5 Βήματα για να βγάλεις λεφτά online ως ανήλικος μαθητής

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Δεν είναι εύκολο να βγάλεις λεφτά ως ανήλικος, πόσο μάλλον να εργαστείς όσο είσαι μαθητής. Παρόλα αυτά, μπορείς να υλοποιήσεις κάθε ιδέα σου, μετατρέποντας την σε μια πηγή εισοδήματος και αρπάζοντας την ευκαιρία της νεανικής ηλικίας. Αλλά πως ξεκινάς;
5 Τρόποι για να βγάλεις λεφτά online ως ανήλικος μαθητής
© Olena Kamenetska στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Πριν από περίπου μια δεκαπενταετία, και όσο ήμουν ένας ανήλικος μαθητής και νέος δημιουργός περιεχομένου, προσπαθούσα απεγνωσμένα να βρω αξιόπιστους τρόπους για να βγάλω λεφτά online και από το δωμάτιο του σπιτιού μου. Χρησιμοποίησα κάθε υπηρεσία, κάθε πλατφόρμα και κάθε εργαλείο που θα μπορούσε να μου παρέχει έστω και λίγα χρήματα για αρχή.

Αν βρίσκεσαι στην ίδια θέση που βρισκόμουν κι εγώ, τότε μέσα από αυτό το άρθρο θα σου δώσω όλες τις πληροφορίες και τις συμβουλές που εύχομαι να μου είχε δώσει κάποιος όταν ξεκινούσα το ταξίδι μου μου προς την ψηφιακή επιχειρηματικότητα.

1. Κάνε μια έρευνα αγοράς και θέσε τους δικούς σου στόχους

Αν μπορούσα να επιστρέψω στο παρελθόν, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα έλεγα στον μικρότερο εαυτό μου είναι να βάλει κάτω όλες τις ιδέες που είχε και να κάνει μια έρευνα αγοράς γύρω από αυτές. Έτσι, θα είχα γλιτώσει όχι μέρες, όχι μήνες, μα ολόκληρα χρόνια από αποτυχίες και επένδυση χρόνου σε λάθος projects. Αντιλαμβάνομαι επίσης πως κάποιες ιδέες μου είχαν μεγάλες προοπτικές, αλλά εκτελέστηκαν με όλους τους λάθος τρόπους.

Μπορεί να ακούγεται βαρετή η διαδικασία για μια έρευνα αγοράς, αλλά στην πραγματικότητα όταν πρόκειται για κάτι που σου αρέσει και αγαπάς, ή για κάτι που πιστεύεις πως μπορεί να σου αποφέρει κέρδος, τότε μπορεί να γίνει ιδιαίτερα διασκεδαστική. Για να ξεκινήσεις, μπορείς να χρησιμοποιήσεις δωρεάν εφαρμογές όπως το Notion, ή ακόμα και να καθαρογράψεις όλες τις ιδέες, τις σκέψεις και τους στόχους σου σε ένα χαρτί.

Με απλά λόγια, η έρευνα αγοράς είναι μια συστηματική διαδικασία συλλογής, ανάλυσης και ερμηνείας πληροφοριών σχετικά με μια συγκεκριμένη αγορά ή στόχο, τους καταναλωτές, τους ανταγωνιστές και τον κλάδο. Μια σωστά δομημένη έρευνα αγοράς μπορεί να αποτελέσει το θεμέλιο κάθε επιτυχημένης επιχείρησης, και αυτό είναι που τις κάνει τόσο σημαντικές για κάθε ξεκίνημα.

2. Ανακάλυψε τους πιο αξιόπιστους τρόπους για να βγάζεις λεφτά online

Υπάρχουν εκατοντάδες άνθρωποι στον χώρο του digital marketing και του online εισοδήματος που θα σου υποσχεθούν πως οι δικοί τους τρόποι λειτουργούν και αποφέρουν. Υπάρχουν επίσης αυτοί που προσπαθούν να σε κάνουν μέρος κάποιας πυραμίδας, ή ακόμα χειρότερα, μέσω του MLM Marketing, στοχεύοντας να βγάλουν πρώτα αυτοί χρήματα, ή να σε “στεγνώσουν” προσπαθώντας να πείσεις πελάτες πως τα προϊόντα της εκατοστέ εταιρείας είναι καλά για την τιμή τους με στόχο να διατηρήσεις μια μικρή προμήθεια.

Ορισμένοι από τους πιο αξιόπιστους τρόπους για να κερδίζεις χρήματα online είναι οι εξής:

 1. Ξεκίνα να ασχολείσαι με το Dropshipping.
 2. Χρησιμοποίησε το Affiliate Marketing.
 3. Δημιούργησε το δικό σου blog και βγάλε λεφτά από τις διαφημίσεις, τους affiliate συνδέσμους και από το sponsored περιεχόμενο.
 4. Γράψε και πούλα τα δικά σου e-Books σε εκατοντάδες πλατφόρμες.
 5. Δημιούργησε τα δικά σου Online Courses και μάθε πως να τα προωθείς.
 6. Ασχολήσου με το vlogging και βγάλε χρήματα μέσω του YouTube.
 7. Μάθε πως να βγάζεις χρήματα προβάλλοντας διαφημίσεις μέσω Google AdSense.
 8. Κατασκεύασε το δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα (e-shop).
 9. Σχεδίαζε και πούλα τα δικά σου Notion Templates.
 10. Βγάλε λεφτά ως ελεύθερος επαγγελματίας, παρέχοντας τις υπηρεσίες σου online.
 11. Πούλα τις φωτογραφίες σου σε διάφορα γνωστά online marketplaces.
 12. Πούλα τα χειροποίητα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου στο Etsy.

Υπάρχουν φυσικά και εκατοντάδες άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να κερδίζεις χρήματα online, αρκετούς εκ τους οποίους τους έχουμε δοκιμάσει και τους έχουμε ανεβάσει στη στήλη “Εργασία από το Σπίτι” και στη σελίδα “Παθητικό Εισόδημα“.

3. Συζήτησε με τους γονείς σου για τις πληρωμές

Το επόμενο βήμα πιθανότατα να είναι αυτό που θέλεις λιγότερο: Να συζητήσεις με τους γονείς σου για την ιδέα που έχεις. Μιας και είσαι ανήλικος/η, δεν θα έχεις την δυνατότητα να εγγραφείς και να χρησιμοποιήσεις τις περισσότερες υπηρεσίες και πλατφόρμες. Ακόμα κι αν συμπληρώσεις ψεύτικη ηλικία, θα πρέπει στη στοιχεία να επιβεβαιώσεις τα στοιχεία σου και τον τραπεζικό σου λογαριασμό.

Για να κερδίσεις γρηγορότερα την εμπιστοσύνη των γονιών σου για τη συγκεκριμένη σου ιδέα, σιγουρέψου πως τους έχεις παρουσιάσει την αναλυτική έρευνα αγοράς που έκανες. Στη συνέχεια – και εφόσον συμφωνήσουν – μπορείς να ξεκινήσεις να εκτελείς την ιδέα σου.

Παρόλα αυτά, να έχεις εμπιστοσύνη στις απαντήσεις των γονιών σου, ενώ είναι σημαντικό να γνωρίζεις πως θα πρέπει πρώτα να επικοινωνήσουν με κάποιον λογιστή ή λογίστρια, ώστε να τους ενημερώσει για τις σχετικές κινήσεις που θα πρέπει να ακολουθήσουν ώστε να δηλώνουν στην εφορία τους το εισόδημα που θα βγάζεις.

4. Οργάνωσε την ιδέα σου και απέκτησε τον απαραίτητο εξοπλισμό

Εφόσον οι γονείς σου δεχτούν να χρησιμοποιήσουν τα δικά τους στοιχεία για τις πληρωμές που θα λαμβάνεις, συνέχεια έχει να ξεκινήσεις να οργανώνεις τις ιδέες σου, να δημιουργήσεις μια δομή για το ξεκίνημα σου και να αποκτήσεις τον απαραίτητο εξοπλισμό. Ορισμένα βασικά πράγματα που θα πρέπει να σκεφτείς και να απαντήσεις είναι τα εξής:

 • Ποιος είναι ο σημαντικότερος σου στόχος;
 • Με ποιους τρόπους μπορείς να υλοποιήσεις την ιδέα σου;
 • Τι budget (προϋπολογισμό) θα χρειαστείς για να ξεκινήσεις;
 • Πόσος καιρός θα χρειαστεί έως ότου ξεκινήσεις να βλέπεις το πρώτο σου εισόδημα;
 • Πόση ζήτηση υπάρχει στον κλάδο σου;
 • Τι εξοπλισμό θα χρειαστείς για να παρέχεις ύψιστης ποιότητας προϊόντα, υπηρεσίες ή περιεχόμενο;
 • Ποια είναι τα σημαντικότερα βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις και να παραμείνεις συνεπής με αυτά;
 • Ποιες είναι οι πιθανές προκλήσεις που μπορεί να αντιμετωπίσεις και τι σκοπεύεις να κάνεις γι ‘αυτές;

Προσπάθησε να οργανώσεις την ιδέα σου όσο πιο καλά και περιληπτικά μπορείς, απαντώντας ακόμα και στις πιο άβολες ερωτήσεις. Στη συνέχεια, σιγουρέψου πως έχεις όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για να ξεκινήσεις να υλοποιείς τις ιδέες σου.

Εάν το budget σου δεν επαρκεί για να αποκτήσεις όλο τον εξοπλισμό, τότε στόχευσε στο να έχεις πρώτα τα σημαντικότερα εργαλεία. Εάν η ιδέα σου απέχει αρκετό καιρό από την υλοποίηση της, τότε θα έχεις όλο τον διαθέσιμο χρόνο ώστε να δημιουργήσεις μια ακόμη πιο λεπτομερή έρευνα αγοράς.

5. Παρέμεινε συνεπής και κοίτα τα πάντα ρεαλιστικά

Αν ήταν εύκολο να βγάλει ο καθένας λεφτά online, τότε όλοι θα εργαζόντουσαν για τους εαυτούς τους και όχι για άλλους. Επιπλέον, το να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα είναι ακόμα πιο δύσκολο, καθώς έρχεται με τις δικές του προκλήσεις. Παρόλα αυτά, δεν είναι φυσικά ακατόρθωτο, ενώ εκατομμύρια άνθρωποι ζουν αυτή την στιγμή απ’ το διαδίκτυο.

Θα χρειαστεί ωστόσο να διατηρήσεις μια συνέπεια. Είτε σκοπεύεις να πουλάς προϊόντα online, είτε να παρέχεις υπηρεσίες, είτε ακόμα και να δημιουργείς μοναδικό και ποιοτικό περιεχόμενο, η συνέπεια είναι ύψιστης σημασίας για να καταφέρεις να πετύχεις τους στόχους σου. Για να μην χάνεις άδικα τον χρόνο σου, στόχευε μόνο σε οτιδήποτε έχει μεγάλη ζήτηση, αποφεύγοντας να επενδύεις σε οτιδήποτε δεν θα σε βοηθήσει να επιτύχεις τους στόχους σου.

Αν για παράδειγμα ετοιμάζεσαι να δημιουργήσεις ένα blog, ένα podcast, ή ακόμα και ένα YouTube κανάλι, τότε φρόντιζε να ερευνάς κάθε περιεχόμενο προτού το γράψεις. Υπάρχει ζήτηση γι ‘αυτό; Πόσο μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός; Τι υπάρχει και τι δεν υπάρχει που μπορείς να παρέχεις εσύ; Ποια είναι τα βήματα για επιτυχημένο άρθρο, podcast επεισόδιο ή βίντεο; Ποιες είναι οι συχνότερες ερωτήσεις που κάνουν όσοι ενδιαφέρονται γι ‘αυτό;

Διατηρώντας μια σωστή δομή, ένα οργανωμένο πρόγραμμα και έχοντας συνέπεια, μπορείς να επιτύχεις κάθε στόχο σου. Και αν κάποιες στιγμές αισθάνεσαι πως δεν μπορείς να ανταπεξέλθεις, να θυμάσαι πάντα ποιος είναι ο στόχος σου, τι θέλεις να πετύχεις και πως θα αισθάνεσαι όταν το κάνεις.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Εκπτωτικά Κουπόνια & Προσφορές

50% ΕΚΠΤΩΣΗ
Hostinger
Προσφορές
Hostinger - Έως και 50% έκπτωση στο Cloud Hosting
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting πακέτα της Hostinger και 2 μήνες δωρεάν. Εμφάνιση λιγότερων
45% για 36 μήνες
BlueHost
BlueHost - WordPress Hosting από 2.95$
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting πακέτο για 36 μήνες. Εμφάνιση λιγότερων
69% Έκπτωση
NordVPN
Προσφορές
NordVPN - 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των...Εμφάνιση περισσότερων
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των 2 ετών. Εμφάνιση λιγότερων

Σχολιάστε