Επαλήθευση επιχείρησης χωρίς βίντεο στο Google Business

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Τώρα που η επαλήθευση επιχείρησης απαιτεί τη βιντεοσκόπηση του χώρου και του εξοπλισμού, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις χωρίς καθορισμένα γραφεία θα πρέπει να ακολουθήσουν μια διαφορετική διαδικασία για να επαληθευτούν.
Επαλήθευση επιχείρησης χωρίς βίντεο στο Google Business

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Αν προσπαθείς να καταχωρήσεις τη νέα σου επιχείρηση στο Google Business, τότε πιθανότατα να σου ζητηθεί να τους στείλεις ένα βίντεο ως απόδειξη για την διαχείριση, τον εξοπλισμό και την τοποθεσία σου. Αλλά τι γίνεται αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, όπως ένας φωτογράφος που δεν έχει βάση η επιχείρηση του και κινείται συνεχώς;

Απ’ ότι φαίνεται, αναφορά μετά την αναφορά, εκατοντάδες επιχειρήσεις – ειδικά αυτές που δεν παρέχουν σημείο εξυπηρέτησης – δεν μπορούν να επαληθευτούν στην Google. Δεν έχει σημασία αν πρόκειται για ελεύθερους επαγγελματίες, αυτόνομα καταστήματα ή πολλαπλές τοποθεσίες, η εταιρεία φαίνεται πως απλά κάνει την διαδικασία της επαλήθευσης πιο δύσκολη από ποτέ άλλοτε.

Ποιες επιχειρήσεις επηρεάζονται από αυτό το ζήτημα;

Η επαλήθευση στην Google είναι απαραίτητη όχι μόνο για να δοθεί στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης πλήρης έλεγχος των καταχωρίσεών του, αλλά και για να καλλιεργηθεί η εμπιστοσύνη μεταξύ των χρηστών και των πελατών. Μια μη επαληθευμένη καταχώριση μιας επιχείρησης μοιάζει συχνά με ανεπιθύμητη αλληλογραφία στα μάτια της Google, και αυτό μπορεί στην πραγματικότητα να είναι και το σχέδιο της εταιρείας.

Όλες οι επιχειρήσεις που δεν έχουν ένα καθορισμένο γραφείο και οι ελεύθεροι επαγγελματίες που επισκέπτονται πελάτες σε διαφορετικές περιοχές (όπως υδραυλικοί, κλειδαράδες, φωτογράφοι, μεταξύ άλλων) είναι αυτές που επηρεάζονται περισσότερο απ’ την απόρριψη επαλήθευσης της Google.

Πώς λειτουργεί η διαδικασία επαλήθευσης της Google;

Οι επιχειρήσεις στο Google Business μπορούν να επαληθεύσουν τις καταχωρίσεις τους με διάφορους τρόπους. Οι ταχυδρομικές κάρτες μπορούν να σταλούν σε μια φυσική διεύθυνση, μπορούν να αποσταλούν τηλεφωνικές κλήσεις ή γραπτά μηνύματα στον αναγραφόμενο αριθμό τηλεφώνου, ή μια επιχείρηση μπορεί να υποβληθεί σε επαλήθευση βίντεο, η οποία απαιτεί βίντεο του οχήματος εξυπηρέτησης, της επαγγελματικής άδειας, της προβολής του δρόμου και του εξοπλισμού της και όλα τραβηγμένα εντός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου κατόπιν του αιτήματος της Google.

Ο γίγαντας της αναζήτησης επιβάλλει την επαλήθευση μέσω βίντεο σε όλες σχεδόν τις επιχειρήσεις του Google Business, αναγκάζοντάς τες να ακολουθήσουν την πιο επαχθή μέθοδο από τις τρεις. Και ακόμα κι αν οι επιχειρήσεις ακολουθούν σχολαστικά τις οδηγίες της Google και παρέχουν όλα όσα θα επαληθεύσουν μια επιχείρηση που δεν παρέχει υπηρεσίες, η Google μπορεί να τις απορρίψει.

Στην τρέχουσα μορφή της, η διαδικασία επαλήθευσης με βίντεο είναι ένας παραλογισμός που εμποδίζει τις επιχειρήσεις να έχουν πρόσβαση στην πλήρη λειτουργικότητα του Εταιρικού Προφίλ τους στο Google Business.

Πως να κάνεις επαλήθευση επιχείρησης χωρίς βίντεο

Αν δεν έχεις την δυνατότητα να επαληθεύσεις την τοποθεσία της επιχείρησης σου με ένα βίντεο στο Google Business, τότε μπορείς να επικοινωνήσεις με την εταιρεία ώστε να σου παρέχει ένα διαφορετικό τρόπο επαλήθευσης χωρίς βίντεο.

  1. Επισκέψου τη σελίδα Get Help για Επιχειρήσεις της Google.
  2. Επέλεξε την επιχείρηση για την οποία επικοινωνείς και στη συνέχεια γράψε τον λόγο επικοινωνίας, όπως “Video Verification“. Τέλος, στην περιγραφή του ζητήματος επέλεξε την επιλογή “Άλλο” και κάνε κλικ στο κουμπί “Επόμενο βήμα“.
  3. Στην ενότητα “Πόροι” κάνε κλικ στο κουμπί “Επόμενο βήμα“.
  4. Κάνε κλικ στην επιλογή “Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο“.
  5. Στο “Τι ζήτημα αντιμετωπίζετε;” επέλεξε την επιλογή “Χρειάζομαι υποστήριξη για ένα διαφορετικό πρόβλημα“. Συμπλήρωσε όλα τα πεδία που θα σου εμφανίσει στη συνέχεια.

Το κείμενο που μπορείς να γράψεις (ως φωτογράφος για παράδειγμα) είναι το εξής:

Hello, I am having an issue where I am unable to verify my business in Google My Business. I’m hoping we can explore other ways of verifying my business. As a professional photographer, I don’t have a base where I shoot and edit my pictures, because I am traveling to clients all the time. Google has declined my home office video, and my company’s profile is unable to get verified.

Μπορείς να παραλλάξεις το μήνυμα ανάλογα με την επιχείρηση που έχεις και το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις. Τέλος, σε ένα από τα πεδία θα σου ζητηθεί να συμπληρώσεις το URL σύνδεσμο από το Google Maps. Απλά άνοιξε τους Χάρτες της Google, αναζήτησε τη διεύθυνση της επιχείρησης σου και στη συνέχεια αντέγραψε το URL σύνδεσμο και επικόλλησε το μέσα στο απαραίτητο πεδίο.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε