Πως να Βγάλεις Λεφτά πουλώντας Notion Templates

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Εκατοντάδες άνθρωποι έχουν ξεκινήσει να δημιουργούν και να πουλάνε τα δικά τους επαγγελματικά Notion Templates, ενώ αρκετοί κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα παθητικό εισόδημα από τις πωλήσεις τους. Αλλά πως μπορείς να ξεκινήσεις κι εσύ;
Πως να Βγάλεις Λεφτά πουλώντας Notion Templates
Notion / © Filip Baotić στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Αν έψαχνες για ένα workstation εργαλείο για να κρατάς τις σημειώσεις σου, να διατηρείς το πρόγραμμα και το πελατολόγιο σου, να δουλεύεις παράλληλα με άλλους ανθρώπους, να διατηρείς εκεί το bullet journal σου και να διαχειρίζεσαι ολόκληρη την επιχείρηση σου, τότε το Notion ίσως είναι η καλύτερη επιλογή αυτή την στιγμή.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα, μια εφαρμογή και μια ιστοσελίδα, που σου επιτρέπει να οργανώσεις οτιδήποτε κάνεις στην καθημερινότητα σου, από τα προσωπικά έως και τα εργασιακά σου, με ευκολία και όλα μέσα από ένα περιβάλλον. Το δωρεάν πακέτο θα καλύψει επίσης το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων, ενώ παρέχονται και συνδρομητικά πακέτα με λιγότερους περιορισμούς, τα οποία είναι ιδανικά για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις.

Αλλά πως μπορεί να βγάλει κανείς λεφτά από ένα τέτοιο workstation πρόγραμμα; Και τι ακριβώς είναι τα templates στο Notion; Μέσα από αυτό το άρθρο, θα δούμε τι ακριβώς είναι το Notion, τι είναι τα templates και πως μπορείς να δημιουργείς και να πουλάς τα δικά σου, με στόχο να δημιουργήσεις ένα σταθερό παθητικό εισόδημα.

Τι είναι το Notion και πως λειτουργεί;

Notion Εφαρμογή
Η αρχική σελίδα του Notion / © Team Nocoloco στο Unsplash.

Το Notion είναι μια freemium (δωρεάν με διαθέσιμα συνδρομητικά πακέτα) εφαρμογή παραγωγικότητας που αναπτύχθηκε από τη Notion Labs Inc. Η συγκεκριμένη εφαρμογή κατατάσσεται στην ενότητα των “workspace” εφαρμογών, που σημαίνει πως προσφέρει πολλαπλά διαφορετικά εργαλεία και δυνατότητες για την οργάνωση, την διαχείριση, την σωστή λειτουργία, την παρακολούθηση, την ανάλυση και την σελιδοποίηση σημαντικών στοιχείων και πληροφοριών.

Με το Notion θα μπορείς:

 • Να κρατάς σημειώσεις.
 • Να διαχειρίζεσαι όλες τις εργασίες σου.
 • Να παρακολουθείς τη πρόοδο της επιχείρησης ή του project σου.
 • Να δημιουργείς στρατηγικά πλάνα.
 • Να προετοιμάζεις ή να γράφεις και να εξάγεις ebooks.
 • Να αποθηκεύεις σελιδοδείκτες.
 • Να δημιουργείς και να διατηρείς το δικό σου bullet journal.
 • Να διαχειρίζεσαι σημαντικά αρχεία σε συνδυασμό με άλλους ανθρώπους.
 • Να δημιουργείς πολλαπλά διαφορετικά Workspaces για διαφορετικούς σκοπούς.
 • Να δημιουργείς λίστες, πίνακες, άρθρα, εγχειρίδια, οδηγούς κ.α.

Πιο συγκεκριμένα, το Notion παρέχει τα γνωστά “Workspaces”. Για παράδειγμα, μπορείς να έχεις ένα workspace για την επιχείρηση σου, μέσα από το οποίο θα έχεις όλα τα μέλη της ομάδας και δουλεύουν παράλληλα από ένα φιλικό περιβάλλον χρήσης. Μπορείς να έχεις ένα workstation για τα προσωπικά σου projects, ένα για την οικογένεια με λίστες για ψώνια, με σημειώσεις για τα επόμενα ταξίδια σας και με αναλυτικό πρόγραμμα για το budget, τα έξοδα και τα έσοδα σας.

Η εφαρμογή είναι επίσης cross-platform, που σημαίνει πως θα μπορείς να την χρησιμοποιείς είτε απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης (web browser), είτε από το smartphone ή tablet σου (Android & iOS), είτε από τον υπολογιστή ή το laptop σου (Windows, macOS και Linux).

Τι είναι τα Notion Templates;

Notion Templates jpg

Τα Notion Templates (Ελλ: Πρότυπα / Σχεδιασμοί) είναι ίσως το μοναδικό χαρακτηριστικό που κάνει αυτή την εφαρμογή να διαφέρει τόσο πολύ από τις υπόλοιπες. Η εφαρμογή παρέχει αρχικά τον δικό της κατάλογο με templates, εκ των οποίων κάποια παρέχονται δωρεάν και άλλα είναι επί πληρωμής και θα χρειαστεί να τα αγοράσεις ώστε να τα χρησιμοποιήσεις.

Καθένας μπορεί να εισάγει ένα template και να το χρησιμοποιήσει κάνοντας κλικ στο κουμπί “Duplicate” (Ελλ: Διπλότυπο), το οποίο θα εισάγει όλο το σχεδιασμό και τις πληροφορίες στο λογαριασμό του χρήστη. Αυτό κάνει τη χρήση της εφαρμογής πανεύκολη, καθώς με ένα κλικ μπορείς να εισάγεις ολόκληρα templates που έχουν σχεδιαστεί ώστε να καλύπτουν διαφορετικές ανάγκες και να εξυπηρετούν διαφορετικούς σκοπούς.

Κάθε χρήστης έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει τα δικά του templates, τα οποία στη συνέχεια μπορεί να διατηρεί ιδιωτικά, να τα παρέχει δωρεάν ή ακόμα και να τα πουλάει για όποιο κόστος επιλέξει. Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι πλέον που έχουν χτίσει ήδη ένα παθητικό εισόδημα από τις πωλήσεις των Notion Templates που δημιούργησαν, και το ίδιο μπορείς να κάνεις και εσύ.

Πως να δημιουργείς τα δικά σου Notion Templates

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό στο Notion και να επιλέξεις αν θέλεις να ξεκινήσεις με το δωρεάν πακέτο, ή να επενδύσεις στο Plus πακέτο το οποίο θα σου παρέχει απεριόριστο αριθμό από blocks και χωρητικότητα για ανέβασμα αρχείων.

Αν και το δωρεάν πακέτο θα είναι αρκετό ώστε να δημιουργήσεις τα πρώτα σου templates, ίσως θελήσεις να αναβαθμίσεις στο Plus για να εξαφανιστούν ορισμένοι βασικοί περιορισμοί. Για παράδειγμα, αν θέλεις να διαμορφώνεις τα templates σου με αρκετά σχέδια και φωτογραφίες, τότε θα χρειαστείς σίγουρα περισσότερη χωρητικότητα από αυτή που παρέχεται στα δωρεάν πακέτα.

Τα καλά νέα είναι πως τα Notion Templates που δημιουργείς είναι χρήσιμα και έχουν ζήτηση, θα ξεκινήσεις να βγάζεις αρκετά χρήματα ώστε τα 8.00$ που θα πληρώνεις μηνιαίως για το Plus πακέτο να φαίνονται ανούσια. Μόλις επιλέξεις το πακέτο, στη συνέχεια κατέβασε την εφαρμογή για τον υπολογιστή ή το κινητό σου (προτείνεται για υπολογιστή ώστε να τη μάθεις πιο εύκολα και γρήγορα) και κάνε σύνδεση στο νέο σου λογαριασμό.

Με το που συνδεθείς, θα χρειαστεί να δημιουργήσεις ένα Workstation για να αποθηκεύεις εκεί όλα τα Notion Templates που θα δημιουργείς και θα παρέχεις δωρεάν ή επί πληρωμής.

 1. Κάνε κλικ στην εικόνα του προφίλ σου τέρμα επάνω αριστερά.
 2. Αμέσως μετά, κάνε κλικ στις τρεις τελίτσες τέρμα επάνω δεξιά στο αναδυόμενο παράθυρο.
 3. Κάνε κλικ στην επιλογή “Join or create workspace“.
 4. Επέλεξε για πιο σκοπό θέλεις να δημιουργήσεις το νέο workspace, όπως για ομαδική ή προσωπική χρήση, ή ως μαθητής για το σχολείο και κάνε κλικ στο κουμπί “Continue” για να συνεχίσεις.
 5. Στο αριστερό πλαϊνό μενού θα βρεις όλες τις σελίδες που έχει δημιουργήσει από προεπιλογή το Notion, μπορείς να τις διαγράψεις κάνοντας δεξί κλικ και “Delete“.

Τέλεια, μόλις δημιούργησες το πρώτο σου Workspace, το οποίο στη συνέχεια θα δούμε πως μπορείς να το γεμίσεις με δικά σου templates. Θα χρησιμοποιήσουμε το συγκεκριμένο workspace για να παρέχουμε δωρεάν ή επί πληρωμής τα templates που θα σχεδιάσουμε στη συνέχεια του οδηγού.

 1. Από το αριστερό πλαϊνό μενού, κάνε κλικ στην επιλογή “Add a page” για να δημιουργήσεις μια νέα σελίδα.Πως να σχεδιάζεις Notion Templates
 2. Θα ονομάσω την σελίδα μου “Notion Templates“. Μπορείς να ονομάσεις τη δική σου όπως επιθυμείς. Αυτός είναι ο τίτλος που θα βλέπουν όλοι, εκτός κι αν αποφασίσεις να δημοσιεύεις τα templates μεμονωμένα. Κάνοντας κλικ στην επιλογή “Templates” θα μας ανοίξει ένα αναδυόμενο παράθυρο με όλα τα προσχεδιασμένα πρότυπα που παρέχει η εφαρμογή ή τρίτοι δημιουργοί. Παρόλα αυτά, εμείς θέλουμε να σχεδιάσουμε τα δικά μας templates, οπότε το αφήνουμε κενό.Πως να σχεδιάζεις Notion Templates
 3. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να προσθέσεις ορισμένες σελίδες μέσα στη σελίδα σου. Κάθε σελίδα θα είναι και ένα template. Κάνε κλικ στο + εικονίδιο που εμφανίζεται όταν πας να γράψεις κάτι στον κειμενογράφο για να προσθέσεις νέα μπλοκ.Πως να σχεδιάζεις Notion Templates
 4. Τα μπλοκ μας επιτρέπουν να προσθέτουμε στις σελίδες μας διαφορετικά στοιχεία όπως κείμενα, στήλες, επικεφαλίδες, παραθέματα, αρχεία, συνδέσμους, βάσεις δεδομένων, λίστες, callouts και πολλά άλλα.Πως να σχεδιάζεις Notion Templates
 5. Στο παρακάτω παράδειγμα, πρόσθεσα ένα “Callout” μπλοκ, ακριβώς από κάτω ένα “H2 Heading“, στη συνέχεια ένα “Text” μπλοκ και αμέσως μετά άλλη μια επικεφαλίδα και κείμενο. Για να διαχωρίσω τα templates σε ενότητες, πρόσθεσα στη συνέχεια ένα “2 Columns” μπλοκ, το οποίο μου δίνει την δυνατότητα να έχω δύο ή περισσότερες στήλες με τη μια δίπλα από την άλλη.Πως να σχεδιάζεις Notion Templates
 6. Μόλις σχεδιάσεις όλα τα Notion Templates μέσα σε κάθε σελίδα που δημιούργησες, στη συνέχεια κάνε κλικ στην επιλογή “Share” τέρμα επάνω δεξιά. Από το παραθυράκι που θα εμφανιστεί, ενεργοποίησε την επιλογή “Share to web” και στη συνέχεια στα “Link options” ενεργοποίησε την επιλογή να μπορούν να το κάνουν “Duplicate” (διπλότυπο) και άφησε τις υπόλοιπες επιλογές απενεργοποιημένες.Πως να σχεδιάζεις Notion Templates
 7. Χρησιμοποίησε το σύνδεσμο που αντέγραψες για να το μοιράζεσαι σε όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν το συγκεκριμένο template.

Συμβουλή: Όταν κάνεις κλικ στην επιλογή “Share” για να μοιραστείς ένα πρότυπο, στη σελίδα που βρίσκεσαι εκείνη την στιγμή, εκείνη θα μοιραστείς. Για να ελέγχεις πάντα με σιγουριά ποια σελίδα έχεις μοιραστεί και αν υπάρχει πρόσβαση μόνο σε αυτή, άνοιξε ένα παράθυρο ανώνυμης περιήγησης, επικόλλησε τον σύνδεσμο και έλεγξε πως εμφανίζεται.

Πως να βγάλεις λεφτά πουλώντας Notion Templates

Υπάρχουν ορισμένοι βασικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να πουλάς τα Notion Templates που σχεδιάζεις. Τους ίδιους τρόπους χρησιμοποιούν και όλοι οι υπόλοιποι δημιουργοί προτύπων, οι οποίοι ασχολούνται με αυτό το αντικείμενο full-time.

1. Μάθε πως να χρησιμοποιείς το Notion

Για να μπορέσεις να δημιουργήσεις επαγγελματικά πρότυπα τα οποία θα αξίζει να αγοράσει κάποιος, θα πρέπει πρώτα να μάθεις πως λειτουργεί το Notion, τι χαρακτηριστικά και λειτουργίες παρέχει, πως χρησιμοποιούνται τα workspaces, πόσα blocks υπάρχουν και τι ακριβώς κάνει το καθένα, πως να δημιουργείς βάσεις δεδομένων και πολλά πολλά ακόμα.

Αν και το Notion παρέχει ένα φιλικό περιβάλλον χρήσης το οποίο θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει και να μάθει ένας αρχάριος χρήστης σχετικά γρήγορα, παρέχει τόσες πολλές δυνατότητες και ενσωματωμένα εργαλεία, που θέλει λίγο χρόνο έως ότου καταλάβεις τι κάνει και που βρίσκεται το καθένα. Θα βρεις ωστόσο αρκετούς οδηγούς (κυρίως στα αγγλικά) για το πως χρησιμοποιείται και τι δυνατότητες παρέχει η εφαρμογή στους χρήστες της.

2. Κάνε μια έρευνα αγοράς

Μόλις μάθεις πως να χρησιμοποιείς το Notion στο έπακρο, συνέχεια έχει να κάνεις μια έρευνα αγοράς. Μια αναλυτική και σωστά δομημένη έρευνα αγοράς θα σε βοηθήσει να καταλάβεις μια Notion Templates έχουν την μεγαλύτερη ζήτηση, σε τι κοινό απευθύνεσαι και που να προσανατολιστείς.

Πιο συγκεκριμένα, θα πρέπει να κάνεις μια έρευνα αγοράς και να απαντήσεις στα παρακάτω ερωτήματα:

 • Ποιοι αγοράζουν πρότυπα και τι ακριβώς αναζητούν συνήθως;
 • Ποια κατηγορία προτύπων έχει έλλειψη;
 • Ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σου;
 • Τι κάνουν καλά και τι λάθος;
 • Τι μπορείς να παρέχεις που δεν παρέχουν αυτοί;
 • Σε τι κόστος πουλάνε τα δικά τους πρότυπα;
 • Με ποιους τρόπους πουλάνε τα πρότυπα τους και σε ποιες πλατφόρμες έχουν τις περισσότερες πωλήσεις και τα περισσότερα reviews;

Μπορείς να δημιουργήσεις ένα διαφορετικό Notion Template και να οργανώσεις εκεί όλη την έρευνα αγοράς που θα κάνεις. Αυτή θα είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για να δημιουργήσεις ένα οργανωμένο πρότυπο για έρευνες αγορών.

3. Ξεκίνα να σχεδιάζεις τα δικά σου Notion Templates

Εφόσον έχεις ολοκληρώσει την έρευνα αγοράς και γνωρίζεις ποια Notion Templates έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση, ποια παράγουν τις περισσότερες πωλήσεις, ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σου και τι ελλείψεις υπάρχουν στην αγορά προτύπων, συνέχεια έχει να ξεκινήσεις να δημιουργείς τα πρώτα σου templates.

Μπορείς να ξεκινήσεις με ένα βασικό template, ή μπορείς να ανεβάσεις πολλαπλά μαζί ώστε να στοχεύσεις κατευθείαν σε διαφορετικό κοινό. Σιγουρέψου ωστόσο πως έχεις σημειώσει τους τίτλους και τις περιγραφές που θα βάλεις στα Notion Templates όταν τα ανεβάσεις online. Θα πρέπει να περιλαμβάνεται μέσα και οι απαραίτητες λέξεις-κλειδιά για να μπορέσουν άλλοι άνθρωποι να το βρουν από την αναζήτηση.

Με όλα αυτά κατά νου, αν στοχεύσεις στη δημιουργία παθητικού εισοδήματος, τότε όσα πιο πολλά templates δημιουργήσεις, τόσο το καλύτερο. Παρόλα αυτά, μιας και ένα και μόνο template μπορεί να αποφέρει από χιλιάδες έως και εκατομμύρια πωλήσεις, στόχευσε στο να παράγεις ποιότητα παρά ποσότητα.

4. Ξεκίνα να πουλάς τα Notion Templates

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να πουλάς τα πρότυπα που σχεδιάζεις στο Notion, αλλά παρακάτω θα δούμε μόνο τους δημοφιλέστερους και πιο αποτελεσματικούς.

Μέσω της δικής σου ιστοσελίδας

Μπορείς να κατασκευάσεις με ευκολία μια ιστοσελίδα και να ξεκινήσεις να παρέχεις τα πρότυπα που σχεδιάζεις από εκεί. Για την ακρίβεια, αυτός είναι ο προτιμότερος τρόπος καθώς κανένας δεν θα κρατάει προμήθεια από κάθε αγορά που θα γίνεται, έτσι ώστε να λαμβάνεις το εκατό τοις εκατό του ποσού για κάθε πώληση.

Επιπλέον, έχοντας την δική σου ιστοσελίδα θα έχεις την δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα blog και να προωθείς τα Notion Templates σου μέσω του Content Marketing, να παρέχεις το δικό σου newsletter (email marketing) και να χρησιμοποιείς διάφορες digital marketing στρατηγικές για να προωθείς δωρεάν τα πρότυπα σου.

Μέσω του Gumroad

Το Gumroad είναι η δημοφιλέστερη πλατφόρμα για την πώληση ψηφιακών προϊόντων, φυσικών προϊόντων, ή ακόμα και συνδρομητικών membership πακέτων. Κάθε δημιουργός έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει ένα λογαριασμό εντελώς δωρεάν και να πουλάει τα δικά του προϊόντα ή να παρέχει τις δικές του υπηρεσίες.

Η πλατφόρμα παρέχεται εντελώς δωρεάν, με την προϋπόθεση πως θα διατηρεί το 10% από κάθε πώληση που κάνεις μέσω του Gumroad. Αυτό είναι εξαιρετικό, καθώς έτσι δεν υπάρχουν περιορισμοί, ενώ το 10% είναι αρκετά μικρό συγκριτικά με άλλα ποσοστά που κρατάνε ανταγωνιστικές πλατφόρμες.

Το Gumroad αποτελεί επίσης τη δημοφιλέστερη επιλογή για όσους δημιουργούν και πουλάνε Notion Templates, ενώ μέχρι και το ίδιο το Notion προωθεί τους συνδέσμους της πλατφόρμας μέσω της δικής του.

Μέσω του Etsy

Το Etsy ιδρύθηκε το 2005 και αυτή την στιγμή έχει περισσότερους από 2,700 εργαζομένους σε ολόκληρο τον κόσμο. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά marketplaces στο διαδίκτυο, μετρώντας περισσότερους από 7.5 εκατομμύρια πωλητές και σχεδόν 95 εκατομμύρια αγοραστές.

Για την ακρίβεια, το Etsy έκλεισε τις ετήσιες ακαθάριστες πωλήσεις εμπορευμάτων το 2022 με 13.3 δισεκατομμύρια δολάρια, ένας αριθμός που είναι πολύ μεγάλος για να τον παραλείψει ένας επαγγελματίας ή μια επιχείρηση. Η πλατφόρμα επιτρέπει σε κάθε επιχείρηση και ιδιώτη να ανοίξει το δικό του ηλεκτρονικό κατάστημα μέσα από την πλατφόρμα με μεγάλη ευκολία.

Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν ένα Shop στο Etsy και να καταχωρήσουν τα προϊόντα τους αμέσως μετά την ολοκλήρωση της δημιουργίας του νέου τους λογαριασμού. Διάβασε τον οδηγό που είχα γράψει για το πως να πουλάς προϊόντα στο Etsy επιτυχημένα.

5. Ξεκίνα να προωθείς τα πρότυπα που σχεδίασες

Μόλις δημιουργήσεις αρκετά Notion Templates και τα καταχωρήσεις online στο δικό σου ηλεκτρονικό κατάστημα ή σε μια πλατφόρμα όπως το Gumroad ή το Etsy, στη συνέχεια θα χρειαστεί να προωθήσεις αυτά τα πρότυπα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να τα προωθήσεις, κάποιοι δωρεάν και άλλοι με μια μικρή επένδυση.

Ορισμένοι από τους ευκολότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να προωθείς Notion Templates είναι:

 • Content Marketing: Ξεκίνα να γράφεις μια σειρά άρθρων για τα πρότυπα που δημιουργείς, όπως για παράδειγμα “10 Επαγγελματικά Notion Templates για καλύτερη οργάνωση”, ή “5 Δωρεάν Notion Templates για Podcasters” και ούτω καθεξής. Ανάλογα με τα πρότυπα που έχεις επιλέξει να δημιουργήσεις, γράψε και τα ανάλογα άρθρα ώστε να αυξήσεις την επισκεψιμότητα και τις πωλήσεις μέσω της οργανικής κίνησης από την Google και την Bing. Αν δεν έχεις blog, τότε διάβασε τον οδηγό μας για τη δημιουργία blog μέσω του WordPress.
 • Email Marketing: Τα newsletters παραμένουν μέχρι και σήμερα ως ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους όχι μόνο για να χτίζουμε ένα δυναμικό κοινό, αλλά και για να ενημερώνουμε τους subscribers μας με όλα τα νέα πρότυπα που κυκλοφορούμε. Με αυτό τον τρόπο, ένα καινούργιο πρότυπο μπορεί να αποκτήσει άμεσα τις πρώτες του πωλήσεις χάρη στους subscribers σου, οι οποίοι πιθανότατα να έχουν αγοράσει και παλαιότερα σου templates.
 • Social Ad Campaigns: Αν δεν σε πειράζει να επενδύσεις λίγα λεφτά για την προώθηση των νέων σου Notion Templates, τότε κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook, το Instagram, το TikTok, το Twitter και το LinkedIn είναι εξαιρετικά για να δημιουργήσεις διαφημιστικές καμπάνιες. Κάθε κοινωνικό δίκτυο περιλαμβάνει διαφορετικό κοινό, οπότε σιγουρέψου πως χρησιμοποιείς το κατάλληλο για εσένα.
 • Guest Blogging: Ένας εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσεις το off-site SEO της ιστοσελίδας σου, να γίνεις πιο γρήγορα γνωστός/ή και να αποκτήσεις νέες πωλήσεις είναι μέσω άλλων ιστοσελίδων που περιλαμβάνουν παρόμοιο κοινό. Ξεκίνα να επικοινωνείς με bloggers, παρέχοντας τους ένα guest άρθρο για το blog τους το οποίο βασίζεται στην θεματολογία τους, παρέχει κάποια αξία και ουσία και παράλληλα προωθεί τα πρότυπα σου.
 • Podcasting: Με ολοένα και περισσότερους ανθρώπους να δημιουργούν τα δικά τους podcasts και τους ακροατές να έχουν φτάσει τους εκατομμύρια, πλέον ο ένας στους 5 ακούει και κάποιο συγκεκριμένο podcast κανάλι. Είτε σκοπεύεις να παρέχεις περισσότερες πληροφορίες για τα Notion Templates που πουλάς, είτε να μαθαίνεις στον κόσμο πως να φτιάχνει τα δικά του πρότυπα, είτε ακόμα και πως να χρησιμοποιούν την εφαρμογή, το podcasting είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να το κάνεις. Επιπλέον, θα αυξήσεις την αλληλεπίδραση με το κοινό σου και αν έρθεις σε επικοινωνία με άλλους podcasters, μπορείς να παρουσιάσεις την δουλειά σου και στο δικό τους κοινό.
 • Google Ads: Πρόκειται για τη μεγαλύτερη και γνωστότερη πλατφόρμα παγκοσμίως από την οποία εκατομμύρια μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και ιδιώτες διαφημίζουν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, και εκατομμύρια bloggers και YouTubers βγάζουν λεφτά προβάλλοντας αυτές τις διαφημίσεις. Μέσω του Google Ads, θα έχεις την δυνατότητα να προωθήσεις τα Notion Templates που σχεδίασες μέσω των αποτελεσμάτων της μηχανής αναζήτησης, μέσω του YouTube, ή ακόμα και μέσω εκατομμυρίων blogs που χρησιμοποιούν τις διαφημίσεις της Google AdSense.
 • Social Media: Ξεκίνα να προωθείς τα πρότυπα που σχεδιάζεις σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα, και όχι μόνο σε αυτά που χρησιμοποιείς καθημερινά. Έλεγξε μήπως υπάρχουν forums στο Reddit ή γκρουπ στο Facebook με πρότυπα, δημοσίευε τα στο Twitter με τα κατάλληλα hashtags και χρησιμοποίησε το LinkedIn για έρθεις σε επαφή με πελάτες και επιχειρήσεις που ίσως ενδιαφερθούν να συνεργαστούν μαζί σου για να τους σχεδιάζεις συγκεκριμένα Notion Templates.

Αν αποφασίσεις να καταχωρήσεις τα ψηφιακά σου προϊόντα στο Etsy, τότε θα βρεις και διάφορες υπηρεσίες διαφήμισης μέσα στην πλατφόρμα για να προωθήσεις το κατάστημα σου τόσο μέσω της πλατφόρμας, όσο και μέσω άλλων ιστοσελίδων στις οποίες έχει αγοράσει το marketplace διαφημιστικό χώρο.

Μείνε συνεπής και συνέχιζε να δημιουργείς

Η συνέπια θα παίξει καθοριστικό παράγοντα για το πόσο γρήγορα θα ξεκινήσεις να βλέπεις τα πρώτα σου λεφτά. Εάν η δημιουργία παθητικού εισοδήματος βρίσκεται μέσα στα μελλοντικά σου πλάνα, τότε θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα πρόγραμμα και να το διατηρείς με συνέπια, δημιουργώντας και ανεβάζοντας συνεχώς καινούργια Notion Templates.

Προσπάθησε να καλύψεις πρώτα τα θέματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση, έτσι ώστε να δεις τα πρώτα σου λεφτά πιο σύντομα. Στη συνέχεια – και αφότου καλύψεις τις δημοφιλέστερες κατηγορίες – συνέχισε σχεδιάζοντας Notion Templates τα οποία είναι ελλιπείς από τον κατάλογο της εφαρμογής.

Τέλος, ξεκίνα να καλύπτοντας διαφορετικές άλλες κατηγορίες, ενώ κάνε μια έρευνα σε forums όπως το Reddit και το Quora για να δεις τι ακριβώς ψάχνει ο περισσότερος κόσμος σχετικά με το Notion.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε