Surfshark Review: Μια VPN υπηρεσία ιδανική για όλους (2024)

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Με περισσότερους από 3.200 servers σε 100 χώρες και ένα ισχυρό AntiVirus, το Surfshark VPN αποτελεί μια από τις καλύτερες VPN υπηρεσίες παγκοσμίως. Μέσα απ' το σημερινό review, ρίχνουμε μια κοντινότερη ματιά στα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του Surfshark VPN.
Surfshark VPN στο Samsung Galaxy A52s με Android 12
Surfshark VPN | © Παναγιώτης Σακαλάκης

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Το Surfshark είναι μια VPN υπηρεσία η οποία προσφέρει ύψιστη ασφάλεια και ιδιωτικότητα σε όλες σου τις συσκευές. Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν την διεύθυνση IP τους με μόλις 1 κλικ, ενώ παράλληλα αποτρέπουν από κάθε άγνωστο να αποκτήσει πρόσβαση στην τοποθεσία τους. Αλλά πως λειτουργεί και αξίζει να το αποκτήσεις το 2023;

Τι είναι το Surfshark VPN;

Surfshark VPN στο Samsung Galaxy A52s με Android 12
Surfshark VPN | © Παναγιώτης Σακαλάκης

Το Surfshark είναι μια VPN υπηρεσία που προσφέρει περισσότερους από 3,200 servers σε περισσότερες από 100 χώρες (μπορείς να δεις σε ποιες εδώ). Η εταιρεία παρέχει επίσης ιδιωτικά DNS, ένα mode καμουφλαρίσματος και άλλες λειτουργίες που αυξάνουν σημαντικά την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των συσκευών σου.

Το Surfshark δεν είναι απλώς μια υπηρεσία VPN. Είναι μια ολοκληρωμένη διαδικτυακή λύση που προσφέρει μια σειρά από δυνατότητες και οφέλη για τις συσκευές σου. Με το Surfshark, μπορείς να απολαμβάνεις τα εξής πλεονεκτήματα:

 • Όχι άλλες ενοχλητικές διαφημίσεις, ιχνηλάτες και αναδυόμενα παράθυρα. Το Surfshark μπλοκάρει αυτά τα ανεπιθύμητα στοιχεία και κάνει την περιήγηση σου πιο γρήγορη και ομαλή.
 • Πρόσβαση σε οποιοδήποτε περιεχόμενο θέλεις από οπουδήποτε στον κόσμο. Το Surfshark διαθέτει ένα τεράστιο δίκτυο διακομιστών (servers) σε 100 χώρες, ώστε να μπορείς να παρακάμπτεις τους γεωγραφικούς περιορισμούς και τη λογοκρισία με ευκολία.
 • Προστασία από κακόβουλο λογισμικό και χάκερ. Το Surfshark σαρώνει τα αρχεία πριν τα κατεβάσεις ή τα ανοίξεις και αποτρέπει τη μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση στην κάμερα και το μικρόφωνό των συσκευών σου.
 • Ειδοποιεί εάν τα προσωπικά σου δεδομένα διαρρεύσουν στο διαδίκτυο. Το Surfshark παρακολουθεί τον Ιστό για τυχόν παραβιάσεις που αφορούν τα στοιχεία του email, της ταυτότητας ή της πιστωτικής σου κάρτας και σε ειδοποιεί αμέσως.
 • Ανάκτηση των δεδομένων σου από μεσίτες δεδομένων. Το Surfshark επικοινωνεί με μεσίτες δεδομένων για λογαριασμό σου και τους ζητά να διαγράψουν όλα όσα έχουν για εσένα.

Το Surfshark είναι συμβατό με διάφορες πλατφόρμες, όπως με τα Windows, Mac, Android, iOS, Chrome, Firefox και άλλα. Μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν και να το δοκιμάσεις χωρίς κίνδυνο με εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών και δωρεάν δοκιμή 7 ημερών.

Πρόκειται επίσης για μια από τις πιο γνωστές και αξιόπιστες VPN υπηρεσίες παγκοσμίως, η οποία παρέχει no-logs πολιτική, που σημαίνει πως δεν διατηρεί δεδομένα από τους χρήστες της. Έτσι, ακόμα και σε περίπτωση ελέγχου, η εταιρεία δεν θα έχει να παραδώσει κανένα δεδομένο.

Surfshark VPN: Games, Netflix και προστασία από επιθέσεις

Surfshark VPN Windows App
Το Surfshark VPN στα Windows 11.

Αν παίζεις games, τότε πιθανότατα να θελήσεις μια VPN υπηρεσία η οποία είναι αρκετά γρήγορη ώστε να διατηρούνται τα ping σου σταθερά ή σε καλύτερα επίπεδα. Σε αντίθεση με άλλες VPN υπηρεσίες που έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, το Surfshark VPN ήταν η μοναδική που κατάφερε να ανταπεξέλθει ακόμα και στους πιο απαιτητικούς τίτλους παιχνιδιών, όπως με το Call of Duty: Modern Warfare II Online και το Dying Light 2: Stay Human Co-Op.

Παρόλα αυτά, το Surfshark VPN δεν είναι καλό για τους gamers μόνο επειδή παρέχει γρήγορους servers. Σε ορισμένες περιπτώσεις, το εργαλείο σου επιτρέπει να μειώσεις την καθυστέρηση και να βελτιώσεις το ping σου, μιας και αποτρέπει τον πάροχο σου απ’ το να περιορίζει την ταχύτητα του ίντερνετ σου. Σου δίνει επίσης την δυνατότητα να αποκτήσεις πρόσβαση σε παιχνίδια που δεν είναι διαθέσιμα ακόμα στην χώρα ή την περιοχή σου, ή ακόμα και σε περιεχόμενο streaming υπηρεσιών όπως τα Netflix, Disney Plus, HBO Max (μεταξύ άλλων) που είναι διαθέσιμο σε συγκεκριμένες χώρες.

Με το Surfshark VPN θα είσαι επίσης προστατευμένος/η από DDoS επιθέσεις, hackers και κακόβουλα λογισμικά, μιας και η σύνδεση σου θα είναι πλήρως κρυπτογραφημένη όσο έχεις την εφαρμογή ενεργή. Αυτό σημαίνει πως κανένας δεν θα μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στην τοποθεσία σου και δεν θα αφήνεις πίσω σου ψηφιακά αποτυπώματα. Τέλος, έχοντας κατά νου πως παρέχονται περισσότεροι από 3,200 servers σε 100 χώρες, το Surfshark VPN μπορεί εύκολα να σου εξοικονομήσει χρήματα, καθώς μπορείς να αγοράζεις από χώρες στις οποίες παρέχονται οικονομικότερα τα παιχνίδια.

Πως διαφέρει το Surfshark VPN από τις αντίστοιχες VPN υπηρεσίες;

Surfshark VPN στο Samsung Galaxy A52s με Android 12
Surfshark VPN | © Παναγιώτης Σακαλάκης

Το Surfshark VPN είναι μια από τις καλύτερες VPN υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες σήμερα και έχει πολλά πλεονεκτήματα σε σχέση με άλλες αντίστοιχες VPN υπηρεσίες. Μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους το Surfshark VPN μπορεί να συγκριθεί άφοβα με άλλες υπηρεσίες VPN είναι οι εξής:

 • Το Surfshark VPN είναι φθηνότερο από τις περισσότερες άλλες VPN υπηρεσίες. Το Surfshark προσφέρει ένα διετές πρόγραμμα για μόλις 2.49€ μηνιαίως, το οποίο είναι πολύ χαμηλότερο από τη μέση τιμή άλλων υπηρεσιών. Το Surfshark διαθέτει επίσης εγγύηση επιστροφής χρημάτων 30 ημερών και δωρεάν δοκιμή 7 ημερών, ώστε να να το δοκιμάσεις χωρίς κίνδυνο.
 • Το Surfshark VPN έχει περισσότερους servers από τις περισσότερες άλλες αντίστοιχες υπηρεσίες.
 • Το Surfshark VPN επιτρέπει απεριόριστες ταυτόχρονες συνδέσεις σε όλες τις συσκευές. Είναι η μόνη υπηρεσία VPN που σου επιτρέπει να συνδέεσαι σε όσες συσκευές θέλεις με μία συνδρομή. Αυτό είναι εξαιρετικό για χρήστες που έχουν πολλές συσκευές και θέλουν να τις προστατεύσουν όλες με ένα VPN.
 • Το Surfshark VPN έχει περισσότερες δυνατότητες από τις περισσότερες άλλες VPN υπηρεσίες. Προσφέρει προστασία από ιούς, ειδοποιήσεις παραβίασης δεδομένων, ανάκτηση δεδομένων, αποκλεισμό διαφημίσεων, whitelister, διακόπτη kill-switch, multihop, λειτουργία καμουφλάζ και άλλα. Αυτές οι δυνατότητες ενισχύουν την ασφάλεια, το απόρρητο και την προστασία στο διαδίκτυο.

Το Surfshark VPN είναι ανώτερη υπηρεσία από αρκετές άλλες αντίστοιχες, ενώ προσφέρει πλήρης ασφάλεια και ιδιωτικότητα σε όσες συσκευές το έχεις ενεργοποιημένο.

Το Surfshark VPN στα Windows, το Linux και το Android

Surfshark VPN στο Samsung Galaxy A52s με Android 12
Surfshark VPN | © Παναγιώτης Σακαλάκης

Για το σημερινό review δοκίμασα το Surfshark VPN στην τελευταία έκδοση των Windows 11 και στην πιο πρόσφατη έκδοση του Android 12. Τόσο στον σταθερό υπολογιστή όσο και στο Samsung Galaxy A52s και Xiaomi 13 Lite η εφαρμογή εγκαταστάθηκε και λειτούργησε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα.

Στην Android εφαρμογή του Surfshark VPN θα βρεις και το Surfshark Antivirus, το οποίο μπορείς να χρησιμοποιήσεις ως πρώτη φάση για να σαρώσει ολόκληρα τα αρχεία του συστήματος σου, ελέγχοντας για ιούς, κακόβουλα λογισμικά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να βλάψει τα στοιχεία σου και την προσωπική σου ψηφιακή ταυτότητα. Στις δοκιμές μου, η σάρωση πήρε περίπου 3 λεπτά για να ολοκληρωθεί, σαρώνοντας συνολικά 470 αρχεία.

Κάτι ευχάριστο είναι και το γεγονός – αν και αυτό συμβαίνει με τις περισσότερες VPN υπηρεσίες – πως μπορείς να περιηγείσαι σε όσες εφαρμογές και παράθυρα επιθυμείς χωρίς να αποσυνδέεται ούτε δευτερόλεπτο. Για να είσαι ακόμα πιο ασφαλής, μπορείς επίσης να ενεργοποιήσεις την λειτουργία “kill-switch“, η οποία θα αποσυνδέει την συσκευή σου από το ίντερνετ κάθε φορά που θα χάνεται η σύνδεση σου με τον VPN server.

Σημείωση συντάκτη: Το Surfshark VPN τρέχει εξίσου άψογα και στην τελευταία έκδοση του Manjaro Linux με KDE Plasma. Αν θέλεις να το ελέγξω σε περισσότερες διανομές, μη διστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου.

Η εφαρμογή είναι παρόμοια σε όποιο λειτουργικό σύστημα και εφαρμογή κι αν την χρησιμοποιήσεις, οπότε δεν θα έχεις πρόβλημα με τη χρήση της σε πολλαπλές διαφορετικές συσκευές.

Απόδοση ταχύτητας και speed test

Όπως και με κάθε άλλη VPN υπηρεσία, έτσι και με την Surfshark υπήρξε μια ελάχιστη μείωση στην ταχύτητα του ίντερνετ. Από την παραδοσιακή (πλέον) 100ρα σύνδεση, η οποία συχνά τείνει να ξεπερνάει για λίγο αυτό τον αριθμό, έπεσε στα 92.51, αν και καθ ‘όλη την διάρκεια έφτανε και τα 94.0.

Ταχύτητα ίντερνετ χωρίς το Surfshark VPN:

Μέτρηση Ταχύτητας Ίντερνετ χωρίς το Surfshark VPN (Speed-Test)
Μέτρηση Ταχύτητας Ίντερνετ με το Surfshark VPN απενεργοποιημένο.

Ταχύτητα ίντερνετ με το Surfshark VPN ενεργοποιημένο (σε server Ελλάδας):

Μέτρηση Ταχύτητας Ίντερνετ με το Surfshark VPN Speed Test jpg

Ταχύτητα ίντερνετ με το Surfshark VPN ενεργοποιημένο (σε server στις ΗΠΑ):

Μέτρηση Ταχύτητας Ίντερνετ με το Surfshark VPN Speed Test 1 jpg

Όλες οι παραπάνω μετρήσεις της ταχύτητας έγιναν με το εργαλείο Speedtest by Ookla. Όπως παρατηρείται, υπάρχει μεγάλη πτώση στην ταχύτητα όταν συνδέομαι από Αμερικανικό server, λόγο της μακρινής απόστασης. Παρόλα αυτά, παρόμοια βαθμολογία είχα και με αντίστοιχες VPN υπηρεσίες, ενώ δεν παρατήρησα ποτέ κολλήματα και καθυστερήσεις κατά τη διάρκεια που σέρφαρα.

Πως να αποκτήσεις έως 2 χρόνια δωρεάν συνδρομή στο Surfshark VPN

Surfshark VPN - Κέρδισε δωρεάν συνδρομή

Το Surfshark VPN παρέχει σε κάθε μέλος του έναν μοναδικό σύνδεσμο URL τον οποίο μπορεί να αντιγράψει και στη συνέχεια να μοιραστεί με τους φίλους και γνωστούς του. Αν κάποιος εγγραφεί και αποκτήσει ένα από τα συνδρομητικά πακέτα της υπηρεσίας, τότε λαμβάνει αυτόματα την ανανέωση της δική του συνδρομής στην υπηρεσία, ώστε να συνεχίζει να απολαμβάνει τα πλεονεκτήματα της.

Απλά άνοιξε την εφαρμογή και στη συνέχεια πήγαινε στα Settings (Ρυθμίσεις) -> Earn Free Surfshark και αντέγραψε το σύνδεσμο URL που σου παρέχεται. Ανάλογα με τον αριθμό των χρηστών που θα εγγραφούν από τον σύνδεσμο σου, η υπηρεσία θα σου αυξάνει τα επίπεδα (γνωστά ως levels), κερδίζοντας ακόμα περισσότερα.

Φυσικά, για να επωφεληθείς από αυτό θα πρέπει ο φίλος που προσκάλεσες να παραμείνει με το συνδρομητικό του πακέτο για τουλάχιστον έως 30 ημέρες, καθώς μέσα σε αυτές έχει την δυνατότητα να ζητήσει επιστροφή χρημάτων.

Συνοψίζοντας: Αξίζει να αποκτήσεις το Surfshark VPN;

Surfshark Review: Μια VPN υπηρεσία ιδανική για όλους (2024)
Surfshark VPN στο Samsung Galaxy A52s με Android 12 scaled

Με περισσότερους από 3.200 servers σε 100 χώρες και ένα ισχυρό AntiVirus, το Surfshark VPN αποτελεί μια από τις καλύτερες VPN υπηρεσίες παγκοσμίως. Μέσα απ' το σημερινό review, ρίχνουμε μια κοντινότερη ματιά στα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες του Surfshark VPN.

Application Category: VPN

Editor's Rating:
5

Pros

 • Σύνδεση σε απεριόριστο αριθμό συσκευών.
 • Χρησιμοποιεί εργαλεία και προτόκωλα ασφάλειας όπως OpenVPN και AES-256 και παρέχει kill-switch.
 • Παρέχονται περισσότεροι από 3,200 servers σε 100 χώρες.
 • Είναι διαθέσιμο για Windows, macOS, Linux, Android και iOS, καθώς επίσης και ως επέκταση για web browsers.
 • Παρέχονται servers με ύψιστη ασφάλεια ακόμα και όταν παίζεις games ή παρακολουθείς 4K ταινίες.
 • Παρέχεται 24/7 τεχνική υποστήριξη μέσω live chat (συνομιλία).

Cons

 • Μέχρι στιγμής δεν βρέθηκε κανένα μειονέκτημα (θα διατηρήσω το άρθρο ενημερωμένο για οτιδήποτε καινούργιο).
Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε