6 Τρόποι για να βγάζεις λεφτά χωρίς να δουλεύεις

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Ορισμένοι αποτελεσματικοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να βγάζεις λεφτά χωρίς να δουλεύεις. Κάποιοι τρόποι σου επιτρέπουν να ξεκινήσεις εντελώς δωρεάν, ενώ άλλοι απαιτούν να επενδύσεις μερικά χρήματα απ' την αρχή ακόμα.
6 Τρόποι για να βγάζεις λεφτά χωρίς να δουλεύεις
Γυναίκα που κρατάει χρήματα / © Alexander Grey στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Εάν δεν βλέπεις τον εαυτό σου να εργάζεται για μια εταιρεία και είσαι αντίθετος/η με το να δουλεύεις 5 με 6 στα 7, τότε υπάρχουν ορισμένοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να βγάζεις λεφτά χωρίς να δουλεύεις. Παρόλα αυτά, όποιον τρόπο κι αν επιλέξεις, θα πρέπει πρώτα να δημιουργήσεις ένα έξυπνο project το οποίο να σου αποφέρει αρκετά χρήματα μηνιαίως ώστε να μην χρειάζεται να δουλεύεις.

Η πραγματική αλήθεια είναι πως υπάρχουν αρκετοί τρόποι τους οποίους θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις προς όφελος σου ώστε να μην χρειαστεί να δουλέψεις ξανά στο μέλλον. Συχνά, όλοι αυτοί οι τρόποι χαρακτηρίζονται με ένα τρόπο: Παθητικό εισόδημα. Το παθητικό εισόδημα είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο μπορείς να βγάζεις χρήματα κάθε μέρα, βδομάδα, ή μήνα χωρίς να επενδύεις αρκετό χρόνο.

Υπάρχουν όμως αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα, για τους οποίους έχω αναφερθεί και σε αρκετά παλαιότερα άρθρα. Παρόλα αυτά, έχω προσθέσει και ορισμένους ακόμα τρόπους στο άρθρο, για τους οποίους θα είμαι απόλυτα ειλικρινής, με συνδέσμους προς πιο αναλυτικούς οδηγούς στην περίπτωση που σε ενδιαφέρει κάποιος αρκετά.

1. Δημιουργία παθητικού εισοδήματος

Παθητικό Εισόδημα για να Βγάζεις Χρήματα χωρίς να δουλεύεις
© Austin Distel στο Unsplash.

Αλλιώς γνωστός και ως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να βγάζεις λεφτά καθώς κοιμάσαι, το παθητικό εισόδημα μπορεί να σου αποφέρει από μόλις μερικά ευρώ κάθε μέρα, έως και εκατομμύρια το μήνα. Αλλά τι ακριβώς είναι το παθητικό εισόδημα και ποιοι τρόποι υπάρχουν για να ξεκινήσεις;

Είναι πολύ εύκολο για έναν πλούσιο άνθρωπο να δημιουργήσει ένα παθητικό εισόδημα. Το μόνο που θα χρειαστεί να κάνει είναι να επενδύσει σε ορισμένα ποιοτικά καταλύματα και στη συνέχεια να τα ανεβάσει στην πλατφόρμα του Airbnb. Μπορεί επίσης να ασχοληθεί με την επένδυση πάνω σε κρυπτονομίσματα, να επενδύσει στους αυτόματους πιλότους αυτοκινήτων, να αγοράσει μετοχές και οτιδήποτε άλλο του επιτρέπει το budget του.

Για τους ανθρώπους χωρίς προϋπολογισμό από πίσω, τα πράγματα διαφέρουν. Με μια γρήγορη μάτια, αρκετοί από αυτούς τους ανθρώπους αποκαλούνται σήμερα bloggers, vloggers (αλλιώς και YouTubers), streamers, influencerspodcasters και δημιουργοί περιεχομένου. Μέσα από τα χόμπι και το περιεχόμενο τους έχουν δημιουργήσει μια εικόνα, προωθώντας τους εαυτούς τους, τις ιδέες και την τέχνη τους στη δημιουργία περιεχομένου ώστε να δημιουργήσουν ένα παθητικό εισόδημα.

Το πρόβλημα ωστόσο με τη δημιουργία περιεχομένου είναι πως απαιτεί αρκετή επένδυση χρόνου, ενώ κανένας δεν μπορεί να σου εγγυηθεί πως στο τέλος θα πετύχεις ή θα δημιουργήσεις ένα αξιοπρεπέστατο παθητικό εισόδημα. Αν δεν σε τρομάζει η πιθανότητα του να επενδύσεις αρκετούς μήνες ή χρόνια απ’ την ζωή σου πάνω στην δημιουργία περιεχομένου, μόνο για να μην πετύχει στο τέλος, τότε αυτός ο οδηγός θα σε βοηθήσει να κάνεις ένα δυναμικό ξεκίνημα.

Θα δούμε τι ακριβώς είναι το παθητικό εισόδημα και πως λειτουργεί, ποιοι είναι οι πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικοί τρόποι για τη δημιουργία παθητικού εισοδήματος, καθώς επίσης και πληροφορίες για το πως να ξεκινήσεις.

2. Affiliate Marketing

Affiliate Marketing - Online Πωλήσεις
© Joshua Mayo στο Unsplash.

Ενας από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα είναι το affiliate marketing. Ως affliate marketer θα έχεις την δυνατότητα να ξεκινήσεις εντελώς δωρεάν και να προωθείς μόνο προϊόντα και υπηρεσίες που χρησιμοποιήσεις από επιχειρήσεις που εμπιστεύεσαι. Δεν υπάρχει επίσης κάποιος περιορισμός στα χρήματα που μπορείς να βγάζεις καθημερινά από τις πωλήσεις που ολοκληρώνονται. Αλλά τι ακριβώς είναι και πως λειτουργεί;

Το affiliate marketing είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κερδίζεις προμήθειες από κάθε ολοκληρωμένη πώληση που γίνεται για ένα προϊόν ή μια online υπηρεσία. Κάθε brand παρέχει διαφορετικό ποσοστό προμήθειας ανά πώληση, ενώ σε σπάνιες περιπτώσεις πληρώνουν ακόμη και για απλές εγγραφές που γίνονται στην ιστοσελίδα τους.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα λαμβάνεις τη προμήθεια μόλις η αγορά ολοκληρωθεί. Ωστόσο, κάποια affiliate προγράμματα σου επιτρέπουν να κερδίζεις χρήματα από τα leads (εγγραφές), από τους χρήστες που δοκιμάζουν μια υπηρεσία ακόμη και όταν χρησιμοποιούν τις δωρεάν δοκιμαστικές ημέρες που τους παρέχονται, από κλικ σε ιστοσελίδες μέχρι και για τη λήψη ενός προγράμματος, μιας εφαρμογής ή οποιουδήποτε λογισμικού.

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να εγγραφείς σε ένα affiliate δίκτυο και στη συνέχεια να συνεργαστείς με όποια από τα καταστήματα / επιχειρήσεις που συνεργάζονται με το εκατοστέ δίκτυο. Ορισμένα από τα καλύτερα affiliate δίκτυα για να ξεκινήσεις είναι τα παρακάτω:

 1. Linkwise (ελληνικό affiliate δίκτυο)
 2. ShareASale (απ’ τα γνωστότερα στον κόσμο)
 3. CJ Affiliate
 4. Impact
 5. AWIN
 6. ClickBank
 7. FlexOffers
 8. Avangate Affiliate Network
 9. Rakuten Advertising
 10. AffiliaXe
 11. GiddyUp
 12. Amazon Associates
 13. eBay Partner Network

Διάβασε τον αναλυτικό οδηγό που έχω γράψει για το affiiate marketing, πως λειτουργεί και πως μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα.

3. Ξεκίνα τη δική σου επιχείρηση

Κατασκευή eshop με το Squarespace
Squarespace / © Daniel Thomas στο Unsplash.

Αμέτρητοι άνθρωποι έχουν κάνει ήδη το άλμα προς την επιχειρηματικότητα. Σε αντίθεση με κάποτε, όπου έπρεπε να είχες ένα επιθυμητό budget για να ξεκινήσεις, στις μέρες μας το ξεκίνημα μιας online επιχείρησης είναι πιο εύκολο από ποτέ άλλοτε. Όλα τα εργαλεία που θα χρειαστείς, όλοι οι τρόποι και οι στρατηγικές προώθησης και τα βήματα βρίσκονται στις παλάμες των χεριών σου.

Σε ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων, η ιδέα του να έχουν την δική τους online επιχείρηση είναι ένα όνειρο το οποίο αποφέρει ανακούφιση και ηρεμία. Δεν χρειάζεται να εργάζεσαι πλέον για άλλους, ενώ όσες παραπάνω ώρες εργαστείς θα γνωρίζεις πως είναι για την επιτυχία της δικής σου επιχείρησης και όχι για κάποιου τρίτου.

Το να ξεκινήσεις μια νέα online επιχείρηση δεν χρειάζεται να είναι μια περίπλοκη διαδικασία. Πλέον υπάρχουν αρκετοί τύποι online επιχειρήσεων που μπορείς να επιλέξεις, πολλοί από τους οποίους δεν απαιτούν να επενδύσεις πολλά χρήματα. Άλλωστε, οι online επιχειρήσεις τείνουν να είναι αρκετά πιο οικονομικές απ’ ότι οι παραδοσιακές επιχειρήσεις και τα τοπικά καταστήματα.

Η ευκολία του να ξεκινήσεις τη δική σου online επιχείρηση ωστόσο δεν σημαίνει πως δεν έρχεται με τον δικό της βαθμό δυσκολιών. Αρχικά, το δυσκολότερο πράγμα που πιθανότητα θα αντιμετωπίσεις, είναι να καταφέρεις να μετατρέψεις μια ιδέα σε ένα ισχυρό και αποτελεσματικό επιχειρηματικό πλάνο, και στη συνέχεια σε μια online επιχείρηση.

Θα χρειαστεί να επενδύσεις αρκετό χρόνο και να δημιουργήσεις ένα οργανωμένο και σωστό στρατηγικό πλάνο ώστε να σιγουρευτείς πως η νέα σου online επιχείρηση θα πιάσει τόπο. Μέσα από αυτό τον οδηγό, θα δούμε πως μπορείς να ξεκινήσεις την πρώτη σου online επιχείρηση, σε ποια θέματα θα πρέπει να δώσεις ιδιαίτερη προσοχή, τι τύποι online επιχειρήσεων υπάρχουν και πολλά ακόμα που θα σε βοηθήσουν να κάνεις μια δυναμική αρχή.

3. Ασχολήσου με το blogging

Δημιούργησε ένα blog για οργανική κίνηση
© Glenn Carstens-Peters στο Unsplash.

Αν σκοπεύεις να ασχοληθείς επαγγελματικά με το blogging και ενδιαφέρεσαι να μάθεις με ποιους τρόπους μπορείς να βγάλεις χρήματα από το blog σου, τότε αυτός ο οδηγός θα καλύψει τους πιο αξιόπιστους τρόπους εισοδήματος για αρχάριους και επαγγελματίες bloggers.

Το πρώτο και σημαντικότερο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως για να καταφέρει ένα blog να γίνει κερδοφόρο, θα πρέπει να έχει αρκετές χιλιάδες ημερήσιες επισκέψεις. Αν δεν υπάρχει υψηλή επισκεψιμότητα, τότε κανένας από τους παρακάτω τρόπους δεν θα σου αποφέρει χρήματα.

Η επισκεψιμότητα είναι το άλφα και το ωμέγα τόσο για τις διαφημίσεις που θα προβάλλονται, όσο και για τα brands που θα ενδιαφερθούν να συνεργαστούν μαζί σου. Τα στατιστικά κάθε ιστοσελίδας είναι επίσης διαθέσιμα από διάφορες υπηρεσίες όπως το SimilarWeb και το Ubersuggest, οπότε και να ήθελες να τα κρύψεις, δεν θα μπορούσες, εκτός αν μπλόκαρες όλα τα bots των υπηρεσιών, όπως τείνουν να κάνουν ορισμένοι bloggers.

Με όλα αυτά κατά νου, ακόμα κι αν δεν έχεις αρκετή επισκεψιμότητα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους παρακάτω τρόπους ώστε να κάνεις σωστό monetization στο blog σου για να είναι έτοιμο όταν αυξηθούν οι μοναδικοί χρήστες. Ξεκινώντας οργανωμένα και σωστά από την αρχή, σου δίνεται η δυνατότητα να εστιάσεις αργότερο περισσότερο στο περιεχόμενο που έχει όλη την αξία, και λιγότερο στα τεχνικά που λίγοι αντέχουν.

Αν καταφέρεις να δημιουργήσεις ένα επιτυχημένο blog με εκατοντάδες χιλιάδες ή εκατομμύρια μηνιαίες επισκέψεις, τότε θα βγάζεις αρκετά χρήματα ώστε να προσλάβεις συντάκτες, οι οποίοι θα αναλάβουν όλο το περιεχόμενο του blog σου. Αυτό σημαίνει πως θα έχεις την δυνατότητα να παρακολουθείς το ένα άρθρο να ανεβαίνει μετά το άλλο, ενώ παράλληλα θα απολαμβάνεις το παθητικό εισόδημα που θα λαμβάνεις.

5. Ασχολήσου με το Influencing

Γυναίκα Food Influencer και Vlogger
© Anna Shvets στο Pexels.

Μέχρι και σήμερα, το influencer marketing παραμένει στα ύψη, με ολοένα και περισσότερους influencers να κάνουν ορατή την παρουσία τους. Ως influencer, θα έχεις την δυνατότητα να βγάζεις χρήματα με διάφορους τρόπους, να συνεργάζεσαι με brands και άλλους influencers και να αλληλοεπιδράς με το κοινό σου. Αλλά πως μπορεί να γίνει κάποιος influencer;

Με απλά λόγια, το influencer marketing αποτελεί μια υποκατηγορία του Digital Marketing, όπου ο εκάστοτε influencer συνεργάζεται με μια επιχείρηση για να προωθήσει κάποιο προϊόν, υπηρεσία, ή ακόμα και το ίδιο της το όνομα. Ifluencer αποκαλούμε συχνά ένα δημιουργό περιεχομένου που έχει χιλιάδες followers και ασκεί επιρροή στο κοινό του.

Καθένας μπορεί να γίνει influencer και να ασχοληθεί με το influencer marketing, αρκεί να ξεκινήσει μια ισχυρή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, μεγαλώνοντας όσο πιο πολύ γίνεται τον αριθμό των followers τους. Όσο πιο μεγάλος ο αριθμός, τόσες πιο πολλές θα είναι οι συνεργασίες με άλλες επιχειρήσεις και τόσα πιο πολλά θα είναι τα κέρδη με τις μεθόδους που θα αναφερθούν παρακάτω.

Παρόλα αυτά κάθε influencer λειτουργεί διαφορετικά, με αρκετούς να έχουν επιλέξει τον εύκολο τρόπο, δημοσιεύοντας λίγες φορές μέσα στη βδομάδα. Αυτό τους δίνει αρκετό χρόνο ώστε να ασχοληθούν με οτιδήποτε άλλο επιθυμούν, ενώ με τους followers τους να αυξάνονται μόνοι τους μετά από ένα σημείο, η δουλειά που κάνουν για τη δημιουργία περιεχομένου είναι ιδιαίτερα εύκολη.

6. Πούλα τo δικό σου ψηφιακό περιεχόμενο

40 Ιστοσελίδες για να κατεβάζεις δωρεάν ebooks (2023)
Ανάγνωση ebook στο κινητό / © Jenny Smith στο Unsplash.

Όπως θα έχεις καταλάβει μέχρι τώρα, το παθητικό εισόδημα είναι το άλφα και το ωμέγα για να καταφέρεις να βγάζεις χρήματα χωρίς να δουλεύεις, και ένας απ’ τους καλύτερους τρόπους για να το κάνεις αυτό είναι με τη δημιουργία και πώληση ψηφιακού περιεχομένου.

Από eBooks, ψηφιακές σειρές μαθημάτων, audio books, πρότυπα για διάφορες υπηρεσίες (themes / templates), εξώφυλλα και social media post templates, έτοιμα λογότυπα, μέχρι και διάφορα σχέδια για ιστοσελίδες όπως το Canva.com, υπάρχουν εκατοντάδες ψηφιακά προϊόντα που μπορείς να δημιουργείς και να πουλάς online.

Αν και στις περισσότερες περιπτώσεις θα χρειαστεί να επενδύσεις αρκετό χρόνο έως ότου δημιουργείς μπόλικο περιεχόμενο προς πώληση, αν αυτά που παρέχεις είναι μοναδικά, ποιοτικά και έχουν μεγάλη ζήτηση, τότε θα μπορείς να τα πουλάς σε ολόκληρο τον κόσμο.


Για να καταφέρεις να βγάζεις λεφτά χωρίς να δουλεύεις θα πρέπει πρώτα να στήσεις ένα παθητικό εισόδημα ή μια εταιρεία που να αποφέρει αρκετά έσοδα κάθε μήνα. Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να ξεκινήσεις χωρίς να επενδύσεις ούτε λεπτό, ενώ υπάρχουν επίσης αρκετοί τρόποι οι απαιτούν μικρές ή μεγάλες επενδύσεις για να ξεκινήσεις.

Εάν ξεκινάς από το μηδέν, τότε το affiliate marketing και το dropshipping είναι δύο απ’ τις ευκολότερες επιλογές για κάθε αρχάριο επιχειρηματία ή δημιουργό περιεχομένου. Επιπλέον, έχεις την δυνατότητα να κατασκευάσεις ένα eshop με το WooCommerce ή με το Shopify χωρίς γνώσεις προγραμματισμού, κάτι το οποίο κάνει το άνοιγμα μιας dropshipping εταιρείας πιο εύκολο από ποτέ άλλοτε.

Υπάρχουν αρκετά προγράμματα, πλατφόρμες και υπηρεσίες που υπόσχονται να βγάζεις χρήματα χωρίς να δουλεύεις μέσα σε λίγες μόλις ημέρες. Παρόλα αυτά, όλες αυτές συχνά κρύβουν διάφορες σημαντικές πληροφορίες, οι οποίες υποδεικνύουν πως για να καταφέρεις να βγάζεις λεφτά χωρίς να δουλεύεις δεν είναι τόσο εύκολο όσο νόμιζες αρχικά. Άλλωστε, αν ήταν τόσο εύκολο δεν θα έκαναν την ίδια δουλειά εκατομμύρια άνθρωποι;

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε