5 Τρόποι για να Βγάλεις Λεφτά από το Σπίτι μέσω Ίντερνετ

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Ανακάλυψε ορισμένους από τους καλύτερους τρόπους για να βγάλεις λεφτά από το σπίτι μέσω του υπολογιστή ή του laptop σου.
Τρόποι για να Βγάλεις Λεφτά από το Σπίτι μέσω Ίντερνετ
Εργασία από το Σπίτι / Image Credits: Bonnie Kittle στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Με την άνοδο της καραντίνας, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι έσπευσαν για να βρουν τρόπους ώστε να βγάλουν λεφτά από το σπίτι, χρησιμοποιώντας μόνο τους υπολογιστές τους. Αρκετές εργασίες που απαιτούσαν να πηγαίνεις καθημερινά στο γραφείο πλέον λειτουργούν επίσης απομακρυσμένα, επιτρέποντας σου να δουλεύεις από το σπίτι βγάζοντας ένα σταθερό εισόδημα. Αλλά ποιοι είναι οι καλύτεροι και πιο γρήγοροι τρόπο για να βγάλεις λεφτά από το σπίτι;

Περιεχόμενα Απόκρυψη
2) Οι καλύτεροι τρόποι για να βγάζεις λεφτά από το σπίτι

Πόσο γρήγορα μπορώ να βγάλω λεφτά από το σπίτι;

Είναι σημαντικό να αναφέρω πως κάθε δουλειά παρέχει διαφορετικούς μισθούς και ωράρια εργασίας. Επιπλέον, ο μόνος τρόπος για να βγάλεις άμεσα χρήματα είναι αν πιάσεις δουλειά σε μια εταιρεία η οποία προσλαμβάνει αυτή την στιγμή υπάλληλους για απομακρυσμένη εργασία. Εναλλακτικά, οι υπόλοιποι τρόποι απαιτούν να επενδύσεις είτε λίγα χρήματα για να ξεκινήσεις, είτε αρκετό χρόνο ώστε να παράγεις ποιοτικό και μοναδικό περιεχόμενο το οποίο θα σου φέρει εν τέλη μεγάλο ή μικρό κέρδος.

Για παράδειγμα, οι bloggers που έχουν τα δικά τους blogs μπορούν να βγάλουν από λίγα μόλις λεπτά ημερησίως, έως και αρκετές χιλιάδες ευρώ μηνιαίως. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για τους YouTubers και τους Podcasters, όπου δεν υπάρχει περιορισμός στα λεφτά που μπορούν να κερδίζουν κάθε μέρα. Αλλά και οι τρεις αυτές εργασίες απαιτούν να επενδύσεις αρκετό χρόνο στη δημιουργία μοναδικού και ποιοτικού περιεχομένου, ενώ παράλληλα θα πρέπει να σπεύσεις προς ιστοσελίδες όπως το Inkstory, διαβάζοντας άρθρα για το τι είναι το SEO, το οποίο ουσιαστικά είναι το άλφα και το ωμέγα για όσους ενδιαφέρονται να βγάλουν χρήματα μέσω της οργανικής κίνησης.

Άλλες δουλειές όπως το affiliate marketing μπορούν να σου φέρουν πιο γρήγορα αποτελέσματα, βγάζοντας τα πρώτα σου χρήματα από τις πρώτες κιόλας ώρες. Ωστόσο, θα πρέπει είτε να έχεις κάποια σελίδα σε ένα κοινωνικό δίκτυο με αρκετούς ακόλουθους, είτε αρκετούς ανθρώπους που θα ενδιαφερθούν να αγοράσουν άμεσα τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που θα προωθείς. Με όλα αυτά κατά νου, δεν είναι εύκολο να βγάλεις λεφτά από το σπίτι μόνος/η σου, αλλά αυτό δεν θα έπρεπε να σε σταματάει απ’ το να ξεκινήσεις να κάνεις αυτό που αγαπάς.

Οι καλύτεροι τρόποι για να βγάζεις λεφτά από το σπίτι

Έχοντας περισσότερα από 15 χρόνια εμπειρίας στον χώρο, παρακάτω έχω προσθέσει όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να βγάλεις λεφτά από το σπίτι, χρησιμοποιώντας μόνο τον σταθερό σου υπολογιστή ή το laptop. Θα αναφερθώ επίσης στα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα για καθένα από τα παρακάτω, έτσι να γνωρίζεις ακριβώς πως λειτουργούν προτού ξεκινήσεις.

1. Affiliate Marketing

Το affiliate marketing είναι ίσως η μοναδική δουλειά αυτή την στιγμή που μπορεί να σου αποφέρει γρήγορα και εύκολα χρήματα. Με το affiliate marketing θα έχεις επίσης την δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα, αρκεί να έχεις το κατάλληλο κοινό που θα ενδιαφερθεί να αγοράσει τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που θα προωθείς.

Ο λόγος όμως που το affiliate marketing μπορεί να σου αποφέρει γρήγορα χρήματα, είναι επειδή το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να εγγραφείς σε ένα affiliate δίκτυο και στη συνέχεια να ξεκινήσεις να προωθείς επιλεγμένα προϊόντα ή υπηρεσίες με τη χρήση μοναδικών affiliate συνδέσμων που θα λαμβάνεις από τη κάθε συνεργαζόμενη εταιρεία.

Τι είναι το affiliate marketing;

Με απλά λόγια, το affiliate marketing λειτουργεί με τον εξής απλό τρόπο: Δημιουργείς λογαριασμό σε ένα affiliate δίκτυο (περισσότερα για τα affiliate δίκτυα παρακάτω), κάνεις εγγραφή στις εταιρείες που παρέχουν προϊόντα ή υπηρεσίες που ενδιαφέρεσαι να προωθήσεις, και στη συνέχεια ξεκινάς και δημοσιεύεις όλα τα αυτά τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες στο blog σου, στις περιγραφές των βίντεο σου, στα κοινωνικά σου δίκτυα ή όπου αλλού επιθυμείς.

Αν ένα άτομο αγοράσει ένα προϊόν ή μια συνδρομητική υπηρεσία από κάποιον σύνδεσμο που έχεις ανεβάσει, τότε θα λάβεις το ανάλογο ποσοστό προμήθειας. Κάθε εταιρεία παρέχει διαφορετικές προμήθειες ανά πώληση, οπότε είναι δύσκολο να υπολογίσεις πόσες πωλήσεις θα έχεις και ποιο θα είναι το τελικό κέρδος. Επιπλέον, αυτοί οι σύνδεσμοι λειτουργούν μέσω των γνωστών cookies, που σημαίνει πως αν κάποιος κάνει κλικ αλλά αποφασίσει να αγοράσει το προϊόν λίγες ημέρες αργότερα, εσύ θα λάβεις πάλι την προμήθεια από την αγορά του. Ωστόσο, η προμήθεια μετράει μόνο για την πρώτη αγορά και όχι για τις υπόλοιπες.

Τι είναι τα affiliate δίκτυα;

Τα affiliate δίκτυα είναι ουσιαστικά πλατφόρμες οι οποίες συνεργάζονται με εκατοντάδες διαφορετικά brands και σου δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό και να κάνεις εγγραφή σε όποιο brand θέλεις να προωθήσεις τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες του. Μόλις το brand αποδεχθεί την αίτηση σου, θα έχεις την δυνατότητα να χρησιμοποιείς είτε τους affiliate συνδέσμους που σου δίνονται, είτε τα διαθέσιμα banners που παρέχονται για ιστοσελίδες.

Μέσα από το affiliate δίκτυο θα έχεις επίσης την δυνατότητα να δεις την προμήθεια που παρέχει κάθε εταιρεία προτού εγγραφείς σε αυτή, και ανάλογα με τις συνεργασίες που έχει κάνει, ίσως βρεις πολλά ακόμη αγαπημένα σου brands. Επιπλέον, αυτές οι πλατφόρμες παρέχουν μια σελίδα στατιστικών ώστε να βλέπεις από ποιες εταιρείες έχεις βγάλει τα περισσότερα χρήματα, ποιοι σύνδεσμοι λειτουργούν καλύτερα, και πόσα χρήματα έχεις μαζέψει. Πολλές φορές παρέχουν επίσης και επεκτάσεις για προγράμματα περιήγησης όπως ο Google Chrome και ο Mozilla Firefox για να αντιγράφεις πιο γρήγορα τους συνδέσμους των προϊόντων και των υπηρεσιών τους.

Ποια είναι τα καλύτερα affiliate δίκτυα;

Ορισμένα από τα καλύτερα και γνωστότερα affiliate δίκτυα είναι τα παρακάτω:

Υπάρχουν αρκετά ακόμη διαθέσιμα affiliate δίκτυα στα οποία μπορείς να εγγραφείς και να ξεκινήσεις να κάνεις αιτήσεις για να αποκτήσεις πρόσβαση στο προωθητικό υλικό διάφορων brands. Ωστόσο, τα παραπάνω είναι από τα γνωστότερα και πιο αξιόπιστα affiliate δίκτυα, πολλά από τα οποία χρησιμοποιώ και ο ίδιος μου εδώ και αρκετά χρόνια.

Πόσο γρήγορα μπορώ να βγάλω λεφτά από το σπίτι με το affiliate marketing;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει κάποιος τρόπος για να μπορούμε να γνωρίζουμε πότε θα βγάλουμε τα πρώτα μας χρήματα μέσω του affiliate marketing. Αν έχεις αρκετό κόσμο που σε ακολουθεί στα κοινωνικά δίκτυα ή κάποιο blog ή κανάλι με χιλιάδες followers που θα ήθελαν να αγοράσουν αυτά που προωθείς, τότε μπορείς να δεις τα πρώτα σου χρήματα λίγα λεπτά ή ώρες αργότερα.

Παρόλα αυτά, αν δεν έχεις αρκετό κόσμο να σε ακολουθεί, τότε η πώληση προϊόντων ή online υπηρεσιών μπορεί να γίνει ιδιαίτερα χρονοβόρα και δύσκολη.

2. Vlogging

Το vlogging είναι ένας από τους καλύτερους και πιο διαδεδομένους τρόπους για να ξεκινήσεις να βγάζεις λεφτά από το σπίτι μέσω ίντερνετ. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δημιουργήσεις ένα YouTube Κανάλι και στη συνέχεια να ξεκινήσεις να δημιουργείς περιεχόμενο και να το ανεβάζεις στην πλατφόρμα.

Παρόλα αυτά, δεν είναι από τους γρηγορότερους τρόπους και υπάρχουν ορισμένες προϋποθέσεις για να μπορέσεις να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα από τα βίντεο σου. Περισσότερα όμως γι ‘αυτό θα αναφέρω στη συνέχεια του άρθρου.

Τι είναι το Vlogging;

Αλλιώς γνωστοί και ως YouTubers, οι vloggers δημιουργούν βίντεο και στη συνέχεια τα ανεβάζουν στην πλατφόρμα του YouTube ώστε να βγάλουν χρήματα από τις διαφημίσεις που προβάλλονται. Κάποιοι vloggers επιλέγουν και άλλες πλατφόρμες, όπως το DailyMotion, ενώ άλλοι δημιουργούν τις δικές τους ιστοσελίδες και τα ανεβάζουν εκεί. Παρόλα αυτά, πλατφόρμες όπως το YouTube κάνουν την διαδικασία πιο εύκολη από ποτέ άλλοτε και έτσι συστήνονται από τους περισσότερους ανθρώπους.

Θα βρεις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που βγάζουν ένα σταθερό μηνιαίο εισόδημα από το YouTube παράγοντας περιεχόμενο σε μορφή βίντεο. Τόσο από άλλες εθνικότητες όσο και Έλληνες και Ελληνίδες YouTubers, αυτό που χρειάζεσαι είναι μια καλή ιδέα και τον απαραίτητο εξοπλισμό για να ξεκινήσεις.

Πως βγάζουν λεφτά οι YouTubers;

Αρχικά, οι νέοι YouTubers καλούνται να καλύψουν δύο βασικές προϋποθέσεις του YouTube: Να έχουν 1.000 subscribers εγγεγραμμένους στο Κανάλι τους και να έχουν παρακολουθηθεί συνολικά 4.000 ώρες των βίντεο τους από άλλους χρήστες της πλατφόρμας. Μόλις καλύψεις αυτές τις δύο βασικές προϋποθέσεις, τότε το YouTube θα σου επιτρέψει να κάνεις αίτηση ώστε να αποκτήσεις πρόσβαση στο monetization σύστημα.

Το YouTube ελέγχει κάθε Κανάλι προτού το αποδεχθεί, που σημαίνει πως αν έχεις ανεβάσει παράνομο υλικό, βίντεο τα οποία δεν ανήκουν σε εσένα, ή ειδοποιηθεί το σύστημα τους πως έχεις μουσική χωρίς πνευματικά δικαιώματα, τότε θα σε αποκλείσουν από την εμφάνιση διαφημίσεων. Αν παρόλα αυτά το περιεχόμενο σου καλύπτει όλες τις προϋποθέσεις της πλατφόρμας, τότε θα έχεις την δυνατότητα να συνδεθείς στο Google AdSense λογαριασμό σου. Η AdSense είναι η πλατφόρμα που παρέχει διαφημίσεις στους bloggers, ενώ εμφανίζει τα στοιχεία του τραπεζικού σου λογαριασμού και πόσα χρήματα έχεις συλλέξει συνολικά από τις διαφημίσεις στο blog και το YouTube Κανάλι σου.

Η πλατφόρμα θα παίζει αυτόματες διαφημίσεις σε μορφή βίντεο καθώς οι χρήστες παρακολουθούν τα βίντεο σου, ενώ παράλληλα θα εμφανίζει και διαφημίσεις σε μορφή εικόνων (γνωστά ως banners) σε διάφορα άλλα σημεία. Όσες περισσότερες προβολές έχεις στα βίντεο σου, τόσο πιο πολλά χρήματα θα βγάζεις. Όσο πιο διαχρονικά είναι τα βίντεο σου, τόσο πιο πολλά χρήματα θα παράγουν σε μελλοντική φάση, δημιουργώντας ένα παθητικό εισόδημα.

Πως να ξεκινήσεις με το vlogging

Αρχικά, θα χρειαστεί να δημιουργήσεις ένα Κανάλι στο YouTube. Μόλις το κάνεις, σιγουρέψου πως έχεις εισάγει και όλα τα απαραίτητα στοιχεία, όπως ένα λογότυπο, μια φωτογραφία εξωφύλλου, να προσθέσεις τους συνδέσμους από τα κοινωνικά δίκτυα του vlog σου και μια περιγραφή που εξηγεί τι περιλαμβάνει το Κανάλι σου.

Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να ξεκινήσεις να δημιουργείς και να ανεβάζεις όσα πιο πολλά βίντεο μπορείς στην πλατφόρμα. Το YouTube παρέχεται εντελώς δωρεάν προς όλους και δεν σε περιορίζει στα βίντεο και την ποιότητα που μπορείς να ανεβάσεις. Φυσικά, είναι σημαντικό να θυμάσαι πως η ποιότητα κερδίζει πάντα την ποσότητα, οπότε φρόντισε κάθε βίντεο που ανεβάζεις να παρέχει κάποια βοήθεια ή ουσία.

Μιας και είναι εύκολο για τον καθένα να ανεβάζει βίντεο στην πλατφόρμα, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος. Για να καταφέρουν λοιπόν τα βίντεο σου να εμφανίζονται τόσο σε υψηλές θέσεις στα αποτελέσματα του YouTube, όσο και ως προτεινόμενα βίντεο σε άλλα παρόμοια βίντεο, θα πρέπει να τα βελτιστοποιείς για SEO. Θα βρεις έναν εξαιρετικό οδηγό στο Inkstory για το πως να βελτιστοποιείς τα βίντεο σου στο YouTube.

Πόσο γρήγορα μπορώ να βγάλω λεφτά από το σπίτι μέσω του YouTube;

Αν και δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα που θα μπορούσαμε να θέσουμε, αν μάθεις πως να βελτιστοποιείς το περιεχόμενο σου σωστά (SEO) και δημιουργείς ποιοτικά βίντεο, τότε μέσα σε 6-12 μήνες θα είσαι σε θέση όχι μόνο να έχεις ενεργοποιημένες τις διαφημίσεις, αλλά και να βγάζεις τα πρώτα σου λεφτά από το σπίτι.

Παρόλα αυτά, μιας και το vlogging απαιτεί να δημιουργείς βίντεο, πιθανότατα να χρειαστεί να επενδύσεις από λίγα έως και αρκετά χρήματα για τον απαραίτητο εξοπλισμό. Αν θέλεις να έχεις μια επαγγελματική εικόνα, τότε θα χρειαστεί να αγοράσεις μια καλή DSLR ή Mirrorless κάμερα η οποία να παρέχει 4K ανάλυση στα βίντεο και να περιλαμβάνει αυτόματη εστίαση και σταθεροποίηση για βίντεο. Ίσως χρειαστεί να επενδύσεις επίσης μερικά χρήματα ώστε να αποκτήσεις τον κατάλληλο φωτισμό, αγοράζοντας συγκεκριμένες λάμπες που προορίζονται για φωτογράφους και videographers.

Επιπλέον, θα χρειαστείς και ένα καλό μικρόφωνο ώστε να ακούγεται καθαρά η φωνή σου. Από την άλλη πλευρά, αν δημιουργείς μόνο εκπαιδευτικά βίντεο στα οποία θα δείχνεις για παράδειγμα την οθόνη του υπολογιστή σου, τότε μπορείς να ξεκινήσεις με δωρεάν προγράμματα όπως το OBS Studio.

3. e-Books και Online Courses

Τόσο τα e-books (ηλεκτρονικά βιβλία) όσο και τα online courses (ψηφιακές σειρές μαθημάτων) είναι δύο εξαιρετικοί τρόποι αν το παθητικό εισόδημα είναι ο μεγάλος σου στόχος. Και οι δύο τρόποι σου επιτρέπουν επίσης να ξεκινήσεις εντελώς δωρεάν χωρίς να είναι απαραίτητη κάποια επένδυση. Ωστόσο, μπορείς επίσης να επενδύσεις και στα δύο, αλλά αυτό βρίσκεται στο χέρι σου.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρω πως τα τελευταία χρόνια όλο και πιο πολλοί άνθρωποι ξεκινάνε να γράφουνε e-books και να δημιουργούν online courses, καθώς και οι δύο τρόποι σου επιτρέπουν όπως προανέφερα να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα.

Παρόλα αυτά, στην Ελλάδα δεν υπάρχουν ακόμη πολλά ηλεκτρονικά βιβλία και σειρές μαθημάτων, με αποτέλεσμα ο ανταγωνισμός να είναι αρκετά μικρότερος. Αν όμως αποφασίσεις να εστιάσεις σε παγκόσμιο επίπεδο – κάτι το οποίο προτείνεται σε κάθε περίπτωση – τότε ο ανταγωνισμός δεν θα είναι απλά μεγαλύτερος, αλλά και το κόστος συχνά μικρότερο.

Πως μπορώ να δημιουργήσω το πρώτο μου e-book;

Για να γράψεις το πρώτο σου e-book, μπορείς να χρησιμοποιήσεις προγράμματα όπως το Microsoft Word. Αν δεν έχεις κατεβασμένο το πρόγραμμα, τότε μπορείς να το χρησιμοποιήσεις εντελώς δωρεάν μέσα από την ιστοσελίδα Office.com – ακριβώς όπως θα έκανες και με τα Έγγραφα της Google. Μιας και το Word συνδέεται απευθείας με το Microsoft λογαριασμό σου, μπορείς επίσης να κατεβάσεις την εφαρμογή για Android ή iOS και να συνεχίζεις να γράφεις από εκεί που έμεινες από τον υπολογιστή ή το laptop σου.

Οι μεγαλύτερες και γνωστότερες εταιρείες, καθώς επίσης και γνωστοί συγγραφείς, χρησιμοποιούν premium προγράμματα όπως το Scrivener για να γράφουν τα e-books τους και το Adobe InDesign για να τα σχεδιάζουν. Αν έχεις ένα MacBook, Mac Mini ή iMac, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Apple Pages, μια εξαιρετική δωρεάν εφαρμογή για να γράφεις και να σχεδιάζεις τα e-books σου. Ωστόσο, αν θέλεις να ξεκινήσεις εντελώς δωρεάν, τότε το Microsoft Word είναι ένα εξαιρετικό πρόγραμμα.

Για να σχεδιάσεις το e-book σου εντελώς δωρεάν ή επενδύοντας πολύ λίγα χρήματα, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις online υπηρεσίες όπως το Canva και το VistaCreate. Και οι δύο υπηρεσίες παρέχουν επίσης έτοιμα προ-σχεδιασμένα πρότυπα τα οποία μπορείς να επεξεργαστείς και μορφοποιήσεις με διάφορους τρόπους. Τα πρότυπα (αλλιώς γνωστά και ως templates) σου παρέχουν μια έτοιμη στημένη βάση στην οποία μπορείς να στηρίξεις όλες τις σελίδες του e-book σου.

Πως μπορώ να δημιουργήσω τα πρώτα μου online courses;

Τα online courses παρέχονται πάντοτε σε μορφή βίντεο. Μια σειρά μαθημάτων μπορεί να περιλαμβάνει από λίγα έως αρκετά μαθήματα. Κάθε μάθημα περιλαμβάνει το βασικό βίντεο του μαθήματος και αμέσως μετά μια επεξήγηση σε κείμενο, το οποίο επίσης παρέχει συνδέσμους, φωτογραφίες, πληροφορίες και πολλά ακόμη. Ο χρόνος δεν είναι επίσης ποτέ ο ίδιος για κάθε μάθημα, καθώς διαφέρει ανάλογα με το τι θα διδάσκεις.

Αν αποφασίσεις να δημιουργήσεις μια σειρά μαθημάτων στην οποία θα εμφανίζεσαι εσύ και συγκεκριμένα πλάνα που παρέχουν βήμα προς βήμα οδηγίες, τότε θα χρειαστεί να επενδύσεις σε μια κάμερα και ένα καλό μικρόφωνο. Αν όμως θέλεις να παρέχεις όλα τα βήματα καταγράφοντας την οθόνη του υπολογιστή σου, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις είτε το OBS Studio που παρέχεται δωρεάν για Windows, macOS και Linux, είτε το Camtasia Studio, το οποίο είναι premium πρόγραμμα αλλά σου επιτρέπει να επεξεργάζεσαι με μεγάλη ευκολία τις σκηνές που καταγράφεις.

Θα πρέπει επίσης να επεξεργάζεσαι τα βίντεο σου ώστε να φαίνονται και να ακούγονται καλύτερα. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις δωρεάν προγράμματα όπως το Davinci Resolve, το Lightworks ή το Shotcut, ή να επενδύσεις σε premium προγράμματα όπως το Adobe Premiere ή το Wondershare Filmora. Για τον ήχο μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Audacity (δωρεάν) ή το Adobe Audition (premium).

Μόλις ολοκληρώσεις τη σειρά μαθημάτων σου, στη συνέχεια θα χρειαστεί να κατασκευάσεις μια ιστοσελίδα πάνω σε πλατφόρμες όπως το WordPress και να ανεβάσεις όλα τα βίντεο σου. Θα βρεις μια πληθώρα επιλογών από επαγγελματικά θέματα που μπορείς να αγοράσεις ώστε να έχεις ένα σύγχρονο και μοντέρνο σχεδιασμό, ιδανικό για online courses.

Πόσο γρήγορα μπορώ να βγάλω λεφτά από το σπίτι πουλώντας e-books ή online courses;

Είναι αρκετά πιο εύκολο και γρήγορο να βγάλεις χρήματα δημιουργώντας και πουλώντας online courses. Μιας και αυτές οι σειρές μαθημάτων είναι εκπαιδευτικές και πιθανότατα διαχρονικές, συχνά αποφέρουν πιο γρήγορα χρήματα και παρέχουν ένα πιο σταθερό διαρκές παθητικό εισόδημα. Το πρόβλημα ωστόσο με τα online courses που δημιουργούνται στα ελληνικά, είναι πως δεν υπάρχει ακόμη κάποια πλατφόρμα για να τα ανεβάζεις εκεί.

Αυτό σημαίνει πως θα χρειαστεί να δημιουργήσεις μια ιστοσελίδα (παραπάνω ο σύνδεσμος), κάτι το οποίο θα σου κοστίσει περίπου 100€ με 200€ αν την φτιάξεις εσύ ή πολλά περισσότερα αν την κατασκευάσει ένας προγραμματιστής ή μια εταιρεία. Θα χρειαστείς επίσης ένα καλό μικρόφωνο ώστε να ακούγεται καθαρά η φωνή σου, και όλοι γνωρίζουμε πως μικρόφωνο το οποίο κοστίζει λιγότερα από 100€, συχνά δεν παρέχει τα αποτελέσματα που θα θέλαμε.

Τα e-books από την άλλη πλευρά είναι πιο περίπλοκα. Είναι λίγοι αυτοί που προτιμούν τα ψηφιακά βιβλία απ’ ότι τα φυσικά βιβλία, ενώ στην Ελλάδα οι πωλήσεις παραμένουν μέχρι και σήμερα λίγες. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν αρκετοί επιτυχημένοι συγγραφείς και δημιουργοί περιεχομένου που έχουν βγάλει αρκετά λεφτά από το σπίτι πουλώντας e-books.

Μιας και υπάρχουν αρκετές δωρεάν υπηρεσίες που σου επιτρέπουν να γράψεις και να σχεδιάσεις το ηλεκτρονικό σου βιβλίο, μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς καμία επένδυση. Εναλλακτικά, μπορείς να επενδύσεις μερικά χρήματα ώστε να αναλάβει τον σχεδιασμό του εξωφύλλου ή ολόκληρου του e-book ένας γραφίστας.

4. Blogging

Το blogging είναι και αυτό με την σειρά του ένας από τους γνωστότερους τρόπους για να βγάλεις λεφτά από το σπίτι μέσω ίντερνετ. Ως blogger, θα πρέπει να δημιουργείς συνεχώς νέο περιεχόμενο και να το ανεβάζεις στο προσωπικό σου blog. Μπορείς να γράφεις για οτιδήποτε θέλεις, αλλά προτείνεται να εστιάσεις σε μια βασική θεματολογία την οποία γνωρίζεις καλά.

Χρειάζονται μόλις μερικά λεπτά για να αποκτήσεις το πρώτο σου όνομα (domain name) και ένα πακέτο φιλοξενίας (web hosting) ώστε να ξεκινήσεις το πρώτο σου blog. Στην επόμενη ενότητα “Πως μπορώ να ξεκινήσω ένα καινούργιο blog;” θα βρεις όλα τα βήματα για να ξεκινήσεις. Επιπλέον, θα χρειαστείς λιγότερα από 100€ για το όνομα και το hosting, οπότε πρόκειται για μια μικρή επένδυση.

Πως βγάζουν χρήματα οι Bloggers;

Μόλις δημιουργήσεις το πρώτο σου blog και δημοσιεύσεις τουλάχιστον 20-30 άρθρο σε αυτό, στη συνέχεια μπορείς να κάνεις αίτηση στο δίκτυο της Google AdSense. Μόλις σε δεχθούν, θα έχεις την δυνατότητα να προσθέσεις τις διαφημίσεις της υπηρεσίας σε διάφορα σημεία του blog σου (ή ακόμα και να χρησιμοποιήσεις τις αυτόματες διαφημίσεις τους).

Οι διαφημίσεις της AdSense πληρώνουν για κάθε κλικ που γίνεται πάνω σε αυτές, αλλά μην δοκιμάσεις να κάνεις κλικ μόνος/η σου ή αναφέρεις σε άλλα άτομα να κλικάρουν, καθώς θα δεις γρήγορα τον λογαριασμό σου να μπλοκάρεται παντοτινά. Ο αλγόριθμος είναι πλέον αρκετά έξυπνος για να καταλαβαίνει πότε ένα κλικ είναι πραγματικό και πότε όχι.

Παράλληλα, οι bloggers χρησιμοποιούν και το Affiliate Marketing που ανέφερα παραπάνω για να αυξήσουν το εισόδημα τους περισσότερο. Μάλιστα, αρκετοί bloggers βγάζουν περισσότερα χρήματα από τους affiliate συνδέσμους που προσθέτουν στα άρθρα τους, παρά από τις διαφημίσεις της Google AdSense.

Υπάρχουν επίσης αρκετές εταιρείες που πληρώνουν αρκετά χρήματα για να διαφημιστούν σε διάφορα blogs. Αυτά τα brands είτε θα σου στέλνουν έτοιμα άρθρα και θα σε πληρώνουν για να τα δημοσιεύσεις, είτε θα σου στέλνουν τα προϊόντα τους ή θα σου δίνουν πρόσβαση στις premium υπηρεσίες τους για να τις αξιολογείς με τη μορφή άρθρων.

Πως μπορώ να ξεκινήσω ένα καινούργιο blog;

Για να ξεκινήσεις ένα καινούργιο blog θα χρειαστείς τρία πράγματα: Το πρώτο είναι το όνομα (γνωστό ως domain name) με μια κατάληξη σε .gr, .com, .co, .eu, .net ή οποιαδήποτε άλλη προτιμάς. Το δεύτερο είναι ένα πακέτο φιλοξενίας (γνωστό ως web hosting) στο οποίο θα φιλοξενείται το blog σου ώστε να μπορεί να είναι διαθέσιμο προς όλους στο διαδίκτυο. Και τέλος, θα χρειαστείς μια πλατφόρμα η οποία να παρέχει ένα εύκολο περιβάλλον χρήσης ώστε να διαχειρίζεσαι το περιεχόμενο του blog σου, καθώς επίσης και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να μορφοποιείς τον σχεδιασμό του όπως το θέλεις.

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος για να ξεκινήσεις είναι ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:

  1. Πρόσθεσε ένα από τα διαθέσιμα WordPress Hosting πακέτα της Hostinger στο καλάθι σου.
  2. Συμπλήρωσε όλα τα απαιτούμενα πεδία, προσθέτοντας όλα τα απαραίτητα στοιχεία σου.
  3. Επέλεξε μια μέθοδο πληρωμής και ολοκλήρωσε την αγορά του πακέτο σου.
  4. Κάνε σύνδεση στον Hostinger λογαριασμό σου και στη συνέχεια θα σου εμφανίσει να αγοράσεις ένα domain name δωρεάν.
  5. Γράψε το domain name που θέλεις να αγοράσεις και εφόσον είναι διαθέσιμο στην κατάληξη που το θέλεις, προχώρησε καταχωρώντας το.
  6. Περίμενε μερικές ώρες έως ότου ενεργοποιηθεί το domain name (συνήθως χρειάζονται από 3 έως 24 ώρες για να ενεργοποιηθεί ένα καινούργιο όνομα).
  7. Στη συνέχεια η υπηρεσία θα σε ρωτήσει αν θέλεις να εγκαταστήσεις ένα SSL Πιστοποιητικό. Εγκατέστησε το πιστοποιητικό και περίμενε έως ότου ολοκληρωθεί η ενεργοποίηση του.
  8. Αμέσως μετά θα σου δοθεί η επιλογή να εγκαταστήσεις πάνω blog πάνω στο WordPress, η υπηρεσία αυτοματοποιεί όλη την διαδικασία, οπότε απλά συμπλήρωσε τα στοιχεία με τα οποία θέλεις να συνδέεσαι στο blog σου και προχώρησε στην εγκατάσταση της πλατφόρμας.
  9. Κάνε σύνδεση στο νέο σου WordPress blog και ξεκίνα να το σχεδιάζεις και να γράφεις άρθρα!

Μπορείς επίσης να δεις όλη την διαδικασία αναλυτικά βήμα προς βήμα με φωτογραφίες στο άρθρο “Κατασκευή Ιστοσελίδων μέσω του WordPress (οδηγός)” του Inkstory.

Πόσο γρήγορα μπορώ να βγάλω λεφτά από ένα blog;

Δυστυχώς, δεν είναι καθόλου εύκολο να βγάλεις λεφτά από ένα blog. Για την ακρίβεια, το blogging απαιτεί αρκετή υπομονή, επιμονή και επένδυση χρόνου για να καταφέρει να αποδώσει. Θα πρέπει επίσης να μάθεις πως να βελτιστοποιείς τα άρθρα σου για τις μηχανές αναζήτησης, ώστε να μπορείς να αυξάνεις συνεχώς την επισκεψιμότητα σου λαμβάνοντας οργανική κίνηση από αυτές.

Θα πρέπει επίσης να έχεις μια ισχυρή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ θα πρέπει να βρίσκεσαι σε όσο το δυνατόν περισσότερα γίνεται. Έχοντας επιλογές όπως τα Facebook, Instagram, Twitter, LinkedIn, TikTok, Pinterest, Tumblr, Reddit και πολλά ακόμα, το blogging μπορεί να γίνει ιδιαίτερα χρονοβόρο. Ως εκ τούτου, αν θέλεις να βγάλεις άμεσα χρήματα, αυτός ο τρόπος δεν συστήνεται.

Αν όμως σου αρέσει να γράφεις άρθρα, θέλεις να κάνεις νέες γνωριμίες με άλλους bloggers και έχεις να επενδύσεις τον απαραίτητο χρόνο, τότε θα σου αλλάξει την ζωή – όπως έκανε άλλωστε σε όλους μας.

5. Ελεύθερος επαγγελματίας

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, έχεις την δυνατότητα να επιλέξεις να παρέχεις ορισμένες υπηρεσίες διαδικτυακά. Για παράδειγμα, μπορείς να διδάσκεις Yoga, να κάνεις μαθήματα ξένων γλωσσών ή μαγειρικής, να δουλεύεις ως μεταφραστής αρχείων, να σχεδιάζεις λογότυπα, να δημιουργείς βίντεο ή ιστοσελίδες και οτιδήποτε άλλο μπορείς να παρέχεις online και είσαι καλός/ή σε αυτό.

Για παράδειγμα, πριν από αρκετά χρόνια όταν είχα μόλις ξεκινήσει, παρείχα τις υπηρεσίες μου σε διάφορες ιστοσελίδες (για τις οποίες θα αναφερθώ στη συνέχεια) με πακέτα για τη γραφή άρθρων, για μετάφραση αρχείων από αγγλικά σε ελληνικά, για την κατασκευή ή βελτιστοποίηση ιστοσελίδων και για την επίλυση προβλημάτων ή σφαλμάτων σε ιστοσελίδες και servers.

Οι καλύτερες υπηρεσίες για ελεύθερους επαγγελματίες

Χρησιμοποίησε τις παρακάτω ιστοσελίδες για να καταχωρήσεις τις υπηρεσίες σου. Σε αυτό το σημείο αξίζει να αναφέρω πως η μοναδική ιστοσελίδα που σου επιτρέπει να καταχωρείς τις υπηρεσίες που παρέχεις στα ελληνικά, είναι το Freelancer. Οι υπόλοιπες στοχεύσουν σε παγκόσμιο κοινό, που σημαίνει πως θα πρέπει να έχεις άριστες γνώσεις αγγλικών, τόσο σε προφορικό όσο και σε γραπτό λόγο.

Προτείνεται επίσης να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό στο LinkedIn, καθώς πρόκειται για το μεγαλύτερο κοινωνικό δίκτυο που απευθύνεται σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις και επαγγελματίες κάθε είδους. Από εκεί θα έχουν την δυνατότητα να βρουν το βιογραφικό σου εκατομμύρια εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο, ενώ υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να κάνεις καινούργιες επαφές με ανθρώπους που κάνουν την ίδια δουλειά με εσένα.

Πως να ξεκινήσεις δυναμικά

Μιας και υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στο διαδίκτυο, το τελευταίο που θέλεις είναι να περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα και να μην έχεις βγάλει ευρώ. Επομένως, είναι απαραίτητο να κάνεις πρώτα μια αναλυτική μελέτη γύρω από την ιστοσελίδα που θα χρησιμοποιήσεις και τους χρήστες που έχει και παρέχουν τις ίδιες ή παρόμοιες υπηρεσίες με εσένα.

Έλεγξε αρχικά τους χρήστες που έχουν τις περισσότερες πωλήσεις. Τι τίτλους έχουν προσθέσει στα πακέτα τους; Πόσο μεγάλες και αναλυτικές είναι οι περιγραφές τους; Πως έχουν μορφοποιήσει τα προφίλ τους; Τι λένε οι επιβεβαιωμένοι χρήστες που συνεργάστηκαν μαζί τους στις αξιολογήσεις τους; Εντόπισε τα πάντα γύρω από τους ανταγωνιστές σου ώστε να βρεις τι κάνουν καλά, και τι μπορείς να κάνεις εσύ καλύτερα.

Είναι επίσης αρκετά σημαντικό να κάνεις μια έρευνα γύρω από τις τιμές. Σε τέτοιου είδους ιστοσελίδες συνήθως θα βρεις ανθρώπους που παρέχουν υπηρεσίες σε πολύ οικονομικές τιμές. Παρόλα αυτά, αυτό δεν σημαίνει πως οι οικονομικές τιμές προσελκύουν πάντα περισσότερους πελάτες.

Για παράδειγμα, αν παρέχεις μια υπηρεσία πολύ πιο κάτω από τους ανταγωνιστές σου με τη προοπτική να κλείνεις περισσότερους πελάτες, υπάρχει μεγάλη περίπτωση να θεωρήσουν πως η δουλειά σου δεν είναι αρκετά καλή και γι ‘αυτό το κόστος είναι τόσο χαμηλό. Η σωστή έρευνα αγοράς θα σε βοηθήσει να καταλήξεις στις τελικές τιμές που θα έχουν οι υπηρεσίες σου.

Πόσο γρήγορα μπορώ να βγάλω λεφτά από το σπίτι ως ελεύθερος επαγγελματίας;

Αν συμπληρώσεις σωστά τους τίτλους και τις περιγραφές των υπηρεσιών που παρέχεις και φροντίσεις να παρουσιάσεις προηγούμενες επαγγελματικές δουλειές σου, τότε δεν θα αργήσει να έρθει η στιγμή που θα δεις τα πρώτα χρήματα να εμφανίζονται στον λογαριασμό σου.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας θα επιλέγεις επίσης το ωράριο εργασίας σου, το οποίο θα πρέπει επίσης να καταχωρήσεις και στην ιστοσελίδα που θα παρέχεις τις υπηρεσίες σου. Επομένως, πρόκειται για έναν καλό τρόπο ώστε να βγάλεις λεφτά από το σπίτι μέσω ίντερνετ.

Φυσικά, αν εστιάσεις σε ιστοσελίδες που επικεντρώνονται σε ολόκληρο τον κόσμο και όχι μόνο στην Ελλάδα, τότε ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος, αλλά θα υπάρχουν επίσης και περισσότερες πιθανότητες να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα αρκετά πιο γρήγορα.

Συχνές Ερωτήσεις

Σύντομες απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις σχετικά με το πως να βγάλεις λεφτά από το σπίτι.

Μπορώ να βγάλω λεφτά από το σπίτι μέσω του ίντερνετ;

Ναι. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να βγάλεις χρήματα από το σπίτι, είτε δημιουργώντας κάτι δικό σου όπως ένα blog ή ένα YouTube Κανάλι, είτε παρέχοντας τις υπηρεσίες σου σε διάφορες ιστοσελίδες, είτε πιάνοντας εργασία σε μια εταιρεία που προσλαμβάνει άτομα για απομακρυσμένη εργασία. Μπορείς επίσης να γράψεις τα δικά σου e-books, ή ακόμα και να δημιουργήσεις τα δικά σου courses.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να δημιουργήσω παθητικό εισόδημα;

Οτιδήποτε είναι διαχρονικό και ποιοτικό μπορεί να σου αποφέρει ένα σταθερό παθητικό εισόδημα. Για παράδειγμα, περιεχόμενο όπως τα βίντεο, τα online courses, οι συνεχείς πωλήσεις των e-books σου, τα διαχρονικά άρθρα και πολλά ακόμη μπορούν να σου αποφέρουν ένα μικρό έως μεγάλο παθητικό εισόδημα.

Πόσο γρήγορα μπορώ να βγάλω χρήματα από το affilite marketing;

Με το affiliate marketing έχεις την δυνατότητα να βγάλεις τα πρώτα σου χρήματα από τα πρώτα κιόλας λεπτά. Παρόλα αυτά, για να το καταφέρεις αυτό, θα πρέπει να προωθείς τα κατάλληλα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που θέλει να αγοράσει το κοινό που σε ακολουθεί. Επιπλέον, για να καταφέρεις να βγάλεις αρκετά χρήματα, θα πρέπει να συνεργάζεσαι μόνο με brands που παρέχουν υψηλή προμήθεια ανά πώληση και να έχεις αρκετούς followers. Μπορείς επίσης να προωθείς προϊόντα και υπηρεσίες εισάγοντας affiliate συνδέσμους στα άρθρα του blog σου, ή στις περιγραφές των βίντεο σου στο YouTube.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Εκπτωτικά Κουπόνια & Προσφορές

50% ΕΚΠΤΩΣΗ
Hostinger
Προσφορές
Hostinger - Έως και 50% έκπτωση στο Cloud Hosting
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting πακέτα της Hostinger και 2 μήνες δωρεάν. Εμφάνιση λιγότερων
45% για 36 μήνες
BlueHost
BlueHost - WordPress Hosting από 2.95$
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting πακέτο για 36 μήνες. Εμφάνιση λιγότερων
69% Έκπτωση
NordVPN
Προσφορές
NordVPN - 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των...Εμφάνιση περισσότερων
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των 2 ετών. Εμφάνιση λιγότερων

Σχολιάστε