Χάκαραν το Facebook λογαριασμό μου, τώρα; | Οδηγός 2023

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Στην περίπτωση που χάκαραν το Facebook λογαριασμό σου και το κοινωνικό δίκτυο απενεργοποίησε τη πρόσβαση σε αυτό, σου δίνεται η δυνατότητα να στείλεις αίτημα επανεξέτασης. Η τεχνική υποστήριξη του Facebook θα επανεξετάσει το λογαριασμό σου αφότου επιβεβαιώσει πως είσαι ο πραγματικός κάτοχος.
Χάκαραν το Facebook λογαριασμό μου
© Solen Feyissa στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Αν χάκαραν το Facebook λογαριασμό σου και το κοινωνικό δίκτυο τον έχει μπλοκάρει ή απενεργοποιήσει προσωρινά, τότε υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να επαναφέρεις το λογαριασμό σου και να αποκτήσεις και πάλι πρόσβαση στα στοιχεία σου. Παρόλα αυτά, ίσως υπάρξει μια μικρή αναμονή απ’ την τεχνική υποστήριξη του Facebook.

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι να ξυπνήσεις ένα πρωί μόνο για να δεις το Facebook λογαριασμό σου να έχει απενεργοποιηθεί λόγω κάποιου hack. Αν και πρόκειται για ένα σχετικά συχνό φαινόμενο πλέον, όταν απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σου δεν θα έχεις την δυνατότητα να τον επαναφέρεις ζητώντας να σου σταλθεί νέος κωδικός πρόσβασης.

Επιπλέον, μπορεί ακόμα να χάσεις μέχρι και την δυνατότητα να συνδέεσαι στο Instagram λογαριασμό σου, ή σε άλλες τρίτες εφαρμογές και ιστοσελίδες, εφόσον τους έχεις συνδεδεμένους με το Facebook και όχι με κάποιο email. Το κοινωνικό δίκτυο δεν παρέχει επίσης κάποιο τρόπο για να επικοινωνήσεις μαζί τους τηλεφωνικώς ή μέσω email, οπότε δεν χρειάζεται να χάσεις τον χρόνο σου άδικα αναζητώντας για στοιχεία επικοινωνίας.

Πως να επαναφέρεις το Facebook λογαριασμό σου

Αν πιστεύεις ότι ο λογαριασμός σου απενεργοποιήθηκε κατά λάθος, τότε θα έχεις την δυνατότητα να υποβάλλεις τις απαραίτητες πληροφορίες και τα στοιχεία ώστε η τεχνική υποστήριξη του Facebook να ελέγξει το λογαριασμό σου. Θα έχεις την δυνατότητα να υποβάλλεις την αίτηση για έως και τις 30 πρώτες ημέρες μετά την απενεργοποίηση του. Αν το ελάχιστο όριο ημερών έχει περάσει, τότε ο λογαριασμός έχει διαγραφεί οριστικά και αυτόματα από το σύστημα.

Θα πρέπει να υποβάλλεις αυτήν τη φόρμα μόνο αν ο λογαριασμός σου έχει απενεργοποιηθεί για λόγους παραβίασης των Όρων της κοινότητας του Facebook. Αν είναι άλλος ο λόγος, τότε θα πρέπει να επισκεφτείς το Κέντρο βοήθειας του κοινωνικού δικτύου, εντοπίζοντας το πρόβλημα και τον τρόπο επίλυσης.

Συνολικός Χρόνος: 2 minutes

 1. Επισκέψου τη σελίδα “Ο προσωπικός μου λογαριασμός απενεργοποιήθηκε”

  Το Facebook έχει δημιουργήσει τη σελίδα “Ο προσωπικός μου λογαριασμός απενεργοποιήθηκε”, μέσα από την οποία παρέχεται η απαραίτητη φόρμα που μπορείς να συμπληρώσεις για να γίνει επανεξέταση του λογαριασμού σου. Μπορείς να επισκεφτείς την σελίδα εδώ.

 2. Συμπλήρωσε τα απαραίτητα στοιχεία

  Για να μπορέσει η εταιρεία να επανεξετάσει το Facebook λογαριασμό σου και να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του, θα πρέπει πρώτα να έχει επιβεβαιώσει πως επικοινωνεί με τον πραγματικό κάτοχο του λογαριασμού. Επομένως, θα σου ζητήσει να συμπληρώσεις το ονοματεπώνυμο ή το τηλέφωνο επικοινωνίας που έχεις δηλωμένο στο λογαριασμό σου, να εισάγεις ένα email επικοινωνίας, καθώς επίσης και να στείλεις την ταυτότητα σου.

 3. Ανέβασμα ταυτότητας για επιβεβαίωση στοιχείων

  Για να ανεβάσεις την ταυτότητα σου, χρησιμοποίησε ένα smartphone ή μια φωτογραφική μηχανή και τράβα το μπροστινό και πίσω μέρος της ταυτότητας σου φωτογραφία. Κάνε κλικ στην επιλογή “Choose files” ή “Επιλογή αρχείων”, επέλεξε την φωτογραφία της ταυτότητας και ανέβασε την. Το έγγραφο ταυτοποίησής θα αποθηκευτεί με ασφάλεια και δεν θα είναι ορατό σε κανέναν στο Facebook.

 4. Ολοκλήρωση αίτησης για επανεξέταση λογαριασμού

  Εφόσον όλα τα στοιχεία είναι σωστά και έχεις επιλέξει την ταυτότητα, στη συνέχεια κάνε κλικ στο κουμπί “Αποστολή” για να σταλθεί το αίτημα σου. Θα χρειαστούν από 24 ώρες έως και 2 εβδομάδες έως ότου η τεχνική υποστήριξη του Facebook δει και ελέγξει το αίτημα σου και προχωρήσει με τις απαραίτητες αλλαγές.

Στην περίπτωση που το κοινωνικό δίκτυο σου εμφανίσει κάποιο σφάλμα κατά την αποστολή της αίτησης, σιγουρέψου πως η εικόνα της ταυτότητας που έχεις ανεβάσει είναι σε μορφή JPEG (ή JPG). Αν δεν είναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Ζωγραφική των Windows ώστε να ανοίξεις και να εξάγεις την εικόνα στην κατάλληλη μορφή.

Αντιμετωπίζεις κάποιο διαφορετικό πρόβλημα και δεν έχεις πρόσβαση στο Facebook λογαριασμό σου; Χάκαραν με διαφορετικό τρόπο το λογαριασμό σου ή σε κάποια άλλη εφαρμογή; Αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα για το οποίο η παραπάνω λύση δεν ισχύει, τότε μη διστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου και ευχαρίστως να σε βοηθήσω περαιτέρω.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε. & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε