6 Τρόποι για να Βγάζεις Χρήματα καθώς ταξιδεύεις

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Λατρεύεις τα ταξίδια και βλέπεις μια μελλοντική ζωή γεμάτη από διαφορετικούς προορισμούς και νέες περιπέτειες, αλλά δεν ξέρεις πως θα βγάζεις χρήματα καθώς ταξιδεύεις; Υπάρχουν πλέον αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να μετατρέψεις τα ταξίδια σου σε μια πηγή εισοδήματος, αλλά όλοι απαιτούν αρκετή δουλειά και τείνουν να ‘ναι χρονοβόροι. Περιεχόμενα Απόκρυψη 1) 1. ... Διάβασε τη συνέχεια...
Τρόποι για να Βγάζεις Χρήματα καθώς ταξιδεύεις
© Savvas Kalimeris στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Λατρεύεις τα ταξίδια και βλέπεις μια μελλοντική ζωή γεμάτη από διαφορετικούς προορισμούς και νέες περιπέτειες, αλλά δεν ξέρεις πως θα βγάζεις χρήματα καθώς ταξιδεύεις; Υπάρχουν πλέον αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να μετατρέψεις τα ταξίδια σου σε μια πηγή εισοδήματος, αλλά όλοι απαιτούν αρκετή δουλειά και τείνουν να ‘ναι χρονοβόροι.

Θα είμαι ειλικρινής, δεν είμαι ταξιδιώτης και ούτε έχω βγάλει ποτέ μου χρήματα ταξιδεύοντας. Δεν είναι άλλωστε αυτός ο τομέας μου. Παρόλα αυτά, μέσα από τα τελευταία 14 χρόνια στο χώρο του blogging και του web designing, έχω γνωρίσει αμέτρητους travel bloggers, vloggers και podcasters που έβγαζαν χρήματα ταξιδεύοντας.

Σχεδόν όλοι αυτοί οι ταξιδιώτες βγάζουν χρήματα με παρόμοιους τρόπους, επιλέγοντας τους κατάλληλους γι ‘αυτούς. Κάποιοι προτιμούν να γράφουν άρθρα και να τα βελτιστοποιούν με διαφημίσεις και affiliate συνδέσμους, άλλοι εστιάζουν στα βίντεο, άλλοι στα podcasts και άλλοι στο influencing. Υπάρχουν αρκετά “μονοπάτια” τα οποία μπορούν να σε οδηγήσουν στη δημιουργία εισοδήματος και στο μέλλον στη δημιουργία παθητικού εισοδήματος.

Σχετικά άρθρα:

1. Βγάλε χρήματα δημιουργώντας το δικό σου Travel Blog

Δημιούργησε ένα blog για οργανική κίνηση
© Glenn Carstens-Peters στο Unsplash.

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να βγάζεις χρήματα καθώς ταξιδεύεις είναι μέσω του blogging. Γράφοντας άρθρα και βελτιστοποιώντας τα για τις μηχανές αναζήτησης είναι ο πιο αξιόπιστος τρόπος για να κερδίζεις οργανική κίνηση (η επισκεψιμότητα που έρχεται από την Google, την Bing και άλλες μηχανές αναζήτησης). Η οργανική κίνηση είναι απαραίτητη για όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ένα παθητικό εισόδημα.

Οι bloggers βγάζουν χρήματα με διάφορους τρόπους. Ο δημοφιλέστερος είναι η προβολή διαφημίσεων από πασίγνωστα δίκτυα όπως η Google AdSense. Αρκετοί συνδυάζουν και το affiliate marketing, προωθώντας συγκεκριμένα προϊόντα και υπηρεσίες από διάφορα affiliate δίκτυα. Με αυτό τον τρόπο βγάζουν χρήματα και απ’ τα κλικ των διαφημίσεων, και απ’ τη προμήθεια που διατηρούν απ’ τις affiliate πωλήσεις τους.

Αν καταφέρεις να χτίσεις ένα μεγάλο κοινό και να έχεις αρκετές χιλιάδες μηνιαίες επισκέψεις, τότε θα μπορείς να βγάζεις έξτρα χρήματα κλείνοντας συνεργασίες με brands, γράφοντας advertorial περιεχόμενο, δημοσιεύοντας sponsored περιεχόμενο, κάνοντας διαγωνισμούς και πολλά πολλά ακόμα. Χρησιμοποίησε όλες τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχεις από τα ταξίδια σου ως visual περιεχόμενο για τα άρθρα σου, γράφοντας για όλες σου τις ταξιδιωτικές εμπειρίες.

Οι οδηγοί συχνά αποτελούν τον ιδανικό τρόπο για να αυξήσεις τις επισκέψεις που λαμβάνεις από τις μηχανές αναζήτησης. Χρησιμοποίησε εργαλεία όπως το Ubersuggest και το Keywords Everywhere για να ελέγξεις τη δημοτικότητα και τη ζήτηση για κάθε λέξη-κλειδί. Ποιες περιοχές αναζητάει ο περισσότερος κόσμος; Τι ακριβώς λείπει από την ελληνική ταξιδιωτική κοινότητα; Ξεκίνα απ’ τα δημοφιλέστερα μέρη που έχεις επισκεφτεί και κατέληξε στα λιγότερο τουριστικά.

Προτεινόμενα Travel Blogs: Jordan’s Mind World, Anthomeli, Family Experiences Blog, Provocolate.com.

2. Βγάλε χρήματα δημιουργώντας το δικό σου Travel Vlog

Πως να βγάλεις χρήματα από το YouTube το 2022
YouTube / Image Credits: Oberon Copeland στο Unsplash.

Μιας και το YouTube παρέχεται εντελώς δωρεάν, το μόνο που θα χρειαστείς είναι μια κάμερα και ένα αξιόπιστο μικρόφωνο. Στη συνέχεια, θα μπορείς να δημιουργείς, να επεξεργάζεσαι και να ανεβάζεις απεριόριστο αριθμό από βίντεο στην πλατφόρμα. Μόλις φτάσεις τους 1,000 subscribers και τις 4,000 ώρες προβολών, το YouTube θα σου δώσει πρόσβαση στις διαφημίσεις της AdSense, έτσι ώστε να ξεκινήσουν να εμφανίζονται στα βίντεο σου.

Ως vlogger (ή YouTuber), θα χρειαστείς αρχικά το βασικό εξοπλισμό. Μια κάμερα που να τραβάει σε τουλάχιστον 1080p (αν όχι σε 2K ή 4K) ποιότητα, ένα μικρόφωνο για να ακούγεται η φωνή σου καθαρά, και ένα laptop ή ένα σταθερό υπολογιστή για να επεξεργάζεσαι τα βίντεο σου. Ως ταξιδιώτης/ρια, φαντάζομαι πως ένα laptop θα είναι ιδανικό για τη περίσταση. Για τα βίντεο σου μπορείς να χρησιμοποιήσεις όποιο από τα 12 δωρεάν και Pro προγράμματα για επεξεργασία βίντεο θεωρείς πως καλύπτει τις ανάγκες σου.

Για να καταφέρουν τα βίντεο σου να αποκτήσουν αρκετές προβολές από την αρχή, θα πρέπει να εστιάσεις στα πιο επίκαιρα θέματα, ή σε αυτά που έχουν σταθερές χιλιάδες αναζητήσεις κάθε μήνα. Στη προκειμένη περίπτωση, εστίασε στο να παράγεις είτε βίντεο για δημοφιλείς προορισμούς, είτε παρέχοντας συμβουλές και οδηγίες για νέους ταξιδιώτες.

Διάβασε τον οδηγό μας: Πως να βγάζεις λεφτά από το YouTube

3. Βγάλε χρήματα δημιουργώντας το δικό σου Travel Podcast κανάλι

Πως να ξεκινήσεις ένα Podcast: Οδηγός 10 βημάτων
© Blake Connally στο Unsplash.

Σε αντίθεση με το blogging και το vlogging που ανέφερα παραπάνω, με το podcasting θα δυσκολευτείς αρκετά περισσότερο έως ότου φτάσεις στο σημείο να βγάζεις αρκετά χρήματα. Το πρώτο πρόβλημα ξεκινάει αρχικά με το Spotify for Podcasters, το οποίο δεν επιτρέπει ακόμα τους Έλληνες και τις Ελληνίδες δημιουργούς να βγάζουν χρήματα μέσω του συστήματος τους. Επομένως, θα πρέπει να βρεις εναλλακτικούς τρόπους για να βγάζεις χρήματα καθώς ταξιδεύεις.

Ο πιο εύκολος και αποτελεσματικός τρόπος είναι να βγάζεις χρήματα προωθώντας affiliate προϊόντα και υπηρεσίες. Σιγουρέψου πως έχεις αναφέρει στο επεισόδιο το προϊόν ή την υπηρεσία, εισάγοντας τους affiliate συνδέσμους στην περιγραφή του. Μπορείς επίσης να δημιουργήσεις email marketing καμπάνιες, ώστε να εγγράφονται στο newsletter σου και έτσι να αυξάνεις το κοινό σου και τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να προωθείς το οτιδήποτε.

Για να επωφεληθείς περισσότερο, μετέτρεπε τα podcast επεισόδια σου σε βίντεο και στη συνέχεια ανέβαζε τα στην πλατφόρμα του YouTube. Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος ώστε να βγάζεις λεφτά από τις διαφημίσεις που θα παίζονται μόλις φτάσεις τις ελάχιστες απαιτήσεις της πλατφόρμας για να αποκτήσεις πρόσβαση στο σύστημα τους.

Ανακάλυψε μερικά από τα καλύτερα Ελληνικά Ταξιδιωτικά Podcasts στο Inkstory Dispatch.

4. Γράφε και πούλα τα δικά σου eBooks και travel guidebooks

40 Ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν ebooks (2023)
Ανάγνωση ebook στο κινητό / © Jenny Smith στο Unsplash.

Αν και το να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα είναι δύσκολο στην αρχή, αρκετοί δημιουργοί περιεχομένου κατάφεραν να αποκτήσουν μεγάλο αριθμό πωλήσεων από τα eBooks τους. Φυσικά, όσα πιο πολλά eBooks γράφεις και δημοσιεύεις, τόσο πιο γρήγορα θα αυξηθούν και τα χρήματα που θα βγάζεις από τις πωλήσεις.

Το καλό με τα eBooks είναι πως μπορεί να τα δημιουργήσει ο καθένας, αρχάριος ή ειδικευμένος, εντελώς δωρεάν και χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Παρέχονται πλέον εκατοντάδες εργαλεία, προγράμματα και πλατφόρμες οι οποίες σου επιτρέπουν να γράφεις, να μορφοποιείς και να εξάγεις τα eBooks σου στις κατάλληλες διαστάσεις και μορφές αρχείων.

Τα guidebooks δεν έχουν ιδιαίτερα διαφορά από τα παραδοσιακά eBooks, με τη διαφορά πως συχνά διδάσκουν κάτι ή παρέχουν συγκεκριμένες πληροφορίες για ένα θέμα. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να δημιουργήσεις μια πληθώρα από ταξιδιωτικά travel guidebooks με οδηγίες για συγκεκριμένους προορισμούς ή πόλις, με ταξιδιωτικό εξοπλισμό και με οτιδήποτε άλλο γνωρίζεις πολύ καλά.

Τα eBooks είναι ιδανικά για να διηγείσαι τις ιστορίες και τις εμπειρίες από τα ταξίδια σου, ή για οτιδήποτε απαιτεί αρκετές σελίδες.

Διάβασε τον οδηγό για το “Πως να δημιουργείς και να πουλάς τα δικά σου eBooks” ώστε να ξεκινήσεις πιο γρήγορα και εύκολα από ποτέ άλλοτε.

5. Ασχολήσου με το travel influencing και το affiliate marketing

Πως να γίνεις Influencer και να βγάλεις χρήματα (2023)
© SHVETS production στο Pexels.

Αρκετοί έχουν επιλέξει να ασχοληθούν full-time με το influencing. Ως travel influencer στόχος σου θα ‘ναι να προωθείς τον εαυτό σου, χτίζοντας ένα κοινό από χιλιάδες followers που ενδιαφέρονται να σε ακολουθούν σε κάθε σου ταξίδι. Μόλις καταφέρεις να δημιουργήσεις ένα σχετικά μεγάλο κοινό από followers, στη συνέχεια θα έχεις την δυνατότητα να βγάζεις χρήματα καθώς ταξιδεύεις με διάφορους τρόπους.

Αρχικά, μπορείς να κλείνεις συνεργασίες με διάφορα ξενοδοχεία και Airbnb καταλύματα, μένοντας μέσα εντελώς δωρεάν και διαφημίζοντας τα στους followers σου. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα χρησιμοποιώντας το affiliate marketing και προωθώντας ταξιδιωτικό εξοπλισμό και ταξιδιωτικές υπηρεσίες, να δημιουργήσεις το δικό σου merchandise, να παρέχεις τα δικά σου memberships πακέτα μέσω του Patreon.

Επιπλέον, αν καταφέρεις να μαζέψεις ένα μεγάλο αριθμό από ακολούθους, τότε σύντομα θα δεις και τα πρώτα brands να επικοινωνούν μαζί σου για κάποιου είδους διαφημιστικής καμπάνιας. Στη συνέχεια, θα πρέπει είτε να προωθείς το ίδιο το όνομα του brand, είτε να διαφημίζεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που παρέχει. Το travel influencing απαιτεί ωστόσο να νιώθεις άνετα μπροστά από την κάμερα, η οποία πιθανότατα να σε κοιτάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

6. Πούλα τις ταξιδιωτικές σου φωτογραφίες σε stock υπηρεσίες

Πώληση Φωτογραφιών
Γυναίκα Τραβάει Φωτογραφίες / © Szabo Viktor στο Unsplash.

Αν έχεις μια DSLR ή Mirrorless κάμερα, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις την φωτογραφική σου μηχανή για να βγάζεις συνεχώς φωτογραφίες απ’ τα ταξίδια σου, τις οποίες στη συνέχεια μπορείς να τις ανεβάζεις και να τις πουλάς μέσω διαφόρων marketplaces με stock περιεχόμενο. Σε αυτό το σημείο δεν χρειάζεται να αναφέρω πως την ίδια ποιότητα δεν μπορείς να την έχεις με ένα κινητό – ναι, ακόμα κι αν είναι το τελευταίο iPhone ή Samsung – οπότε θα χρειαστείς μια φωτογραφική για να εγκριθείς.

Για να καταφέρεις ωστόσο να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα και να φτάσεις σε ένα σημείο ώστε να έχεις συνεχώς νέες πωλήσεις, θα πρέπει να καλύψεις ένα πολύ μεγάλο εύρος κατηγοριών, προτιμότερα για θέματα με υψηλή ζήτηση. Θα χρειαστείς επίσης ένα portfolio ώστε να αναδείξεις τη δουλειά σου προτού σε εγκρίνουν για να ξεκινήσεις να πουλάς τις φωτογραφίες σου.

Ορισμένοι φωτογράφοι που δουλεύουν full-time πάνω στην πώληση stock φωτογραφιών έχουν αναφέρει πως είδαν τα πρώτα τους καλά χρήματα να εμφανίζονται όταν ξεπέρασαν τις 1,000 φωτογραφίες που είχαν ανεβάσει. Κάποιοι άλλοι έβγαλαν πολλά περισσότερα με αρκετά λιγότερες φωτογραφίες, και αυτό πιθανότατα να οφείλεται στο γεγονός πως επέλεγαν να φωτογραφήσουν μόνο θέματα τα οποία είχαν τεράστια ζήτηση.

Διάβασε τον οδηγό για τη “Πώληση Φωτογραφιών στο Ίντερνετ” ώστε να βρεις τις καλύτερες stock υπηρεσίες και όλους τους τρόπους για να ξεκινήσεις.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε