NordVPN Review: Πόσο καλή είναι η VPN υπηρεσία; (2024)

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Η NordVPN είναι η κατάλληλη VPN εφαρμογή για όσους θέλουν να ασφαλίζουν έως και 6 συσκευές με τον ίδιο λογαριασμό, επιλέγοντας να αλλάξουν τη διεύθυνση της IP τους και να ασφαλίσουν τις συσκευές τους με μόλις 1 κλικ.
NordVPN Review: Πόσο καλή είναι η VPN υπηρεσία
© NordVPN

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Είτε θέλεις να αυξήσεις την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα σου καθώς σερφάρεις στο διαδίκτυο, είτε να αλλάξεις την διεύθυνση της IP σου ώστε να αποκτήσεις πρόσβαση στο αμερικανικό περιεχόμενο του Netflix, ένα VPN είναι σημαντικό για να μην αφήνεις ποτέ τα ψηφιακά σου αποτυπώματα πίσω. Η NordVPN κάνει την διαδικασία εύκολη, παρέχοντας ένα περιβάλλον που λειρουγεί με 1 κλικ και τρέχει σχεδόν σε κάθε λειτουργικό και συσκευή.

Μέσα απ’ το σημερινό review ρίχνουμε μια καλύτερα ματιά στη NordVPN και τις υπηρεσίες που παρέχει, συμπεριλαμβανομένων του VPN, ενός password manager για να διαχειρίζεσαι τους κωδικούς πρόσβασης σου, καθώς επίσης και μια cloud υπηρεσία για να αποθηκεύεις τα αρχεία σου με ασφάλεια.

Τι είναι το VPN και πως λειτουργεί;

Το VPN (Virtual Private Network ή Εικονικό Ιδιωτικό Δίκτυο) είναι ένα εργαλείο που δημιουργεί μια ασφαλή σύνδεση μεταξύ της συσκευής σου και ενός διακομιστή (server) στο Διαδίκτυο. Ένα VPN κρυπτογραφεί την επισκεψιμότητά σου στο Διαδίκτυο και αποκρύπτει τη διεύθυνση της IP σου, καθιστώντας πιο δύσκολο για οποιονδήποτε να δει τι κάνεις ή να έχει πρόσβαση στα δεδομένα σου.

Ένα VPN λειτουργεί δρομολογώντας την επισκεψιμότητα σου μέσω ενός απομακρυσμένου διακομιστή που λειτουργεί ως διακομιστής μεσολάβησης για τη διαδικτυακή σου δραστηριότητα. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να έχεις πρόσβαση σε ιστότοπους και υπηρεσίες που ενδέχεται να είναι αποκλεισμένοι ή περιορισμένοι στην περιοχή σου, όπως σε streaming πλατφόρμες (Netflix, HBO Max, Disney+), μέσα κοινωνικής δικτύωσης και games.

Ένα VPN σε προστατεύει επίσης από hackers, κυβερνοεγκληματίες, παρόχους υπηρεσιών Internet ή κυβερνητικές υπηρεσίες που ενδέχεται να προσπαθήσουν να κατασκοπεύσουν τη διαδικτυακή σου δραστηριότητα ή να κλέψουν τα προσωπικά σου στοιχεία. Χρησιμοποιώντας ένα VPN, μπορείς να περιηγηθείτε στο διαδίκτυο με υψηλότερη και ασφάλεια και απόρρητο.

Διάβασε επίσης:

Τι είναι η NordVPN;

NordVPN στα Windows
© NordVPN

Η NordVPN είναι μια υπηρεσία που κρυπτογραφεί την κυκλοφορία σου στο Διαδίκτυο σε μη ασφαλή δίκτυα για να διασφαλίσει το ψηφιακό σου απόρρητο και την ασφάλεια σου. Αποκρύπτει επίσης τη διεύθυνση IP σου και σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση σε περιεχόμενο με γεωγραφικούς περιορισμούς από οπουδήποτε στον κόσμο.

Η εταιρεία διαθέτει εφαρμογές για όλες τις γνωστές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων στα Windows, macOS, Linux, Android και iOS, καθώς επίσης και σε όλα τα προγράμματα περιήγησης (web browsers), όπως οι Chrome, Edge, Opera, Vivaldi, μεταξύ άλλων. Η εφαρμογή μπορεί επίσης να τρέξει και σε ένα μεγάλο ποσοστό Smart TVs. Επιπλέον, με ένα μόλις λογαριασμό στην υπηρεσία θα έχεις την δυνατότητα να συνδέεσαι σε έως και 6 διαφορετικές συσκευές παράλληλα.

Η NordVPN προσφέρει επίσης επιπλέον λειτουργίες, όπως Προστασία από απειλές, ένα Dark Web Monitor και ένα Kill Switch για να βελτιώσεις την online ασφάλεια σου στο μέγιστο. Όλες οι εφαρμογές του είναι επίσης εύκολες στην χρήση, καθώς το μόνο που απαιτείται από τον χρήστη είναι να κάνει ένα κλικ στην χώρα στην οποία θέλει να συνδεθεί και να αποκτήσει μια IP διεύθυνση.

Αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, η NordVPN σου επιτρέπει να συνδεθείς σε περισσότερους από 5600 ταχύτατους servers σε 60 χώρες.

Τι είναι το NordPass και το NordLocker;

Εκτός από τις βασικές VPN υπηρεσίες που παρέχει η NordVPN στους χρήστες της, η εταιρεία το έχει πάει ένα επίπεδο παράνο, αναπτύσσοντας επιπλέον λειτουργίες που αυξάνουν την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα σου online, ενώ παράλληλα σε βοηθούν να διατηρείς οργανωμένους και ασφαλείς όλους τους κωδικούς πρόσβασης σε κάθε ιστοσελίδα, εφαρμογή και πλατφόρμα.

 • NordPass: Το NordPass είναι ένας Password Manager ο οποίος σου επιτρέπει να διατηρείς αποθηκευμένους όλους τους κωδικούς πρόσβασης απ’ όλους τους λογαριασμούς που έχεις σε ιστοσελίδες, εφαρμογές, mobile και desktop συσκευές, και σε οποιαδήποτε πλατφόρμα ή υπηρεσία έχεις λογαριασμό. Η εφαρμογή στη συνέχεια συμπληρώνει αυτόματα τα στοιχεία σου κάθε φορά που πας να συνδεθείς, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να τα θυμάσαι ή να τα πληκτρολογείς.
 • NordLocker: Το NordLocker είναι ένα ιδιωτικό θησαυροφυλάκιο αρχείων, το οποίο προστατεύει οτιδήποτε αποθηκεύεις εκεί μέσα, ενώ παράλληλα δημιουργούνται αυτόματα αντίγραφα ασφαλείας ώστε να μην χάσεις ποτέ κανένα σημαντικό σου αρχείο. Τα αρχεία σου θα είναι πάντοτε διαθέσιμα την οποιαδήποτε στιγμή, από οποιαδήποτε συσκευή.

Και οι δύο υπηρεσίες θα βρίσκονται διαθέσιμες μέσα στο NordVPN λογαριασμό σου και θα έχεις την δυνατότητα να τις ανεώνεις είτε ξεχωριστά, είτε υπό το ίδιο πακέτο που τις προσφέρει όλες μαζί. Είναι επίσης προεραιτικές, που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να πληρώσεις γι ‘αυτές εκτός κι αν πραγματικά τις χρειάζεσαι. Οι χρήστες που θέλουν να αποκτήσουν μόνο μια VPN υπηρεσία θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν και το ανάλογο συνδρομητικό πακέτο.

Πόσο κοστίζουν τα VPN πακέτα της NordVPN;

Το κόστος της NordVPN εξαρτάται από το πρόγραμμα συνδρομής και το πακέτο ασφαλείας που επιλέγετε. Η NordVPN προσφέρει τρία προγράμματα συνδρομής:

 • Ένα μηνιαίο πρόγραμμα που κοστίζει 11,95$ μηνιαίως.
 • Ένα πρόγραμμα διάρκειας 1 έτους που κοστίζει 59$ για το πρώτο έτος, που ισοδυναμεί με 4,92$ μηνιαίως.
 • Ένα πρόγραμμα διάρκειας 2 ετών που κοστίζει 89$ για τα δύο πρώτα χρόνια, που ισοδυναμεί με 3,71$ μηνιαίως.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης τρία πακέτα ασφαλείας που περιλαμβάνουν πρόσθετες υπηρεσίες όπως το NordPass και το NordLocker:

 • Το Τυπικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει μόνο την υπηρεσία NordVPN στις ίδιες τιμές με τα προγράμματα συνδρομής.
 • Το πρόγραμμα Plus που περιλαμβάνει τις υπηρεσίες NordPass και NordVPN με 4,99$ μηνιαίως για το πρόγραμμα 1 έτους και 3,99$ μηνιαίως για το 2ετές πρόγραμμα.
 • Το πλήρες πρόγραμμα που περιλαμβάνει τις υπηρεσίες NordVPN, NordPass και NordLocker με 6,49$ μηνιαίως για το πρόγραμμα 1 έτους και 4,99$ μηνιαίως για το πρόγραμμα 2 ετών.

Η εταιρεία κυκλοφορεί αρκετά συχνά νέες προσφορές και εκπτωτικά κουπόνια τα οποία μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να λάβεις ακόμα μεγαλύτερη έκπτωση στην πρώτη σου αγορά. Μπορείς να δοκιμάσεις να εγγραφείς και στο newsletter τους, μέσα από το οποίο συχνά προωθούν όλες τις νέες προσφορές τους, καθώς επίσης και οτιδήποτε καινούργιο κυκλοφορούν.

Τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα της NordVPN

Χρησιμοποιώ σε καθημερινή βάση τις υπηρεσίες της NordVPN την τελευταία τριετία. Είναι η μοναδική εφαρμογή η οποία ανοίγει αυτόματα κατά το άνοιγμα των Windows, ενώ τρέχει πάντοτε στο παρασκήνιο του Android smartphone μου κάθε φορά που σερφάρω στο διαδίκτυο, μα ειδικότερα όταν ετοιμάζομαι να κάνω μια online αγορά.

Παράλληλα έχω χρησιμοποιήσει και άλλες VPN υπηρεσίες οι οποίες ήταν εξίσου εξαιρετικές, παρήχαν γρήγορες συνδέσεις και εύκολα περιβάλλοντα χρήσης. Παρόλα αυτά, καμία δεν κατάφερε μέχρι σήμερα να με προσελκύσει όπως η NordVPN, η οποία κάνει την διαδικασία υπόθεση ενός κλικ. Όπως και κάθε άλλη εταιρεία, έτσι και η συγκεκριμένη έρχεται με ορισμένα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα που καλό είναι να γνωρίζει κάθε χρήστης προτού αποκτήσει ένα πακέτο της.

Πλεονεκτήματα

 • Προστατεύει τις δραστηριότητές σου στο διαδίκτυο από hackers και εγκληματίες στον κυβερνοχώρο, κρυπτογραφώντας τα δεδομένα και αποκρύπτοντας τη διεύθυνση IP σου.
 • Προστατεύει το απόρρητό σου στο διαδίκτυο αποτρέποντας την παρακολούθηση από τον πάροχο υπηρεσιών διαδικτύου (ISP) ή άλλα τρίτα μέρη.
 • Σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση σε περιεχόμενο με γεωγραφικούς περιορισμούς, όπως σε streaming υπηρεσίες, ιστοσελίδες και εφαρμογές που έχουν αποκλειστεί στην περιοχή σου.
 • Παρέχει προστασία σε ένα εχθρικό περιβάλλον, όπως μια χώρα με αυστηρούς νόμους περί λογοκρισίας ή επιτήρησης.
 • Αποτρέπει τον περιορισμό του εύρους ζώνης με βάση ορισμένες δραστηριότητες, όπως το torrenting ή το gaming.
 • Βελτιώνει την εμπειρία σου στο gaming προστατεύοντας σε από επιθέσεις DDoS και μειώνοντας τον λανθάνοντα χρόνο.
 • Σε προστατεύει ενώ εργάζεσαι εξ αποστάσεως προστατεύοντας τη σύνδεση σου στο δίκτυο της εταιρείας και διατηρώντας τα δεδομένα σου ασφαλή.

Μειονεκτήματα

 • Επιβραδύνει ελάχιστα την ταχύτητα του ίντερνετ λόγω της διαδικασίας κρυπτογράφησης και της δρομολόγησης της επισκεψιμότητας σου μέσω των απομακρυσμένων servers.
 • Αν θέλεις να απολαμβάνεις όλες τις δυνατότητες και τα χαρακτηριστικά, τότε θα χρειαστεί να αποκτήσεις ένα από τα συνδρομητικά πακέτα, τα οποία κοστίζουν.
 • Ενδέχεται να μην λειτουργεί σε ορισμένες χώρες που απαγορεύουν ή περιορίζουν τη χρήση VPN, όπως η Κίνα, το Ιράν ή η Ρωσία.
 • Ενδέχεται να μην είναι συμβατό με ορισμένες συσκευές που δεν υποστηρίζουν εφαρμογές VPN, όπως οι Smart TVs και οι κονσόλες παιχνιδιών.

Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως όταν κάνεις σύνδεση σε μια ιστοσελίδα ή μια υπηρεσία στην οποία έχεις παρέχει ήδη τα προσωπικά σου στοιχεία και δεδομένα, όπως για παράδειγμα στο Facebook και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η NordVPN δεν θα είναι σε θέση να σε προστατεύσει απ΄ τη δική τους συλλογή δεδομένων, αλλά δεν θα ξανά λάβουν ποτέ ξανά την πραγματική σου τοποθεσία.

Πως μπορώ να κατεβάσω το NordVPN και να συνδεθώ σε ένα VPN δίκτυο;

Το NordVPN είναι ένα από τα καλύτερα VPN για το 2023 που μπορεί να προστατεύσει το απόρρητο και την ασφάλεια σου στο διαδίκτυο, καθώς και να ξεμπλοκάρει περιεχόμενο με γεωγραφικούς περιορισμούς. Για να εγκαταστήσεις το NordVPN στα Windows και το Android, μπορείς να ακολουθήσεις τα παρακάτω βήματα:

Για τα Windows:

 1. Επισκέψου την ιστοσελίδα της NordVPN, επέλεξε ένα από τα συνδρομητικά πακέτα και στη συνέχεια δημιούργησε ένα λογαριασμό και ολοκλήρωσε την πληρωμή.
 2. Κάνε κλικ στο κουμπί “Download” μέσα από τον λογαριασμό σου για να κατεβάσεις το NordVPN για Windows.
 3. Μόλις το κατέβασμα ολοκληρωθεί, πήγαινε στον φάκελο που κατέβασες το αρχείο και κάνε διπλό κλικ για να το εκτελέσεις. Θα εμφανιστεί ένα παράθυρο που θα ζητάει να δώσεις διαχειριστικά δικαιώματα στην εφαρμογή, κάνε κλικ στην επιλογή “Ναι” για να συνεχίσεις. Ακολούθησε τα επόμενα βήματα για να ολοκληρώσεις την εγκατάσταση.
 4. Κάνε σύνδεση στον λογαριασμό σου μέσα από την εφαρμογή και στη συνέχεια επέλεξε σε ποια χώρα θέλεις να συνδεθείς, κάνοντας ένα απλό κλικ πάνω στην χώρα.

Για το Android:

 1. Επισκέψου την ιστοσελίδα της NordVPN, επέλεξε ένα από τα συνδρομητικά πακέτα και στη συνέχεια δημιούργησε ένα λογαριασμό και ολοκλήρωσε την πληρωμή.
 2. Από τον λογαριασμό σου, κάνε κλικ στο εικονίδιο του Play Store στη σελίδα Download για να μεταφερθείς στην εφαρμογή της Google. Στη συνέχεια, κάνε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση” και περίμενε έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.
 3. Άνοιξε την εφαρμογή, κάνε σύνδεση στον λογαριασμό σου και στη συνέχεια κάνε κλικ στο κουμπί “Quick connect” για να συνδεθείς στο κοντινότερο VPN δίκτυο.

Για το iOS:

 1. Επισκέψου την ιστοσελίδα της NordVPN, επέλεξε ένα από τα συνδρομητικά πακέτα και στη συνέχεια δημιούργησε ένα λογαριασμό και ολοκλήρωσε την πληρωμή.
 2. Από τον λογαριασμό σου, κάνε κλικ στο εικονίδιο του App Store στη σελίδα Download για να μεταφερθείς στην εφαρμογή της Apple. Στη συνέχεια, κάνε κλικ στο κουμπί “Εγκατάσταση” και περίμενε έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία.
 3. Άνοιξε την εφαρμογή, κάνε σύνδεση στον λογαριασμό σου και στη συνέχεια κάνε κλικ στο κουμπί “Quick connect” για να συνδεθείς στο κοντινότερο VPN δίκτυο.

Για το macOS:

 1. Επισκέψου την ιστοσελίδα της NordVPN, επέλεξε ένα από τα συνδρομητικά πακέτα και στη συνέχεια δημιούργησε ένα λογαριασμό και ολοκλήρωσε την πληρωμή.
 2. Κάνε κλικ στο κουμπί “Download” μέσα από τον λογαριασμό σου για να κατεβάσεις το NordVPN για Mac. Υπάρχουν δύο εκδόσεις, μια που παρέχεται μέσα από την ιστοσελίδα και μια μέσα απ’ το App Store. Η πρώτη μπορεί να εγκατασταθεί σε όλες τις εκδόσεις, ενώ η δεύτερη μπορεί να εγκατασταθεί μόνο σε όσους τρέχουν το macOS 10.15 ή νεότερο.
 3. Μόλις η εφαρμογή εγκατασταθεί, άνοιξε την και στη συνέχεια κάνε σύνδεση στο λογαριασμό σου.
 4. Κάνε κλικ στο κουμπί “Quick connect” για να συνδεθείς σε ένα VPN δίκτυο.

Για το Linux:

 1. Επισκέψου την ιστοσελίδα της NordVPN, επέλεξε ένα από τα συνδρομητικά πακέτα και στη συνέχεια δημιούργησε ένα λογαριασμό και ολοκλήρωσε την πληρωμή.
 2. Άνοιξε το Τερματικό (Terminal) της Linux διανομής σου και εκτέλεσε την ακόλουθη εντολή: sh <(curl -sSf https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)
 3. Εάν δεν έχεις το curl πακέτο, τότε η παραπάνω εντολή μπορεί να μην λειτουργήσει, στην συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμοποίησε την ακόλουθη εντολή: sh <(wget -qO - https://downloads.nordcdn.com/apps/linux/install.sh)
 4. Στη συνέχεια, άνοιξε την εφαρμογή, κάνε σύνδεση στο λογαριασμό σου και κλικ στο κουμπί “Quick connect” για να συνδεθείς σε ένα VPN δίκτυο.

Στην περίπτωση που λάβεις το σφάλμα: Whoops! Permission denied accessing /run/nordvpn/nordvpnd.sock, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δώσεις την εντολή: sudo usermod -aG nordvpn $USER και στη συνέχεια να κάνεις επανεκκίνηση την συσκευή.

Σημείωση: Το κουμπί “Quick connect” ουσιαστικά συνδέει τον χρήστη στο κοντινότερο VPN server που εντοπίζει εκείνη την στιγμή η εφαρμογή. Αν για παράδειγμα βρίσκεσαι στην Ελλάδα, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα σε συνδέσει είτε σε έλληνικό VPN server, είτε στον κοντινότερο που θα βρει όπως στην Βουλγαρία, στην Σουηδία, στην Ολλανδία κ.ο.κ.

Σύνοψη: Αξίζει να χρησιμοποιείς την NordVPN το 2023;

Η NordVPN είναι αναμφισβήτητα μια από τις καλύτερες VPN υπηρεσίες που υπάρχουν αυτή την στιγμή, σε ολόκληρο τον κόσμο. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να χρησιμοποιήσεις την συγκεκριμένη VPN υπηρεσία, εκ των οποίων μερικοί είναι η no-logs πολιτικής της, οι πληθώρα επιλογών από servers σε 60 χώρες, καθώς επίσης και το γεγονός πως συνδέεσαι και αποσυνδέεσαι με το πάτημα ενός κουμπιού.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρω πως σε αντίθεση με ορισμένες άλλες VPN υπηρεσίες που είχα χρησιμοποιήσει στο παρελθόν, η NordVPN παρείχε με διαφορά τις υψηλότερες ταχύτητες και τις πιο σταθερές συνδέσεις. Οι servers της εταιρείας δεν είχαν κανένα απολύτως πρόβλημα όταν έτρεχα το Call of Duty: Modern Warfare II, το GTA 5 και το Trackmania Canyon, ενώ όλες οι ταινίες παίζαν χωρίς προβλήματα σε 4K ποιότητα (ο έλεγχος έγινε μέσω του Netflix).

Με όλα αυτά κατά νου, γνωρίζοντας πως η ασφάλεια σου θα είναι ύψιστη, το απορρητό σου κρυπτογραφημένο, ενώ παράλληλα θα έχεις πρόσβαση σε όποια ιστοσελίδα επιθυμείς, είναι πολλά τα πλεονεκτήματα για τα χρήματα που θα δίνεις για ένα από τα συνδρομητικά πακέτα. Ειδικότερα για οικογένειες που ενδιαφέρονται να κρατήσουν τα παιδιά τους ασφαλή, η NordVPN θα καλύπτει με ύψιστη ασφάλεια όλα τα ψηφιακά τους αποτυπώματα, με αποτέλεσμα κανένας να μην είναι σε θέση να εντοπίσει την τοποθεσία τους ή να αποκτήσει πρόσβαση στις πληροφορίες τους.

NordVPN Review: Πόσο καλή είναι η VPN υπηρεσία; (2024)
NordVPN Review Πόσο καλή είναι η VPN υπηρεσία

Η NordVPN είναι η κατάλληλη VPN εφαρμογή για όσους θέλουν να ασφαλίζουν έως και 6 συσκευές με τον ίδιο λογαριασμό, επιλέγοντας να αλλάξουν τη διεύθυνση της IP τους και να ασφαλίσουν τις συσκευές τους με μόλις 1 κλικ.

Operating System: Windows, OSX, Android, Linux

Application Category: VPN

Editor's Rating:
4.8

Pros

 • Παρέχονται περισσότεροι από 5600 servers σε 60 χώρες.
 • Υψηλές ταχύτητες ιδανικές για gaming και 4K αναπαραγωγή.
 • Ιδανικό για να αποκτάς πρόσβαση σε μπλοκαρισμένες ιστοσελίδες.
 • Η εταιρεία δεν διατηρεί δεδομένα από τους χρήστες της χάρη στη no-logs πολιτική της.
 • Εύκολη στη χρήση εφαρμογή.
 • Υποστηρίζεται σε όλα τα λειτουργικά συστήματα και τις περισσότερες συσκευές.

Cons

 • Ενδέχεται να μην λειτουργεί σε ορισμένες χώρες που απαγορεύουν ή περιορίζουν τη χρήση VPN, όπως η Κίνα, το Ιράν ή η Ρωσία.
 • Ενδέχεται να μην είναι συμβατό με ορισμένες συσκευές που δεν υποστηρίζουν εφαρμογές VPN, όπως οι Smart TVs και οι κονσόλες παιχνιδιών.
Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε