμορφώνεσαι με την παρούσα Συμφωνία χρήστη κατά την πρόσβαση ή τη χρήση των υπηρεσιών του eBay.
 • Οι Κανόνες και οι Πολιτικές, που παρέχουν πληροφορίες για αντικείμενα που μπορούν και δεν μπορούν να πουληθούν, οδηγούς για τη δημιουργία και τη διατήρηση καταχωρίσεων, λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο το eBay προστατεύει τα προσωπικά σου στοιχεία και πολλά άλλα. Ορισμένοι από αυτούς τους κανόνες αντικατοπτρίζουν τοπικές νομικές απαιτήσεις, ενώ άλλοι βασίζονται στην εμπειρία του eBay σχετικά με τον καλύτερο τρόπο προστασίας όλων όσων χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες του. Αναμένεται να ακολουθείς αυτούς τους κανόνες και τις πολιτικές κατά την αγορά και την πώληση στο eBay.
 • Η Πολιτική Όρων Πώλησης, η οποία αναφέρει ότι όλοι οι όροι πώλησης πρέπει να ακολουθούν τις πολιτικές του eBay για αγοραπωλησίες. Ο καθορισμός και η ικανοποίηση των προσδοκιών στους όρους πώλησης μιας καταχώρισης διασφαλίζει την ομαλή συναλλαγή και την ικανοποίηση των αγοραστών, ενώ βοηθά το eBay να παραμείνει μια αξιόπιστη πλατφόρμα.

Όπως και εκατομμύρια άλλες ιστοσελίδες, έτσι και το eBay μπορεί να αλλάξει τους όρους του την οποιαδήποτε στιγμή, πράγμα που σημαίνει πως οι πωλητές θα πρέπει να ελέγχουν για νέες αλλαγές ανά τακτικά χρονικά διαστήματα.

Επιτρέπεται το dropshipping και οι dropshippers στο eBay;

Σύμφωνα με το eBay, το dropshipping επιτρέπεται στην πλατφόρμα, έχοντας ωστόσο κατά νου πως ως πωλητής εξακολουθείς να είσαι υπεύθυνος για όλα τα προϊόντα που καταχωρείς στην πλατφόρμα, καθώς επίσης και για τις αποστολές και παραδόσεις των προϊόντων. Επομένως, οι dropshippers που δεν έχουν αξιόπιστους προθυμητευτές συστείνεται να αναθεωρήσουν το eBay ως πλατφόρμα για την πώληση των προϊόντων τους.

Ωστόσο, η καταχώριση ενός προϊόντος στο eBay και στη συνέχεια η αγορά του προϊόντος από άλλο κατάστημα λιανικής ή marketplace που αποστέλλεται απευθείας στον πελάτη σου, δεν επιτρέπεται στο eBay. Σύμφωνα με την πλατφόρμα, θα πρέπει να ακολουθείς όλους τους νόμους της χώρας σου, θα σέβεσαι τα δικαιώματα τρίτων, να ακολουθείς τους κανόνες του χρήστη αλλά και την πολιτική του eBay.

Εάν η δραστηριότητα δεν πληροί αυτές τις απαιτήσεις, το eBay μπορεί να λάβει μέτρα σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία και τη συμφωνία χρήστη του eBay, και μπορεί ακόμη και να απαιτείται νομικά να το πράξει. Τέτοιες ενέργειες μπορεί να περιλαμβάνουν για παράδειγμα: διοικητικός τερματισμός καταχωρίσεων ή ακύρωση συναλλαγών, απόκρυψη ή μείωση της τοποθέτησης καταχωρίσεων στα αποτελέσματα αναζήτησης, μείωση της βαθμολογίας ενός πωλητή, περιορισμός αγοράς ή πώλησης, κατάπτωση τελών, απώλεια προστασίας για τον αγοραστή ή τον πωλητή, περιορισμός πρόσβασης σε εργαλεία επικοινωνίας και αξιολόγησης μελών, κατάργηση σχολίων και αναστολή λογαριασμού.

Συχνές ερωτήσεις για το eBay

Τι είναι το eBay;

Το eBay είναι μια αμερικανική πολυεθνική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου που λειτουργεί ως μια διαδικτυακή αγορά, επιτρέποντας σε ιδιώτες και επιχειρήσεις να αγοράζουν και να πωλούν ένα ευρύ φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών.

Πώς λειτουργεί το eBay;

Οι πωλητές μπορούν να παραθέσουν αντικείμενα προς πώληση στο eBay, είτε μέσω καταχωρίσεων τύπου δημοπρασίας είτε μέσω καταχωρίσεων με σταθερή τιμή. Οι αγοραστές μπορούν να περιηγηθούν και να αναζητήσουν αντικείμενα που τους ενδιαφέρουν και να υποβάλουν προσφορές σε λίστες τύπου δημοπρασίας ή να κάνουν άμεσες αγορές στα προϊόντα με σταθερό κόστος.

Πώς μπορώ να δημιουργήσω έναν λογαριασμό eBay;

Για να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό στο eBay, επισκέψου τον ιστότοπο του eBay και κάνε κλικ στην επιλογή “Login” ή “Register”. Θα σου ζητηθεί να εισαγάγεις τα προσωπικά σου στοιχεία, να δημιουργήσεις ένα όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης και να συμφωνήσεις με τους όρους και τις προϋποθέσεις του eBay.

Είναι δωρεάν η πώληση στο eBay;

Η δημιουργία λογαριασμού στο eBay είναι γενικά δωρεάν, αλλά υπάρχουν χρεώσεις που σχετίζονται με την πώληση αντικειμένων στην πλατφόρμα. Το eBay παρέχει διάφορες χρεώσεις, συμπεριλαμβανομένων των τελών εισαγωγής για είδη καταχώρισης, τέλη τελικής αξίας με βάση την τιμή πώλησης και προαιρετικές χρεώσεις για πρόσθετες λειτουργίες καταχώρισης.

Τι μπορώ να πουλήσω στο eBay;

Το eBay επιτρέπει την πώληση μιας μεγάλης γκάμα νέων και μεταχειρισμένων αντικειμένων, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών, μόδας, συλλεκτικών ειδών, οικιακών ειδών, αθλητικών ειδών και άλλων. Ωστόσο, ορισμένα απαγορευμένα αντικείμενα, όπως παράνομα αντικείμενα ή επικίνδυνα υλικά, δεν μπορούν να πωληθούν στην πλατφόρμα.

Πώς πληρώνω για αντικείμενα στο eBay;

Το eBay προσφέρει διάφορες επιλογές πληρωμής, όπως την PayPal και μέσω πιστωτικών/χρεωστικών/προπληρωμένων καρτών. Οι πωλητές μπορούν να καθορίσουν τις αποδεκτές μεθόδους πληρωμής στις καταχωρίσεις τους και οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν την προτιμώμενη επιλογή πληρωμής κατά τη διαδικασία ολοκλήρωσης αγοράς.

Τι είναι η δυνατότητα «Αγοράστε το τώρα» στο eBay;

Η λειτουργία «Αγοράστε το τώρα» επιτρέπει στους πωλητές να προσφέρουν προϊόντα σε σταθερή τιμή για άμεση αγορά, χωρίς να απαιτείται διαδικασία υποβολής προσφορών τύπου δημοπρασίας. Οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν να αγοράσουν το αντικείμενο αμέσως στην αναφερόμενη τιμή αντί να περιμένουν να τελειώσει η δημοπρασία.

Πώς λειτουργεί η υποβολή προσφορών στο eBay;

Για καταχωρίσεις τύπου δημοπρασίας, οι πιθανοί αγοραστές μπορούν να υποβάλουν προσφορές για αντικείμενα που θέλουν να αγοράσουν. Ο πωλητής ορίζει μια τιμή εκκίνησης και οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές μπορούν να υποβάλουν προσφορές σταδιακά μέχρι να τελειώσει η δημοπρασία. Ο πλειοδότης στο τέλος της δημοπρασίας κερδίζει το αντικείμενο.

Πώς παρακολουθώ τις αγορές μου στο eBay;

Αφού αγοράσεις ένα προϊόν στο eBay, μπορείς να παρακολουθείς την κατάσταση αποστολής και παράδοσης μέσω του λογαριασμού σου στην πλατφόρμα. Οι πωλητές παρέχουν συχνά πληροφορίες παρακολούθησης και το eBay μπορεί επίσης να σου στείλει ειδοποιήσεις μέσω email για επιπλέον ενημερώσεις.

Ποια είναι η πολιτική προστασίας αγοραστών του eBay;

Το eBay προσφέρει ένα πρόγραμμα προστασίας αγοραστών που βοηθά στην προστασία των αγοραστών από απάτες και αντικείμενα που δεν περιγράφονται σωστά. Εάν υπάρχουν προβλήματα με μια αγορά, οι αγοραστές μπορούν να ανοίξουν μια υπόθεση και το eBay θα μεσολαβήσει στην κατάσταση για να επιλύσει το πρόβλημα δίκαια.

Να θυμάσαι ότι οι πολιτικές και οι δυνατότητες του eBay ενδέχεται να εξελίσσονται με την πάροδο του χρόνου, επομένως είναι πάντα συνετό να ελέγχεις τις πιο πρόσφατες πληροφορίες στον ιστότοπο του eBay ή να επικοινωνείς με την υποστήριξη πελατών για πιο αναλυτικές και ενημερωμένες λεπτομέρειες.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε