4 Τρόποι για να βγάλεις λεφτά με ένα VPN το 2024

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Σε ένα ψηφιακό τοπίο γεμάτο από διαδικτυακούς κινδύνους, οι VPN υπηρεσίες όχι μόνο γίνονται ολοένα και πιο κερδοφόρες, αλλά δίνουν την δυνατότητα σε αρκετούς ανθρώπους να βγάλουν λεφτά καθώς προσφέρουν ή προωθούν ύψιστη ασφάλεια, ιδιωτικότητα, κρυπτογράφηση και πρόσβαση σε γεωγραφικά αποκλεισμένο περιεχόμενο.
5 Τρόποι για να βγάλεις λεφτά με ένα VPN
Surfshark VPN | © Παναγιώτης Σακαλάκης για το TechGuides.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Αν και η χρήση ενός VPN (Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο) συνήθως δεν δημιουργεί άμεσα ένα εισόδημα, υπάρχουν ορισμένοι έμμεσοι τρόποι για να βγάζεις λεφτά αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που προσφέρουν τα VPNs.

Τα VPN χρησιμοποιούνται κυρίως για τη βελτίωση του απορρήτου στο διαδίκτυο. Αυξάνουν την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα και σου επιτρέπουν να παρακάμψεις κάθε γεωγραφικό περιορισμό με μόλις 1 κλικ. Οι εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί είναι πλέον πανεύκολες στη χρήση και ένας αρχάριος χρήστης που δεν έχει ξανά χρησιμοποιήσει στο παρελθόν κάποια VPN υπηρεσία, θα είναι σε θέση να καταλάβει πως λειτουργεί μέσα σε λίγα μόλις δευτερόλεπτα.

Όλα αυτά – και αρκετοί άλλοι λόγοι που βοήθησαν στην τεράστια ζήτηση των VPNs – έχουν φέρει σήμερα τα εικονικά ιδιωτικά δίκτυα να χρησιμοποιούνται από εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αλλά πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις το VPN για να βγάζεις λεφτά;

1. Γίνε πάροχος VPN

Εάν είσαι πάροχος VPN – ή σκοπεύεις να γίνεις – τότε μπορείς να χρεώνεις ένα βασικό κόστος κάθε μήνα ή έτος για να παρέχεις τα εικονικά ιδιωτικά κρυπτογραφημένα δίκτυα σου σε άλλους χρήστες. Μπορείς να προσφέρεις διαφορετικά συνδρομητικά πακέτα με διαφορετικές δυνατότητες, όπως για τη διαθεσιμότητα των servers, για τον αριθμό των διαθέσιμων χωρών, για τα πρωτόκολλα κρυπτογράφησης και άλλα.

Μπορείς επίσης να κερδίζεις χρήματα από τις διαφημίσεις, την πώληση δεδομένων των χρηστών (κάτι το οποίο δεν προτείνεται σε καμία περίπτωση), την κοινή χρήση βασικών στοιχείων, ή ακόμα και χάρη σε συνεργασίες που θα ξεκινήσεις με άλλες εταιρείες. Για να καταφέρει ωστόσο να κερδίσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων, η VPN υπηρεσία σου θα πρέπει να παρέχει ύψιστη ασφάλεια και ιδιωτικότητα, να είναι ανταγωνιστική στο κόστος και να έχει θέσει πολιτικές όπως η πολιτική no-logs.

Φυσικά, η αγορά εκατοντάδων ή χιλιάδων servers σε διαφορετικές χώρες απαιτεί ένα μεγάλο προϋπολογισμό, αρκετές γνώσεις και μια ομάδα ανθρώπων με γνώσεις πάνω στο πεδίο. Επιπλέον, θα πρέπει να εστιάσεις πλήρως στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα, κάτι στο οποίο έχουμε δει στο παρελθόν εκατοντάδες εταιρείες να αποτυγχάνουν παταγωδώς.

2. Ασχολήσου με την μεταπώληση VPN δικτύων

Αν δεν έχεις τον προϋπολογισμό για να ξεκινήσεις την δική σου VPN εταιρεία, τότε ίσως θελήσεις να γίνεις μεταπωλητής. Οι μεταπωλητές αντί να αγοράσουν τους δικούς τους VPN servers, χρησιμοποιούν τους υπάρχοντες διακομιστές ενός VPN παρόχου, παρέχοντας και προωθώντας τους ως δικές τους υπηρεσίες. Με αυτό τον τρόπο, έχουν την δυνατότητα να ξεκινήσουν με μικρότερο προϋπολογισμό, χωρίς μια ομάδα ανθρώπων και έχοντας τα πάντα έτοιμα και στημένα.

Για αρχή, θα χρειαστεί να επενδύσεις ώστε να αποκτήσεις όσο πιο μεγάλο αριθμό από διαθέσιμο μηνιαίο bandwidth μπορείς. Ανάλογα τον πάροχο και τους servers που παρέχει, θα πρέπει να δημιουργήσεις έναν ανταγωνιστικό τιμοκατάλογο με τα δικά σου συνδρομητικά πακέτα, καθένα από αυτά να εστιάζει στο να καλύπτει διαφορετικές ανάγκες. Περιόρισε το bandwidth, τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά ανάλογα με το κάθε πακέτο, ή ξεκίνα με ένα βασικό.

Μιας και η σταθερότητα, η ταχύτητα και η διαθεσιμότητα είναι ζωτικής σημασίας για μια VPN υπηρεσία, θα χρειαστεί να βρεις έναν αξιόπιστο πάροχο με γρήγορους και σταθερούς διακομιστές σε πολλαπλές διαφορετικές χώρες.

3. Δημιούργησε reviews για γεωγραφικά αποκλεισμένο περιεχόμενο

Υπάρχουν αρκετά παιχνίδια, ιστοσελίδες, εφαρμογές και υπηρεσίες που κυκλοφορούν στην αρχή μόνο για συγκεκριμένες χώρες και περιοχές. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα blog, ένα vlog κανάλι στο YouTube ή ακόμα και να ασχοληθείς με το podcasting ώστε να παράγεις reviews (αξιολογήσεις) απ’ όλες αυτές τις υπηρεσίες ή τις εφαρμογές.

Μιας και ένα VPN σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση σε όποια χώρα ή περιοχή επιθυμείς, θα είναι υπόθεση ενός κλικ για να αποκτήσεις πρόσβαση σε ένα γεωγραφικά αποκλεισμένο παιχνίδι, μια εφαρμογή ή οποιαδήποτε online υπηρεσία, πλατφόρμα ή εργαλείο. Μιας και στην χώρα σου οι περισσότεροι δεν θα έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν πρόσβαση, θα παρακολουθούν το περιεχόμενο σου ώστε να μάθουν περισσότερα πριν την κυκλοφορία του.

Διάβασε τον οδηγό μας για το πως να βγάζεις λεφτά από το blog σου, πως να κερδίζεις χρήματα από τις διαφημίσεις της Google AdSense, πως να βγάζεις χρήματα από το YouTube και πως να ξεκινήσεις ένα podcast κανάλι.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα θα ήταν η affiliate συνεργασία του TechGuides, του blog που διαβάζεις αυτή την στιγμή, με την Surfshark VPN. Σε ένα προηγούμενο άρθρο, είχα συνδυάσει το Surfshark VPN με το HBO Max και πως μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση στο περιεχόμενο της streaming υπηρεσίας, η οποία δεν είναι διαθέσιμη ακόμα στην Ελλάδα.

4. Κάνε εγγραφή στα affiliate δίκτυα VPN υπηρεσιών

Το affiliate marketing είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους ώστε να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα δουλεύοντας από το σπίτι. Παρόλα αυτά, απαιτεί να δημιουργήσεις πρώτα ένα κοινό που σε εμπιστεύονται για τις online αγορές τους. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις σελίδες και γκρουπ στα social media, να γράφεις άρθρα, να δημιουργείς βίντεο ή podcasts και στη συνέχεια να εισάγεις τους affiliate συνδέσμους στις περιγραφές του περιεχομένου σου.

Για να ξεκινήσεις, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αποφασίσεις για το εάν θα προωθείς μόνο μια ή πολλαπλές VPN υπηρεσίες. Αν είναι πολλαπλές, ώστε να αυξήσεις τις πιθανότητες πωλήσεων, τότε θα χρειαστεί να ελέγξεις ποιες αγαπημένες σου VPN υπηρεσίες παρέχουν τα δικά τους affiliate προγράμματα.

Στη συνέχεια, δημοσιεύοντας τους μοναδικούς URL συνδέσμους που θα λάβεις, θα κερδίζεις χρήματα από την προμήθεια που θα διατηρείς με κάθε πώληση που θα γίνεται από μέρους σου. Όταν ένας χρήστης θα κλικάρει πάνω στον σύνδεσμο σου, συχνά τα cookies θα διατηρούνται για 30 ημέρες, που σημαίνει πως οτιδήποτε αγοράσει από την υπηρεσία μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, εσύ θα λαμβάνεις την ανάλογη προμήθεια.

Ορισμένες VPN υπηρεσίες που παρέχουν τα δικά τους affiliate δίκτυα είναι οι εξής:

Θα βρεις τα περισσότερα affiliate δίκτυα VPN υπηρεσιών σε affiliate marketplaces όπως το Impact και το ShareASale. Αυτές οι πλατφόρμες συχνά παρέχουν χιλιάδες καταστήματα και εταιρείες με τις οποίες θα μπορείς να συνεργαστείς με μόλις 1 κλικ, στέλνοντας αίτηση συνεργασίας.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε