11 Τρόποι για να βγάζεις λεφτά online ως καθηγητής

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Από τη δημιουργία εκπαιδευτικού περιεχομένου, την διαδικτυακή διδασκαλία, την πώληση των δικών σου μαθημάτων, μέχρι και τα webinars ή τα μαθήματα ξένων γλωσσών, εξερευνούμε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να βγάλεις λεφτά online ως καθηγητής ή καθηγήτρια.
Πως να βγάλεις λεφτά online ως καθηγητής ή καθηγήτρια
© ThisisEngineering RAEng στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Αν λατρεύεις να διδάσκεις και προσπαθείς να βρεις τρόπους για να κερδίζεις λεφτά από το σπίτι ως δάσκαλος, τότε υπάρχουν αρκετές επιλογές στη διάθεση σου, οι οποίες θα εξαρτηθούν από τα προσόντα, τις δεξιότητες και τις προτιμήσεις σου. Όλοι οι τρόποι αφορούν το online εισόδημα, που σημαίνει πως θα δούμε μόνο όσους απαιτούν έναν υπολογιστή ή ένα laptop για να ξεκινήσεις.

Σε μια πρόσφατη συνάντηση μου με μια παλιά μου δασκάλα – η οποία στο λύκειο έγραφε σε όλους τους πίνακες τον σύνδεσμο της τότε ιστοσελίδας μου για να το δουν οι μαθητές κάθε τάξης – μου ανέφερε πως δεν έχω αναφέρει κάτι για τους δασκάλους. Και ενώ η αλήθεια είναι πως έχω γράψει μέχρι και για το πως να κερδίζεις χρήματα από το σπίτι ως φοιτητής, ξέχασα τους καθηγητές και τις καθηγήτριες που τόσα χρόνια παλεύουν να μας κάνουν ανθρώπους.

Αν είσαι καθηγητής ή καθηγήτρια που αναζητάει τρόπους για να αυξήσει το εισόδημα ή να ακολουθήσει τον ίδιο κλάδο αλλά χωρίς να δουλεύει σε δημόσια ή ιδιωτικά σχολεία, τότε μέσα από αυτό τον οδηγό θα δούμε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να βγάζεις λεφτά online αξιοποιώντας τις γνώσεις σου.

1. Ασχολήσου με την διαδικτυακή διδασκαλία

Ένας εξαιρετικός τρόπος για να κερδίζεις χρήματα ως καθηγητής ή καθηγήτρια είναι προσφέροντας μαθήματα ατομικής ή ομαδικής διδασκαλίας. Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες και ιστοσελίδες που κάνουν την διαδικασία παιχνίδι, ενώ οι μαθητές σου θα λαμβάνουν εύκολα και γρήγορα βοήθεια σε θέματα που γνωρίζεις και διδάσκεις.

Ορισμένες από τις δημοφιλέστερες πλατφόρμες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις γι ‘αυτόν τον σκοπό είναι το VIPKid, το Chegg Tutors και το Wyzant. Φυσικά, το δύσκολο με τη συγκεκριμένη μέθοδο είναι πως θα πρέπει να προωθήσεις τον εαυτό σου και τις γνώσεις σου και να βρεις αρκετούς μαθητές ώστε να βγάζεις αρκετά λεφτά online. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιείς πιο παραδοσιακά προγράμματα για online meetings, όπως το Skype, το Microsoft Teams, το Zoom και άλλα.

2. Δημιούργησε και πούλα τα δικά σου διαδικτυακά μαθήματα

Αλλιώς γνωστά και ως online courses, τα ψηφιακά μαθήματα είναι ο καλύτερος τρόπος όχι μόνο για να διδάσκεις χωρίς να έχεις μαθητές μπροστά σου, αλλά και για να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα από τις πωλήσεις των μαθημάτων σου. Μπορείς να δημιουργείς ψηφιακά μαθήματα σε μορφή βίντεο, τα οποία στη συνέχεια θα πουλάς σε μαθητές που ενδιαφέρονται για το συγκεκριμένο θέμα.

Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες για να πουλάς online courses, με τη δημοφιλέστερη να είναι το Udemy, το οποίο χρησιμοποιείται από χιλιάδες χρήστες στην Ελλάδα και εκατομμύρια σε ολόκληρο τον κόσμο. Το Teachable και το Coursera είναι εξίσου δύο καλές αντίστοιχες πλατφόρμες για να πουλάς τα διαδικτυακά σου μαθήματα, αλλά λιγότερο γνωστές στην Ελλάδα. Εναλλακτικά, μπορείς να κατασκευάσεις με ευκολία τη δική σου ιστοσελίδα με online μαθήματα χρησιμοποιώντας το WordPress και το Tutor LMS.

3. Aπομακρυσμένη διδασκαλία για σχολεία

Με την εικονική διδασκαλία να γίνεται ολοένα και πιο συχνή, αρκετά σχολεία και εκπαιδευτικοί οργανισμοί προσφέρουν θέσεις διδασκαλίας από απόσταση, οι οποίες μπορούν να γίνουν απευθείας από το σπίτι σου. Μπορείς να αναζητήσεις τέτοιου είδους θέσεις εργασίας online και να ελέγξεις τους πίνακες θέσεων εργασίας στις ιστοσελίδες σχολείων.

Κάποιοι εκπαιδευτικοί οργανισμοί μπορεί να σου ζητήσουν να προσφέρεις την τεχνογνωσία σου ως εκπαιδευτικός σύμβουλος. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να βοηθάς σχολεία ή άλλους εκπαιδευτικούς οργανισμούς πάνω στην ανάπτυξη προγραμμάτων για σπουδές, να προσφέρεις εκπαιδευτικές υπηρεσίες ή να οργανώσεις μια εκπαίδευση που ετοιμάζεται.

4. Δημιούργησε εκπαιδευτικό περιεχόμενο

Το πρώτο πράγμα που θα κάνει στις μέρες μας κάθε μαθητής που δεν γνωρίζει μια ερώτηση, είναι να μπει σε μηχανές αναζήτησης όπως η Google και η Bing και να αρχίσει να αναζητάει για το πρόβλημα του/ης. Πιο συγχρονισμένα παιδιά χρησιμοποιούν πλέον και AI εργαλεία που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη – όπως το ChatGPT και το Bing AI Chat – για να λάβουν πιο αναλυτικές απαντήσεις.

Ως καθηγητής ή καθηγήτρια που ενδιαφέρεται να βγάζει λεφτά online, μπορείς να καλύψεις τα σημαντικότερα και δημοφιλέστερα ερωτήματα των μαθητών σου μέσα από άρθρα. Θα χρειαστείς μόλις μερικά λεπτά για να δημιουργήσεις ένα blog πάνω στο WordPress (όπως αυτό που διαβάζεις αυτή την στιγμή) και να ξεκινήσεις να γράφεις και να δημοσιεύεις εκπαιδευτικό περιεχόμενο.

Μπορείς να κερδίζεις χρήματα προβάλλοντας διαφημίσεις, εισάγοντας affiliate συνδέσμους για να κερδίζεις προμήθεια από κάθε πώληση για εκπαιδευτικά βιβλία, εξοπλισμό και άλλα, καθώς επίσης και να προσφέρεις ψηφιακά μαθήματα απευθείας μέσα από το blog σου, όπως προαναφέρθηκε παραπάνω.

5. Δίδασκε μαθήματα ξένων γλωσσών

Η γλωσσική διδασκαλία αφορά την εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας που γνωρίζεις άπιαστα. Μπορείς να προσφέρεις διαδικτυακά μαθήματα ξένων γλωσσών σε μαθητές που ενδιαφέρονται να διδαχτούν, αλλά θέλουν να αποφύγουν τα φροντιστήρια. Μπορείς να οργανώνεις αυτά τα μαθήματα από διάφορες πλατφόρμες, αλλά το μεγαλύτερο ποσοστό φαίνεται να χρησιμοποιεί προγράμματα όπως το Skype, το Zoom και το Google Meet.

Για να προωθήσεις περισσότερο τα μαθήματα σου, σκέψου να ασχοληθείς με το blogging, παρέχοντας μέσα από τα άρθρα σου τα βασικά και προσκαλώντας τους ενδιαφερόμενους επισκέπτες να γίνουν μαθητές. Από ιδιωτικά έως και ομαδικά μαθήματα, ή ακόμα και να αναλαμβάνεις μαθητές που θέλουν γρήγορη εκμάθηση, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη δύναμη του ίντερνετ για να βγάζεις λεφτά online προσφέροντας βοήθεια για μια ξένη γλώσσα που γνωρίζεις.

6. Προετοίμασε μαθητές και φοιτητές για τις εξετάσεις

Δεν υπάρχει αμφισβήτηση στο γεγονός πως εκατοντάδες φοιτητές βρίσκονται λίγο πριν την εξεταστική τους, έχοντας περάσει μηδαμινό χρόνο στην προετοιμασία και το διάβασμα. Από αυτούς, ένα μεγάλο ποσοστό αναζητάει για καθηγητές και καθηγήτριες που διδάσκουν online και μπορούν να τους βοηθήσουν σε μικρό χρονικό διάστημα να προετοιμαστούν κατάλληλα.

Αν έχεις την δυνατότητα να παρέχεις υλικό προετοιμασίας, βοήθεια και γρήγορη εκμάθηση, τότε μπορείς να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου για να βγάζεις λεφτά online απ’ όσους φοιτητές βρίσκονται σε δύσκολη κατάσταση. Πολλοί γονείς αναζητούν επίσης υποστήριξη και πόρους για τα παιδιά τους, οπότε υπάρχει περίπτωση να σου ζητάνε βοήθεια και για μικρότερης ηλικίας άτομα.

7. Δημιούργησε διαδικτυακά σεμινάρια

Τα διαδικτυακά σεμινάρια, αλλιώς γνωστά και ως webinars, σου δίνουν όλο τον ελεύθερο χρόνο να προετοιμαστείς κατάλληλα και να δημιουργήσεις ένα αναλυτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Στη συνέχεια, θα μπορείς να προσφέρεις αυτό το πρόγραμμα στους συμμετέχοντες σου, οι οποίοι θα χρεώνονται για τη συμμετοχή τους.

Μπορείς να προωθήσεις τέτοιου είδους webinars με διάφορους τρόπους, όπως μέσα από κοινωνικά δίκτυα, άρθρα σε ιστοσελίδες, TikTok βίντεο και πολλά ακόμα. Ωστόσο, αν διαθέτεις έναν μικρό προϋπολογισμό, τότε μπορείς να δημιουργήσεις και μια διαφημιστική καμπάνια στο Google Ads ή μέσω του Meta Business Suite για το Facebook και το Instagram, ώστε να αποκτήσεις περισσότερους συμμετέχοντες.

8. Μετέφραζε ή διόρθωνε κείμενα, άρθρα, έγγραφα και άλλα

Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να βγάζεις λεφτά online ως καθηγητής ή καθηγήτρια είναι μεταφράζοντας κείμενα και αρχεία, διορθώνοντας ή γράφοντας μεγάλα άρθρα και πολλά ακόμα. Υπάρχουν επίσης αρκετοί δημιουργοί περιεχομένου που κερδίζουν χρήματα πωλώντας τα ebooks τους, αναζητώντας άτομα ώστε να τα ελέγξουν και να διορθώσουν τυχόν λάθη.

Μπορείς να προσφέρεις όσες υπηρεσίες θέλεις σε γνωστές πλατφόρμες όπως το UpWork.com, το Fiverr.com και το Freelancer.com. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό, να επαληθεύσεις τα στοιχεία σου, να εισάγεις έναν τραπεζικό λογαριασμό ώστε να πληρώνεσαι, και στη συνέχεια θα έχεις την δυνατότητα να δημοσιεύεις υπηρεσίες όπως, “Θα μεταφράσω τα κείμενα σας από Αγγλικά στα Ελληνικά ή το αντίστροφο για … λεφτά”.

9. Ξεκίνα ένα εκπαιδευτικό YouTube Κανάλι

Μπορείς να βγάζεις λεφτά online ως καθηγητής ή καθηγήτρια ανεβάζοντας τα δικά σου εκπαιδευτικά βίντεο στο YouTube. Από μικρά έως και αρκετών ωρών μαθήματα, το YouTube αποτελεί μέχρι και σήμερα το νούμερο ένα προορισμό για εκπαίδευση.

Η πλατφόρμα προσφέρει πλέον επίσης αρκετούς τρόπους με τους οποίους μπορούν να κερδίζουν χρήματα οι χρήστες της, αλλά με την προϋπόθεση πως θα φτάσεις πρώτα τους 1,000 subscribers και τις 4,000 ώρες προβολών σε όλα τα βίντεο σου για τους τελευταίους 12 μήνες. Τα καλά νέα είναι πως αυτοί οι αριθμοί δεν είναι μεγάλοι για την πλατφόρμα και μπορείς να τους επιτύχεις μόλις με μερικά βίντεο.

Το YouTube στη συνέχεια θα σου δώσει την δυνατότητα να βγάζεις λεφτά από τα βίντεο σου προβάλλοντας διαφημίσεις, επιτρέποντας τα memberships (συνδρομητικά πακέτα στα οποία παρέχεις έξτρα περιεχόμενο μόνο για τους συνδρομητές που πληρώνουν κάθε μήνα), τα φιλοδωρήματα και ορισμένες ακόμα δυνατότητες που προσφέρονται.

10. Εργάσου ως freelancer writer

Υπάρχουν αρκετές ιστοσελίδες όπως blogs και ηλεκτρονικά περιοδικά που αναζητούν συνεχώς συντάκτες που έχουν τεχνογνωσία πάνω σε συγκεκριμένα θέματα. Μπορείς να τους προσφέρεις υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό περιεχόμενο, το οποίο στη συνέχεια θα δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες τους. Τα καλά νέα είναι πως αυτές οι ιστοσελίδες τείνουν να καταχωρούν τις θέσεις που παρέχουν σε αρκετές ιστοσελίδες που προσφέρουν θέσεις εργασίας.

Μπορείς ωστόσο να κινήσεις τα “νήματα” επικοινωνώντας με γνωστές ιστοσελίδες και ηλεκτρονικά περιοδικά που έχουν αρκετά άτομα στις συντακτικές τους ομάδες. Σιγουρέψου ωστόσο πως στην πρώτη σου επικοινωνία τους παρέχεις ήδη 2-3 άρθρα τα οποία θα έγραφες γι ‘αυτούς αν σε προσλάμβαναν.

Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο θα δουν άμεσα την δουλειά που μπορείς να κάνεις γι ‘αυτούς και πριν σου κάνουν την οποιαδήποτε εκπαίδευση, αλλά και να χρησιμοποιήσουν αυτά τα άρθρα σου άμεσα.

11. Βαθμολόγησε εκπαιδευτικό υλικό επί πληρωμή

Ορισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα και εταιρείες που προετοιμάζουν ή πωλούν εργασίες, εξετάσεις ή εκπαιδευτικό περιεχόμενο, τείνουν να προσλαμβάνουν καθηγητές και καθηγήτριες ώστε να βαθμολογούν οτιδήποτε ετοιμάζουν. Είναι σημαντικό άλλωστε ένα εκπαιδευτικό περιεχόμενο να εξετάζεται από πολλαπλά άτομα που είναι ειδικοί επί του θέματος, ώστε να μην υπάρχουν λάθη.

Αυτά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα και οι εταιρείες συχνά καταχωρούν τις θέσεις εργασίας τους σε διάφορες ιστοσελίδες και πλατφόρμες. Ωστόσο, στις περισσότερες περιπτώσεις αναζητούν καθηγητές και καθηγήτριες μέσω γνωστών πλατφορμών όπως το LinkedIn, οπότε φρόντισε να έχεις στήσει ένα επαγγελματικό προφίλ εκεί, αναγράφοντας όλα όσα προσφέρεις.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Εκπτωτικά Κουπόνια & Προσφορές

50% ΕΚΠΤΩΣΗ
Hostinger
Προσφορές
Hostinger - Έως και 50% έκπτωση στο Cloud Hosting
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting πακέτα της Hostinger και 2 μήνες δωρεάν. Εμφάνιση λιγότερων
45% για 36 μήνες
BlueHost
BlueHost - WordPress Hosting από 2.95$
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting πακέτο για 36 μήνες. Εμφάνιση λιγότερων
69% Έκπτωση
NordVPN
Προσφορές
NordVPN - 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των...Εμφάνιση περισσότερων
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των 2 ετών. Εμφάνιση λιγότερων

Σχολιάστε