Δημιουργία Blog

Πως να δημιουργήσεις ένα blog, πως να διαχειρίζεσαι το περιεχόμενο σου και πως να το μετατρέψεις σε μια πηγή εισοδήματος

Τι είναι το Blogging;

Με απλά λόγια, το blogging είναι η σύνταξη, διαχείριση και δημοσίευση περιεχομένου σε μορφή άρθρων στο διαδίκτυο μέσω ενός blog. Τα blogs είναι ιστοσελίδες που ενημερώνονται τακτικά και μπορεί να ανήκουν είτε σε ιδιώτες είτε σε μικρές ή μεγάλες επιχειρήσεις.

Κατέβασε το δωρεάν eBook

Σύντομα διαθέσιμο!

Συνήθως, το blogging χρησιμοποιείται ως ένας αποτελεσματικός τρόπος για την προώθηση προϊόντων και υπηρεσιών. Παρόλα αυτά, χρησιμοποιείται κυρίως από διαφορετικούς ανθρώπους που θέλουν να μοιραστούν τις σκέψεις, τις εμπειρίες, τις ιστορίες και τις γνώσεις τους με τον υπόλοιπο κόσμο. Οι bloggers γράφουν συνεχώς νέα άρθρα, αλληλεπιδρούν με το κοινό τους και εστιάζουν στο να παρέχουν μοναδικό και ποιοτικό περιεχόμενο.

Δημιουργώντας και διατηρώντας ένα blog, οι bloggers μπορούν να δημιουργήσουν μια διαδικτυακή παρουσία και την δική τους προσωπική επωνυμία και να συνδεθούν με μια κοινότητα αναγνωστών που ενδιαφέρονται για το περιεχόμενό τους. Προσφέρει έναν τρόπο για να μοιράζονται τις ιδέες τους, να συμμετέχουν σε συζητήσεις και ενδεχομένως να δημιουργούν έσοδα από το blog τους μέσω διαφημίσεων, sponsored περιεχομένου, ή πώλησης προϊόντων και υπηρεσιών.


Σχετικά άρθρα με το Blogging

Οι καλύτεροι και πιο αποτελεσματικοί τρόποι για να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα online, είτε ξεκινάς με κάποιο budget, είτε με μηδέν ευρώ στη τσέπη.


Συχνές Ερωτήσεις για τη δημιουργία blog και το blogging

Πως μπορώ να δημιουργήσω ένα blog;

Η δημιουργία ενός καινούργιο blog είναι πλέον μια εύκολη, γρήγορη και συχνά πλήρως αυτοματοποιημένη διαδικασία. Θα χρειαστεί πρώτα να αποφασίσεις σε ποια CMS πλατφόρμα θα φιλοξενείται το blog σου. Η δημοφιλέστερη είναι το WordPress, για το οποίο θα χρειαστείς ένα web hosting πακέτο και ένα domain name για να ξεκινήσεις.

Πως μπορώ να βγάλω χρήματα από το blog μου;

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις διάφορους τρόπους για να βγάλεις χρήματα από το blog σου, όπως προβάλλοντας διαφημίσεις από υπηρεσίες όπως η Google AdSense, δημοσιεύοντας sponsored περιεχόμενο, γράφοντας reviews προϊόντων και διατηρώντας προμήθεια από affiliate πωλήσεις. Φυσικά, η επισκεψιμότητα παίζει κρίσιμο ρόλο σε αυτό, οπότε φρόντισε να αναπτύξεις μια σωστή SEO στρατηγική.

Πόσο κοστίζει ένα blog και ποια είναι τα έξοδα του;

Τα νέα blogs που δεν έχουν μεγάλη επισκεψιμότητα συχνά τα έξοδα τους δεν ξεπερνάνε τα 150-200 ευρώ τον χρόνο για web hosting, domain name και SSL πιστοποιητικό (εάν δεν παρέχεται δωρεάν). Ανάλογα με τις προσωπικές σου προτιμήσεις ή τις ανάγκες της επιχείρησης σου, το κόστος μπορεί να είναι χαμηλότερό ή υψηλότερο.

Συμβουλές για αρχάριους/ες που μόλις ξεκίνησαν

  • Συνδύασε 2-3 διαφορετικούς τρόπους μεταξύ τους ώστε να αυξήσεις ακόμα περισσότερο το εισόδημα σου. Για παράδειγμα, το affiliate marketing με το content marketing / blogging, το vlogging, το podcasting και το influecing μπορούν εύκολα να συνδυαστούν μεταξύ τους. Οι bloggers συχνά συνδυάζουν τις διαφημίσεις που προβάλουν με το affiliate marketing και το sponsored περιεχόμενο.
  • Σιγουρέψου πως μπορείς να επενδύσεις τον απαραίτητο χρόνο. Η δημιουργία περιεχομένου, η συνεχής ανανέωση του και η ασταμάτητη αλληλεπίδραση συχνά απαιτεί αρκετό χρόνο ώστε για να χτιστεί σωστά και να διατηρηθεί, επομένως θα πρέπει να αφιερώνεις (στην αρχή) τουλάχιστον μερικές ώρες μέσα στη μέρα.
  • Μην βασίζεσαι μόνο σε μια πηγή εισοδήματος. Αντίθετα, προσπάθησε να δημιουργείς συνεχώς νέες πηγές εισοδήματος. Αν για παράδειγμα όλο το παθητικό σου εισόδημα πηγάζει αποκλειστικά από την Google AdSense και μια μέρα η πλατφόρμα κάνει μια αλλαγή ή χάσει τον κόσμο της, παράλληλα θα χάσεις κι εσύ το εισόδημα σου. Σιγουρέψου πως έχεις πάντοτε και άλλες πηγές που παράγουν εισόδημα.
  • Η Βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης θα πρέπει να ‘ναι προτεραιότητα για τη digital marketing στρατηγική σου. Εστίασε στο Search Engine Optimization (SEO) για να φροντίσεις πως ό,τι κι αν καταχωρήσεις online, θα εμφανίζεται πάντοτε στις πιο ψηλές θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης της ίδιας της πλατφόρμας αλλά και των μηχανών αναζήτησης.
  • Χρησιμοποίησε το Email Marketing για να φροντίζεις πως όλοι όσοι ενδιαφέρθηκαν να εγγραφούν θα συνεχίσουν να λαμβάνουν όλα τα νέα σου άρθρα και τις ενημερώσεις.

Χρήσιμα Εργαλεία για τη δημιουργία blog και τη διαχείριση περιεχομένου

Όλα τα εργαλεία, οι υπηρεσίες, τα προγράμματα και οι εφαρμογές που θα χρειαστείς για να ξεκινήσεις μια έρευνα αγοράς, να δημιουργείς γραφικά για το περιεχόμενο του blog σου, καθώς επίσης και δίκτυα για να συνεργάζεσαι με τα αγαπημένα σου brands με ένα κλικ.

Affiliate Δίκτυα

Όλα τα affiliate δίκτυα λειτουργούν στην Ελλάδα, αλλά δεν περιλαμβάνουν όλα ελληνικές επιχειρήσεις.

Χρήσιμα Εργαλεία


Ακολούθησε το TechGuides

Στα αγαπημένα σου κοινωνικά δίκτυα ώστε να λαμβάνεις περισσότερες συμβουλές και ιδέες για τη δημιουργία παθητικού εισοδήματος!


Διάβασε Περισσότερα άρθρα στην ετικέτα Παθητικό Εισόδημα του TechGuides. ↩