Πως να Βγάλεις Χρήματα Παίζοντας Παιχνίδια (2024)

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Αν περνάς ήδη αρκετές ώρες παίζοντας games στον υπολογιστή και θα ήθελες να μετατρέψεις το χόμπι σου σε μια πηγή εισοδήματος, τότε μέσα από αυτό τον οδηγό θα βρεις τους πιο συχνούς τρόπους με τους οποίους βγάζουν χρήματα οι gamers παίζοντας παιχνίδια.
Πως να Βγάλεις Χρήματα Παίζοντας Παιχνίδια (2023)
Γυναίκα Gamer / © Alexander Jawfox στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Αν σε ενθουσιάζει η ιδέα του να βγάζεις χρήματα παίζοντας παιχνίδια και το gaming αποτελεί κομμάτι της καθημερινότητας σου, τότε μέσα από αυτό τον οδηγό θα δούμε τους δημοφιλέστερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους με τους οποίους μπορείς να δημιουργήσεις ένα εισόδημα από τα games.

Περιεχόμενα Απόκρυψη

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι πλέον για να βγάλεις χρήματα από το σπίτι μέσω ίντερνετ. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι ένα σταθερό υπολογιστή ή ένα laptop, μια σύνδεση στο ίντερνετ, μια ιδέα που θέλεις να υλοποιήσεις και ελεύθερο χρόνο ώστε να την αναπτύξεις. Στη συνέχεια, θα έχεις μια πληθώρα επιλογών με τρόπους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να δημιουργήσεις ένα εισόδημα.

Παρόλα αυτά, αν χρειάζεσαι άμεσα μια δουλειά ώστε να καλύψεις τα έξοδα του σπιτιού, τότε δεν προτείνεται σε καμία περίπτωση να στοχεύσεις στο gaming. Ο συγκεκριμένος τομέας απαιτεί συγκεκριμένες ικανότητες, αρκετή δουλειά και μπόλικη προώθηση με έξυπνους τρόπους. Συχνά, για να καταφέρεις να βγάλεις χρήματα παίζοντας παιχνίδια, σημαίνει πως παράλληλα έχεις διαθέσιμο ήδη τον βασικό εξοπλισμό, όπως ένα ισχυρό gaming υπολογιστή, σύνδεση με οπτικές ίνες και όλα τα διαθέσιμα προγράμματα που θα χρειαστείς για να ξεκινήσεις.

Αν αναζητάς άμεσα για εργασία, τότε έλεγξε τις καλύτερες ιστοσελίδες για εύρεση εργασίας. Μπορείς επίσης να ανακαλύψεις περισσότερους τρόπους με τους οποίους μπορείς να βγάλεις χρήματα από το σπίτι σου, διαβάζοντας την κατηγορία “Εργασία από το σπίτι“, η οποία ανανεώνεται συνεχώς με νέους οδηγούς.

1. Κάνε Live Stream τα αγαπημένα σου παιχνίδια

Καθένας έχει την δυνατότητα να κάνει live stream τα παιχνίδια που παίζει εκείνη την στιγμή, ενώ η ροή του θα είναι διαθέσιμη σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι streamers τείνουν να βγάζουν χρήματα προβάλλοντας διαφημίσεις στα live streams τους, προωθώντας προϊόντα και online υπηρεσίες από σπόνσορες, επιτρέποντας στους θεατές να κάνουν δωρεές, καθώς επίσης και μέσω των συνδρομητικών πακέτων (subscriptions) που δημιουργούν με διαφορετικές τιμές.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των gamers χρησιμοποιούν ιστοσελίδες όπως το Twitch για να κάνουν live stream των παιχνιδιών που παίζουν. Παρόλα αυτά, ως εναλλακτική πλατφόρμα παρέχεται και το YouTube, το οποίο σου επιτρέπει επίσης να κάνεις live streaming, καθώς επίσης και να κερδίζεις χρήματα με διάφορους τρόπους.

Γιατί είναι δύσκολο να κάνεις live stream παιχνίδια

Χρειάζεται αρκετός καιρός έως ότου καταφέρεις να δημιουργήσεις ένα ισχυρό κοινό που παρακολουθεί συνεχώς τα live streams σου. Για την ακρίβεια, υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να μην φτάσεις καν τους 10 viewers για τους πρώτους μήνες, ενώ μπορεί να μην φτάσεις τους 100 viewers τα πρώτα χρόνια. Η πραγματικότητα γύρω από το live streaming αγαπημένων games είναι πως οι περισσότεροι streamers δεν καταφέρνουν ποτέ να αποκτήσουν χιλιάδες viewers και followers.

Γιατί άλλωστε να πληρώσει κάποιος, να κάνει μια δωρεάν ή να περάσει αρκετές ώρες παρακολουθώντας τα live streams σου, όταν υπάρχουν εκατοντάδες άλλοι streamers που κάνουν ακριβώς το ίδιο; Αυτό είναι άλλωστε το δύσκολο κομμάτι στα live streams με games, μιας και οι streamers καλούνται να δημιουργήσουν μια μοναδική και ποιοτική online παρουσία, η οποία θα τους κάνει να ξεχωρίζουν απ’ τους υπόλοιπους δημιουργούς περιεχομένου.

Βρες και ανέπτυξε μια μοναδική ιδέα, με χιούμορ, σοβαρότητα και extreme gameplay. Κάνε τον εαυτό σου και τα live streams σου να ξεχωρίζουν απ’ τα υπόλοιπα, έχοντας μέσα τη δική σου “υπογραφή” ως streamer.

Πως να ξεκινήσεις με το live streaming

Για να ξεκινήσεις να ασχολείσαι επαγγελματικά με το live streaming θα χρειαστείς αρχικά ένα βασικό εξοπλισμό, ο οποίος είναι απαραίτητος για κάθε gamer streamer. Πιο συγκεκριμένα, για να ξεκινήσεις όσο πιο δυναμικά γίνεται, θα χρειαστείς τον εξής εξοπλισμό:

 • Ένα gaming υπολογιστή που να παίζει με άνεση ΑΑΑ τίτλους παιχνιδιών, ή οτιδήποτε αποφασίσεις να παίξεις.
 • Μια σύνδεση στο ίντερνετ με υψηλή ταχύτητα στο ανέβασμα (upload speed). Συστήνονται οι συνδέσεις με οπτικές ίνες, καθώς παρέχουν σταθερή και γρήγορη σύνδεση.
 • Μια αξιόλογη κάμερα και ένα μικρόφωνο για να φαίνεσαι και να ακούγεσαι καθαρά κατά τη διάρκεια του live streaming.
 • Κατεβασμένα και εγκατεστημένα τα παιχνίδια που θα παίζεις για το επόμενο διάστημα.
 • Ένα λογισμικό για το live streaming: Συστήνεται το OBS Studio μιας είναι ανοιχτού-κώδικα και παρέχεται εντελώς δωρεάν.
 • Ένα λογαριασμό στο Twitch και στο YouTube.

Ενώ μπορείς να εστιάσεις στο να κάνεις streaming αποκλειστικά σε μια πλατφόρμα, κανένας δεν σε περιορίζει στη χρήση πολλαπλών πλατφορμών, έτσι ώστε να έχεις viewers και έσοδα από διαφορετικές πλατφόρμες παράλληλα.

2. Ασχολήσου με τη gaming δημοσιογραφία

Αν σου αρέσει το γράψιμο και αισθάνεσαι πως θα μπορούσες να γράφεις reviews, οδηγούς και άλλο σχετικό περιεχόμενο για games, τότε η gaming δημοσιογραφία – ή σε γενικές μορφές το blogging – ίσως είναι η ιδανική επιλογή για εσένα. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα domain name, ένα web hosting πακέτο και μπόλικο χρόνο για να γράψεις τουλάχιστον 20-30 άρθρα ως ξεκίνημα.

Οι bloggers τείνουν να βγάζουν χρήματα συνδυάζοντας διαφορετικούς τρόπους, ενώ ανοίγοντας ένα gaming blog σου δίνεται η δυνατότητα να το μετατρέψεις σε πηγή εισοδήματος με τους παρακάτω απλούς τρόπους:

 • Reviews: Αξιολόγησε όλους τους καινούργιους τίτλους παιχνιδιών που κυκλοφορούν.
 • Απόψεις: Ανέφερε τις προσωπικές σου απόψεις γύρω από διάφορα αγαπημένα παιχνίδια.
 • Οδηγοί: Γράψε αναλυτικούς οδηγούς για το πως να παίζει κανείς ένα συγκεκριμένο game.
 • Walkthrough: Δημιούργησε μεγάλα walktroughs με το gameplay από την αρχή έως το τέλος.
 • Vlogging: Άνοιξε ένα YouTube Κανάλι και παρουσίαζε διάφορα games.
 • Ειδήσεις και Νέα: Γράφε για οτιδήποτε σχετίζεται με τη βιομηχανία του online gaming.
 • Affiliate Marketing: Λάμβανε μια προμήθεια για κάθε παιχνίδι που αγοράζουν από εσένα.
 • Sponsored Περιεχόμενο: Δημοσίευε επί πληρωμής άρθρα από gaming brands.
 • Διαφημίσεις: Πρόβαλλε διαφημίσεις σε διάφορα σημεία του blog σου.
 • Email Marketing: Δημιούργησε ένα newsletter για ύψιστη προώθηση.

Μπορείς να προωθείς επίσης φυσικά και ψηφιακά προϊόντα που απευθύνονται σε gamers, όπως για παράδειγμα gaming εξοπλισμό που περιλαμβάνει γραφεία, καρέκλες, πληκτρολόγια, ποντίκια, υπολογιστές, laptops, led φωτάκια, οθόνες (βλέπε τη Xiaomi Mi Curved 34) και πολλά ακόμη. Και αν καταφέρεις να χτίσεις ένα ισχυρό κοινό που σε διαβάζει, τότε πιθανότατα να δεις περισσότερα brands να σε προσελκύουν και να σου στέλνουν δωρεάν προϊόντα, παιχνίδια κ.α.

Τα μειονεκτήματα του να γράφεις για παιχνίδια

Αν ασχολήθηκες στο παρελθόν με το blogging ή έτυχε να πέσεις πάνω σε διάφορους οδηγούς για το πως να ξεκινήσεις το δικό σου blog, τότε γνωρίζεις ήδη πως πρόκειται για μια χρονοβόρα διαδικασία, η οποία μπορεί στο τέλος να μην αποφέρει καν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Επιπλέον, θα χρειαστεί να ασχοληθείς με το SEO (βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης), να μάθεις πως λειτουργούν πλατφόρμες όπως το WordPress και να επενδύσεις αρκετό χρόνο στο γράψιμο και τη δημοσίευση περιεχομένου.

Οι bloggers συχνά γράφουν για αρκετά χρόνια έως ότου καταφέρουν να χτίσουν ένα δυναμικό κοινό από χιλιάδες ημερήσιες επισκέψεις, ενώ ο αριθμός των επισκέψεων παίζει καθοριστικό ρόλο στα χρήματα που θα βγάλει στο τέλος του μήνα ένας blogger. Παρόλα αυτά, αν καταφέρεις να δημιουργήσεις ένα επιτυχημένο blog, τότε θα μπορείς όχι μόνο να απολαμβάνεις ένα ιδιαίτερα μεγάλο μηνιαίο εισόδημα, αλλά και να δημιουργήσεις μέχρι και ένα ισχυρό παθητικό εισόδημα.

Ως blogger, θα χρειαστεί να επενδύσεις επίσης μερικά χρήματα στην αγορά ενός ονόματος (domain name) και ένα συνδρομητικό web hosting πακέτο στο οποίο θα φιλοξενείται το blog σου. Αυτά τα δύο είναι απαραίτητα ώστε να ξεκινήσεις, ενώ αν δεν αισθάνεσαι πως θέλεις να ασχοληθείς με τεχνικά θέματα, τότε θα χρειαστεί να πληρώσεις κι έναν προγραμματιστή ή μια εταιρεία ώστε να σου κατασκευάσουν το blog έτσι όπως το θέλεις.

Πως να ξεκινήσεις ένα gaming blog

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να επιλέξεις μια CMS πλατφόρμα. Οι CMS πλατφόρμες σου επιτρέπουν να δημιουργείς, να σχεδιάζεις και να διαχειρίζεσαι το περιεχόμενο του blog σου με ευκολία και χωρίς γνώσεις πάνω σε γλώσσες προγραμματισμού.

Η δημοφιλέστερη και γνωστότερη πλατφόρμα αυτή την στιγμή για να κατασκευάζεις ιστοσελίδες είναι το WordPress, το οποίο είναι ανοιχτού-κώδικα και παρέχεται εντελώς δωρεάν προς όλους. Ωστόσο, θα χρειαστείς ένα domain name και ένα web hosting πακέτο για να ξεκινήσεις.

 1. Απέκτησε ένα από τα WordPress Hosting πακέτα της Hostinger.
 2. Μόλις το αγοράσεις, πρόσθεσε το όνομα που θέλεις να έχει το blog σου.
 3. Κάνε σύνδεση στο νέο σου blog.
 4. Επέλεξε ένα από τα διαθέσιμα gaming themes του WordPress, ή αγόρασε ένα απ’ το ThemeForest.
 5. Γράψε και δημοσίευσε τουλάχιστον 20-30 άρθρα.
 6. Κάνε αίτηση για να εγκριθείς στο δίκτυο της Google AdSense ώστε να προβάλλεις διαφημίσεις.
 7. Δημιούργησε ένα λογαριασμό και κάνε αίτηση στο affiliate δίκτυο της Linkwise για να λαμβάνεις προμήθεια με κάθε αγορά.
 8. Συνέχισε να γράφεις, να απαντάς στα σχόλια και να προωθείς το blog σου.

Αν αναζητάς για περισσότερες πληροφορίες και πιο αναλυτικά βήματα, τότε μπορείς να διαβάσεις παρακάτω τον οδηγό του TechGuides για το πως να κατασκευάσεις ένα blog πάνω στο WordPress χωρίς γνώσεις πάνω σε γλώσσες προγραμματισμού.

3. Δημιούργησε Gaming Οδηγούς και Walkthroughs

Ειδικότερα σε περίπλοκα παιχνίδια τα οποία περιλαμβάνουν αρκετό μυστήριο, συγκεκριμένες κινήσεις ή τακτικές, ή ακόμα και σε όλους τους καινούργιους τίτλους που κυκλοφορούν, δεν είναι λίγοι αυτοί που μπαίνουν στο YouTube και αναζητούν συγκεκριμένες πίστες για να δουν πως να τις περάσουν. Αν είσαι καλός/ή με τα περισσότερα games, τότε μπορείς να είσαι ο YouTuber πίσω από αυτά τα βίντεο που παρέχει τις οδηγίες για το πως να περαστεί μια πίστα, πως να φας ένα boss και ούτω καθεξής.

Φυσικά, για να καταφέρεις να φτάσεις σε ένα σημείο ώστε να βγάζεις αρκετά χρήματα από τα βίντεο σου, θα πρέπει όχι μόνο να έχεις μαζέψει αρκετούς subscribers και να έχεις καθημερινά αρκετές χιλιάδες προβολές, αλλά και καλύψεις μια πληθώρα από διαφορετικά παιχνίδια. Σύμφωνα με αρκετούς γνωστούς YouTubers, τα πρώτα “καλά” χρήματα θα τα δεις να εμφανίζονται μετά τα πρώτα εκατό βίντεο που θα ανεβάσεις στην πλατφόρμα της Google.

Τα προβλήματα με τους gaming οδηγούς και τα walkthroughs

Και οι gaming οδηγοί αλλά και τα walkthroughs απαιτούν αρκετή επένδυση χρόνου. Όχι μόνο θα χρειαστεί να περάσεις αρκετές ώρες παίζοντας γνωστά παιχνίδια, αλλά και ακόμη περισσότερες για να τα επεξεργάζεσαι και να τα ανεβάζεις στο YouTube Κανάλι σου.

Η διαφορά μεταξύ των οδηγών και των walkthroughs είναι πως οι οδηγοί μπορούν να ανεβαίνουν μεμονωμένα και άσχετα με το παιχνίδι που παίζεις. Αυτό σημαίνει πως μπορείς να δημιουργείς και να ανεβάζεις συνεχώς σύντομους οδηγούς από διάφορα γνωστά και άγνωστα παιχνίδια. Τα walkthroughs από την άλλη πλευρά απαιτούν να δείχνεις το gameplay ενός παιχνιδιού από την αρχή έως το τέλος, καλύπτοντας όλα τα βήματα και κάθε μικρή λεπτομέρεια.

Μιας και τα walkthroughs είναι συχνά μεγάλα βίντεο με διάρκεια τουλάχιστον τα 20-30 λεπτά ανά πίστα ή ανάλογα την ιστορία του game, αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να επενδύεις περισσότερο χρόνο στην εγγραφή τους. Παρόλα αυτά, η επεξεργασία τους είναι σχετικά ευκολότερη, ενώ όσο πιο μεγάλο είναι ένα βίντεο, τόσο πιο υψηλό θα είναι το engagement και τόσες πιο πολλές διαφημίσεις θα παίζουν ανά μερικά λεπτά.

Πως να ξεκινήσεις ένα Gaming YouTube Κανάλι

Μιας και το YouTube αποτελεί μονοπώλιο στο χώρο του vlogging αυτή την στιγμή, θα εστιάσουμε στην συγκεκριμένη πλατφόρμα και όχι σε άλλες. Παρόλα αυτά, έχεις πάντοτε την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις πλατφόρμες όπως το Twitch, το Dailymotion, το Vimeo, ή ακόμα και να ανεβάζεις τα βίντεο σε μια δική σου ιστοσελίδα.

Θα χρειαστείς επίσης ένα βασικό εξοπλισμό για να ξεκινήσεις, όπως ένα καλό μικρόφωνο και μια καλή κάμερα (στην περίπτωση που ενεργοποιήσεις στα βίντεο και την webcam σου). Στη συνέχεια, θα χρειαστείς τα απαραίτητα προγράμματα για να κάνεις εγγραφή της οθόνης και στη συνέχεια να τα επεξεργάζεσαι ανάλογα.

Αν σκοπεύεις να ασχοληθείς full-time με το vlogging και δεν έχεις πρόβλημα να επενδύσεις χρήματα σε επαγγελματικά λογισμικά, τότε μπορείς να ξεκινήσεις με το Adobe Premiere Pro και το Adobe After Effects. Αν ενδιαφέρεσαι να το πας ένα βήμα παραπέρα, μπορείς να επενδύσεις και στο Adobe Audition για την επεξεργασία του ήχου σου. Αν δεν υπάρχει διαθέσιμο budget, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το DaVinci Resolve, το οποίο παρέχει την καλύτερη δωρεάν έκδοση και χρησιμοποιείται μέχρι και από το Χόλυγουντ για την επεξεργασία ταινιών και σειρών.

Το OBS Studio είναι επίσης μια εξαιρετική δωρεάν επιλογή και ανοιχτού-κώδικα. Το πρόγραμμα σου επιτρέπει να κάνεις εγγραφή την οθόνη του υπολογιστή σου, να προσαρμόσεις την ποιότητα και τις ρυθμίσεις ανάλογα, καθώς επίσης και να ενεργοποιήσεις την webcam σου. Ωστόσο, το OBS Studio είναι αποκλειστικά για την εγγραφή βίντεο και live streaming και όχι για επεξεργασία. Αν θέλεις να επεξεργάζεσαι τον ήχο των βίντεο σου, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Audacity, το οποίο είναι επίσης ανοιχτού-κώδικα και παρέχεται εντελώς δωρεάν.

4. Φιλοξένησε ένα Gaming Podcast

Το podcasting αποτελεί έναν από τους δημοφιλέστερους τύπους περιεχομένου στο διαδίκτυο αυτή την στιγμή. Οι άνθρωποι πλέον ακούνε podcasts όταν εργάζονται, όταν κάνουν δουλειές στο σπίτι, όταν χαλαρώνουν, ή ακόμα και όταν ταξιδεύουν. Καθένας έχει επίσης την δυνατότητα να ξεκινήσει το δικό του podcast κανάλι χωρίς επαγγελματικό εξοπλισμό και γνώσεις πάνω σε προγράμματα επεξεργασίας ήχου.

Οι podcasters τείνουν να χρησιμοποιούν επίσης διαφορετικούς τρόπους για να κερδίζουν χρήματα. Για παράδειγμα, εισάγουν affiliate συνδέσμους στις περιγραφές των επεισοδίων τους, συνεργάζονται με άλλα brands και προωθούν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους με podcast reviews και προβάλλουν sponsored διαφημιστικά σποτάκια μερικών δευτερολέπτων. Κάποιοι podcasters πληρώνονται επίσης για να προσθέτουν τις φωνές τους σε διαφημιστικά σποτάκια άλλων εταιρειών που τους έχουν ακούσει και τους έχω προσελκύσει να συνεργαστούν μαζί τους.

Για να πάρεις μερικές ιδέες γύρω από το podcasting στην Ελλάδα, έλεγξε τα καλύτερα ελληνικά podcast κανάλια του Inkstory και τον κατάλογο του Inkstory Dispatch, ώστε να ανακαλύψεις ακόμα περισσότερα.

Τα μειονεκτήματα του Podcasting στην Ελλάδα

Σε αντίθεση με τα blogs και τα vlogs, τα podcasts έως και αυτή την στιγμή λαμβάνουν αρκετές λιγότερες ακροάσεις, ενώ είναι αρκετά πιο δύσκολα στο να τα προωθήσεις. Όπως και τα άρθρα και τα βίντεο, έτσι και τα podcasts μπορούν να βελτιστοποιηθούν για τις μηχανές αναζήτησης, αυξάνοντας έτσι τους ακροατές που θα λαμβάνουν όταν κάποιος αναζητάει ένα σχετικό θέμα.

Αυτό σημαίνει ωστόσο πως θα χρειαστεί να επενδύσεις λίγο χρόνο στο να βρίσκεις ενδιαφέροντα θέματα, να παραμένουν τα επεισόδια σχετικά με τη κύρια θεματολογία και πολλές φορές, να αναζητάς, να επικοινωνείς και να παίρνεις συνεντεύξεις από διάφορους ανθρώπους. Μπορείς επίσης να είσαι ο μοναδικός host στο podcast, ή ακόμα και να το δημιουργήσεις μαζί με έναν γνωστό ή φίλο.

Μιας και το podcasting εστιάζει αποκλειστικά στον ήχο, θα περάσεις αρκετές ώρες επεξεργάζοντας τα επεισόδια σου προτού τα ανεβάσεις. Αν αποφασίσεις να ασχοληθείς και με το video podcasting, τότε θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα podcast video template και στη συνέχεια να το επεξεργάζεσαι και να το ανεβάζεις στο YouTube για ακόμη περισσότερες προβολές.

Πως να ξεκινήσεις το δικό σου Gaming Podcast Κανάλι

Το καλό με το podcasting είναι πως μπορείς να ξεκινήσεις άμεσα, γρήγορα και χωρίς επαγγελματικό εξοπλισμό. Για την ακρίβεια, αρκετοί podcasters ξεκίνησαν ηχογραφώντας όλα τα επεισόδια τους από το κινητό, το tablet ή από το μικρόφωνο των ακουστικών τους. Στη συνέχεια, όλοι προχώρησαν στην αγορά ενός επαγγελματικού μικροφώνου.

Αν ενδιαφέρεσαι να παρέχεις από την αρχή ακόμα επαγγελματικά αποτελέσματα, τότε η επένδυση σε ένα πυκνωτικό μικρόφωνο είναι χωρίς αμφισβήτηση απαραίτητη. Παρόλα αυτά, μπορείς να ελέγξεις ποιες συσκευές σου περιλαμβάνουν μικρόφωνα και ποια έχει το καλύτερο που παρέχει τον καθαρότερο ήχο, έτσι ώστε να χρησιμοποιήσεις εκείνο.

Για να ξεκινήσεις εντελώς δωρεάν, δημιούργησε αρχικά ένα λογαριασμό στο Anchor, μια δωρεάν υπηρεσία για podcasters του Spotify. Μόλις ανεβάσεις τα πρώτα σου 3-4 επεισόδια, η πλατφόρμα θα ξεκινήσει να τα ανεβάζει αυτόματα και σε άλλες μουσικές streaming υπηρεσίες, όπως στο Spotify, στο Apple και Google Podcasts, στο RadioPublic, στο Castbox και σε ορισμένες ακόμη. Επιπλέον, θα σου δοθεί και ένας RSS σύνδεσμος ώστε να καταχωρείς αυτόματα όλα τα επεισόδια σου και σε άλλες πλατφόρμες που δεν συνεργάζονται με το Anchor.

5. Κέρδισε σε Gaming Tournaments και απέκτησε σπόνσορες

Τα τουρνουά παιχνιδιών είναι συνηθισμένα στις μέρες μας και συχνά αφορούν PvP τίτλους παιχνιδιών. Φυσικά, όσο πιο δημοφιλές είναι ένα παιχνίδι, τόσο πιο μεγάλα θα είναι και τα έπαθλα γι ‘αυτό. Εάν αισθάνεσαι πως είσαι αρκετά ικανός/ή για να συνεργαστείς με έναν esports οργανισμό και είσαι σε θέση να κερδίζεις ανάμεσα στους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως, τότε ίσως καταφέρεις να κερδίζεις έναν αξιόλογο μισθό από τα κέρδη και τις χορηγίες που θα λαμβάνεις.

Οι περισσότεροι gamers που παίζουν επαγγελματικά στοχεύουν επίσης στο να βρίσκονται πάντα στην πρώτη θέση κάθε game, έτσι ώστε να αυξάνεται ακόμα περισσότερο η δημοτικότητα και τα κέρδη τους. Με πιο απλά λόγια, θα πρέπει να στοχεύεις συνεχώς στο να παίζεις χωρίς να χάνεις, στο να ανταγωνίζεται ασταμάτητα με άλλους εξαιρετικούς παίκτες, να κυνηγάς τις χορηγίες και να βρίσκεσαι πάντα στις πρώτες θέσεις των τίτλων που παρέχουν κάποιο πίνακα με τους top players.

Γιατί δεν είναι εύκολο να κερδίζεις χρήματα παίζοντας παιχνίδια σε τουρνουά

Δεν έχουν όλοι ό,τι χρειάζεται για να κερδίσουν. Μπορείς να είσαι παίκτης παγκόσμιας κλάσης και να μένεις νοκ άουτ από ένα απλό match, το οποίο στη συνέχεια θα σε αφήσει εντελώς απένταρο. Όπως και οι οδηγοί της Formula 1, έτσι και οι gamers θα πρέπει να δείχνουν τρομερά και υψηλά αποτελέσματα ώστε να διατηρούν τις θέσεις τους και να συνεχίσουν να βγάζουν αρκετά χρήματα ώστε να συνεχίζουν.

Ως κορυφαίος gamer, θα πρέπει να ταξιδεύεις αρκετά συχνά ώστε να παίρνεις μέρος στα μεγαλύτερα τουρνουά. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να καλύπτεις όλα τα έξοδα για τις πτήσεις, τα ξενοδοχεία, το φαγητό σου και οτιδήποτε άλλο χρειαστείς. Αν δεν έχεις χορηγίες, όλα αυτά τα έξοδα θα πρέπει να τα καλύψεις εσύ με δικά σου χρήματα, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει ιδιαίτερα ζόρικο.

Επιπλέον, η βιομηχανία των esports είναι ακόμα σχετικά νέα. Ακόμα κι αν κατακτήσεις μια θέση σε μια αξιοσέβαστη ομάδα, ο “μισθός” μπορεί να είναι κάτω από τον κατώτατο μισθό. Η βιομηχανία μαστίζεται από απατεώνες και κλέφτες που λεηλατούν τους αφελείς παίκτες, ενώ θα βρεις αρκετές ιστορίες από γνωστούς gamers που δεν ανταμείφθηκαν με όσα τους είχαν υποσχεθεί.

Πως να ξεκινήσεις με τα gaming τουρνουά

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να βρεις ποια είναι αυτή την στιγμή τα γνωστότερα παιχνίδια. Στη συνέχεια, θα πρέπει να μελετήσεις τις εταιρείες που τα σχεδίασαν και τη ροή των ενημερώσεων που λαμβάνουν. Αν ένα παιχνίδι βλέπεις πως έχει αρκετό μέλλον μπροστά του και εκατομμύρια ανθρώπους που το παίζουν καθημερινά, τότε ξεκίνα με αυτό. Οι βιομηχανία των esports άλλωστε επικεντρώνεται αποκλειστικά στους πιο δημοφιλείς τίτλους παιχνιδιών.

Για να ξεκινήσεις θα χρειαστεί να εξασκηθείς αρκετά. Μόλις το κάνεις, εξασκήσου ξανά, ξανά και λίγο ακόμα. Καθώς γίνεσαι καλύτερος, θα πρέπει να ξεκινήσεις να δικτυώνεσαι με άλλους γνωστούς παίκτες, να παρέχεις μια ισχυρή online παρουσία και να έρχεσαι σε επικοινωνία με εταιρείες που βρίσκονται στον ίδιο χώρο. Αν θέλεις να ξεκινήσεις άμεσα, στόχευσε αρχικά σε μικρά τοπικά τουρνουά που γίνονται συχνά για παιχνίδια όπως το CS: GO, το Super Smash Bros, τα Call of Duty και άλλα.

Όντας εντελώς ρεαλιστές, πιθανότητα να έχεις περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις χρήματα ως streamer, vlogger ή blogger, παρά παίζοντας σε τουρνουά και κυνηγώντας συνεχώς για χορηγίες. Ως streamer ή vlogger, ο κόσμος θα συνεχίζει να παρακολουθεί τα βίντεο σου ακόμα κι αν δεν είσαι ο καλύτερος των καλυτέρων, ενώ παράλληλα θα εργάζεσαι μόνος και δεν θα έχεις εταιρείες, χορηγίες και άγχος πάνω απ’ το κεφάλι σου.

6. Βγάλε χρήματα δοκιμάζοντας παιχνίδια

Προτού κυκλοφορήσει ένα παιχνίδι στο ευρύ κοινό, συχνά περνάει από αρκετές δοκιμαστικές φάσεις ώστε να αναπτυχθεί σωστά. Λίγο καιρό πριν την κυκλοφορία, οι προγραμματιστές χρειάζονται τρίτους για να δοκιμάσουν τα παιχνίδια τους, παίζοντας από την αρχή έως το τέλος.

Αλλιώς γνωστοί και ως playtesters, η δουλειά σου θα είναι να ελέγχεις όλα όσα ζητάει ο προγραμματιστής, αναφέροντας τυχόν προβλήματα, σφάλματα και bugs που εμφανίζονται. Για τη διάρκεια των δοκιμών, συχνά σου παρέχεται ένας μοναδικός λογαριασμός και οδηγίες για το τι ακριβώς θα πρέπει να κάνεις καθώς ελέγχεις το εκατοστέ παιχνίδι.

Γιατί είναι δύσκολο να βγάλεις χρήματα δοκιμάζοντας παιχνίδια

Η πραγματική αλήθεια είναι πως καθένας μπορεί να βγάλει χρήματα δοκιμάζοντας διάφορους τίτλους παιχνιδιών, ενώ υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες οι οποίες σου δίνουν έναν εύκολο και γρήγορο τρόπο για να βρίσκεις προγραμματιστές που ψάχνουν για playtesters. Παρόλα αυτά, η δοκιμή διαφόρων games δεν είναι τόσο απολαυστική όσο ακούγεται, καθώς θα πρέπει να δοκιμάζεις συνεχώς προβλήματα παιχνίδια που βρίσκονται ακόμα σε δοκιμαστική έκδοση (beta version).

Οι playtesters καλούνται να αναζητούν μόνο για προβλήματα και bugs, παρέχοντας ενημερώσεις για τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν. Τι σημαίνει αυτό; Πως πολλές φορές θα πρέπει να παίζεις τις ίδιες πίστες ξανά και ξανά, κάνοντας επανάληψη όλα τα βήματα από την αρχή μετά από κάθε αλλαγή που κάνουν οι προγραμματιστές. Αν το παιχνίδι έχει διαφορετικούς χαρακτήρες, ίσως σου τεθεί να παίζεις με έναν χαρακτήρα καθ’ όλη τη διάρκεια, έτσι ώστε να βρεις αν υπάρχει σε κάποιο σημείο κάποιο πρόβλημα ή ελάττωμα.

Ο μισθός των playtesters δεν είναι επίσης υψηλός, εκτός κι αν έχεις αποκτήσει κάποιο όνομα στον χώρο και έχεις καταφέρει να εντοπίσεις αρκετά προβλήματα και bugs σε γνωστά παιχνίδια. Θα χρειαστεί να επενδύσεις αρκετό χρόνο έως ότου καταφέρεις να παρέχεις σε μεγάλες και γνωστές εταιρείες ένα αξιόλογο βιογραφικό ώστε να σε δεχτούν ως playtester.

Πως να ξεκινήσεις να εργάζεσαι ως playtester

Όπως προαναφέρθηκε, υπάρχουν ορισμένες πλατφόρμες που κάνουν την διαδικασία πιο άμεση και εύκολη από ποτέ άλλοτε. Για την ακρίβεια, πλατφόρμες όπως η PlaytestCloud, η BetaFamily και η BetaTesting σου επιτρέπουν να ελέγχεις games on-demand. Θα χρειαστεί να αναζητήσεις για τις διαθέσιμες θέσεις που υπάρχουν, να επικοινωνήσεις με εταιρείες και προγραμματιστές, να στείλεις αιτήσεις και στη συνέχεια να περιμένεις έως ότου σε δεχτούν από κάποια.

7. Πούλα game λογαριασμούς

Αν έχεις περάσει ένα μεγάλο χρονικό διάστημα παίζοντας ένα συγκεκριμένο παιχνίδι και έχεις στη κατοχή σου έναν εξαιρετικό λογαριασμό, είσαι full level και έχεις τρομερά items πάνω στους χαρακτήρες σου, τότε μπορείς πάντοτε να βάλεις τον λογαριασμό σου προς πώληση. Μπορείς επίσης να κάνεις reselling τις Trading Cards του Steam σε άλλους παίκτες που ενδιαφέρονται να τις αποκτήσουν – αν και με αυτό τον τρόπο τα μόνα χρήματα που θα καταφέρεις να βγάλεις θα είναι για την αγορά του επόμενου σου game.

Σε πολύ γνωστά παιχνίδια, όπως το Overwatch για παράδειγμα, μπορείς να πουλάς smurf λογαριασμούς (οι δευτερεύον λογαριασμοί που έχουν συχνά μικρότερο ranking απ’ το κύριο λογαριασμό ενός παίκτη, αλλά είναι ιδανικοί για άλλους χαμηλότερης αξίας παίκτες). Μιας και θα πρέπει ο παίκτης να φτάσει κάποια συγκεκριμένα levels για να παίζει Competitive μάχες, αρκετοί ίσως θελήσουν να αγοράσουν smurf λογαριασμούς για να ξεκινήσουν να παίζουν άμεσα.

Γιατί είναι δύσκολο να πουλάς λογαριασμούς από games

Αν και αυτή η μορφή εισοδήματος από την πώληση λογαριασμών απαιτεί λιγότερη αφοσίωση από τα περισσότερα που αναφέρθηκαν παραπάνω, εξακολουθεί να μην είναι τέλεια. Εκτός κι αν έχεις έναν ισχυρό λογαριασμό, σπάνια αντικείμενα (items) και κάποια δημοτικότητα μέσα στο παιχνίδι, δύσκολα θα καταφέρεις να φτάσεις σε αυτό το σημείο ένα λογαριασμό ώστε να το πουλήσεις.

Μιας και οι λογαριασμοί από games δεν αξίζουν όλες τις ώρες που θα χρειαστούν για να τα παίξεις και να φτάσεις σε υψηλά επίπεδα, δεν προτείνεται να ασχοληθείς εξολοκλήρου με αυτά. Αν παρόλα αυτά έχεις ορισμένους λογαριασμούς που δεν τους χρειάζεσαι άλλο, τότε μπορείς να κάνεις μια δοκιμή ώστε να τους πουλήσεις.

Πως να ξεκινήσεις να πουλάς gaming λογαριασμούς

Πλατφόρμες όπως το PlayerAction επιτρέπουν στους παίκτες να συνδεθούν μεταξύ τους, να έρθουν σε επικοινωνία και να πουλήσουν τους λογαριασμούς τους από διάφορα παιχνίδια. Υπάρχουν και άλλες παρόμοιες πλατφόρμες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, ενώ αυτές αναλαμβάνουν συχνά την πώληση των λογαριασμών για ύψιστη ασφάλεια και αξιοπιστία.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Εκπτωτικά Κουπόνια & Προσφορές

50% ΕΚΠΤΩΣΗ
Hostinger
Προσφορές
Hostinger - Έως και 50% έκπτωση στο Cloud Hosting
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting πακέτα της Hostinger και 2 μήνες δωρεάν. Εμφάνιση λιγότερων
45% για 36 μήνες
BlueHost
BlueHost - WordPress Hosting από 2.95$
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting πακέτο για 36 μήνες. Εμφάνιση λιγότερων
69% Έκπτωση
NordVPN
Προσφορές
NordVPN - 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των...Εμφάνιση περισσότερων
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των 2 ετών. Εμφάνιση λιγότερων

Σχολιάστε