6 Τρόποι για να Βγάλεις Χρήματα από την Webcam σου

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Χάρη στην ανάπτυξη και την εξέλιξη των smartphones, πλέον καθένας έχει μια κάμερα στη διάθεση του. Μπορεί ακόμα να έχεις και μια webcam που χρησιμοποιείς όταν συνομιλείς στον υπολογιστή σου, ή ακόμα και μια επαγγελματική κάμερα. Ασχέτως από την κάμερα που έχεις, ήξερες πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις την webcam σου για να βγάλεις χρήματα με ... Διάβασε τη συνέχεια...
5 Τρόποι για να Βγάλεις Χρήματα από την Webcam σου
© LinkedIn Sales Solutions στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Χάρη στην ανάπτυξη και την εξέλιξη των smartphones, πλέον καθένας έχει μια κάμερα στη διάθεση του. Μπορεί ακόμα να έχεις και μια webcam που χρησιμοποιείς όταν συνομιλείς στον υπολογιστή σου, ή ακόμα και μια επαγγελματική κάμερα. Ασχέτως από την κάμερα που έχεις, ήξερες πως μπορείς να χρησιμοποιήσεις την webcam σου για να βγάλεις χρήματα με διάφορους τρόπους;

1. Εκπαιδευτικά βίντεο

Τα εκπαιδευτικά βίντεο είχαν πάντοτε μεγάλη ζήτηση από τον κόσμο. Οι δημιουργοί περιεχομένου που αποφάσισαν να μοιραστούν τις γνώσεις τους με τον υπόλοιπο κόσμο, παρέχοντας αναλυτικές και σωστές οδηγίες, βήματα, συμβουλές και προτάσεις, κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα ισχυρό κοινό και να βγάλουν χρήματα εξηγώντας θέματα τα οποία λατρεύουν.

Για παράδειγμα, ας πούμε πως είσαι προγραμματιστής και κατασκευάζεις ιστοσελίδες. Θα μπορούσες να δημιουργήσεις εκπαιδευτικά βίντεο με μαθήματα προγραμματισμού, αναλύοντας από την αρχή έως το τέλος γλώσσες προγραμματισμού όπως την HTML, CSS, PHP, JavaScript και ούτω καθεξής. Θα μπορούσες επίσης να παρέχεις σύντομα βίντεο με συμβουλές για καλύτερο σχεδιασμό, πιο γρήγορο coding, εφαρμογές και προγράμματα για προγραμματιστές και πολλά ακόμα.

Για να ξεκινήσεις, δημιούργησε μερικά βίντεο και ανέβασε τα στο YouTube κανάλι που θα δημιουργήσεις. Στη συνέχεια, προώθησε μικρά μέρη των βίντεο σου σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Instagram, το TikTok, το Twitter και το LinkedIn. Μόλις φτάσεις τους 1,000 subscribers και τις 4,000 ώρες προβολών στα βίντεο σου, στη συνέχεια θα έχεις την δυνατότητα να εγγραφείς στο Πρόγραμμα Συνεργατών του YouTube για να ενεργοποιήσεις τις διαφημίσεις και να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα.

2. Review βίντεο

Αν έχεις πρόσβαση σε μια πληθώρα διαφορετικών και καινούργιων προϊόντων που αρκετός κόσμος αναζητάει συνεχώς, τότε μπορείς να δημιουργείς βίντεο reviews, αναλύοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα κάθε προϊόντος. Μέσα από τα βίντεο σου μπορείς να δείχνεις πως λειτουργεί ή χρησιμοποιείται ένα προϊόν, αν αξίζει να το αγοράσει κάποιος, για ποιους προορίζεται και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία θεωρήσεις πως είναι σημαντική.

Οι δημιουργοί περιεχομένου που έχουν ανεβάσει αρκετά reviews προϊόντων και έχουν μαζέψει αρκετούς subscribers, τείνουν όχι μόνο να λαμβάνουν συνεχώς δωρεάν προϊόντα από εταιρείες για να τα αξιολογούν, αλλά και αρκετά χρήματα για τη δουλειά που κάνουν. Φυσικά, για να γίνει ένα review καλό, θα πρέπει να έχεις στη διάθεση σου μια επαγγελματική κάμερα που παρέχει τουλάχιστον 1080p ποιότητα, ένα αξιόλογο μικρόφωνο για να ακούγεσαι καθαρά, καθώς επίσης και κάποιο πρόγραμμα για επεξεργασία βίντεο.

Τα reviews μπορούν να είναι σοβαρά, να περιλαμβάνουν χιούμορ, να είναι σύντομα ή αρκετά μεγάλα. Καθένας έχει το δικό του διαφορετικό στυλ και τον δικό του τρόπο για να εξηγεί πως λειτουργεί ένα προϊόν και, όσο πιο καλά το κάνεις, τόσους πιο πολλούς νέους subscribers θα ξεκινήσεις να βλέπεις να εγγράφονται. Ωστόσο, οποιοδήποτε προϊόν αξιολογείς, θα πρέπει να παρέχεις αναλυτικές πληροφορίες και όλα τα μειονεκτήματα που έρχονται με αυτό, εναλλακτικά θα δεις εκατοντάδες dislikes και αρνητικά σχόλια.

Μελέτησε όσα περισσότερα μπορείς για ένα προϊόν που ετοιμάζεσαι να αξιολογήσεις. Έλεγξε τα reviews από άλλους δημιουργούς περιεχομένου και τα σχόλια που τους έχουν αφήσει, έτσι ώστε να δεις μήπως υπάρχει κάτι σημαντικό που δεν έχουν αναφέρει. Εν τέλη, το πιο σημαντικό είναι να καταφέρεις να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του κοινού σου, καθώς αυτοί είναι που θα κάνουν likes στα βίντεο σου, αυτοί θα σχολιάζουν, αυτοί θα τα προωθούν και αυτοί θα αγοράζουν τα affiliate προϊόντα που θα προωθείς.

3. Βίντεο προσωπικότητας

Έως και αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, τα βίντεο προσωπικότητας (αλλιώς γνωστά και ως “Personality Videos”) βρίσκονται στις δημοφιλέστερες θέσεις με τη μεγαλύτερη ζήτηση. Αυτοί οι τύποι βίντεο μπορούν επίσης να προωθούν αρκετά πιο εύκολα σε γνωστά κοινωνικά δίκτυα και πολλές φορές μπορούν να γίνουν μέχρι και viral.

Αυτά τα βίντεο αφορούν τους ανθρώπους που δίνουν συμβουλές, ασχολούνται με την κωμωδία, αναφέρουν νέα και ειδήσεις, ή οτιδήποτε άλλο μπορούν να φανταστούν. Επομένως, θα πρέπει να είσαι άνετος/η να βρίσκεσαι μπροστά από την κάμερα, να βρίσκεις συνεχώς ιδέες για περιεχόμενο, να ασχολείσαι κυρίως με όλα τα trends που έχουν μεγάλη ζήτηση και να ανεβάζεις συχνά νέα βίντεο.

Οι δημιουργοί περιεχομένου που ανεβάζουν βίντεο προσωπικότητας συχνά βγάζουν χρήματα από το Πρόγραμμα Συνεργατών του YouTube, από brands με τα οποία συνεργάζονται, από τις affiliate πωλήσεις που κάνουν, καθώς επίσης και από άλλες εταιρείες και πλατφόρμες με τις οποίες συνεργάζονται.

4. Live online μαθήματα

Τα live online μαθήματα είναι αρκετά παρόμοια με τα εκπαιδευτικά βίντεο που προανέφερα, με τη διαφορά πως αντί να τα δημιουργείς και να τα ανεβάζεις στο YouTube, θα πρέπει να τα κάνεις σε live εκείνη την στιγμή. Μπορείς να επιλέξεις να παρέχεις τη live ροή σου στο YouTube, στο Instagram, στο TikTok και στο Facebook, ή ακόμα να παρέχεις ιδιωτικά μαθήματα μέσω Skype, Microsoft Teams και ούτω καθεξής.

Αν έχεις δοκιμάσει να δημιουργήσεις εκπαιδευτικά βίντεο και είδες πως το κατέχεις αρκετά με την ομιλία και την επεξήγηση πάνω σε θέματα που γνωρίζεις πολύ καλά, τότε μπορείς να προωθήσεις ακόμα περισσότερο τις γνώσεις σου κάνοντας live. Τα live βίντεο φαίνεται να έχουν επίσης υψηλότερη αλληλεπίδραση στα κοινωνικά δίκτυα, ενώ προωθούνται επίσης αρκετά απ’ τους αλγορίθμους.

Ιστοσελίδες όπως το Tutor.com, το Chegg και το Club Z σου επιτρέπουν να γίνεις εκπαιδευτής και να παρέχεις βοήθεια πάνω σε θέματα που γνωρίζεις σε άλλους ανθρώπους που ενδιαφέρονται γι’ αυτά. Αυτές οι ιστοσελίδες ωστόσο απαιτούν από τους εκπαιδευτές να είναι καλοί με τη διδασκαλία, επομένως θα πρέπει να είσαι έξυπνος, άρτιος και γνώστης πάνω σε ένα συγκεκριμένο θέμα. Μια αξιοπρεπή κάμερα και ένα μικρόφωνο είναι επίσης σημαντικά ώστε να φαίνεσαι και να ακούγεσαι καθαρά.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που ασχολούνται με τα live online μαθήματα συχνά πληρώνονται με την ώρα. Αν ασχολείσαι με ανθρώπους του εξωτερικού, τότε θα απολαμβάνεις και αρκετά πιο υψηλές πληρωμές απ’ ότι αν τα μαθήματα είναι στα ελληνικά. Φυσικά, θα έχεις την δυνατότητα να θέσεις τις δικές σου τιμές και ώρες.

5. Live Stream Games

Καθένας έχει την δυνατότητα να κάνει live stream τα παιχνίδια που παίζει εκείνη την στιγμή, ενώ η ροή του θα είναι διαθέσιμη σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι streamers τείνουν να βγάζουν χρήματα προβάλλοντας διαφημίσεις στα live streams τους, προωθώντας προϊόντα και online υπηρεσίες από σπόνσορες, επιτρέποντας στους θεατές να κάνουν δωρεές, καθώς επίσης και μέσω των συνδρομητικών πακέτων (subscriptions) που δημιουργούν με διαφορετικές τιμές.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των gamers χρησιμοποιούν ιστοσελίδες όπως το Twitch για να κάνουν live stream των παιχνιδιών που παίζουν. Παρόλα αυτά, ως εναλλακτική πλατφόρμα παρέχεται και το YouTube, το οποίο σου επιτρέπει επίσης να κάνεις live streaming, καθώς επίσης και να κερδίζεις χρήματα με διάφορους τρόπους.

Παρόλα αυτά, το να κάνεις live streaming έρχεται με αρκετά μειονεκτήματα, ενώ το να βγάλεις χρήματα παίζοντας παιχνίδια δεν είναι σε καμία περίπτωση εύκολο. Αρχικά, θα χρειαστείς μια καλή webcam, έναν ισχυρό υπολογιστή και ένα επαγγελματικό μικρόφωνο. Θα χρειαστεί να επενδύσεις επίσης αρκετές ώρες παίζοντας διάφορα δημοφιλή παιχνίδια, ενώ θα πρέπει να νιώθεις άνετα μπροστά από την κάμερα και να επικοινωνείς με τους ακροατές σου.

6. Ασχολήσου με το OnlyFans

Το OnlyFans είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης η οποία δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τα παραδοσιακά κοινωνικά δίκτυα στα οποία συνδέεσαι καθημερινά. Για την ακρίβεια, ο σχεδιασμός του OnlyFans θυμίζει σε αρκετές περιπτώσεις το περιβάλλον του Twitter, παρέχοντας όλες τις βασικές επιλογές από το αριστερό πλαϊνό μενού, όπως την αρχική σελίδα, το προφίλ, τις ειδοποιήσεις, τα μηνύματα, τις κάρτες που έχεις συνδέσει, τις λίστες που έχεις δημιουργήσει και τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου.

Στο κέντρο θα βρεις όλες τις πρόσφατες αναρτήσεις από τα μέλη που ακολουθείς ή έχεις εγγραφεί, ενώ στα δεξιά θα βρεις ένα πεδίο αναζήτησης και ορισμένες από τις top προτάσεις χρηστών που δεν ακολουθείς και προτείνονται από την πλατφόρμα. Αρκετά από τα μέλη που προτείνονται στους επιτρέπουν να εγγραφείς στο προφίλ τους δωρεάν, ενώ άλλα παρέχουν μόνο συνδρομητικό περιεχόμενο.

Τα μέλη έχουν επίσης την δυνατότητα να μορφοποιήσουν τα προφίλ τους με διάφορους τρόπους, όπως προσθέτοντας μια φωτογραφία προφίλ και ένα εξώφυλλο, συνδέοντας τον Spotify λογαριασμό τους ώστε να εμφανίσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και το αγαπημένο τους κομμάτι στο OnlyFans προφίλ τους.

Σε αντίθεση ωστόσο με τα παραδοσιακά κοινωνικά δίκτυα, το OnlyFans δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του να κερδίζουν χρήματα με διάφορους τρόπους, μα κυρίως σε όσους δεν έχουν πρόβλημα με την βιομηχανία ψυχαγωγίας ενηλίκων.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε