Τα 12 καλύτερα Affiliate Δίκτυα για να βγάλεις Λεφτά Γρήγορα

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Ρίχνουμε μια γρήγορη ματιά στα δημοφιλέστερα και πιο αξιόπιστα affiliate δίκτυα για να βγάζεις λεφτά ως δημιουργός, affiliate ή publisher.
Affiliate Δίκτυα για να βγάλεις Λεφτά Γρήγορα
© Alex Kulikov στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Μέσα από αυτό το άρθρο θα δούμε ορισμένα από τα δημοφιλέστερα και πιο αξιόπιστα affiliate δίκτυα για δημιουργούς περιεχομένου, publishers και affiliate marketers που ενδιαφέρονται να βγάλουν λεφτά γρήγορα και καθώς διαχειρίζονται όλα τα προγράμματα τους μέσα από ένα λειτουργικό διαχειριστικό περιβάλλον.

Ενώ υπάρχουν αρκετοί τρόποι για να βγάλεις λεφτά από το ίντερνετ, ένας εξαιρετικός τρόπος – και από τους πιο αποτελεσματικούς – είναι το affiliate marketing. Ως δημιουργός περιεχομένου, publisher ή affiliate, θα πρέπει να βρεις ορισμένα αξιόπιστα affiliate δίκτυα ώστε να διαχειρίζεσαι πολλαπλά brands παράλληλα.

Μιας και υπάρχουν εκατοντάδες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, πολλά εκ των οποίων στις περισσότερες περιπτώσεις θα είναι χάσιμο χρόνου, παρακάτω θα βρεις μια λίστα με τα καλύτερα, γνωστότερα και πιο αξιόπιστα affiliate δίκτυα στον κόσμο.

1. Linkwise

Linkwise Affiliate Δίκτυο
Το διαχειριστικό περιβάλλον με τα διαθέσιμα προγράμματα συνεργατών της Linkwise.

Η Linkwise είναι ένα ελληνικό affiliate δίκτυο το οποίο σου επιτρέπει να δημιουργήσεις με ευκολία ένα καινούργιο λογαριασμό, να συμπληρώσεις όλα τα στοιχεία σου, καθώς επίσης και με ποιους τρόπους θα προωθείς τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες από τα διαθέσιμα προγράμματα. Στη συνέχεια, σου δίνεται η δυνατότητα να κάνεις αίτηση για να συνεργαστείς με τα αγαπημένα σου brands.

Αν ένα brand αποδεχτεί την αίτηση σου, τότε σου δίνεται άμεση πρόσβαση σε όλους τους affiliate συνδέσμους, τα banners και οτιδήποτε άλλο παρέχει η εκατοστέ επιχείρηση μέσω του affiliate προγράμματος της. Στην Linkwise, όλα αυτά θα τα βρεις στη σελίδα “Δημιουργικά” του κάθε προγράμματος.

Κάθε φορά που θα ολοκληρώνεται μια αγορά από ένα σύνδεσμο σου, θα λαμβάνεις και την ανάλογη προμήθεια. Για να γίνει αυτό, χρησιμοποιούνται τα ανάλογα cookies, τα οποία αποθηκεύονται στην συσκευή του χρήστη που κλίκαρε πάνω στον affiliate σύνδεσμο σου. Από εκείνη την στιγμή και για τις επόμενες 30 ημέρες, οποιαδήποτε αγορά κάνει ο εκατοστέ χρήστης, θα λάβεις την προμήθεια που σου αναλογεί.

2. Partnerize

Partnerize Affiliate
Το διαχειριστικό περιβάλλον της Partnerize.

Η Partnerize έχει ενώσει τις δυνάμεις της με την Pepperjam και τη BrandVerity για να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο και κορυφαίο πάροχο λύσεων πάνω στο affiliate marketing – και μέχρι στιγμής, τα έχουν πάει περίφημα. Πρόκειται για ένα απ’ τα γνωστότερα affiliate δίκτυα παγκοσμίως, με περισσότερους από 1,750 merchants σε ολόκληρο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο, η Partnerize σε συνδυασμό με το οικοσύστημα που έχει δημιουργήσει με τα υπόλοιπα affiliate δίκτυα, παράγει περισσότερα από 7 δισεκατομμύρια δολάρια σε συναλλαγές. Ολόκληρο το οικοσύστημα δίνει στους affiliates πρόσβαση σε περισσότερους από 750,000 συνεργάτες, ένας αριθμός πολύ μεγάλος για να παραληφθεί από οποιονδήποτε σοβαρό marketer.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί το διαχειριστικό περιβάλλον της πλατφόρμας, το οποίο είναι ιδιαίτερα μοντέρνο και προσεγμένο, εύκολο στη χρήση για νέους affiliates και σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι με ευκολία όλα τα προγράμματα στα οποία έχεις εγγραφεί. Τα στατιστικά θα σου δίνουν αναλυτικές πληροφορίες για τα έσοδα που παράγεις και τα προγράμματα που παράγουν τα περισσότερα λεφτά.

3. AWIN

AWIN Affiliate
Το διαχειριστικό περιβάλλον με τα διαθέσιμα προγράμματα συνεργατών της AWIN.

Ένας από τους κυριότερους λόγους που προσθέτω το AWIN στην τρίτη θέση της λίστας είναι επειδή το affiliate δίκτυο συνεργάζεται με μερικά απ’ τα γνωστότερα brands παγκοσμίως, ορισμένα εκ των οποίων είναι διαθέσιμα και στην χώρα μας. Για παράδειγμα, μέσα απ’ το AWIN θα έχεις την δυνατότητα να κάνεις αίτηση σε αγαπημένα brands όπως τα όπως Spartoo (GR), Stradivarius (GR), Zooplus και Hawkers.

Παρόλα αυτά το AWIN δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα υπόλοιπα ανταγωνιστικά affiliate δίκτυα, καθώς πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία περιλαμβάνει περισσότερους από 25,000 διαφημιστές και 270,000+ publishers από ολόκληρο τον κόσμο. Μάλιστα, η AWIN έκλεισε το έτος του 2022 με συνολικά 200 εκατομμύρια από πωλήσεις που έγιναν μέσω του δικτύου της.

Θα χρειαστείς μόλις μερικά λεπτά για να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό στο affiliate δίκτυο. Μόλις το κάνεις, πήγαινε και συμπλήρωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στο προφίλ σου, οι οποίες θα είναι επίσης ορατές στα brands προτού επιλέξουν να εγκρίνουν ή να απορρίψουν την αίτηση συνεργασίας σου. Όσο πιο αναλυτικές πληροφορίες εισάγεις, τόσες πιο πολλές εγκρίσεις θα βλέπεις.

4. ShareASale

ShareASale Affiliate
Το διαχειριστικό περιβάλλον με τα διαθέσιμα προγράμματα συνεργατών της ShareASale.

Όπως ακριβώς και η AWIN που ανέφερα παραπάνω, έτσι και η ShareASale είναι μια απ’ τις πρώτες στάσεις για το μεγαλύτερο ποσοστό των affiliate marketers. Όλος παραδόξως, τα δύο affiliate δίκτυα μοιράζονται επίσης τα ίδια στατιστικά, μιας και η ShareASale αναφέρει πως έχει περισσότερους από 25,000 merchants και 270,000+ publishers στο δίκτυο της, ενώ το 2022 το έκλεισε με 200 εκατομμύρια σε πωλήσεις που ολοκληρώθηκαν μέσω του δικτύου της.

Παρόλο όμως που οι δύο εταιρείες μοιράζονται τα ίδια στατιστικά, τα διαχειριστικά τους περιβάλλοντα είναι εντελώς διαφορετικά. Θα βρεις ορισμένα από τα γνωστότερα brands παγκοσμίως στο δίκτυο της ShareASale, ενώ η πλατφόρμα είναι η ιδανική κυρίως για bloggers που ενδιαφέρονται να προωθούν web hosting εταιρείες, newsletter υπηρεσίες κ.ο.κ.

Το καλό με το περιβάλλον της ShareASale είναι πως κάνει την αναζήτηση νέων merchants υπόθεση λεπτών, ενώ παρέχει με έντονη γραμματοσειρά την προμήθεια που παρέχει για κάθε πώληση η εκατοστέ εταιρεία. Υπάρχει ένας μεγάλος κατάλογος από καταστήματα και εταιρείες που ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες, τις οποίες μπορείς να περιηγείσαι με ιδιαίτερη ευκολία ώστε να ελέγχεις μόνο αυτές που βρίσκονται στα πλαίσια της θεματολογίας σου.

5. Impact

Impact Affiliate
Το marketplace με τα διαθέσιμα προγράμματα συνεργατών της Impact.

Μόνο για το 2022, περισσότερα από 500 καινούργια brands καταχωρήθηκαν στο affiliate δίκτυο Impact.com, ένα απ’ τα γνωστότερα στον χώρο. Παρόλα αυτά, ο αριθμός των διαθέσιμων εταιρειών που θα βρεις στην Impact είναι αρκετά πιο μικρός από άλλα ανταγωνιστικά affiliate δίκτυα, αλλά η πλατφόρμα περιλαμβάνει ορισμένα πασίγνωστα brands που είναι δύσκολο για ένα μεγάλο ποσοστό δημιουργών περιεχομένου και digital marketers να παραβλέψουν.

Πιο συγκεκριμένα, θα βρεις περισσότερους από 2,500 merchants στο δίκτυο της Impact, εκ των οποίων είναι οι Addidas, Uber, Revolut, eBay, Lenovo, Microsoft, Canva, Disney Streaming και πολλές άλλες γνωστές και αγαπημένες εταιρείες και υπηρεσίες. Επομένως, πρόκειται για ένα affiliate δίκτυο είναι δύσκολο να προσπεραστεί απ’ τους περισσότερους affiliates.

Επιπλέον, η πλατφόρμα παρέχει ένα ιδιαίτερα μοντέρνο και προσεγμένο διαχειριστικό περιβάλλον, μέσα από το οποίο οι affiliates έχουν την δυνατότητα να στέλνουν με ευκολία νέες αιτήσεις σε brands τα οποία θέλουν να προωθήσουν, να διαχειρίζονται τα προγράμματα στα οποία έχουν εγκριθεί, να δημιουργούν συνδέσμους ή να αντιγράφουν τα δημιουργία που τους παρέχονται, καθώς επίσης και να παρακολουθούν τα στατιστικά με τα έσοδα και τα κλικ.

6. PartnerStack

PartnerStack Affiliate
Το marketplace με τα διαθέσιμα προγράμματα συνεργατών του Partnerstack.

Το PartnerStack περιλαμβάνει ένα marketplaces με περισσότερα από 200 brands με τα οποία θα μπορείς να συνεργαστείς. Πρόκειται για affiliate δίκτυο με ένα μινιμαλιστικό, μοντέρνο και προσεγμένο διαχειριστικό περιβάλλον, το οποίο κάνει την περιήγηση και τη διαχείριση των προγραμμάτων σου παιχνίδι.

Αν και ένα ιδιαίτερα μοντέρνο δίκτυο, ένα απ’ τα πιο εκνευριστικά πράγματα που δεν έχουν αλλάξει είναι η εγγραφή που κάνουν οι publishers στους merchants. Θα πρέπει κάθε φορά που κάνεις μια αίτηση, να συμπληρώνεις όλα τα στοιχεία απ’ την αρχή, ενώ θα πρέπει να απαντάς και στις υποχρεωτικές ερωτήσεις που κάνει κάθε merchant ξεχωριστά.

Αυτό σημαίνει πως με κάθε αίτηση θα πρέπει να συμπληρώνεις το σύνδεσμο της ιστοσελίδας, των κοινωνικών δικτύων και κάθε άλλου ιστοτόπου απ’ τον οποίο θα προωθείς τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του εκατοστέ brand, και να απαντάς σε ρωτήσεις όπως, “Πως μάθατε για το πρόγραμμα μας;“, “Πως σκοπεύετε να προωθήσετε τα προϊόντα μας;” και “Περιγράψτε πως θα προωθήσετε τα προϊόντα μας σε μια πρόταση“.

Με όλα αυτά κατά νου, αν δεν σε πειράζει να περνάς μερικά λεπτά κάθε φορά που θα κάνεις μια αίτηση για ένα πρόγραμμα και ο μικρός κατάλογος του δικτύου από merchants δεν σε επηρεάζει αρνητικά, πρόκειται για ένα εξαιρετικό affiliate δίκτυο.

7. Rakuten

Rakuten Advertising
Το διαχειριστικό περιβάλλον με τα διαθέσιμα προγράμματα συνεργατών της Rakuten Advertising.

Με περισσότερα από 25 χρόνια εμπειρίας στον χώρο του affiliate marketing, η Rakuten Advertising είναι ένα απ’ τα παλαιότερα και γνωστότερα δίκτυα στον χώρο. Επιπλέον, οι affiliates θα έχουν πρόσβαση σε περισσότερους από 150,000 συνεργάτες της εταιρείας, τους οποίους έχει οργανώσει σε διαφορετικές κατηγορίες και ενότητες ώστε να περιηγείσαι με ευκολία μόνο σε αυτές που σε ενδιαφέρουν.

Εκτός όμως από τον τεράστιο αριθμό συνεργατών που παρέχει το δίκτυο, μεταξύ τους βρίσκονται και ορισμένα απ’ τα γνωστότερα brands παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων των Microsoft, Samsung, HP, Udemy, MacAfee, ESET και πολλά πολλά ακόμα.

Φυσικά, θα έχεις την δυνατότητα να δεις τις πληροφορίες κάθε προγράμματος, όπως την προμήθεια που παρέχουν και αν παρέχεται δυνατότητα να αυξήσεις τα λεφτά που βγάζεις απ’ τις πωλήσεις βάση των έξτρα παροχών που παρέχει κάθε πρόγραμμα ξεχωριστά.

Σε αντίθεση με άλλες παρόμοιες πλατφόρμες του χώρου, το διαχειριστικό περιβάλλον του Rakuten δεν είναι απ’ τα πιο μοντέρνα ή προσεγμένα που θα βρεις, ενώ πολλές φορές τείνει να καθυστερεί στο φόρτωμα των σελίδων όταν περιηγείσαι μέσα στα διαθέσιμα προγράμματα. Παρόλα αυτά, είναι αρκετά σταθερό και μόλις συνηθίσεις το περιβάλλον του, θα είσαι σε θέση να στέλνεις αιτήσεις και να διαχειρίζεσαι τα δημιουργικά των merchants με ευκολία.

8. CJ Affiliate

CJ Affiliate
Το διαχειριστικό περιβάλλον με τα διαθέσιμα προγράμματα της CJ Affiliate.

Η CJ Affiliate ιδρύθηκε το 1998, και από τότε μέχρι και σήμερα συνεχίζει να παρέχει τις ίδιες αξιόπιστες υπηρεσίες στους affiliates, μόνο με δύο δεκαετίας εμπειριών από πίσω γεμάτες από βελτιώσεις και αναπτύξεις. Με περισσότερους από 3,000 merchants, πρόκειται για ένα σχετικά μικρό affiliate δίκτυο αλλά ένα ιδιαίτερα ανεπτυγμένο και ισχυρό.

Το καλό με το διαχειριστικό περιβάλλον της CJ Affiliate είναι πως δεν μπορείς να χαθείς εύκολα. Όλα βρίσκονται στα σωστά σημεία και είναι εύκολο να αναζητάς μέσα από το marketplace για όλα τα υπάρχοντα διαθέσιμα προγράμματα. Πρόκειται για ένα σύγχρονο και μοντέρνο διαχειριστικό περιβάλλον που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα απ’ τους ανταγωνιστές του.

Για τους affiliates που χρησιμοποιούν την PayPal ως τρόπο για να λαμβάνουν τις πληρωμές τους, δυστυχώς η CJ Affiliate δεν υποστήριζει τη συγκεκριμένη μέθοδο πληρωμών. Παρόλα αυτά, όλα τα στατιστικά που παρέχει η πλατφόρμα λειτουργούν σε πραγματικό χρόνο, που σημαίνει πως θα βλέπεις τους αριθμούς να αλλάζουν live καθώς ολοκληρώνονται οι παραγγελίες απ’ τους συνδέσμους σου.

9. ClickBank

ClickBank Affiliate
Το διαχειριστικό περιβάλλον της ClickBank σε smartphones / © ClickBank

Περισσότεροι από 100,000 affiliates σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επιλέξει την ClickBank ως το νούμερο ένα affiliate δίκτυο τους, και τη νούμερο ένα στάση για να ανακαλύπτουν νέα προγράμματα και brands. Η εταιρεία υπάρχει εδώ και 25 χρόνια και έχει πληρώσει μέχρι στιγμής περισσότερα από 5.7 δισεκατομμύρια δολάρια στους affiliates της.

Με το που εγγραφείς ως affiliate, θα έχεις πρόσβαση σε περισσότερα από 4,000 διαθέσιμα προϊόντα, διαθέσιμα από χιλιάδες διαφορερικούς πωλητές. Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει τα δικά του δημιουργικά και τους δικούς του affiliate συνδέσμους, ενώ παρέχονται και αναλυτικά στατιστικά για να παρακολουθείς τις πωλήσεις σου από κάθε πρόγραμμα.

Ορισμένα προγράμματα στην ClickBank μπορούν να σε πληρώσουν μέχρι και 150$ για κάθε πώληση, που σημαίνει πως το δίκτυο είναι ένας εξαιρετικός τρόπος στην περίπτωση που ενδιαφέρεσαι να βγάλεις 500€ γρήγορα από το ίντερνετ.

10. Amazon Associates

Amazon Associates Program
Screenshot από την αρχική σελίδα του Amazon Associates Program.

Το Amazon Associates Program είναι ιδανικό για όλους όσους ενδιαφέρονται να προωθούν τα προϊόντα που υπάρχουν διαθέσιμα στην Amazon. Πρόκειται για ίσως το μεγαλύτερο και γνωστότερο ηλεκτρονικό κατάστημα παγκοσμίως, το οποίο παρέχει στους δημιουργούς, τους publishers και τους bloggers έναν εξαιρετικό τρόπο για να βγάζουν λεφτά από affiliate πωλήσεις.

Μιας και η Amazon είναι απ’ τις γνωστότερες εταιρείες παγκοσμίως, οι περισσότεροι άνθρωποι είναι ήδη γνώριμη με το περιβάλλον της και την αξιοπιστία που παρέχει όλα αυτά τα χρόνια. Επομένως, είναι πιο εύκολο να προωθείς προϊόντα από γνωστά ηλεκτρονικά καταστήματα, παρά από άγνωστα. Και με εκατομμύρια προϊόντα διαθέσιμα προς όλους τους affiliates, το Amazon Associates Program είναι αναφμσιβήτητα ένα απ’ τα καλύτερα στο χώρο.

Ωστόσο, όπως ακριβώς συμβαίνει και με τον σχεδιασμό του Amazon.com, έτσι και το διαχειριστικό περιβάλλον του Amazon Associates Program είναι ολίγο απαρχαιωμένο, αλλά μόλις το μάθεις δεν θα ‘χεις πρόβλημα με τη χρήση του.

11. eBay Partner Network (EPN)

eBay Partner Network
Screenshot από την αρχική σελίδα του eBay Partner Network.

Το eBay Partner Network (αλλιώς και EPN) είναι παρόμοιο με το Amazon Associates Program που αναφέρθηκε παραπάνω, και παρόμοιο με το NordVPN που αναφέρεται στη συνέχεια. Πρόκειται για τους affiliates που ενδιαφέρονται να προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που διατίθενται στο eBay.

Αν και πρόκειται για ένα ηλεκτρονικό κατάστημα που εστιάζει κυρίως στη πώληση μεταχειρισμένων πραγμάτων και αντικειμένων – συχνά καταχωρημένες από ιδιώτες – θα βρεις επίσης εκατοντάδες επιχειρήσεις και καταστήματα να προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους μέσω του eBay.

Τα τελευταία χρόνια το ηλεκτρονικό κατάστημα έχει γίνει επίσης η νούμερο ένα στάση για την αγορά online προγραμμάτων, κλειδιών ενεργοποίησης για λειτουργικά συστήματα όπως τα Windows, παιχνίδια, ψηφιακά προϊόντα όπως eBooks και Guidebooks και πολλά ακόμα. Έτσι, οτιδήποτε κι αν είναι αυτό που θέλεις να προωθήσεις, πιθανότατα να το πουλάει ήδη κάποιος μέσω του eBay.

12. NordVPN

NordVPN Affiliate Program
Το διαχειριστικό περιβάλλον του NordVPN Affiliate Program.

Η NordVPN δεν είναι affiliate δίκτυο, αλλά παρέχει το δικό της ώστε να προωθείς τις υπηρεσίες της online. Θα βρεις πολλά άλλα ηλεκτρονικά καταστήματα και εταιρείες να παρέχουν τα δικά τους affiliate δίκτυα ώστε να προωθείς τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους.

Ο λόγος ωστόσο που αναφέρω την NordVPN είναι γιατί κατάφερε να μου φέρει τα πρώτα 220$ μέσα στον πρώτο κιόλας μήνα, χωρίς ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια. Για την ακρίβεια, το μόνο που χρειάστηκε να κάνω ήταν να γράψω μερικά άρθρα για το τι είναι το VPN, ποιες είναι οι καλύτερες VPN υπηρεσίες και ένα review για την NordVPN και τις υπηρεσίες που παρέχει.

Μέχρι και σήμερα, χωρίς να έχω γράψει άλλα άρθρα στο TechGuides, το πρόγραμμα τους συνεχίζει και παράγει ορισμένα χρήματα κάθε μήνα.

Πρόκειται άλλωστε για μια πασίγνωστη εταιρεία που παρέχει ένα από τα πιο αξιόπιστα VPN χωρίς log πολιτική, που σημαίνει πως δεν διατηρεί τα δεδομένα των χρηστών της. Επιπλέον, είναι πανεύκολο να την κατεβάσει και να την χρησιμοποιήσει κάποιος, καθώς το μόνο που έχει να κάνει είναι ένα κλικ, και το VPN θα ενεργοποιηθεί αυτόματα.


Θα συνεχίζω να ανανεώνω το άρθρο με νέα affiliate δίκτυα καθώς τα χρησιμοποιώ και ελέγχω την αξιοπιστία τους και τις δυνατότητες που παρέχουν. Για ορισμένα affiliate δίκτυα θα βρεις και μεμονωμένα reviews που έχουν γραφτεί και δημοσιευθεί στην ετικέτα Affiliate Δίκτυα του TechGuides.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε