Τι να κάνεις αν σου χάκαραν το Instagram | Οδηγός 2023

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Ο πιο εύκολος τρόπος για να αποκτήσεις πρόσβαση πίσω στον λογαριασμό σου εάν σου χάκαραν το Instagram, ξέχασες τον κωδικό πρόσβασης ή δεν λαμβάνεις τον κωδικό επαλήθευσης μέσω SMS και email.
Τι να κάνεις αν σου χάκαραν το Instagram
Instagram / © Solen Feyissa στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Εάν πιστεύεις πως σου χάκαραν το Instagram και δεν έχεις πρόσβαση στον λογαριασμό σου, δεν σου έρχεται ο κωδικός επαλήθευσης ή σου έχουν αλλάξει και το email αλλά και τον κωδικό πρόσβασης, τότε υπάρχουν ορισμένα βασικά βήματα που μπορείς να ακολουθείς. Η επαναφορά του λογαριασμού σου απαιτεί μόλις μερικά λεπτά από τον χρόνο σου και ορισμένα στοιχεία.

Τι να κάνεις αν σου χάκαραν το Instagram 1

Ακολούθησε τα παρακάτω βήματα αν σου χάκαραν το Instagram, εάν ξέχασες τον κωδικό πρόσβασης, αν δεν έχεις άλλο πρόσβαση στον αριθμό τηλεφώνου σου, αν κάποιος χρησιμοποιεί τα στοιχεία και τις φωτογραφίες σου, αν ο λογαριασμός σου έχει απενεργοποιηθεί, ή ακόμα και για άλλους λόγους.

 1. Επισκέψου την σελίδα Instagram Hacked

  Για τους χακαρισμένους λογαριασμούς της πλατφόρμας, το Instagram παρέχει μια σελίδα που την ονομάζει “Hacked” και αφορά όσους δεν έχουν άλλο πρόσβαση στον λογαριασμό τους. Η σελίδα είναι διαθέσιμη στην διεύθυνση instagram.com/hacked/ και θα χρειαστεί να την επισκεφτείς και να ακολουθείς τα βήματα για το ανάλογο πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

 2. Ζήτησε υποστήριξη από το Instagram

  Με το που επισκεφτείς το Instagram Hacked, στη συνέχεια επέλεξε για ποιο λόγο χρειάζεσαι βοήθεια. Σου χάκαραν το Instagram; Ξέχασες τον κωδικό πρόσβασης του λογαριασμού σου; Ο κωδικός επαλήθευσης μέσω SMS ή email δεν έρχεται ποτέ; Επέλεξε το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις και κάνε κλικ στο κουμπί “Next” για να συνεχίσεις.

 3. Επαλήθευσε τα στοιχεία σου

  Ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις, το Instagram θα σου ζητήσει να επαληθεύσεις πως είσαι ο πραγματικός κάτοχος του λογαριασμού. Για να το κάνει αυτό, σε βάζει σε μια σειρά διαδικασιών, όπως να παρέχεις το username, τον αριθμό τηλεφώνου και τον κωδικό πρόσβασης που είχες την τελευταία φορά στον Instaram λογαριασμό σου, ενώ μπορεί να σου ζητήσει επίσης να στείλεις και κάποια selfie φωτογραφία ή βίντεο κρατώντας την ταυτότητα σου ώστε να επαληθευτεί ο λογαριασμός σου.

 4. Επαναφορά Instagram λογαριασμού

  Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα θα επιλυθεί αυτόματα αμέσως αφότου ολοκληρώσεις όλα τα βήματα, σε άλλα περιπτώσεις ίσως χρειαστεί να περιμένεις έως και 2 εργάσιμες ημέρες για να ελέγξουν και να εγκρίνουν την επαναφορά του λογαριασμού σου. Αν σου χάκαραν το Instagram, τότε η ομάδα θα το δει και θα το επαναφέρει.

Πως να ασφαλίσεις τον Instagram λογαριασμό σου

Πλέον είναι ιδιαίτερα συνηθισμένο να αποκτούν οι hackers πρόσβαση σε online λογαριασμούς χρηστών. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι ευάλωτοι λογαριασμοί είναι αυτοί οι οποίοι δεν έχουν ενεργοποιήσει τη σύνδεση δύο παραγόντων (two-factor authorization) για να εγκρίνουν την σύνδεση στον λογαριασμό τους από οποιαδήποτε άγνωστη συσκευή, ενώ παράλληλα έχουν αδύναμο κωδικό πρόσβασης.

Διάβασε επίσης:

Τα κλικ σε συνδέσμους που δεν γνωρίζεις και το κατέβασμα αρχείων και εφαρμογών από άγνωστες πηγές είναι εξίσου ένας από τους πιο συχνούς λόγους για τους οποίους χακαρέται ένας λογαριασμός. Αν σου χάκαραν το Instagram, τότε προσπάθησε να θυμηθείς εάν κατέβασες κάτι, αν έκανες κλικ σε κάποιον άγνωστο σύνδεσμο για τον οποίο δεν ήσουν σίγουρος/η, ή ακόμα και αν δεν έχεις τις βασικές λειτουργίες ασφάλειας ενεργοποιημένες.

Με όλα αυτά κατά νου, ενεργοποίησε τη σύνδεση δύο παραγόντων στον λογαριασμό σου, άλλαξε τον κωδικό πρόσβασης σου με έναν μεγαλύτερο και πιο ισχυρό που περιλαμβάνει μικρά και κεφαλαία γράμματα, νούμερα και τουλάχιστον ένα σύμβολο (όσα πιο πολλά, τόσο το καλύτερο).

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε. & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Video Thumbnail: Xiaomi 13 Lite Review: Τα θετικά, τα αρνητικά και η κάμερα

Xiaomi 13 Lite Review

Τα θετικά, τα αρνητικά και η κάμερα.

Το Xiaomi 13 Lite είναι ένα κομψό, μοντέρνο και προσεγμένο smartphone μεσαίας κατηγορίας.

Διάβασε το review (φωτογραφίες και βίντεο)..

Σχολιάστε