Πως να βγάζεις χρήματα από τα Instagram Reels και Stories

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Με περισσότερους από 1 δισεκατομμύριο ενεργούς μηνιαίους χρήστες, το Instagram αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για δημιουργούς και influencers που θέλουν να κερδίζουν χρήματα από το περιεχόμενο τους. Αλλά πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις τα Reels και τα Stories του κοινωνικού δικτύου ώστε να δημιουργήσεις ένα εισόδημα;
Πως να βγάζεις χρήματα από τα Instagram Reels και Stories
Instagram | © Souvik Banerjee στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Τους τελευταίους μήνες το Instagram φαίνεται να προωθεί ολοένα και περισσότερο τα Reels, τα οποία φαίνεται να είναι ο μόνος τρόπος για να ανταγωνιστεί το κοινωνικό δίκτυο το TikTok. Τα Stories από την άλλη πλευρά συνεχίζουν και παραμένουν σημαντικά, με τους περισσότερους χρήστες να κοιτάνε πρώτα αυτά και μετά το περιεχόμενο που δημοσιεύεται στην ροή τους. Αλλά πως θα μπορούσες να αξιοποιήσεις τα Instagram Reels και Stories για να βγάζεις χρήματα ως δημιουργός περιεχομένου;

Μπορώ να βγάλω χρήματα από τα Reels και Stories του Instagram;

Εν συντομία, ναι. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να αξιοποιήσεις τα Reels και τα Stories του Instagram για να κερδίζεις χρήματα ως δημιουργός περιεχομένου. Και η αλήθεια είναι πως, αρκετοί ήδη βγάζουν αρκετά χρήματα από τα reels και τα stories που ανεβάζουν.

Για να καταφέρεις ωστόσο να φτάσεις σε αυτό το σημείο, θα πρέπει πρώτα να βρεις μια ιδέα, να δημιουργήσεις μια στρατηγική, να ξεκινήσεις να ανεβάζεις ποιοτικό και μοναδικό περιεχόμενο και να διατηρήσεις μια συνέπεια στο πρόγραμμα δημοσιεύσεων σου.

Πως μπορώ να βγάλω χρήματα από τα Instagram Reels και Stories;

Οι παρακάτω είναι οι τέσσερις πιο συχνοί τρόποι με τους οποίους βγάζουν χρήματα οι influencers από τα Instagram Reels και Stories. Κάθε τρόπος έρχεται με τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του, ενώ ίσως κάποιοι δημιουργοί θελήσουν να εστιάσουν σε έναν ή δύο συγκεκριμένους για υψηλότερη απήχηση. Άλλοι χρησιμοποιούν πολλαπλές διαφορετικές μεθόδους, ώστε να αυξήσουν την πιθανότητα των κερδών τους.

1. Προώθησε affiliate ή dropshipping προϊόντα

Τα καλύτερα affiliate δίκτυα για Travel Bloggers (2023)
© Diana.Grytsku στο Freepik.com.

Αλλιώς γνωστά και ως “shoppable Reels”, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να οδηγείς τους followers σου να κάνουν μια αγορά από ένα ηλεκτρονικό κατάστημα. Με το affiliate marketing θα έχεις την δυνατότητα να ξεκινήσεις άμεσα και να κερδίζεις χρήματα κρατώντας προμήθεια από κάθε ολοκληρωμένη αγορά που γίνεται από τους affiliate συνδέσμους σου.

Αν ασχολείσαι με το dropshipping ή έχεις την δική σου online επιχείρηση και θέλεις να προωθείς συγκεκριμένα προϊόντα, τότε μπορείς να το κάνεις με τον ίδιο ακριβώς τρόπο. Επιπλέον, μέσα από το Meta Commerce Manager θα έχεις την δυνατότητα να δημιουργήσεις έναν κατάλογο προϊόντων για το e-shop σου, τόσο στην Instagram όσο και στην Facebook σελίδα σου.

2. Πούλα ψηφιακά προϊόντα

Πως να Βγάλεις Λεφτά πουλώντας Notion Templates
Notion / © Filip Baotić στο Unsplash.

Τα τελευταία χρόνια αρκετοί δημιουργοί περιεχομένου και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν καταφέρει να αυξήσουν σημαντικά τις πωλήσεις των ψηφιακών τους προϊόντων μέσω των Instagram Reels και Stories. Για την ακρίβεια, μέσα από το κοινωνικό δίκτυο έχεις την δυνατότητα να προωθήσεις σχεδόν κάθε είδους ψηφιακού προϊόντος με ιδιαίτερη ευκολία, ενώ με τη χρήση των κατάλληλων βίντεο, τίτλων, περιγραφών και hashtags, μπορείς να δεις πολλές πωλήσεις σε μικρό χρονικό διάστημα.

Τι μπορείς να πουλήσεις όμως; Από Notion Templates που δημιουργείς για διάφορους σκοπούς, ebooks που έχεις ολοκληρώσει και προσφέρεις προς αγορά, online courses (ψηφιακά μαθήματα) που έχεις ανεβάσει στην ιστοσελίδα σου ή σε πλατφόρμες όπως το Udemy, μέχρι και οτιδήποτε άλλο γνωρίζεις πως να δημιουργείς και έχει αρκετή ζήτηση. Για τα templates, μπορείς να τα πουλάς από δωρεάν πλατφόρμες όπως το Gumroad.

3. Συνεργάσου με άλλα brands

Surfshark VPN στο Samsung Galaxy A52s με Android 12
Surfshark VPN | © Παναγιώτης Σακαλάκης

Φυσικά, ένας απ’ τους γνωστότερους τρόπους με τους οποίους κερδίζουν χρήματα οι influencers και οι δημιουργοί περιεχομένου από τα Reels και τα Stories του Instagram είναι μέσω των συνεργασιών που κλείνουν με διάφορα brands. Από ετήσια ή μηνιαία συμβόλαια, μέχρι και εφάπαξ πληρωμή για τη δημοσίευση μετρημένων δημοσιεύσεων, οι συμφωνίες που μπορείς να κλείσεις διαφέρουν βάση του περιεχομένου, του κλάδου και της εκατοστέ επωνυμίας.

Δυστυχώς ωστόσο, για να καταφέρεις να κλείσεις μια καλή συνεργασία η οποία αποφέρει αρκετά χρήματα, θα πρέπει πρώτα να έχεις δημιουργήσει ένα κοινό το οποίο σε εμπιστεύεται για τις αγορές του. Είναι επίσης σημαντικό να θυμάσαι πως είναι καλό να μην κάνεις συνεργασίες από την αρχή, καθώς αν δεν δημιουργήσεις πωλήσεις ή actions για την εταιρεία, πιθανότατα να μην ξανά συνεργαστεί μαζί σου στο παρελθόν.

4. Αποδέξου τα Virtual Gifts του Instagram

Instagram Virtual Gifts (Εικονικά Δώρα)
Virtual Gifts | © Meta

Τα virtual gifts (Ελλ: Εικονικά Δώρα) στο Instagram είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για τους followers σου να σου δείξουν την εκτίμηση και την υποστήριξη τους για το περιεχόμενο που δημιουργείς. Πρόκειται για διάφορα αυτοκόλλητα τα οποία μπορείς να αγοράσεις με αστέρια, ένα εικονικό νόμισμα το οποίο σου επιτρέπει να αγοράζεις με πραγματικά χρήματα. Όταν κάποιος σου στέλνει ένα εικονικό δώρο, κερδίζεις χρήματα ανάλογα με την αξία του δώρου και τον αριθμό των αστεριών που έχεις συλλέξει.

Διατίθενται εικονικά δώρα για Reels και Stories, καθώς και για τα live βίντεο. Για να ενεργοποιήσεις τα εικονικά δώρα ωστόσο θα πρέπει να είσαι τουλάχιστον 18 ετών, να συμμορφώνεσαι με τις οδηγίες και τους κανονισμούς του Instagram και να έχεις τουλάχιστον 10,000 followers. Τα εικονικά δώρα είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους το Instagram βοηθά τους δημιουργούς να δημιουργήσουν έσοδα από το περιεχόμενό τους και να αναπτύξουν την κοινότητά τους.

Συνοψίζοντας: Αξίζει να ασχοληθείς με τα Instagram Reels και Stories;

Αν και αντίστοιχα κοινωνικά δίκτυα όπως το TikTok φαίνεται να υπερέχουν αυτή την στιγμή, το Instagram συνεχίζει να παραμένει στις πρώτες θέσεις με τα γνωστότερα και μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα παγκοσμίως. Όσο ο κόσμος συνεχίζει να χρησιμοποιεί σε καθημερινή βάση την πλατφόρμα, οι δημιουργοί έχουν την δυνατότητα να κερδίζουν χρήματα προσφέροντας μοναδικό και ποιοτικό περιεχόμενο στους followers τους.

Φυσικά, για να καταφέρεις να φτάσεις σε αυτό το σημείο, θα χρειαστείς μια έξυπνη digital marketing στρατηγική. Μπορείς να ξεκινήσεις κάνοντας μια έρευνα αγοράς, έτσι ώστε να δεις τι είναι αυτό που έχει υψηλή ζήτηση στο κοινωνικό δίκτυο, τι αγοράζουν οι περισσότεροι χρήστες, τι στρατηγικές χρησιμοποιούν άλλοι δημιουργοί περιεχομένου, καθώς επίσης και τι δεν πουλάει σχεδόν ποτέ.

Αν θέλεις να ξεκινήσεις γρήγορα και να επιτύχεις ακόμα γρηγορότερα, τότε προτείνεται να εστιάσεις στο Growth Marketing, το οποίο είναι ένας έξυπνος τρόπος ώστε να αυξήσεις το κοινό και τις πωλήσεις που κάνεις μέσω του Instagram και κάθε άλλου κοινωνικού δικτύου.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε