Πως να βγάλεις λεφτά βλέποντας διαφημίσεις (2024)

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Αυτές οι ιστοσελίδες σου επιτρέπουν να κερδίζεις χρήματα παρακολουθώντας διαφημίσεις, αλλά μην περιμένεις να πλουτίσεις από αυτές. Παρόλα αυτά, είναι εξαιρετικές για να λαμβάνεις δωροκάρτες και να λαμβάνεις μικρά ποσά στο PayPal λογαριασμό σου.
Πως να βγάλεις χρήματα παρακολουθώντας διαφημίσεις online
© Sincerely Media στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Σε κανέναν δεν αρέσουν οι διαφημίσεις. Παρόλα αυτά, υπάρχουν σχεδόν σε κάθε μέρος του διαδικτύου και είναι σημαντικές για δύο απλούς λόγους: Για να κερδίζουν λεφτά οι ιστοσελίδες και οι εφαρμογές, και για να προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους οι επιχειρήσεις. Αλλά πως θα μπορούσες να μετατρέψεις τις εκνευριστικές διαφημίσεις σε εισόδημα;

Έως και αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες οι οποίες σου επιτρέπουν να εγγραφείς στα δίκτυα τους και, παρακολουθώντας σύντομα διαφημιστικά βίντεο, να πληρώνεσαι. Παρόλα αυτά, σε καμία περίπτωση μην περιμένεις να γίνεις πλούσιος/α παρακολουθώντας διαφημίσεις.

Γιατί οι εταιρείες πληρώνουν τους ανθρώπους για να βλέπουν διαφημίσεις;

Με την τεράστια άνοδο που έχουν τα βίντεο τα τελευταία χρόνια και με εκατοντάδες κοινωνικά δίκτυα όπως το TikTok και το Instagram να έχουν πιο πολλούς χρήστες από ποτέ άλλοτε, είναι απόλυτα λογικό για κάθε επιχείρηση να θέλει να εστιάσει στο συγκεκριμένο τύπο περιεχομένου.

Κι ενώ οι μικρές εταιρείες έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό που μπορούν να διαθέσουν για την digital marketing στρατηγική τους, ορισμένες έχουν αρκετά λεφτά ώστε να δοκιμάσουν πολλούς διαφορετικούς τρόπους για να προωθήσουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Αν και ο παραδοσιακός τρόπος προώθησης για μια εταιρεία είναι να πληρώσει ένα δίκτυο ώστε να διαφημιστεί, υπάρχουν ορισμένες εταιρείες που θεωρούν πως είναι καλύτερη ιδέα αρκετά από αυτά τα χρήματα που λαμβάνουν, αντί να τα παρέχουν σε μεγάλα δίκτυα για προώθηση, να πληρώνουν απευθείας τους χρήστες που τα παρακολουθούν.

Έτσι, για τους ενδιαφερόμενους που δεν έχουν πρόβλημα να παρακολουθούν καθημερινά ένα σωρό διαφορετικές διαφημίσεις, τους δίνεται η δυνατότητα να κερδίζουν λίγα χρήματα κάθε μέρα. Φυσικά, όπως προανέφερα, με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται για πλουτίσεις, αλλά εάν έχεις αρκετό ελεύθερο χρόνο και δεν σε πειράζει καθώς ασχολείσαι με άλλα πράγματα να πατάς να παίζουν συνεχώς διαφημίσεις στο παρασκήνιο, ίσως τα λίγα αυτά χρήματα να σε ευχαριστήσουν.

Όπως αναφέρει και το σλόγκαν της AdWallet, “Πληρώσου για την προσοχή σου”.

Πως κερδίζω λεφτά βλέποντας διαφημίσεις;

Κάθε μια από τις ιστοσελίδες για τις οποίες θα αναφερθώ στη συνέχεια του άρθρου πληρώνει με διαφορετικό τρόπο. Κάθε ιστοσελίδα έρχεται επίσης με τις δικές της διαφημίσεις, τους δικούς της όρους και προϋποθέσεις, το δικό της περιβάλλον και τους δικούς της τρόπους πληρωμών.

Επομένως, είναι σημαντικό να διαβάσεις όσες περισσότερες πληροφορίες μπορείς για ένα δίκτυο προτού εγγραφείς σε αυτό και ξεκινήσεις να παρακολουθείς διαφημίσεις. Η διαδικασία είναι επίσης ιδιαίτερα απλή και δεν χρειάζεται να έχεις ειδικευμένες γνώσεις για να ξεκινήσεις.

  1. Κάνε εγγραφή σε ένα ή περισσότερα δίκτυα που έχεις επιλέξει.
  2. Μόλις εγκριθείς, ξεκίνα να παρακολουθείς διαφημιστικά βίντεο για να κερδίζεις πόντους.
  3. Όταν μαζέψεις αρκετούς πόντους, εξαργύρωσε τους για χρήματα, δωροκάρτες κ.α.

Φυσικά, για κάθε διαφήμιση που θα παρακολουθείς θα λαμβάνεις μόλις μερικά λεπτά, ενώ για να σου σταλθούν τα χρήματα, θα πρέπει οι πόντοι σου να φτάσουν πρώτα το ελάχιστο όριο που έχει θέσει το εκατοστέ δίκτυο.

Ιστοσελίδες που σε πληρώνουν για να παρακολουθείς διαφημίσεις

Οι περισσότερες εταιρείες που σε πληρώνουν για να παρακολουθείς διαφημιστικά βίντεο παρέχουν επίσης και τις δικές τους mobile εφαρμογές, τις οποίες μπορείς να εγκαταστήσεις για μεγαλύτερη ευκολία.

Για ύψιστη ασφάλεια, μην κατεβάσεις ποτέ μια εφαρμογή η οποία δεν παρέχεται μέσα από το Apple App Store ή από το Google Play Store. Καμία από αυτές τις εφαρμογές δεν θα σου ζητήσει επίσης να πληρώσεις για να ολοκληρώσεις μια εγγραφή, μια έρευνα ή οτιδήποτε άλλο, οπότε μην βάλεις ποτέ τα στοιχεία της χρεωστικής σου κάρτας και πληρώσεις.

Ορισμένες από τις καλύτερες ιστοσελίδες που πληρώνουν για να παρακολουθείς διαφημίσεις:

Αρκετές από τις παραπάνω ιστοσελίδες σου παρέχουν επίσης και μπόνους χρήματα κατά την εγγραφή σου, ενώ άλλες σου επιτρέπουν να προσκαλείς φίλους να εγγραφούν, λαμβάνοντας χρήματα για κάθε ολοκληρωμένη εγγραφή.

Έως πόσα λεφτά μπορώ να κερδίζω κάθε μήνα βλέποντας διαφημίσεις;

Όταν χρησιμοποιείς ιστοσελίδες όπως οι παραπάνω, ενώ μπορείς να βγάλεις χρήματα παρακολουθώντας διαφημίσεις, τα ποσά που θα λαμβάνεις θα είναι ιδιαίτερα μικρά. Για την ακρίβεια, ίσως είναι και απ’ τους χειρότερους τρόπους για να ξοδεύει κανείς τον χρόνο του – εκτός κι αν οι δωροκάρτες ή τα μικροποσά που θα λαμβάνεις είναι αρκετά γι ‘αυτό που χρειάζεσαι.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, αν παρακολουθείς αρκετές διαφημίσεις σε καθημερινή βάση, τότε θα έχεις την δυνατότητα να κερδίζεις περίπου 1-2 δολάρια κάθε μέρα. Στις περισσότερες περιπτώσεις, το μήνα δεν θα κερδίζεις περισσότερα από 20-30 δολάρια μηνιαίως. Για να αυξήσεις αυτό το ποσό, θα πρέπει επίσης να ασχοληθείς και με οποιαδήποτε άλλη λειτουργία παρέχουν, όπως για παράδειγμα να προσκαλείς χρήστες για να εγγραφούν στο ίδιο δίκτυο.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε