Πως να βγάλεις χρήματα από το Airbnb | Οδηγός 2024

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Ένας αναλυτικός οδηγός για το πως να βγάζεις χρήματα από το Airbnb ως οικοδεσπότης ή ως affiliate marketer, προωθώντας τα καταλύματα στο blog, το YouTube ή Podcast κανάλι σου, ή ακόμα και μέσω κοινωνικών δικτύων.
Πως να βγάλεις χρήματα από το Airbnb | Οδηγός 2022
Airbnb / © Cottonbro Studio στο Pexels.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Αν έχεις ένα διαμέρισμα, μια μονοκατοικία, ή ακόμα και ένα διαθέσιμο χώρο στο σπίτι σου, τότε μπορείς να βγάλεις χρήματα καταχωρώντας το κατάλυμα σου στο Airbnb. Για να ξεκινήσεις, δημιουργήσαμε αυτό τον οδηγό ο οποίος θα σε βοηθήσει παρέχοντας σου όλες τις κατάλληλες πληροφορίες και συμβουλές που θα χρειαστείς προτού καταχωρήσεις το κατάλυμα σου στην πλατφόρμα.

Η πλατφόρμα του Airbnb αποτελεί τη νούμερο ένα στάση για κάθε ταξιδιώτη, ενώ είναι διαθέσιμη τόσο ως εφαρμογή [Android & iOS] για smartphones και tablets, όσο και από υπολογιστές και laptops. Σου επιτρέπει να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό, να συμπληρώσεις όλα τα στοιχεία σου και να κλείσεις όποια κατοικία, διαμέρισμα ή μέρος σου αρέσει περισσότερο.

Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες χιλιάδες οικοδεσπότες σε ολόκληρο τον κόσμο που χρησιμοποιούν το Airbnb για να βγάλουν χρήματα, ενώ κάποιοι το χρησιμοποιούν και ως full-time εργασία. Επιπλέον, ακόμη κι αν είσαι blogger, vlogger, ή podcaster, μπορείς και πάλι να βγάλεις χρήματα από την πλατφόρμα προωθώντας τα διαθέσιμα καταλύματα που φιλοξενεί μέσω του affiliate marketing προγράμματος της.

Σχετικά άρθρα:

Τι είναι το Airbnb;

Το Airbnb με βάση το Σαν Φρανσίσκο της Καλιφόρνια, είναι μια ιστοσελίδα για καταχώρηση, εύρεση και ενοικίαση καταλυμάτων, η οποία ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2008 από τον Joe Gebbia, τον Brian Chesky και τον Nathan Blecharczyk. Η αρχική ιδέα της εταιρείας γεννήθηκε όταν τον Οκτώβριο του 2007, οι τότε συγκάτοικοι Gebbia και Chesky, καθώς δεν μπορούσαν να πληρώσουν το ενοίκιο του διαμερίσματός τους, αποφάσισαν να μετατρέψουν το σαλόνι τους σε ξενώνα Bed & Breakfast, προσφέροντας σε τρεις συμμετέχοντες του συνεδρίου στέγη, φουσκωτά στρώματα αέρα και σπιτικό πρωινό έναντι πληρωμής.

Σήμερα, εκατομμύρια οικοδεσπότες και επισκέπτες έχουν δημιουργήσει δωρεάν λογαριασμούς στο Airbnb και είτε παρέχουν τους δικούς τους χώρους ως καταλύματα, είτε ενοικιάζουν σε διάφορα μέρη του κόσμου. Η ιστοσελίδα περιλαμβάνει εκατομμύρια διαθέσιμα καταλύματα σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ παρέχει 24/7 τεχνική υποστήριξη για όσους χρειάζονται βοήθεια. Είτε πρόκειται για διακοπές, είτε για επαγγελματικό ταξίδι, μέσα από το Airbnb θα έχεις την δυνατότητα να ανακαλύψεις εκατοντάδες διαθέσιμα καλύμματα σε γνωστές και άγνωστες περιοχές, εκ των οποίων αρκετά παρέχονται σε εξαιρετικά χαμηλές τιμές, σε συνδυασμό με τις πιο luxury επιλογές.

Η ιστοσελίδα παρέχεται μεταφρασμένη και στα Ελληνικά, ενώ θα βρεις εκατοντάδες χιλιάδες διαθέσιμα καταλύματα σε διάφορες πόλεις της χώρας μας, συμπεριλαμβανομένων στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, την Καβάλα, την Δράμα, την Ξάνθη, μεταξύ αρκετών ακόμη. Το Airbnb παρέχει επίσης ένα εύκολο περιβάλλον χρήσης το οποίο δεν θα δυσκολευτεί να χρησιμοποιήσει ένας αρχάριος, ενώ παρέχεται πλήρης αξιοπιστία σε όσο αφορά το σύστημα ασφάλειας και πληρωμών τους. Στην περίπτωση που υπάρξει κάποιο πρόβλημα, η εταιρεία βρίσκεται πάντα διαθέσιμη για να προχωρήσει σε ακύρωση και επιστροφή χρημάτων (εφόσον αυτό συμβαδίζει με τους κανονισμούς της) και επιτρέπει στους οικοδεσπότες να έρχονται σε άμεση επικοινωνία με τους καλεσμένους τους μέσα από την ενσωματωμένη συνομιλία που παρέχεται.

Στο Airbnb καθένας έχει την δυνατότητα να δημιουργήσει ένα δωρεάν λογαριασμό και, είτε να καταχωρήσει το κατάλυμα του, είτε να ενοικιάσει κάποιο στην επιθυμητή τοποθεσία. Επιπλέον, παρέχονται και αξιολογήσεις για όλα τα καταλύματα, ενώ κριτικές μπορούν να αφήσουν και οι ίδιοι οι οικοδεσπότες στα προφίλ των καλεσμένων τους, παρέχοντας έτσι μεγαλύτερη σιγουριά και αξιοπιστία μεταξύ των δύο πλευρών.

Πως να βγάλεις χρήματα από το Airbnb ως οικοδεσπότης

Δεν χρειάζεται να έχεις εμπειρία πάνω στην ενοικίαση καταλυμάτων για να χρησιμοποιήσεις το Airbnb και τα εργαλεία που παρέχει. Για την ακρίβεια, είναι αρκετά εύκολο για έναν οικοδεσπότη να εισάγει το κατάλυμα του στην πλατφόρμα, καθώς το μόνο που θα χρειαστείς είναι ορισμένες βασικές πληροφορίες και μερικές αξιοπρεπείς φωτογραφίες για να αναδείξεις τον χώρο.

Το Airbnb παρέχει επίσης αρκετούς οδηγούς που θα σε βοηθήσουν να ξεκινήσεις να καταχωρείς καταλύματα και να βγάζεις χρήματα, ενώ το περιβάλλον χρήσης που σου παρέχεται δεν θα σε δυσκολέψει με τη διαχείριση των καταλυμάτων σου. Είτε πρόκειται για ένα δωμάτιο, είτε για ένα διαμέρισμα, είτε για μια μονοκατοικία, το Airbnb αποτελεί την ιδανική επιλογή για να το προωθήσεις.

1. Προετοίμασε τον χώρο σου

Η σωστή προετοιμασία για να μπορέσει ο χώρος σου να καταχωρηθεί στο Airbnb είναι ύψιστης σημασίας. Το κατάλυμα που θα παρέχεις θα πρέπει να είναι οργανωμένο, καθαρό και έτοιμο για να υποδεχτεί είτε τον πρώτο του καλεσμένο, είτε τον εκατοστό. Μιας και σε πλατφόρμες όπως το Airbnb καθένας έχει την δυνατότητα να αφήσει την δική του αξιολόγηση βάση της προσωπικής του εμπειρίας με το εκατοστέ κατάλυμα, είναι σημαντικό να ξεκινήσεις οργανωμένα και σωστά απ’ την αρχή ακόμη.

  • Καθάρισε τον χώρο: Όλοι οι χώροι στους οποίους θα έχουν πρόσβαση οι καλεσμένοι θα πρέπει να είναι πλήρως καθαρισμένοι. Ειδικότερα τα μπάνια και η κουζίνα, όπου δεν θα πρέπει να υπάρχει σκόνη, μούχλα, τρίχες ή οτιδήποτε υποδεικνύει πως ο χώρος είναι βρώμικος ή δεν καθαρίζεται σωστά. Όσο πιο καθαρός και προσεγμένος είναι άλλωστε ο χώρος, τόσο πιο θετικές αξιολογήσεις θα λάβεις από τους καλεσμένους.
  • Αφαίρεσε τα προσωπικά σου αντικείμενα: Οτιδήποτε έχει αξία για εσένα, όπως κοσμήματα, διαβατήρια, πορτοφόλια, συσκευές, μεταξύ αρκετών άλλων, θα πρέπει είτε να τα κλειδώσεις σε ένα ντουλάπι, είτε να τα μετακινήσεις σε διαφορετικό μέρος ώστε να μην έχουν πρόσβαση σε αυτά οι καλεσμένοι.
  • Σιγουρέψου πως παρέχεις τα βασικά: Οτιδήποτε θεωρείται ουσιώδης θα πρέπει να υπάρχει μέσα στο κατάλυμα σου. Για παράδειγμα, βασικά πράγματα όπως τα σαπούνια, τα χαρτιά υγείας, τα καθαρά σεντόνια, οι μαξιλαροθήκες και τα παπλώματα θα πρέπει να βρίσκονται διαθέσιμα. Επιπλέον, μην ξεχάσεις τις πετσέτες βάση των ατόμων που έκλεισαν το κατάλυμα και όλα τα βασικά προϊόντα καθαρισμού και υγιεινής.
  • Προετοίμασε το check-in των καλεσμένων: Μπορείς είτε να υποδέχεσαι κάθε φορά εσύ τους καλεσμένους στον χώρο που θα παρέχεις, είτε ακόμα και να βάλεις κάποιο άλλο άτομο, όπως έναν φίλο ή έναν συγγενή. Για να κάνεις την διαδικασία ακόμα πιο εύκολη, επένδυσε λίγα χρήματα στην αγορά ενός lockbox ή μιας ηλεκτρονικής κλειδαριάς ώστε να μπορούν οι καλεσμένοι να παίρνουν το κλειδί με τον κωδικό ασφαλείας που θα τους παρέχεις.
  • Επένδυσε περισσότερο χρόνο στη διακόσμηση: Όσο πιο όμορφος είναι ένας χώρος, τόσες πιο πολλές είναι και οι πιθανότητες να δέχεται σε καθημερινή βάση νέους επισκέπτες. Αν δεν γνωρίζεις από διακόσμηση, τότε μπορείς να προσλάβεις μια ή έναν ειδικό για να σου διακοσμήσουν κατάλληλα το χώρο. Αν ένας διακοσμητής δεν “χωράει” στο budget σου, τότε μπορείς να βρεις διακοσμητικές DIY οδηγίες και συμβουλές διακόσμησης σε ποιότητα ελληνικά blogs όπως το Art Decoration Crafting.

Μόλις σιγουρευτείς πως όλα είναι έτοιμα και ο χώρος έχει διαμορφοποιηθεί κατάλληλα, συνέχεια έχει να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό στο Airbnb και να καταχωρήσεις το πρώτο σου κατάλυμα. Παρακάτω θα βρεις όλες τις οδηγίες για να ξεκινήσεις, καθώς επίσης και περισσότερες συμβουλές για τη σωστή καταχώρηση των καταλυμάτων σου.

2. Μελέτησε την αγορά γύρω απ’ το κατάλυμα σου

Πολλοί δεν θέλουν να κλείσουν ένα κατάλυμα το οποίο είναι αρκετά μακριά από το κέντρο. Από την άλλη πλευρά, υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι ταξιδεύουν για λόγους εργασίας, ή ακόμα και άτομα που θέλουν έναν χώρο σε πιο απομακρυσμένες και ήρεμες περιοχές. Παρόλα αυτά, αυτές τις πληροφορίες τις καλύπτεις απλά εισάγοντας την τοποθεσία του καταλύματος σου. Μαζί με την τοποθεσία ωστόσο, μπορείς να συμπληρώσεις και όλα όσα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και μπορεί να ενδιαφέρουν τους καλεσμένους σου.

Έλεγξε αρχικά τι υπάρχει σε κοντινή απόσταση από το κατάλυμα σου. Οι φούρνοι για πρωινό, οι ταβέρνες για φαγητό, οι στάσεις αστικών ή μετρό, τα διαθέσιμα καταστήματα ή εμπορικά και οτιδήποτε άλλο θεωρείς πως μπορεί να χρειαστεί ένας καλεσμένος που επισκέπτεται από διαφορετική πόλη. Είναι επίσης σημαντικό να αναφέρεις αν το μέρος είναι ιδανικό για οικογένειες ή άλλου τύπου διακοπών, αν το σημείο είναι τουριστικό ή υπάρχει κάποιο αξιοθέατο κοντά, αν παρέχεται πάρκινγκ, αν υπάρχει κάποιο πάρκο ή μουσείο και πολλά ακόμη.

Για να πάρεις επίσης μια ιδέα από τις τιμές που κυμαίνονται, μπορείς να ελέγξεις όλα τα καταλύματα στο Airbnb που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση από το δικό σου, καθώς επίσης και τι παρέχουν στους καλεσμένους τους. Έλεγξε επίσης τις αξιολογήσεις που έχουν λάβει από άλλους χρήστης της πλατφόρμας, έτσι ώστε να δεις αν υπάρχει δυσαρέσκεια για κάτι συγκεκριμένο το οποίο μπορείς εύκολα να καλύψεις στο δικό σου κατάλυμα.

3. Οργάνωσε όλα τα έξοδα και τα έσοδα

Μόλις ολοκληρώσεις την μελέτη σου γύρω από την αγορά, θα χρειαστεί στη συνέχεια να οργανώσεις οτιδήποτε αφορά το οικονομικό κομμάτι, από τα πιθανά έσοδα που θα σου αποφέρει το κατάλυμα, μέχρι και τα έξοδα που θα έχεις για τη συντήρηση του χώρου. Μιας και στην αρχή δεν μπορείς να βγάλεις μια αναφορά για το πιθανό εισόδημα που θα έχεις με την ενοικίαση των καταλυμάτων σου, μπορείς μόνο να υπολογίσεις βάση κόστους ανά ημέρα πόσα χρήματα θα βγάζεις αν φιλοξενεί τουλάχιστον 10 ημέρες το μήνα καλεσμένους.

Τα έξοδα ωστόσο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι στην αρχή. Μπορείς να μειώσεις αρκετά τα έξοδα λαμβάνοντας ευθύνη για όλη την συντήρηση του χώρου, όπως τον καθαρισμό του καταλύματος μετά την αποχώρηση καλεσμένων. Το ρεύμα, το νερό, το ίντερνετ, ο καθαρισμός των υφασμάτων (σεντόνια, μαξιλαροθήκες, παπλωματοθήκες), η αντικατάσταση των ειδών καθαρισμού και οτιδήποτε άλλο περιλαμβάνεις στον χώρο θα αποτελέσουν κομμάτι για το κόστος που θα έχεις για κάθε κατάλυμα ανά ημέρα.

Σε όσο αφορά το κόστος, θα πρέπει να μελετήσεις σε τι τιμές κυμαίνονται τα υπόλοιπα καταλύματα που βρίσκονται στην ίδια περιοχή. Στη συνέχεια θα μπορείς να βάλεις ένα βασικό κόστος, καθώς επίσης και να μορφοποιήσεις τις τιμές ανάλογα τις μέρες, τα σαββατοκύριακα, ή αν υπάρχει κάποιο μεγάλο event. Το Airbnb σου επιτρέπει να αυξήσεις ακόμη περισσότερο τα έσοδα σου παρέχοντας επιπλέον υπηρεσίες στους καλεσμένους, ενώ μπορείς να αυξάνεις το κόστος καθώς αυξάνεται και η βαθμολογία του καταλύματος σου.

Τέλος, μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις το “Smart Pricing” εργαλείο του Airbnb, το οποίο αυτοματοποιεί το κόστος το οποίο θα πρέπει να έχει το κατάλυμα σου χρησιμοποιώντας περισσότερους από 70 διαφορετικούς παράγοντες. Μέσα σε αυτούς συμπεριλαμβάνεται η εποχή, η ζήτηση, οι βραδινές ώρες, οι εκπτώσεις και το κόστος άλλων καταλυμάτων σε κοντινή απόσταση.

4. Δημιούργησε ένα λογαριασμό και καταχώρησε το πρώτο κατάλυμα

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να επισκεφτείς την ιστοσελίδα και να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό για hosts. Μιας και τα ανεβάζεις τα δικά σου καταλύματα, οι λογαριασμοί των οικοδεσποτών παρέχουν διαφορετικές επιλογές και δυνατότητες από τους παραδοσιακούς λογαριασμούς. Θα χρειαστεί επίσης να επιβεβαιώσεις τον καινούργιο σου λογαριασμό μέσω email και μέσω SMS.

Για να ξεκινήσεις με την καταχώρηση των πρώτων σου καταλυμάτων, δώσε έμφαση στις παρακάτω οδηγίες:

  • Ξεκίνα με τα βασικά: Για κάθε κατάλυμα που θα καταχωρείς, θα πρέπει να εισάγεις την διεύθυνση στην οποία βρίσκεται, τι τύπου κατάλυμα είναι (διαμέρισμα, μονοκατοικία κ.λπ), πόσα δωμάτια και μπάνια έχει, αν παρέχεται θέρμανση, τηλεόραση και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θεωρείς πως είναι σημαντική για έναν καλεσμένο.
  • Τοποθέτησε το visual κομμάτι: Για να μπορέσεις να αναδείξεις το κατάλυμα σου και να κεντρίσεις το ενδιαφέρον των επισκεπτών της πλατφόρμας, θα πρέπει να προσθέσεις φωτογραφίες. Αν δεν έχεις κάποια επαγγελματική φωτογραφική μηχανή ή τα απαραίτητα skills, τότε προσέλαβε έναν φωτογράφο ώστε να καλύψει αυτό το κομμάτι παρέχοντας επαγγελματικά αποτελέσματα.
  • Κάνε highlight τις σημαντικές πληροφορίες: Για κάθε κατάλυμα θα έχεις την δυνατότητα να προσθέσεις ορισμένα special πράγματα που διαθέτει, όπως για παράδειγμα αν παρέχεται πισίνα, αν η θέα δείχνει κάτι συγκεκριμένο και ούτω καθεξής. Τα highlights, όπως αποκαλούνται, είναι σημαντικά για κάθε κατάλυμα που έχει να παρέχει κάτι περισσότερο από τέσσερις τοίχους.

Δώσε επίσης μεγάλη σημασία στους τίτλους των καταλυμάτων, οι οποίοι θα πρέπει να είναι όσο πιο απλοί και καθαρογραμμένοι γίνεται. Για παράδειγμα, ένας συχνός τίτλος που θα πετύχεις στο Airbnb είναι “Διαμερίσματα σε πολυκατοικία ως ολόκληρος χώρος“, το οποίο είναι αρκετά απλό και κατανοητό. Σιγουρέψου επίσης πως πρόσθεσες τον αριθμό των κρεβατιών, αν υπάρχει διαθέσιμος κάποιος καναπές, τι μαγειρικά σκεύη περιλαμβάνει η κουζίνα, τι προϊόντα και συσκευές παρέχονται στην τουαλέτα και αν υπάρχει μπαλκόνι.

5. Προώθησε τα καταλύματα σου

Ένας τίτλος, μια αναλυτική περιγραφή και όλα τα απαραίτητα στοιχεία που θα χρειαστεί ένας καλεσμένος για ένα κατάλυμα δεν είναι αρκετά για να ξεκινήσουν να σου παρέχουν μεγάλη κίνηση στο ξεκίνημα σου. Τα καλά νέα ωστόσο είναι πως μπορείς να προωθήσεις κάθε κατάλυμα σου με διάφορους τρόπους, συμπεριλαμβανομένων σε κοινωνικά δίκτυα, ή μέσω δικτύων όπως το Google Ads.

Το Airbnb προτείνει να τοποθετήσεις επίσης ένα widget στην ιστοσελίδα σου (εφόσον υπάρχει), ενώ αναφέρει πως η προώθηση καταλυμάτων μέσω συνδέσμων σε άλλες ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα βοηθάει επίσης. Ωστόσο, πιο επαγγελματικές υπηρεσίες όπως το Google Ads σου επιτρέπουν να εμφανίζεις το κατάλυμα σου πρώτο στα αποτελέσματα αναζήτησης της Google, ενώ η προώθηση μέσω κοινωνικών δικτύων όπως το Instagram είναι επίσης ένας εξαιρετικός τρόπος για να φέρεις κίνηση στα καταλύματα σου.

Ο αλγόριθμος του Airbnb επιλέγει επίσης να προτείνει πρώτα τα καταλύματα που έχουν τις υψηλότερες βαθμολογίες αξιολογήσεων, καθώς όσο πιο πολλά αστέρια έχει ένας χώρος ή ένας οικοδεσπότης, τόσο πιο πολύ τον εμπιστεύεται ο αλγόριθμος της πλατφόρμας. Είναι ύψιστης σημασίας λοιπόν τα καταλύματα σου να έχουν όσο πιο υψηλή βαθμολογία γίνεται. Το κόστος παίζει επίσης παράγοντα, καθώς αρκετοί επιλέγουν να εμφανίζονται από τα φθηνότερα στα ακριβότερα καταλύματα μέσω των φίλτρων που παρέχει το Airbnb.

Πως να βγάλεις χρήματα από το Airbnb ως affiliate marketer

Για ένα χρονικό διάστημα το Airbnb παρείχε το δικό του referrals πρόγραμμα το οποίο επέτρεπε στους affiliate marketers να προωθούν τα διαθέσιμα καταλύματα, λαμβάνοντας μια προμήθεια για κάθε ολοκληρωμένη κράτηση. Ωστόσο, η πλατφόρμα έκλεισε το πρόγραμμα και δεν επιτρέπονται πλέον νέες εγγραφές. Αν και αυτή η επιλογή επηρέασε το μεγαλύτερο ποσοστό των affiliate marketers που χρησιμοποιούσαν την πλατφόρμα, το Airbnb γρήγορα ανακοίνωσε ένα καινούργιο πρόγραμμα.

Το νέο πρόγραμμα του Airbnb σε πληρώνει 15,00€ για κάθε οικοδεσπότη που προσκαλείς και καταχωρεί ένα κατάλυμα στην πλατφόρμα. Δεν χρειάζεται να εγγραφείς στο πρόγραμμα για να αποκτήσεις πρόσβαση, καθώς μπορείς να βρεις τον affiliate σύνδεσμο στην σελίδα “Refer a Host” του Airbnb λογαριασμού σου. Αν και αυτός ο τρόπος είναι ιδιαίτερα περιορισμός, είναι ο μοναδικός με τον οποίο μπορείς να βγάζεις χρήματα από την συγκεκριμένη πλατφόρμα.

Αν γνωρίζεις ωστόσο ανθρώπους που θα ήθελαν να βγάλουν χρήματα από το Airbnb ως οικοδεσπότες, τότε μπορείς να τους προωθήσεις την πλατφόρμα τον affiliate σύνδεσμο που σου παρέχεται. Η πλατφόρμα σου επιτρέπει να εισάγεις επίσης τα στοιχεία του τραπεζικού σου λογαριασμού ώστε να σου καταθέτουν τα χρήματα που βγάζεις. Παρόλα αυτά, η “παγίδα” με αυτό το πρόγραμμα είναι πως θα λάβεις τα χρήματα περίπου 2-3 εβδομάδες αφότου αποχωρήσει ο πρώτος καλεσμένος στο κατάλυμα του οικοδεσπότη που προσκάλεσες.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε. & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Εκπτωτικά Κουπόνια & Προσφορές

50% ΕΚΠΤΩΣΗ
Hostinger
Προσφορές
Hostinger - Έως και 50% έκπτωση στο Cloud Hosting
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting πακέτα της Hostinger και 2 μήνες δωρεάν. Εμφάνιση λιγότερων
45% για 36 μήνες
BlueHost
BlueHost - WordPress Hosting από 2.95$
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting πακέτο για 36 μήνες. Εμφάνιση λιγότερων
69% Έκπτωση
NordVPN
Προσφορές
NordVPN - 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των...Εμφάνιση περισσότερων
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των 2 ετών. Εμφάνιση λιγότερων

Σχολιάστε