Πώληση Φωτογραφιών στο Ίντερνετ | Οδηγός 2024

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Ο απόλυτος βήμα προς βήμα οδηγός για τη πώληση φωτογραφιών στο ίντερνετ μέσα από marketplaces με stock φωτογραφίες, μέσω του Fiverr και μέσω της δικής σου ιστοσελίδας.
Πώληση Φωτογραφιών στο Ίντερνετ - Οδηγός 2023
© Jakob Owens στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Είτε είσαι νέος φωτογράφος που αναζητάει τρόπους για να βγάλει χρήματα απ’ το χόμπι του, είτε επαγγελματίας που θέλει να δημιουργήσει ένα παθητικό εισόδημα, η πώληση φωτογραφιών στο ίντερνετ είναι πλέον μια εργασία η οποία απασχολεί εκατομμύρια φωτογράφους σε ολόκληρο τον κόσμο.

Μέσα από αυτό τον οδηγό θα δούμε με ποιον τρόπο βγάζουν χρήματα οι φωτογράφοι, πως δημιουργούν το δικό τους παθητικό εισόδημα, ποιες πλατφόρμες παρέχονται για τη πώληση φωτογραφιών, καθώς επίσης και συμβουλές για να ξεκινήσεις δυναμικά και αποτελεσματικά.

Ποιοι αγοράζουν φωτογραφίες από το ίντερνετ;

Το μεγαλύτερο ποσοστό που αγοράζει stock φωτογραφίες από το ίντερνετ είναι οι bloggers, οι μικρομεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις, οι ιδιοκτήτες άλλου τύπου ιστοσελίδων, οι εφημερίδες, τα περιοδικά, οι influencers και άλλου τύπου ανθρώπων που ασχολούνται με τη δημιουργία περιεχομένου σε φυσική ή ψηφιακή μορφή.

Όπως κι εμείς εδώ στο TechGuides, έτσι και εκατομμύρια άλλες ιστοσελίδες χρησιμοποιούν αυτά τα marketplaces για να κατεβάζουν και να χρησιμοποιούν νόμιμα τις φωτογραφίες στα άρθρα τους. Το ίδιο κάνουν και οι vloggers στα βίντεο τους, και οι podcasters για τη μουσική που χρησιμοποιούν, αλλά και οι επιχειρήσεις που αγοράζουν διάφορα αρχεία συνεχώς.

Τι είναι τα Marketplaces με stock φωτογραφίες;

Τα marketplaces που παρέχουν stock φωτογραφίες είναι ουσιαστικά ιστοσελίδες μέσα από τις οποίες καθένας έχει την δυνατότητα να αποκτήσει όποια φωτογραφία επιθυμεί για το ανάλογο κόστος. Τα περισσότερα marketplaces παρέχουν ορισμένα συνδρομητικά πακέτα, τα οποία συχνά εστιάζουν από ερασιτέχνες δημιουργούς περιεχομένου μέχρι και μεγάλες επιχειρήσεις.

Κάθε marketplace λειτουργεί με τους δικούς του κανόνες, που σημαίνει πως καθένα παρέχει διαφορετικές προμήθειες στους φωτογράφους που το χρησιμοποιούν για τη πώληση φωτογραφιών. Κάποια προσφέρουν υψηλότερες και άλλα χαμηλότερες προμήθειες, διαφορετικά περιβάλλοντα και διαφορετικούς όρους χρήσης.

Κάποια marketplaces παρέχουν επίσης διαφορετικά ποσοστά προμήθειας ανάλογα με το αν οι φωτογραφίες που ανεβάζει ο φωτογράφος ανεβαίνουν αποκλειστικά στις δικές τους πλατφόρμες. Για παράδειγμα, αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, το Shutterstock αλλάζει τη προμήθεια που δίνει σε κάθε φωτογράφο ανάλογα με το επίπεδο που έχει φτάσει. Άλλα marketplaces για μπορεί να αυξήσουν έως και 30-40% το ποσοστό της προμήθειας αν ανεβάζεις αποκλειστικά σε αυτά.

Shutterstock
Shutterstock

Τα καλύτερα marketplaces για πώληση φωτογραφιών

Τα marketplaces παρέχουν σε εκατομμύρια δημιουργούς περιεχομένου και επιχειρήσεις την δυνατότητα να κατεβάσουν και να χρησιμοποιήσουν φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, τραβηγμένες από ερασιτέχνες και επαγγελματίες φωτογράφους από ολόκληρο τον κόσμο.

Ορισμένα από τα γνωστότερα και πιο αξιόπιστα marketplaces για πώληση φωτογραφιών περιλαμβάνονται στην παρακάτω λίστα:

 1. Shutterstock
 2. Unsplash+
 3. Alamy
 4. 500px
 5. SmugMug Pro
 6. iStock Photo
 7. Etsy
 8. Getty Images
 9. Stocksy
 10. Can Stock Photo
 11. Adobe Stock
 12. Twenty20
 13. Depositphotos
 14. Dreamstime
 15. EyeEm
 16. 123RF
 17. Foap
 18. Zenfolio
 19. Pixieset

Υπάρχουν φυσικά και αρκετές άλλες παρόμοιες υπηρεσίες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να βγάλεις χρήματα πουλώντας τις φωτογραφίες σου, αλλά οι παραπάνω αποτελούν τις γνωστότερες και πιο αξιόπιστες επιλογές παγκοσμίως.

Σημαντικά πράγματα γύρω από τη πώληση φωτογραφιών στο ίντερνετ

Το γεγονός πως μέχρι και ένας αρχάριος μπορεί να ξεκινήσει να ασχολείται με τη πώληση φωτογραφιών στο ίντερνετ δεν σημαίνει πως θα πετύχει κιόλας. Υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να ελέγχεις κάθε φορά και να διατηρείς συνεχώς στο μυαλό σου. Ορισμένα από αυτά είναι και τα παρακάτω:

 • Τα περισσότερα marketplaces σε υποχρεώνουν να περάσεις πρώτα από μια διαδικασία ελέγχων, έτσι ώστε να ελέγξουν την δουλειά και τα στοιχεία σου και στη συνέχεια να αποφασίσουν για το αν θα σε εγκρίνουν ή όχι. Για να καταφέρεις να εγκριθείς, οι φωτογραφίες σου θα πρέπει να είναι υψηλής ποιότητας και σωστά επεξεργασμένες.
 • Τα γνωστότερα marketplaces δεν θα σου επιτρέπουν να θέσεις τις δικές σου τιμές για τη χρήση των φωτογραφιών σου, οπότε θα πρέπει να συμφωνήσεις με το δικό τους κοστολόγιο και με το ποσοστό που θα λαμβάνεις για κάθε λήψη.
 • Σε ορισμένες περιπτώσεις το marketplace θα σου ζητήσει αποκλειστικότητα ώστε να εγγραφείς στην πλατφόρμα του. Αυτό σημαίνει πως όσες φωτογραφίες ανεβάζεις εκεί, δεν θα μπορείς να τις ανεβάσεις σε άλλες ιστοσελίδες ή marketplaces προς πώληση ή χρήση.
 • Οι stock photography ιστοσελίδες θα σου παρέχουν μια βάση από εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια χρήστες, αλλά ο ανταγωνισμός θα είναι επίσης τεράστιος. Επομένως, θα χρειαστεί να ανεβάζεις ποιοτικές, μοναδικές και ξεχωριστές φωτογραφίες ώστε να ξεκινήσεις να βλέπεις αρκετές πωλήσεις ή τις φωτογραφίες σου στην αρχική σελίδα του marketplace.
 • Μιας και κάθε πλατφόρμα παρέχει διαφορετικά ποσοστά προμήθειας για κάθε λήψη των φωτογραφιών σου, αναζήτησε και έλεγξε ποιες παρέχουν τα μεγαλύτερα ποσοστά, πόσους πελάτες έχουν αυτή την στιγμή και ποιες φωτογραφίες τους έχουν τις υψηλότερες πωλήσεις. Μπορείς επίσης να αναζητήσεις για reviews άλλων φωτογράφων και τι εμπειρίες είχαν ή έχουν με το εκατοστέ marketplace.
 • Ακόμα και όταν μια φωτογραφία ανέβει σε μια πλατφόρμα, εσύ συνεχίζεις να είσαι ο κάτοχος της και να έχεις όλα τα δικαιώματα. Παρόλα αυτά, όταν παρέχεις τις φωτογραφίες σου με άδεια Royalty-Free, σημαίνει πως ο άνθρωπος που θα την αποκτήσει θα συνεχίσει να έχει ορισμένα δικαιώματα που του επιτρέπουν να τη χρησιμοποιήσει.

Όσες πιο πολλές γνώσεις αποκτήσεις γύρω από τον τρόπο λειτουργίας των marketplaces με stock φωτογραφίες, τόσο πιο γρήγορα θα πιάσεις το νόημα για το περιεχόμενο που θα πρέπει να ανεβάζεις σε αυτές τις πλατφόρμες. Μιας και δεν υπάρχει όριο στον αριθμό λήψεων που μπορεί να έχει μια φωτογραφία, οι παλιές σου φωτογραφίες θα συνεχίσουν να παράγουν νέες πωλήσεις για όσο παραμένουν σχετικές.

Τι τύπου φωτογραφίες πωλούνται περισσότερο;

Το καλό με τα περισσότερα marketplaces είναι πως φιλοξενούν αρκετό κόσμο με διαφορετικές ανάγκες. Σε κάθε περίπτωση, θα έχεις την δυνατότητα να ανεβάζεις ότι είδους φωτογραφίες επιθυμείς, αλλά αν ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις αρκετές λήψεις, θα πρέπει να εστιάσεις στα θέματα με την μεγαλύτερη ζήτηση αυτή την στιγμή.

Ορισμένοι διαχρονικοί τύποι φωτογραφιών που έχουν αρκετή ζήτηση είναι οι παρακάτω:

 • Άνθρωποι: Παιδιά και ενήλικες από οποιαδήποτε χώρα και κουλτούρα.
 • Άνθρωποι που εργάζονται: Αυτές οι φωτογραφίες είναι ιδιαίτερα γνωστές για μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις. Άτομα που εργάζονται πάνω σε laptops, που γράφουν, που μιλούν, που εργάζονται σε εξωτερικούς ή εσωτερικούς χώρους και ούτω καθεξής.
 • Φαγητό: Διάφοροι τύποι νόστιμων συνταγών.
 • Εργαλεία: Από σφυριά, βαριοπούλες, βιδολόγους μέχρι και ζώνες, κατσαβίδια και βίδες, ο εργατικός εξοπλισμός διατηρεί σταθερά υψηλή ζήτηση στα marketplaces.
 • Πόλεις: Όσα πιο πολλά cityscapes μπορείς να τραβήξεις, τόσο το καλύτερο! Διάφορες πόλις απ’ όλο τον κόσμο τη μέρα ή τη νύχτα, πάρκα, πολυκατοικίες, αρχιτεκτονική, μέχρι και κόσμος να περπατάει.
 • Φύση: Όσο πιο όμορφο είναι το τοπίο, τόσο πιο μεγάλη θα είναι και η ζήτηση του!
 • Ταξίδια: Οι φωτογραφίες με μέρη απ’ όλο τον κόσμο διατηρούν πάντα την μεγάλη ζήτηση τους χάρη στις εκατομμύρια επιχειρήσεις που υπάρχουν στον τουριστικό κλάδο.

Αν θέλεις να δεις τις φωτογραφίες σου να πωλούνται γρηγορότερα, τότε στόχευσε στο να ανεβάζεις φωτογραφίες ανάλογα με την ζήτηση που υπάρχει αυτή την στιγμή.

Ορισμένα marketplaces με stock φωτογραφίες ενημερώνουν τους φωτογράφους για τη ζήτηση που υπάρχει εκείνη την στιγμή, παρέχοντας σου στατιστικά με τις δημοφιλέστερες αναζητήσεις. Ακόμα κι αν δεν το κάνουν όμως, μπορείς να ελέγξεις μέσα από τον κατάλογο των φωτογραφιών τους ποιες φωτογραφίες έχουν τις περισσότερες πωλήσεις.

Συμβουλές για να βγάλεις περισσότερα χρήματα από τη πώληση φωτογραφιών

Εφόσον έχεις συλλέξει όλες τις φωτογραφίες σου, έχεις δημιουργήσει ένα portfolio και έχεις εγκριθεί από τα marketplaces στα οποία έστειλες αίτηση, συνέχεια έχει να στοχεύσεις στην προώθηση των φωτογραφιών σου. Αν και τα περισσότερα marketplaces έχουν ήδη εκατομμύρια χρήστες που αναζητούν καθημερινά για φωτογραφικό υλικό στους καταλόγους τους, με ορισμένα βασικά απλά πράγματα θα βοηθήσεις σημαντικά στην εύρεση τους από άλλους ανθρώπους.

Όσα πρέπει να προσέξεις στο ξεκίνημα σου

 • Αν αποφασίσεις να πουλήσεις πορτρέτα, τότε θα χρειαστεί να είσαι έτοιμος/η να υπογράψεις το model release form (φόρμα έκδοσης μοντέλου), η οποία ουσιαστικά αναφέρει πως είσαι εντάξει να την χρησιμοποιήσουν. Τα περισσότερα marketplaces παρέχουν συχνά τις δικές τους έτοιμες φόρμες τις οποίες μπορείς απλά να συμπληρώσεις και να στείλεις.
 • Έλεγξε όλους τους όρους, τις προϋποθέσεις και τους κανονισμούς ενός marketplace προτού καταχωρήσεις τις φωτογραφίες σου στην πλατφόρμα τους. Εντόπισε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως κάθε πότε γίνονται οι πληρωμές, ποιο είναι το ελάχιστο ποσό πληρωμής, με τι τρόπο καταθέτουν τα χρήματα και σε τι νόμισμα, και οτιδήποτε άλλο θεωρείς απαραίτητο.
 • Ενημερώσου σχετικά με το τι θα συμβεί στην περίπτωση που θελήσεις να διαγράψεις οριστικά τον λογαριασμό σου και να αφαιρέσεις όλες τις φωτογραφίες που είχες ανεβάσει. Κάθε marketplace έχει τη δική του πολιτική απορρήτου και τους δικούς του κανονισμούς.

Συμβουλές για να βγάλεις περισσότερα χρήματα

 • Ανέβαζε μόνο φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης.
 • Συμπλήρωνε αναλυτικούς τίτλους και περιγραφές με λέξεις-κλειδιά.
 • Αν διατίθεται πεδίο για τοποθεσία, τότε συμπλήρωσε την και αυτή.
 • Κάνε εγγραφή στα contributor newsletters των marketplaces για να λαμβάνεις συμβουλές, ενημερώσεις και στατιστικά.
 • Μην φοβηθείς να συνεργαστείς με πολλαπλά marketplaces για ύψιστα αποτελέσματα.
 • Έλεγχε πάντα τις πιο ζητημένες (trend) κατηγορίες από κάθε marketplace.
 • Ανέβαζε φωτογραφίες που καλύπτουν συγκεκριμένες εποχές, όπως τα Χριστούγεννα, το Πάσχα, το Καλοκαίρι, το Φθινόπωρο και ούτω καθεξής.

Ένας ακόμη εξαιρετικός τρόπος για να αυξήσεις την επισκεψιμότητα των φωτογραφιών σου είναι μέσω marketplaces που παρέχουν δωρεάν φωτογραφίες. Για παράδειγμα, αρκετοί φωτογράφοι επιλέγουν να ανεβάσουν ορισμένες από τις φωτογραφίες τους σε πλατφόρμες όπως το Unsplash και το Pexels εντελώς δωρεάν, με τη προσδοκία πως θα τους αναφέρουν στα credits ή θα τους προσλάβει κάποια επιχείρηση.

Πότε θα δω τις πρώτες πωλήσεις φωτογραφιών μου;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος που να σε διαβεβαιώνει πως οι φωτογραφίες σου θα έχουν αρκετές πωλήσεις, ή έστω και μερικές. Ανάλογα με την ζήτηση, την ποιότητα και το marketplace, υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα κάποιες φωτογραφίες σου να γίνουν viral, πράγμα που σημαίνει πως θα αποφέρουν και αρκετά χρήματα από τις λήψεις.

Μιας και ο ανταγωνισμός σε αυτές τις πλατφόρμες είναι τεράστιος, θα χρειαστεί σίγουρα να ανεβάσεις ένα μεγάλο ποσοστό φωτογραφιών σε πολλαπλά marketplaces, καθώς επίσης και να συνεχίζεις να ανεβάζεις συνεχώς νέες φωτογραφίες. Αν θέλεις να ασχοληθείς full-time με τη πώληση φωτογραφιών στο ίντερνετ, τότε θα πρέπει να ξεκινήσεις να τραβάς και οτιδήποτε θεωρείται trend αυτή την στιγμή.

Αν ανεβάσεις αρκετές καλές φωτογραφίες, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να δεις τις πρώτες σου πωλήσεις μέσα στις πρώτες κιόλας ώρες αφότου τις ανεβάσεις. Μιας και οι φωτογραφίες στα περισσότερα αξιόπιστα marketplaces περνάνε πάντα από χειροκίνητο έλεγχο, υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να επιλεχθούν ώστε να παρουσιαστούν στην αρχική σελίδα της πλατφόρμας. Στη προκειμένη περίπτωση, θα δεις γρήγορη και μεγάλη άνοδο στις πωλήσεις της εκατοστέ φωτογραφίας.

Δούλεψε ως ελεύθερος επαγγελματίας φωτογράφος στο Fiverr

Fiverr Photography
Οι υπηρεσίες διαφόρων φωτογράφων στο Fiverr.

Κάποτε, χρησιμοποιούσαμε το Fiverr για να πληρώσουμε σε κάποιον ελεύθερο επαγγελματία πέντε ευρώ ώστε να μας δημιουργήσει ένα σχέδιο, να μας μεταφράσει ένα κείμενο, ή να επεξεργαστεί κάποιο αρχείο. Πλέον, το Fiverr αποτελεί τη νούμερο ένα στάση για να βρεις επαγγελματίες κάθε είδους που ποικίλουν στις τιμές και τις υπηρεσίες τους.

Ως φωτογράφος, αν έχεις ήδη μια θεματολογία στην οποία είσαι πολύ καλός/ή, τότε μπορείς να την χρησιμοποιήσεις για να βγάλεις χρήματα από το Fiverr. Για παράδειγμα, αν γνωρίζεις πως να τραβάς καλές φωτογραφίες προϊόντων με στόχο την προώθηση τους, μπορείς να ανεβάσεις μια υπηρεσία τύπου, “Θα φωτογραφήσω και θα επεξεργαστώ επαγγελματικά το προϊόν της επιλογής σας”.

Όσες πιο πολλές θετικές κριτικές λαμβάνεις, τόσο πιο υψηλά και συχνά θα εμφανίζονται οι υπηρεσίες που παρέχεις στα αποτελέσματα αναζήτησης της πλατφόρμας. Επιπλέον, οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να φιλτράρουν με βάση της πιο υψηλής βαθμολογίας, όπου κι εκεί θα εμφανίζεσαι σε υψηλότερες θέσεις ανάλογα με τις κριτικές που έχεις λάβει.

Το Fiverr είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για να πουλάς συγκεκριμένου τύπου φωτογραφίες, αναλαμβάνοντας να φωτογραφήσεις διαφορετικά προϊόντα σε διαφορετικές περιστάσεις, τοποθεσίες και φωτισμό. Εναλλακτικά, μπορείς να φωτογραφίζεις με συγκεκριμένο τρόπο και σε συγκεκριμένη θέση ή μέρος όλες τις φωτογραφίες, όπως με σκοτεινό ή λευκό background για την προώθηση προϊόντων.

Τέλος, είναι επίσης ιδιαίτερα εύκολο να ξεκινήσεις να παρέχεις τις υπηρεσίες στην πλατφόρμα. Απλά δημιούργησε ένα λογαριασμό και στη συνέχεια επιβεβαίωσε τον από το email που θα λάβεις. Στη συνέχεια, απλά καταχώρησε όλα τα στοιχεία που απαιτούνται για να εγγραφείς στο Gig ώστε να ξεκινήσεις να πουλάς τις φωτογραφίες σου.

Δημιούργησε την δική σου ιστοσελίδα

WordPress.org
Η αρχική σελίδα του WordPress.org.

Αν και υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες οι οποίες σου επιτρέπουν να κατασκευάσεις μια ιστοσελίδα με ευκολία και χωρίς γνώσεις προγραμματισμού, το WordPress αποτελεί τη δημοφιλέστερη όλων. Με περισσότερα από 55 χιλιάδες διαθέσιμα πρόσθετα, μπορείς να επεκτείνεις τις δυνατότητες της πλατφόρμας στο έπακρο, δημιουργώντας ένα επαγγελματικό portfolio, ένα store για να αγοράζουν τις φωτογραφίες σου, ή ακόμα και το δικό σου marketplace με stock φωτογραφίες.

Είναι επίσης ιδιαίτερα εύκολο να κατασκευάσεις μια ιστοσελίδα μέσω του WordPress, καθώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

 1. Επισκέψου την Hostinger και επέλεξε ένα από τα διαθέσιμα πακέτα τους. Η υπηρεσία θα στήσει, θα ρυθμίσει και θα εγκαταστήσει αυτόματα την πλατφόρμα στο hosting πακέτο σου, έτσι ώστε εσύ απλά να συνδεθείς στο λογαριασμό σου.
 2. Αφότου επιλέξεις και αποκτήσεις ένα hosting πακέτο, αν πλήρωσες για όλο τον χρόνο τότε θα λάβεις και ένα δωρεάν domain name. Το domain είναι το όνομα της ιστοσελίδας σου, οπότε καταχώρησε και επέλεξε σε ποια κατάληξη το θέλεις.
 3. Μόλις συνδεθείς στο WordPress site σου, πήγαινε από την αριστερή πλαϊνή στήλη στα Εμφάνιση -> Θέματα εμφάνισης -> Προσθήκη νέου. Μπορείς επίσης να επισκεφτείς τη σελίδα με όλα τα δωρεάν θέματα για φωτογράφους στον κατάλογο του WordPress. Αν τα δωρεάν πρότυπα δεν καλύπτουν τις ανάγκες σου, τότε έλεγξε το ThemeForest για περισσότερες επιλογές.
 4. Αν επέλεξες ένα δωρεάν θέμα, τότε πήγαινε από το αριστερό μενού της πλατφόρμας στα Εμφάνιση -> Προσαρμογή ώστε να ξεκινήσεις να το προσαρμόζεις. Οι επιλογές στα δωρεάν θέματα είναι συχνά περιορισμένες. Αν αγόρασες ένα premium theme, τότε άνοιξε το Documentation αρχείο του ώστε να βρεις τα βήματα αναλυτικά.

Τα premium themes σου παρέχουν όλα τα demos τους έτοιμα για να τα εισάγεις με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ στη συνέχεια θα μπορείς να προσαρμόσεις με ευκολία τα χρώματα, τις γραμματοσειρές, το λογότυπο, τα μπλοκ και οτιδήποτε άλλο υπάρχει. Παρέχονται θέματα που έχουν σχεδιαστεί τόσο για φωτογράφους που θέλουν να προωθήσουν την δουλειά τους, όσο και για όσους ενδιαφέρονται να πουλάνε τις φωτογραφίες τους στο ίντερνετ ή να δημιουργήσουν το δικό τους marketplace.

Υπάρχουν επίσης αρκετά πλεονεκτήματα που έρχονται με μια δική σου ιστοσελίδα. Αρχικά, θα έχεις την δυνατότητα να θέσεις ότι τιμές επιθυμείς εσύ, με ότι όρους και άδειες θέλεις. Κανένας δεν θα κρατάει ποσοστό από κάθε πώληση και θα είσαι σε πλήρη διαχείριση του περιεχομένου σου.

Αυτό από την άλλη πλευρά σημαίνει πως θα πρέπει να ανταγωνιστείς με τα μεγαλύτερα marketplaces στον κόσμο και με εκατομμύρια άλλους φωτογράφους. Ωστόσο, αν συνδυαστεί με άλλους τρόπους, τότε μπορεί να αποφέρει μεγάλα αποτελέσματα και αρκετές πωλήσεις.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε