Χάκαραν το Facebook λογαριασμό μου, τώρα; | Οδηγός 2024

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Στην περίπτωση που χάκαραν το Facebook λογαριασμό σου και το κοινωνικό δίκτυο απενεργοποίησε τη πρόσβαση σε αυτό, σου δίνεται η δυνατότητα να στείλεις αίτημα επανεξέτασης. Η τεχνική υποστήριξη του Facebook θα επανεξετάσει το λογαριασμό σου αφότου επιβεβαιώσει πως είσαι ο πραγματικός κάτοχος.
Χάκαραν το Facebook λογαριασμό μου
© Solen Feyissa στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Αν χάκαραν το Facebook λογαριασμό σου και το κοινωνικό δίκτυο τον έχει μπλοκάρει ή απενεργοποιήσει προσωρινά, τότε υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να επαναφέρεις το λογαριασμό σου και να αποκτήσεις και πάλι πρόσβαση στα στοιχεία σου. Παρόλα αυτά, ίσως υπάρξει μια μικρή αναμονή απ’ την τεχνική υποστήριξη του Facebook.

Το τελευταίο πράγμα που χρειάζεσαι είναι να ξυπνήσεις ένα πρωί μόνο για να δεις το Facebook λογαριασμό σου να έχει απενεργοποιηθεί λόγω κάποιου hack. Αν και πρόκειται για ένα σχετικά συχνό φαινόμενο πλέον, όταν απενεργοποιηθεί ο λογαριασμός σου δεν θα έχεις την δυνατότητα να τον επαναφέρεις ζητώντας να σου σταλθεί νέος κωδικός πρόσβασης.

Επιπλέον, μπορεί ακόμα να χάσεις μέχρι και την δυνατότητα να συνδέεσαι στο Instagram λογαριασμό σου, ή σε άλλες τρίτες εφαρμογές και ιστοσελίδες, εφόσον τους έχεις συνδεδεμένους με το Facebook και όχι με κάποιο email. Το κοινωνικό δίκτυο δεν παρέχει επίσης κάποιο τρόπο για να επικοινωνήσεις μαζί τους τηλεφωνικώς ή μέσω email, οπότε δεν χρειάζεται να χάσεις τον χρόνο σου άδικα αναζητώντας για στοιχεία επικοινωνίας.

Πως να επαναφέρεις το Facebook λογαριασμό σου

Αν πιστεύεις ότι ο λογαριασμός σου απενεργοποιήθηκε κατά λάθος, τότε θα έχεις την δυνατότητα να υποβάλλεις τις απαραίτητες πληροφορίες και τα στοιχεία ώστε η τεχνική υποστήριξη του Facebook να ελέγξει το λογαριασμό σου. Θα έχεις την δυνατότητα να υποβάλλεις την αίτηση για έως και τις 30 πρώτες ημέρες μετά την απενεργοποίηση του. Αν το ελάχιστο όριο ημερών έχει περάσει, τότε ο λογαριασμός έχει διαγραφεί οριστικά και αυτόματα από το σύστημα.

Θα πρέπει να υποβάλλεις αυτήν τη φόρμα μόνο αν ο λογαριασμός σου έχει απενεργοποιηθεί για λόγους παραβίασης των Όρων της κοινότητας του Facebook. Αν είναι άλλος ο λόγος, τότε θα πρέπει να επισκεφτείς το Κέντρο βοήθειας του κοινωνικού δικτύου, εντοπίζοντας το πρόβλημα και τον τρόπο επίλυσης.

Συνολικός Χρόνος: 2 minutes

 1. Επισκέψου τη σελίδα “Ο προσωπικός μου λογαριασμός απενεργοποιήθηκε”

  Το Facebook έχει δημιουργήσει τη σελίδα “Ο προσωπικός μου λογαριασμός απενεργοποιήθηκε”, μέσα από την οποία παρέχεται η απαραίτητη φόρμα που μπορείς να συμπληρώσεις για να γίνει επανεξέταση του λογαριασμού σου. Μπορείς να επισκεφτείς την σελίδα εδώ.

 2. Συμπλήρωσε τα απαραίτητα στοιχεία

  Για να μπορέσει η εταιρεία να επανεξετάσει το Facebook λογαριασμό σου και να προχωρήσει στην ενεργοποίηση του, θα πρέπει πρώτα να έχει επιβεβαιώσει πως επικοινωνεί με τον πραγματικό κάτοχο του λογαριασμού. Επομένως, θα σου ζητήσει να συμπληρώσεις το ονοματεπώνυμο ή το τηλέφωνο επικοινωνίας που έχεις δηλωμένο στο λογαριασμό σου, να εισάγεις ένα email επικοινωνίας, καθώς επίσης και να στείλεις την ταυτότητα σου.

 3. Ανέβασμα ταυτότητας για επιβεβαίωση στοιχείων

  Για να ανεβάσεις την ταυτότητα σου, χρησιμοποίησε ένα smartphone ή μια φωτογραφική μηχανή και τράβα το μπροστινό και πίσω μέρος της ταυτότητας σου φωτογραφία. Κάνε κλικ στην επιλογή “Choose files” ή “Επιλογή αρχείων”, επέλεξε την φωτογραφία της ταυτότητας και ανέβασε την. Το έγγραφο ταυτοποίησής θα αποθηκευτεί με ασφάλεια και δεν θα είναι ορατό σε κανέναν στο Facebook.

 4. Ολοκλήρωση αίτησης για επανεξέταση λογαριασμού

  Εφόσον όλα τα στοιχεία είναι σωστά και έχεις επιλέξει την ταυτότητα, στη συνέχεια κάνε κλικ στο κουμπί “Αποστολή” για να σταλθεί το αίτημα σου. Θα χρειαστούν από 24 ώρες έως και 2 εβδομάδες έως ότου η τεχνική υποστήριξη του Facebook δει και ελέγξει το αίτημα σου και προχωρήσει με τις απαραίτητες αλλαγές.

Στην περίπτωση που το κοινωνικό δίκτυο σου εμφανίσει κάποιο σφάλμα κατά την αποστολή της αίτησης, σιγουρέψου πως η εικόνα της ταυτότητας που έχεις ανεβάσει είναι σε μορφή JPEG (ή JPG). Αν δεν είναι, μπορείς να χρησιμοποιήσεις την Ζωγραφική των Windows ώστε να ανοίξεις και να εξάγεις την εικόνα στην κατάλληλη μορφή.

Τι να κάνεις αν χάκαραν το Facebook λογαριασμό σου

Στην περίπτωση που το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, όπως για παράδειγμα να έχουν αποκτήσει πρόσβαση στον Facebook λογαριασμό σου hackers και να έχουν αλλάξει τον κωδικό πρόσβασης και το email σου, θα χρειαστεί να ακολουθήσεις διαφορετική διαδικασία.

 1. Επισκέψου το Facebook.com/Hacked.
 2. Επέλεξε το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.
 3. Ακολούθησε τις οδηγίες επαλήθευσης.
 4. Περίμενε έως ότου το Facebook δει τι συμβαίνει.

Με αυτό τον τρόπο, βάζουμε την ομάδα υποστήριξης του Facebook να ελέγξει χειροκίνητα τον λογαριασμό μας. Θα χρειαστεί να στείλεις κάποια selfie φωτογραφία ή βίντεο με το πρόσωπο και τα στοιχεία σου ώστε να επαληθεύσει η ομάδα του Facebook πως πρόκειται όντως για τον πραγματικό κάτοχο του λογαριασμού.

Αντιμετωπίζεις κάποιο διαφορετικό πρόβλημα και δεν έχεις πρόσβαση στο Facebook λογαριασμό σου; Χάκαραν με διαφορετικό τρόπο το λογαριασμό σου ή σε κάποια άλλη εφαρμογή; Αν αντιμετωπίζεις κάποιο πρόβλημα για το οποίο η παραπάνω λύση δεν ισχύει, τότε μη διστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου και ευχαρίστως να σε βοηθήσω περαιτέρω.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

7 σκέψεις στο “Χάκαραν το Facebook λογαριασμό μου, τώρα; | Οδηγός 2024”

 1. μου άλλαξαν το εμαιλ και το κωδικό στο λογαριασμό μου και όταν κάνω τη παραπάνω διαδικασία το φβ μου λέει ότι θέλει εμαιλ σχετικό με το λογαριασμό

  Απάντηση
  • Καλησπέρα Μανόλη, ο πιο εύκολος τρόπος για να αποκτήσεις πρόσβαση ξανά στον λογαριασμό σου είναι ακολουθώντας τις οδηγίες που παρέχονται στη σελίδα facebook.com/hacked. Από εκεί, ίσως σου ζητηθεί από το Facebook να στείλεις μια φωτογραφία ή ένα βίντεο ώστε να αποδείξεις την πραγματική σου ταυτότητα. Ενημέρωσε με εάν χρειαστείς περαιτέρω βοήθεια με τα βήματα, αν και είναι ιδιαίτερα εύκολα.

   Απάντηση
 2. Δυστηχώς μου χάκαραν το fb και δυσκολεύομαι να ανακτήσω τον λογαριασμό μου. Τα στοιχεία που μου ζητάνε για ταυτοποίηση τα ανεβάζω αλλά δυστηχώς το email που βάζω και το τηλέφωνο δεν αναγνωρίζεται από το σύστημα. Από που θα μπορούσα να βοηθηθώ περεταίρω;;

  Απάντηση
  • Καλημέρα Νίκο, λυπάμαι αλλά το σχόλιο σου δυστυχώς μου ξέφυγε! Επισκέψου τη σελίδα Facebook.com/hacked για να αποκτήσεις ξανά πρόσβαση στον λογαριασμό σου. Ακολούθησε τα βήματα που σου παρέχονται εκεί και πιθανότατα να σου ζητήσουν να στείλεις μια φωτογραφία ή ένα βίντεο στην ομάδα του Facebook ως απόδειξη πως είσαι ο πραγματικός κάτοχος.

   Απάντηση
 3. Καλημέρα,
  μου έχουν αλλάξει το email και το κωδικό στο λογαριασμό μου και όταν ακολουθώ την διαδικασία, όπου ζητάει email ή τηλέφωνο, μου λέει ότι ” Η αναζήτησή σας δεν επέστρεψε αποτελέσματα. Δοκιμάστε ξανά με άλλες πληροφορίες.” Και η διαδικασία επαναλαμβάνεται συνεχώς. Υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος ανάκτησης;
  ΥΣΤ.
  έχω λάβει email από την ομάδα security του FB
  “Σας ενημερώνουμε ότι η διεύθυνση email stineano226050@hotmail.com μόλις προστέθηκε στον λογαριασμό σας στο Facebook.”
  Σχετικά με αυτήν την αλλαγή
  Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου 2024 στις 9:31 π.μ. (UTC+07)
  Κοντά στην τοποθεσία Hanoi, Βιετνάμ

  Απάντηση
  • Αχ, Λάζαρε με συγχωρείς έχασα το σχόλιο σου. Μπορείς να αφαιρέσεις όποιο email δεν γνωρίζεις μέσα από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου στο Facebook. Μπορείς επίσης να αποσυνδέσεις όλες τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες και δεν αναγνωρίζεις, ενώ είναι ύψιστης σημασίας να ενεργοποιήσεις τη “Σύνδεση Δύο Παραγόντων” για να ασφαλίσεις πλήρως τον λογαριασμό σου.

   Απάντηση
 4. Καλησπέρα σας. Πριν 5 μέρες κλειδώθηκε ο λογαριασμός μου στο facebook. Ο λόγος ήταν για ασυνήθιστη δραστηριότητα που παρέπεμπε σε παραβίαση λογαριασμού. Έκτοτε έχω ανεβάσει την ταυτότητα μου για επιβεβαίωση στοιχείων η οποία απορρίφθηκε καθώς επίσης και άλλα έγγραφα, τα οποία ήταν δεκτά. Κανένα έγγραφο δεν αναγνωρίζεται και ο λογαριασμός μου μένει κλειδωμένος. Τι μπορώ να κανω;

  Απάντηση

Σχολιάστε