Movio Club: Δωρεάν ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ (νόμιμα)

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Αν αναζητάς για μια πλατφόρμα με νόμιμες ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ από τρίτες ιστοσελίδες όπως το YouTube και το Dailymotion, τότε το Movio Club ίσως καλύψει τις ανάγκες σου.
Movio Club: Δωρεάν ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ (νόμιμα)
Movio Club | © Mockup από Graphictwister στο Freepik.com.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Ανάμεσα σε μια πληθώρα από διαφορετικές πλατφόρμες και ιστοσελίδες που παρέχουν δωρεάν ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και άλλου είδους ψυχαγωγικού περιεχομένου, το Movio Club έρχεται για να σου παρέχει όλες τις εξωτερικές πηγές περιεχομένου, μέσα από μια ιστοσελίδα.

Τι είναι το Movio Club;

Movio Club: Δωρεάν ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ (νόμιμα)

Σύμφωνα με το Movio Club, η πλατφόρμα ισχυρίζεται πως είναι μια μηχανή αναζήτησης που ευρετηριάζει βίντεο από διάφορες ιστοσελίδες όπως το YouTube, το Dailymotion, το Vimeo, το Facebook, το Archive.org, μεταξύ άλλων.

Όλες οι πληροφορίες, όπως οι περιγραφές, εισάγονται από τις βάσεις δεδομένων των IMDb και TheMovieDB, ενώ όλο το περιεχόμενο μεταδίδεται από αυτές τις τρίτες πλατφόρμες και όχι απευθείας από το Movio Club.

Σχετικά με τις διαφημίσεις του Movio Club

Σύμφωνα με την περιγραφή της ιστοσελίδας, δεν προβάλλει ενοχλητικές pop-up και pop-under διαφημίσεις ώστε να δεις κάποιο από το περιεχόμενο που παρέχεται. Παρόλα αυτά, με το που επισκεφτείς την ιστοσελίδα, το πρώτο πράγμα που θα εμφανιστεί είναι μια pop-up διαφήμιση, την οποία ωστόσο μπορείς να κλείσεις με ένα κλικ και δεν θα την ξανά δεις για τα επόμενα λεπτά. Στη συνέχεια, άλλη μια εμφανίζεται τέρμα κάτω δεξιά, συν αυτές που θα δεις της Google AdSense.

Το πρόβλημα ωστόσο με την pop-up διαφήμιση που προβάλλεται είναι πως μεταφέρει τους χρήστες πιθανότατα σε κακόβουλες ιστοσελίδες, αναφέροντας πως έχουν κολλήσει ιό και πως πρέπει να κατεβάσουν το McAfee AntiVirus. Παρόλα αυτά, οι χρήστες δεν μεταφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα της McAfee, μα σε μια κακόβουλη.

Στις προκείμενες περιπτώσεις, είναι σημαντικό να έχουμε φροντίσει πρώτα για την ασφάλεια των συσκευών μας. Είτε χρησιμοποιείς υπολογιστή ή laptop με Windows, macOS ή Linux, είτε ένα Android ή iOS smartphone / tablet, μπορείς να ασφαλίσεις τις συσκευές σου με 1 κλικ χρησιμοποιώντας την Surfshark VPN και το AntiVirus που προσφέρει.

Είναι νόμιμες οι ταινίες και οι σειρές στο Movio Club;

Movio Club: Δωρεάν ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ (νόμιμα)

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Movio Club είναι πως όλο το περιεχόμενο που προσφέρει στους χρήστες του είναι νόμιμο, καθώς προέρχεται από γνωστές πλατφόρμες όπως το YouTube και το Dailymotion. Αυτό σημαίνει πως (συνήθως) το μεγαλύτερο ποσοστό του περιεχομένου που ανεβαίνει σε αυτές τις πλατφόρμες παράγεται χωρίς κανένα πρόβλημα, αλλά μπορεί επίσης να διαγραφεί την οποιαδήποτε στιγμή.

Σύμφωνα με το Movio Club, ο αλγόριθμος της ιστοσελίδας αναλαμβάνει να διαγράψει όσες ταινίες, σειρές ή ντοκιμαντέρ διαγράφονται από κάποια πλατφόρμα, αυτόματα και συχνά εντός 24 ωρών. Στις δοκιμές μου, δεν κατάφερα να βρω κάποιο περιεχόμενο το οποίο έπαψε να είναι διαθέσιμο, με όλες τις ταινίες, τις σειρές και τα ντοκιμαντέρ να λειτουργούν άψογα και χωρίς προβλήματα.

Ο σχεδιασμός, οι κατηγορίες και τα φίλτρα του Movio Club

Movio Club: Δωρεάν ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ (νόμιμα)

Αν και με μια πρώτη ματιά δεν θα βρεις τις κατηγορίες που παρέχονται, στην αρχική σελίδα θα βρεις ορισμένες βασικές ενότητες όπως ελληνικές ή ξένες ταινίες, ελληνικό θέατρο, ντοκιμαντέρ, αυτοτελές επεισόδια, παιδικά και ελληνική μουσική. Κάνοντας κλικ σε μια από αυτές τις ενότητες, θα μεταφερθείς στην επόμενη σελίδα στην οποία θα βρεις όλα τα επιπλέον φίλτρα για να αναζητάς βάση είδους, έτους, βαθμολογίας, δημοτικότητας ή των πιο πρόσφατων.

Για να παρακολουθήσεις μια ταινία ή ένα επεισόδιο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να μπεις στην σελίδα της εκατοστέ ταινίας και θα βρεις τον web player μπροστά σου. Μιας και το Movio Club – όπως προαναφέρθηκε – δεν φιλοξενεί το περιεχόμενο στους δικού του διακομιστές (servers), οι web players είναι από τρίτες πλατφόρμες, οπότε συχνά είναι σταθεροί και υποστηρίζονται απ’ όλους τους web browsers.

Η πλατφόρμα είναι φυσικά διαθέσιμη τόσο από υπολογιστές όσο και από κινητά και tablets, αλλά αν είσαι από σταθερό υπολογιστή με 4K ultrawide οθόνη, όπως στην δική μου περίπτωση με την Xiaomi Mi Curved 34″, για να διαβάσεις μια περιγραφή τα μάτια σου θα πρέπει να πηγαίνουν από τη μια άκρη της οθόνης στην άλλη.

Συνοψίζοντας: Αξίζει να χρησιμοποιείς το Movio Club;

Έχοντας κατά νου πως το Movio Club αποτελείται πιθανότατα από κάποιον ιδιώτη, η συνεχής ανάπτυξη και συντήρηση της πλατφόρμας απαιτεί αρκετό χρόνο, πράγμα που σημαίνει πως ίσως αργήσουμε να δούμε ορισμένα πράγματα.

Ο σχεδιασμός της πλατφόρμας θα μπορούσε να βελτιώσει σε όλα του τα μέρη, ενώ τα trailers και η βαθμολογία είναι δύο βασικοί παράγοντες προτού επιλέξει ένας χρήστης να παρακολουθήσει μια ταινία, ενώ σε βγάζουν από τον κόπο ώστε να τα ελέγξεις σε τρίτη ιστοσελίδα.

Ωστόσο, πρόκειται για μια πολύ απλή και εύχρηστη πλατφόρμα, ιδανική για όσους θέλουν να σκοτώσουν τον χρόνο τους παρακολουθώντας παλιές και νεότερες ταινίες, σειρές, ντοκιμαντέρ και παιδικά. Η πλοήγηση στην πλατφόρμα είναι επίσης ιδιαίτερα γρήγορη, πράγμα που σημαίνει πως δεν θα περιμένεις να φορτώνουν οι σελίδες καθώς σερφάρεις στο περιεχόμενο της.

Movio Club: Δωρεάν ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ (νόμιμα)
Movio Club Δωρεάν ταινίες σειρές και ντοκιμαντέρ νόμιμα jpg

Το Movie Club είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για να παρακολουθείς αγαπημένες ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ. Δεν προβάλλονται εκνευριστικές διαφημίσεις, προσφέρεται μια πληθώρα επιλογών, φίλτρα αναζήτησης και γρήγορη πλοήγηση. Ωστόσο, η ιστοσελίδα χρειάζεται περισσότερες βελτιώσεις, όπως έναν πιο μοντέρνο σχεδιασμό, περισσότερες πληροφορίες για κάθε ταινία και trailers.

Application Category: Website

Editor's Rating:
4.7

Pros

  • Δωρεάν ταινίες, σειρές και ντοκιμαντέρ.
  • Νόμιμο περιεχόμενο από τρίτες πλατφόρμες.
  • Προσφέρεται μια πληθώρα επιλογών.
  • Δεν προβάλλονται εκνευριστικές διαφημίσεις.

Cons

  • Ο σχεδιασμός είναι ολίγο απαρχαιωμένος.
  • Δεν παρέχεται trailer για τις ταινίες.
  • Οι περιγραφές πολλές φορές είναι πολύ σύντομες ή δεν υπάρχουν.
  • Δεν παρέχονται επιπλέον δεδομένα από το IMDb, όπως η βαθμολογία.
Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε