Τι να κάνεις αν σου χάκαραν το Instagram (2024)

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Είτε σου χάκαραν το Instagram, είτε δεν εμφανίζεται η ροή με τις δημοσιεύσεις στον λογαριασμό σου, υπάρχουν ορισμένα βήματα που μπορείς να ακολουθήσεις για να επιλύσεις το πρόβλημα σου.
Τι να κάνεις αν σου χάκαραν το Instagram
Instagram / © Solen Feyissa στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Εάν πιστεύεις πως σου χάκαραν το Instagram και δεν έχεις πρόσβαση στον λογαριασμό σου, δεν σου έρχεται ο κωδικός επαλήθευσης ή σου έχουν αλλάξει και το email αλλά και τον κωδικό πρόσβασης, τότε υπάρχουν ορισμένα βασικά βήματα που μπορείς να ακολουθείς. Η επαναφορά του λογαριασμού σου απαιτεί μόλις μερικά λεπτά από τον χρόνο σου και ορισμένα στοιχεία.

Τι να κάνεις αν χάρακαν τον Instagram λογαριασμό σου

Τι να κάνεις αν σου χάκαραν το Instagram 1

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα αν σου χάκαραν το Instagram, εάν ξέχασες τον κωδικό πρόσβασης, αν δεν έχεις άλλο πρόσβαση στον αριθμό τηλεφώνου σου, αν κάποιος χρησιμοποιεί τα στοιχεία και τις φωτογραφίες σου, αν ο λογαριασμός σου έχει απενεργοποιηθεί, ή ακόμα και για άλλους λόγους.

 1. Επισκέψου την σελίδα Instagram Hacked

  Για τους χακαρισμένους λογαριασμούς της πλατφόρμας, το Instagram παρέχει μια σελίδα που την ονομάζει “Hacked” και αφορά όσους δεν έχουν άλλο πρόσβαση στον λογαριασμό τους. Η σελίδα είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση instagram.com/hacked/ και θα χρειαστεί να την επισκεφτείς και να ακολουθείς τα βήματα για το ανάλογο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

 2. Ζήτησε υποστήριξη από το Instagram

  Με το που επισκεφτείς το Instagram Hacked, στη συνέχεια επέλεξε για ποιο λόγο χρειάζεσαι βοήθεια. Σου χάκαραν το Instagram; Ξέχασες τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σου; Ο κωδικός επαλήθευσης μέσω SMS ή email δεν έρχεται ποτέ; Επέλεξε το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και κάνε κλικ στο κουμπί “Next” για να συνεχίσεις.

 3. Επαλήθευσε τα στοιχεία σου

  Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, το Instagram θα σου ζητήσει να επαληθεύσεις πως είσαι ο πραγματικός κάτοχος του λογαριασμού. Για να το κάνει αυτό, σε βάζει σε μια σειρά διαδικασιών, όπως να παρέχεις το username, τον αριθμό τηλεφώνου και τον κωδικό πρόσβασης που είχες την τελευταία φορά στον Instaram λογαριασμό σου, ενώ μπορεί να σου ζητήσει επίσης να στείλεις και κάποια selfie φωτογραφία ή βίντεο κρατώντας την ταυτότητα σου ώστε να επαληθευτεί ο λογαριασμός σου.

 4. Επαναφορά Instagram λογαριασμού

  Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα θα επιλυθεί αυτόματα αμέσως αφότου ολοκληρώσεις όλα τα βήματα, σε άλλες περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να περιμένεις έως και 2 εργάσιμες ημέρες για να ελέγξουν και να εγκρίνουν την επαναφορά του λογαριασμού σου. Αν σου χάκαραν το Instagram, τότε η ομάδα θα το δει και θα το επαναφέρει.

Το Instagram δεν εμφανίζει την ροή με τις δημοσιεύσεις τι να κάνω;

Η πιο συχνή ερώτηση που λαμβάνω τους τελευταίους μήνες είναι από ανθρώπους που συνδέονται κανονικά στον λογαριασμό τους, αλλά δεν εμφανίζεται η ροή με τις δημοσιεύσεις στην αρχική σελίδα και στο προφίλ τους.

Αυτό είναι ένα προσωρινό μπλοκάρισμα που κάνει το σύστημα του Instagram για διαφορετικούς λόγους. Μερικοί από αυτοί συχνά είναι:

 • Η χρήση τρίτων εφαρμογών που σου επιτρέπουν να δεις ποιος σε έκανε follow ή unfollow πρόσφατα.
 • Η χρήση τρίτων εφαρμογών και υπηρεσιών για την απόκτηση νέων followers.
 • Τα σχόλια με λέξεις που είναι κατά του κανονισμού και της πολιτικής του Instagram.
 • Πολλαπλές αναφορές από άλλους χρήστες για κάτι που ανέβασες ή σχολίασες.
 • Η ύποπτη σύνδεση από πολλαπλές διαφορετικές συσκευές, ή ακόμα και από κάποια συσκευή που έχει χακαριστεί.

Υπάρχει πάντοτε η πιθανότητα να πρόκειται για λάθος προσωρινό μπλοκάρισμα και κάποιο bot να σου περιόρισε την πρόσβαση στην πλατφόρμα. Σε κάθε περίπτωση, μπορείς να επισκεφτείς την σελίδα Instagram.com/hacked/, η οποία περιλαμβάνει μια φόρμα όχι μόνο για χακαρισμένους λογαριασμούς, μα και για άτομα που δεν έχουν πρόσβαση για άλλους λόγους.

Ωστόσο, σε όσο αφορά το θέμα της ροής που δεν εμφανίζεται, υπάρχει άλλος ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσπαθήσουμε να ξεμπλοκάρουμε τον λογαριασμό μας στο Instagram πιο γρήγορα – εφόσον όμως μπορούμε ακόμα να συνδεθούμε στον λογαριασμό μας, άσχετα αν εμφανίζεται ή όχι η ροή.

 1. Άνοιξε την εφαρμογή του Instagram σε κινητό ή tablet και πήγαινε στο προφίλ σου.
 2. Κάνε κλικ στις τρεις παύλες τέρμα επάνω δεξιά. Κάνε κλικ στην επιλογή “Ρυθμίσεις“.Μενού Ρυθμίσεων στο Instagram
 3. Από εκεί, κάνε κλικ στην επιλογή “Βοήθεια”.Μενού Ρυθμίσεων στο Instagram
 4. Από εκεί, κάνε κλικ στην επιλογή “Αναφορά προβλήματος“.Αναφορά προβλήματος στο Instagram
 5. Συμπλήρωσε λεπτομερώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις στα αγγλικά και κάνε κλικ στην επιλογή “Αποστολή“.Αναφορά προβλήματος στο Instagram

Σημείωση: Δυστυχώς, ενώ το Instagram αφαίρεσε το προσωρινό μπλοκάρισμα και εμφάνισε ξανά την ροή στους χρήστες που έκαναν αίτηση μέσω της σελίδας Instagram.com/hacked/, το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων έπρεπε να περιμένουν από 3 έως 7 ημέρες, μέχρι και έως 45+ ημέρες λόγω χρήσης τρίτων εφαρμογών που χρησιμοποιούσαν για να βλέπουν ποιοι τους έκαναν unfollow.

Συχνά προβλήματα στο Instagram και οι λύσεις τους

Από χακαρισμένους λογαριασμούς έως και προσωρινά μπλοκαρίσματα ή οριστικές απενεργοποιήσεις, μέχρι στιγμής αυτές ήταν οι πιο συχνές αναφορές που έχω λάβει από αναγνώστες του blog. Αν θέλεις να μάθεις περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα συχνά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες με το Instagram, μπορείς να ελέγξεις την παρακάτω λίστα:

 • Δεν εμφανίζεται η ροή δημοσιεύσεων: Συχνά συμβαίνει λόγω χρήσης τρίτων εφαρμογών που σου επιτρέπει να δεις ποιος σε έχει κάνει unfollow, να αποκτήσεις περισσότερους followers, ή ακόμα και άλλες δυνατότητες που δεν προσφέρει το ίδιο το Instagram. Πρόκειται για ένα προσωρινό μπλοκάρισμα το οποίο μπορεί να διαρκέσει από μερικές ημέρες έως και μήνες.
 • Δεν υπάρχει άλλο αυτός ο λογαριασμός: Αν προσπαθείς να συνδεθείς στον Instagram λογαριασμό σου και σου αναφέρει πως δεν υπάρχει χρήστης με αυτό το email, τότε είτε συμπληρώνεις λάθος στοιχεία, είτε σου έχουν χακάρει τον λογαριασμό και έχουν αλλάξει τα στοιχεία σου. Για να ζητήσεις έλεγχο και να αποκτήσεις πρόσβαση θα πρέπει να συμπληρώσεις την φόρμα που παρέχεται στο Instagram.com/hacked/.
 • Δεν στέλνεται ποτέ ο κωδικός επαλήθευσης στο email ή ως SMS: Χρησιμοποίησε τη διαθέσιμη φόρμα που παρέχεται στο Instagram.com/hacked/ για να αποκτήσεις πρόσβαση στον λογαριασμό σου με διαφορετικό τρόπο και επαληθεύοντας πρώτα πως είσαι ο πραγματικός κάτοχος.
 • Ο λογαριασμός απενεργοποιήθηκε λόγω αναφορών: Αν ο λογαριασμός σου έλαβε πολλαπλές αναφορές από άλλους χρήστες, τότε το σύστημα μπλόκαρε και απενεργοποίησε τον λογαριασμό σου οριστικά. Για να αποκτήσεις πρόσβαση, θα πρέπει να ακολουθήσεις τα βήματα που σου παρέχονται στο email που σου έστειλαν, τα οποία εξηγούν την αιτία που έγινε το μπλοκάρισμα και σε παραπέμπουν σε μια σελίδα απ’ την οποία μπορείς να κάνεις ένσταση.

Σημείωση: Οι χρήστες που μπλοκάρονται για δεύτερη ή τρίτη φορά μπορεί να δουν τους λογαριασμούς τους χωρίς ροή για περισσότερο από 2-3 μήνες.

Αν αντιμετωπίζεις διαφορετικό πρόβλημα, τότε μη διστάσεις να το αναφέρεις στα σχόλια στο τέλος του άρθρου, και ευχαρίστως να σε βοηθήσω.

Πως να ασφαλίσεις τον Instagram λογαριασμό σου

Πλέον είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο να αποκτούν οι hackers πρόσβαση σε online λογαριασμούς χρηστών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ευάλωτοι λογαριασμοί είναι αυτοί οι οποίοι δεν έχουν ενεργοποιήσει τη σύνδεση δύο παραγόντων (two-factor authorization) για να εγκρίνουν την σύνδεση στον λογαριασμό τους από οποιαδήποτε άγνωστη συσκευή, ενώ παράλληλα έχουν αδύναμο κωδικό πρόσβασης.

Διάβασε επίσης:

Τα κλικ σε συνδέσμους που δεν γνωρίζεις και το κατέβασμα αρχείων και εφαρμογών από άγνωστες πηγές είναι εξίσου ένας από τους πιο συχνούς λόγους για τους οποίους χακαρέται ένας λογαριασμός.

Αν σου χάκαραν το Instagram, τότε προσπάθησε να θυμηθείς εάν κατέβασες κάτι, αν έκανες κλικ σε κάποιον άγνωστο σύνδεσμο για τον οποίο δεν ήσουν σίγουρος/η, ή ακόμα και αν δεν έχεις τις βασικές λειτουργίες ασφάλειας ενεργοποιημένες.

Με όλα αυτά κατά νου, ενεργοποίησε τη σύνδεση δύο παραγόντων στον λογαριασμό σου, άλλαξε τον κωδικό πρόσβασης σου με έναν μεγαλύτερο και πιο ισχυρό που περιλαμβάνει μικρά και κεφαλαία γράμματα, νούμερα και τουλάχιστον ένα σύμβολο (όσα πιο πολλά, τόσο το καλύτερο).

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε