Patreon Review 2024: Πως να βγάζεις λεφτά από memberships

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Το Patreon αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για τους δημιουργούς που θέλουν να παρέχουν τα δικά τους συνδρομητικά memberships πακέτα, με τους δικούς τους όρους.
Patreon Review 2023: Πως να βγάζεις λεφτά από memberships
© Patreon

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Με στόχο να αυξήσουν τα λεφτά που βγάζουν από το περιεχόμενο τους, ολοένα και περισσότεροι δημιουργοί χρησιμοποιούν πλατφόρμες όπως το Patreon για να παρέχουν τα δικά τους συνδρομητικά memberships πακέτα, μέσα από τα οποία οι συνδρομητές τους απολαμβάνουν αποκλειστικό περιεχόμενο και live streamings.

Μιας και τα συνδρομητικά memberships πακέτα ξεκίνησαν να γίνονται ολοένα και πιο trend τα τελευταία χρόνια, με ολοένα και περισσότερα blogs να παρέχουν τα δικά τους tiers και καλλιτέχνες και δημιουργούς περιεχομένου να εισέρχονται σε πλατφόρμες όπως το Patreon, αρκετά έχουν αλλάξει με τον τρόπο που κερδίζαμε κάποτε χρήματα online.

Παρέχοντας τα δικά σου συνδρομητικά πακέτα σημαίνει πως έχεις την δυνατότητα όχι απλά να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα απ’ τους συνδρομητές σου, αλλά και να πληρώνεσαι όσα λεφτά θεωρείς πως αξίζει το περιεχόμενο σου. Έχεις την δυνατότητα να δημιουργήσεις τα δικά σου memberships πακέτα με όποιο κόστος προτιμάς και με τους δικούς σου όρους.

Μέσα από αυτό το άρθρο θα δούμε τι είναι το Patreon, τι ακριβώς παρέχει, πως λειτουργεί, πόσο κοστίζει και πως μπορείς να δημιουργήσεις τη πρώτη σου σελίδα στην πλατφόρμα με τα δικά σου συνδρομητικά memberships πακέτα μέσα σε λίγα μόλις λεπτά.

Τι είναι το Patreon;

TechGuides στο Patreon
Το TechGuides στο Patreon (παραδειγματικό προφίλ).

Το 2013, ο μουσικός YouTuber Jack Conte αναζητούσε μια λύση για ένα συγκεκριμένο πρόβλημα που αντιμετώπιζε: Εκατομμύρια άνθρωποι λάτρευαν τα βίντεο του, αλλά μόλις μερικές εκατοντάδες δολάρια κατάφερναν να φτάσουν στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Μιας και αυτό δεν αποτελούσε λύση για τον μουσικό, ξεκίνησε μια ιδέα για μια ιστοσελίδα η οποία θα επέτρεπε στο κοινό του να τον πληρώνουν απευθείας για την αξία που τους παρείχε μέσα από το περιεχόμενο του. Ο Conte μετέφερε την ιδέα του στον τότε συγκάτοικο του, Sam Yam, ο οποίος μετέτρεψε την ιδέα του φίλου του σε μια πλήρως λειτουργική υπηρεσία μέσα σε μόλις 6 βδομάδες.

Μια δεκαετία αργότερα, το Patreon αποτελεί πλέον την ίδια λύση για το ίδιο πρόβλημα σε περισσότερους από 250 χιλιάδες δημιουργούς σε ολόκληρο τον κόσμο. Και με περισσότερους από 8 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς patrons (οι χρήστες που πληρώνουν στην πλατφόρμα), αποτελεί τη γνωστότερη λύση παγκοσμίως.

Πως λειτουργεί το Patreon;

Το Patreon παρέχει στους δημιουργούς κάθε είδους όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να παρέχουν τα δικά τους memberships συνδρομητικά πακέτα στο κοινό τους.

Είναι εύκολο για κάθε δημιουργό να ξεκινήσει στην πλατφόρμα δημιουργώντας ένα καινούργιο λογαριασμό και μορφοποιώντας το προφίλ του ανάλογα. Στη συνέχεια, το κοινό του έχει την δυνατότητα να πληρώνει για να έχει πρόσβαση στο περιεχόμενο του δημιουργού.

Οι δημιουργοί διατηρούν τη δημιουργική τους ελευθερία παίρνοντας τον μισθό που τους αξίζει και οι θαυμαστές είναι ήρεμοι γνωρίζοντας ότι τα χρήματά τους πηγαίνουν απευθείας στις τσέπες των δημιουργών, επενδύοντας για περισσότερο υλικό σαν αυτό που τους αρέσει.

Πόσο κοστίζει το Patreon για τους δημιουργούς;

Κόστος στο Patreon

Σε αντίθεση με αρκετές άλλες ανταγωνιστικές πλατφόρμες, το Patreon έχει επιλέξει να παρέχει διαφορετικού είδους συμφωνίας με τους δημιουργούς του. Για παράδειγμα, αντί η πλατφόρμα να χρεώνει μηνιαίως ή ετησίως τους δημιουργούς της, κρατάει μια μικρή προμήθεια κάθε μήνα, ενώ σου επιτρέπει να μειώσεις ή να αυξήσεις το ποσοστό της προμήθειας που κρατείται ανάλογα με τις λειτουργίες που χρησιμοποιείς.

LiteProPremium
Ιδανικό για αρχάριους που μόλις ξεκινάνε και δεν θέλουν πολλά εργαλεία και επιλογές.Όλα όσα χρειάζεσαι για να δημιουργήσεις μια ακμάζουσα επιχείρηση συνδρομών που παρέχει ουσιαστικό εισόδημα για εσένα και μια ανταποδοτική εμπειρία για τους μεγαλύτερους θαυμαστές σου.Αφιερωμένη καθοδήγηση και υποστήριξη για καταξιωμένους δημιουργούς και δημιουργικές επιχειρήσεις, συν premium λειτουργίες που εξοικονομούν χρόνο και ανταμείβουν τους θαμώνες σου.
5% προμήθεια του μηνιαίου εισοδήματος που κερδίζεις στο Patreon.8% προμήθεια του μηνιαίου εισοδήματος που κερδίζεις στο Patreon.12% προμήθεια του μηνιαίου εισοδήματος που κερδίζεις στο Patreon.
Τη δική σου σελίδα στην πλατφόρμα.Όσα περιλαμβάνονται στο Lite και…Όσα περιλαμβάνονται στο Pro και…
Εργαλεία επικοινωνίας για τους patrons.Πολλαπλά Membership Tiers.Dedicated Partner Manager.
Patreon Workshops.Αναλυτικά και στατιστικά.
Σπέσιαλ προσφορές και εργαλεία προώθησης.Εμπορεύματα για συνδρομή.
Εργαλεία για τα Workshops.Λογαριασμοί ομάδων.
Απεριόριστες ενσωματώσεις της εφαρμογής.
Προτεραιότητα υποστήριξης.

Ανάλογα με τις υπηρεσίες και τα χαρακτηριστικά που θέλεις να χρησιμοποιείς στην πλατφόρμα, μπορείς να επιλέξεις και το ανάλογο συνδρομητικό πακέτο. Μπορείς να εναλλάσσεις με ευκολία μεταξύ των πακέτων που παρέχονται, αλλά αν μεταφερθείς σε μικρότερο, τότε θα χάσεις όσα δημιούργησες και παρέχονται μόνο στο μεγαλύτερο πακέτο.

Σε κάθε περίπτωση, οι δημιουργοί μπορούν να ξεκινήσουν εντελώς δωρεάν και δεν χρειάζεται να χρεώνονται έξτρα οτιδήποτε δεν χρησιμοποιούν στην πλατφόρμα.

Πως να ξεκινήσεις με το Patreon

Είτε έχεις βαρεθεί να προσπαθείς να κάνεις monetize το περιεχόμενο σου για να αυξήσεις τα λεφτά που βγάζεις από αυτό, είτε έχεις απογοητευτεί απ’ τους αλγορίθμους των κοινωνικών δικτύων που τείνουν να κρύβουν τις δικές σου δημοσιεύσεις προωθώντας κυρίως sponsored περιεχόμενο, το Patreon αποτελεί την ιδανική λύση για να βάλεις τέλος σε αυτά τα προβλήματα.

1. Δημιούργησε ένα λογαριασμό στο Patreon

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό στην πλατφόρμα και στη συνέχεια να ξεκινήσεις να το μορφοποιείς ανάλογα. Τα καλά νέα είναι πως η εγγραφή είναι πανεύκολη και απαιτεί μόλις μερικά από τον χρόνο σου.

Εγγραφή στο Patreon
  1. Επισκέψου το Patreon.
  2. Δημιούργησε ένα λογαριασμό με το email, το Facebook ή το Google λογαριασμό σου και κάνε κλικ στο κουμπί “Signup” για να συνεχίσεις.
  3. Στη συνέχεια, δώσε μια ονομασία στη Patreon σελίδα σου και επέλεξε αν απευθύνεται μόνο σε ενηλίκους άνω των 18 ετών, και κάνε κλικ στο “Continue” για να συνεχίσεις.
  4. Σύνδεσε τις σελίδες σου στα κοινωνικά δίκτυα, όπως το Facebook, το Instagram, το Twitter και το YouTube και κάνε κλικ στο “Continue” για να συνεχίσεις.

Υπέροχα, ο λογαριασμός σου δημιουργήθηκε! Πήγαινε στο email σου και έλεγξε στον φάκελο των εισερχομένων για το μήνυμα επιβεβαίωσης. Μόλις το βρεις, κάνε κλικ στο κουμπί “Confirm” για να επιβεβαιώσεις το νέο σου λογαριασμό.

2. Μορφοποίησε σωστά το προφίλ σου

Για να ξεκινήσεις όσο πιο εύκολα και γρήγορα γίνεται, το Patreon σου παρέχει τη δική του “Lauch Checklist“, η οποία αποτελείται από 6 απλά αλλά βασικά βήματα. Δεν υπάρχει επίσης λόγος για να μην ακολουθήσεις τα ίδια βήματα, μιας και πρόκειται για τον καλύτερο τρόπο ώστε να ξεκινήσεις.

Καλώς Ήρθες στο Patreon

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να ανεβάσεις μια φωτογραφία προφίλ. Αυτή θα είναι η φωτογραφία που θα βλέπει το κοινό σου όταν επισκέπτεται τη Patreon σελίδα σου. Μπορεί είτε να είναι η προσωπική σου φωτογραφία, είτε ένα λογότυπο της ιστοσελίδας σου, είτε ακόμα και κάποιο illustration. Δεν υπάρχουν περιορισμοί στο πως θα αποφασίσεις να μορφοποιήσεις το προφίλ σου.

Σελίδα στο Patreon

Στη συνέχεια θα χρειαστεί να προσθέσεις μια αναλυτική περιγραφή για το προφίλ σου για το ποιος/α είσαι, με τι ασχολείσαι και τι παρέχεις μέσα απ’ το Patreon. Για να το πας ένα βήμα παραπέρα, το Patreon σου επιτρέπει να εισάγεις μέχρι και ένα intro βίντεο για τη σελίδα σου και να εμπλουτίσεις την περιγραφή με φωτογραφίες.

Μπορείς επίσης να επιλέξεις να εμφανίζεις τα εικονίδια απ’ τις σελίδες σου στα social media, εφόσον τα είχες συνδέσει κατά τη δημιουργία του λογαριασμού (εναλλακτικά μπορείς να το κάνεις απ’ τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου).

3. Δημοσίευσε το πρώτο σου post

Το τρίτο βήμα απαιτεί να δημιουργήσεις το πρώτο σου post στο Patreon. Γιατί όμως να ξεκινήσεις να ανεβάζεις νέα posts από τώρα; Αν και δεν είναι απαραίτητο να ανεβάσεις κάτι και να το κρατήσεις στη σελίδα σου αφότου τη δημοσιεύσεις, τώρα που είσαι στην αρχή και δεν έχεις ακόμη patrons, έχεις όλη την ελευθερία να μάθεις πως λειτουργεί ο κειμενογράφος, πως εμφανίζονται τα posts σου όταν δημοσιεύονται στη Patreon σελίδα σου και τι δυνατότητες μορφοποίησης σου παρέχονται.

Για να ανεβάσεις ένα καινούργιο post, κάνε κλικ στο κουμπί “Create“, το οποίο θα σου εμφανίσει το παρακάτω αναδυόμενο παράθυρο με τις στάνταρ επιλογές των δημιουργών.

Δημιουργία νέου post στο Patreon

Οι δημιουργοί έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν να ανεβάζουν είτε πολλαπλούς διαφορετικούς τύπους περιεχομένου, είτε κάτι συγκεκριμένο όπως βίντεο. Πιο συγκεκριμένα, η πλατφόρμα θα μπορούσες να πεις πως περιλαμβάνει όλα όσα σου παρέχει και ένα κοινωνικό δίκτυο για τα posts, ένα blog για τη μορφοποίηση και μια πλατφόρμα για live streaming, όλα μέσα από ένα περιβάλλον.

Οι ψηφοφορίες είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να αλληλοεπιδράει το κοινό σου, επιλέγοντας τις επιλογές που έχεις εισάγει. Το livestream χαρακτηριστικό θα εξυπηρετήσει όσους δημιουργούς ενδιαφέρονται να έρχονται σε ζωντανή μετάδοση με το κοινό τους, απαντώντας σε ερωτήσεις, καλύπτοντας ένα συγκεκριμένο θέμα, ή ακόμα και φέρνοντας καλεσμένους.

4. Δημιούργησε τα πρώτα σου Tiers (Memberships)

Η πλατφόρμα αποκαλεί τα συνδρομητικά πακέτα (αλλιώς και memberships) ως Tiers. Μπορείς είτε να παρέχεις ένα συνδρομητικό πακέτο στο κοινό σου, είτε πολλαπλά διαφορετικά.

Ξεκίνα εισάγοντας ένα τίτλο και ένα κόστος. Στη περιγραφή μπορείς να αναφέρεις τι ακριβώς θα περιλαμβάνει αυτό το πακέτο και σε ποιος εστιάζει. Αμέσως μετά θα χρειαστεί να επιλέξεις μια φωτογραφία, η πλατφόρμα προτείνει να έχει διαστάσεις 460×200 pixels.

Δημιουργία Membership Tier στο Patreon

Αμέσως μετά θα μπορείς να προσθέσεις σε μια λίστα όλα τα οφέλη τα οποία θα λαμβάνουν οι patrons από το συγκεκριμένο Tier. Για παράδειγμα, τι ακριβώς θα τους παρέχεται με το συγκεκριμένο πακέτο, αν θα έχουν πλήρη ή περιορισμένη πρόσβαση στο περιεχόμενο σου κ.α. Τέλος, θα έχεις επίσης να περιορίσεις τον αριθμό των patrons που μπορεί να έχει ένα membership πακέτο στην ενότητα “Advanced” στο τέλος της σελίδας.

Μόλις είσαι ευχαριστημένος/η με το πρώτο σου post, κάνε κλικ στο “Save” για να το αποθηκεύσεις. Στη συνέχεια, θα έχεις την δυνατότητα να δεις πως εμφανίζεται το νέο σου συνδρομητικό πακέτο μέσα στην ενότητα “Membership” στη Patreon σελίδα σου.

Memberships Πακέτα στο Patreon

5. Δημοσίευσε τη σελίδα σου στο Patreon

Εφόσον έχεις μορφοποιήσει το προφίλ σου στο Patreon, έχεις δημιουργήσει τουλάχιστον ένα Tier και έχεις ανεβάσει μερικά posts, στη συνέχεια κάνε κλικ στο κουμπί “Publish page” τέρμα επάνω δεξιά ώστε να κάνεις τη σελίδα σου ορατή προς όλους. Η πλατφόρμα θα σου ζητήσει να συμπληρώσεις το νόμιμο ονοματεπώνυμο σου, στη συνέχεια κάνε κλικ στο “Continue” για να συνεχίσεις. Τέλος, κάνε κλικ στο κουμπί “Publish now” για να δημοσιεύσεις τη σελίδα σου.

Δημοσίευση σελίδας στο Patreon

Υπέροχα, η νέα σου σελίδα είναι ορατή προς όλους και μπορείς να αντιγράψεις το σύνδεσμο της και να ξεκινήσεις να την προωθείς σε διάφορα κοινωνικά δίκτυα, forums, blogs και σε οποιαδήποτε online κοινότητα επιθυμείς. Αν είσαι YouTuber ή Podcaster, τότε θα έχεις την δυνατότητα να εισάγεις τον σύνδεσμο στις περιγραφές του περιεχομένου σου, με ένα κείμενο όπως “Υποστηρίξτε με στο Patreon” ή “Εγγραφείτε στο Patreon για να αποκτήσετε πρόσβαση στο αποκλειστικό μου περιεχόμενο“.

Αξίζει το Patreon ή να ανοίξω την δική μου ιστοσελίδα;

Πλατφόρμες όπως το Patreon κάνουν την διαδικασία για τη δημιουργία μιας δημόσιας σελίδας με συνδρομητικά πακέτα υπόθεση μερικών λεπτών. Παρόλα αυτά, αυτό έρχεται και με ορισμένα μειονεκτήματα, όπως ο περιορισμένος στις δυνατότητες που σου παρέχονται και η διατήρηση προμήθειας απ’ το μηνιαίο σου εισόδημα.

Ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα είναι πως δεν μπορείς να εμπιστεύεσαι μόνο μια πλατφόρμα για όλα τα χρήματα που κερδίζει, καθώς αν κάποια στιγμή ανεβάσεις περιεχόμενο το οποίο δεν βρίσκεται μέσα στα πλαίσια των κανονισμών του Patreon, ο λογαριασμός σου μπορεί να διαγραφεί οριστικά χωρίς προειδοποίηση. Και επειδή το τελευταίο που χρειάζεσαι είναι να δεις όλο το περιεχόμενο και το εισόδημα σου να εξαφανίζεται, μαζί με όλους τους συνδρομητές σου, η καλύτερη επιλογή φαντάζει πάντοτε να έχεις τη δική σου ιστοσελίδα.

WordPress Themes Θέματα
Τα διαθέσιμα πρότυπα που παρέχονται στον κατάλογο του WordPress για να δημιουργήσεις γρήγορα και εύκολα την πρώτη σου ιστοσελίδα.

Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να ξεκινήσεις σε πλατφόρμες όπως το Patreon, έχοντας πάντα μια εναλλακτική στην περίπτωση που κάτι πάει στραβά. Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να πληρώσεις κανέναν για να σου ανοίξει μια ιστοσελίδα με συνδρομητικά πακέτα, εκτός φυσικά κι αν θέλεις κάτι περίπλοκο ή ιδιαίτερο. Χρησιμοποίησε το WordPress για να δημιουργήσεις το πρώτο σου blog και στη συνέχεια χρησιμοποίησε το πρόσθετο Paid Memberships Pro για να παρέχεις τα δικά σου συνδρομητικά πακέτα.

Επιπλέον, έχοντας τη δική σου ιστοσελίδα σημαίνει πως κανένας δεν σου κρατάει προμήθεια απ’ το εισόδημα σου, μιας και το WordPress παρέχεται δωρεάν, ενώ θα έχεις την δυνατότητα να υλοποιήσεις οποιαδήποτε ιδέα έχεις, χωρίς να πρέπει να χρησιμοποιείς μόνο τα εργαλεία που σου παρέχονται από μια πλατφόρμα όπως το Patreon.

Συχνές ερωτήσεις για το Patreon

Αν έχεις περισσότερες ερωτήσεις για τη πλατφόρμα τις οποίες δεν πρόσθεσα παρακάτω, μη διστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου.

Ποιοι δημιουργοί μπορούν να χρησιμοποιήσουν το Patreon;

Καθένας έχει την δυνατότητα να εγγραφεί και να ξεκινήσει να παρέχει τα δικά του memberships πακέτα στο Patreon. Είτε είσαι δημιουργός περιεχομένου όπως blogger, influencer, youtuber, podcaster, δημοσιογράφος, ή ακόμα και καλλιτέχνης, ελεύθερος επαγγελματίας ή ένας/μια ιδιώτης που απλά θέλει να βγάζει χρήματα από την ιδέα που έχει, το Patreon αποτελεί ιδανική επιλογή ασχέτους θεματολογίας.

Πως πληρώνει το Patreon τους δημιουργούς του;

Το Patreon θα σε πληρώνει κάθε μήνα από τα έσοδα των συνδρομητών σου μέσω της Stripe. Επομένως, οι χρήστες θα πρέπει να δημιουργήσουν ένα λογαριασμό στην υπηρεσία και να συνδέσουν τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς ώστε να καταθέτουν τα χρήματα στο λογαριασμό της επιλογής τους.

Πως πληρώνουν οι αναγνώστες τους δημιουργούς στο Patreon;

Οι αναγνώστες που θα ενδιαφερθούν να εγγραφούν στη Patreon σελίδα σου θα πρέπει αντίστοιχα να δημιουργήσουν και να επιβεβαιώσουν ένα λογαριασμό στην πλατφόρμα, ενώ στη συνέχεια θα μπορούν να ολοκληρώσουν την πρώτη πληρωμή μέσω της πιστωτικής, χρεωστικής, ή προ-πληρωμένης κάρτας τους. Οι μηνιαίες πληρωμές θα γίνονται στη συνέχεια αυτόματα, εκτός κι αν ο χρήστης επιλέξει να σταματήσει να είναι συνδρομητής.

Είναι νόμιμο το Patreon;

Ναι, το Patreon είναι μια νόμιμη πλατφόρμα και η εταιρεία του εδρεύει στην οδό 600 Townsend Street (Σουίτα 500) στο Σαν Φρανσίσκο. Παρόλα αυτά, οι χρήστες της πλατφόρμας είναι υπεύθυνη για να καταθέτουν το εισόδημα που βγάζουν στην εφορία της χώρας τους. Στην Ελλάδα, οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να δηλώσουν το εισόδημα εφόσον δεν ξεπερνάει τις 10,000 ευρώ, ενώ στη συνέχεια απαιτείται έναρξη (συχνά ατομικής επιχείρησης). Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να απευθυνθείς σε έναν/μια λογιστή/ρια.

Πως μπορώ να αλλάξω τη γλώσσα του Patreon στα ελληνικά;

Δυστυχώς, μέχρι και σήμερα το Patreon δεν έχει μεταφραστεί επίσημα από την εταιρεία στα ελληνικά, και ως εκ τούτου δεν μπορείς να το μεταφράσεις στη γλώσσα μας. Παρόλα αυτά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τις ενσωματωμένες μεταφράσεις που παρέχουν τα περισσότερα προγράμματα περιήγησης, ενώ μπορείς επίσης να γράφεις και να ανεβάζεις posts στα ελληνικά.

Patreon Review 2024: Πως να βγάζεις λεφτά από memberships
Patreon Review Πως να βγάζεις λεφτά από memberships jpg

Το Patreon αποτελεί την ιδανική πλατφόρμα για τους δημιουργούς που θέλουν να παρέχουν τα δικά τους συνδρομητικά memberships πακέτα, με τους δικούς τους όρους.

Price: 00.00

Price Currency: EUR

Application Category: Website

Editor's Rating:
4.9

Pros

  • Μπορείς να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό σε λίγα λεπτά.
  • Είναι εύκολο να δημιουργείς τα δικά σου membership tiers.
  • Η πλατφόρμα παρέχεται εντελώς δωρεάν, διατηρώντας την ανάλογη προμήθεια.
  • Παρέχονται αναλυτικά στατιστικά για τους συνδρομητές και τα έσοδα σου.
  • Οι bloggers μπορούν να συνδέσουν το Google Analytics λογαριασμό τους.
  • Είναι η γνωστότερη πλατφόρμα παγκοσμίως, και αρκετά γνωστή και στην Ελλάδα.

Cons

  • Δεν γίνεται να αφαιρέσεις την προμήθεια και να την αλλάξεις με σταθερό μηνιαίο ή ετήσιο κόστος.
  • Δεν υπάρχουν αρκετές επιλογές για να μορφοποιήσεις το δημόσιο προφίλ σου με επιπλέον πληροφορίες, λεπτομέρειες ή call-to-actions.
  • Η πλατφόρμα δεν παρέχεται στα ελληνικά.
Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Εκπτωτικά Κουπόνια & Προσφορές

50% ΕΚΠΤΩΣΗ
Hostinger
Προσφορές
Hostinger - Έως και 50% έκπτωση στο Cloud Hosting
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting πακέτα της Hostinger και 2 μήνες δωρεάν. Εμφάνιση λιγότερων
45% για 36 μήνες
BlueHost
BlueHost - WordPress Hosting από 2.95$
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting πακέτο για 36 μήνες. Εμφάνιση λιγότερων
69% Έκπτωση
NordVPN
Προσφορές
NordVPN - 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των...Εμφάνιση περισσότερων
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των 2 ετών. Εμφάνιση λιγότερων

Σχολιάστε