Πως να βγάλεις χρήματα από το TikTok το 2024

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Με περισσότερους από 1.5 δισεκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες, το TikTok είναι η απόλυτη πλατφόρμα για να βγάζεις χρήματα από το περιεχόμενο σου.
Πως να βγάλεις χρήματα από το TikTok
TikTok / Image Credits: Mourizal Zativa στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Μιας και πρόκειται για μια από τις γνωστότερες εφαρμογές παγκοσμίως, το TikTok δεν είναι απλά μια πλατφόρμα για να ανεβάζεις βίντεο, αλλά και ένα μέσο για να βγάλεις χρήματα ως δημιουργός περιεχομένου. Η πλατφόρμα άλλωστε έχει περισσότερους από 1.5 δισεκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες, οπότε όλα τα brands βρίσκονται επίσης εκεί για να προωθηθούν.

Με όλα αυτά κατά νου, το TikTok αποτελεί αυτή την στιγμή έναν εξαιρετικό τρόπο για όσους θέλουν να αυξήσουν το εισόδημα τους από το περιεχόμενο που δημιουργούν. Αλλά τι ακριβώς χρειάζεται να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα από το TikTok και πόσοι διαθέσιμοι τρόποι υπάρχουν;

Σχετικά άρθρα:

Τι χρειάζεται για να ξεκινήσω να βγάζω χρήματα από το TikTok;

Για να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα από το κοινωνικό δίκτυο, θα χρειαστεί αρχικά να σιγουρευτείς πως ο λογαριασμός σου καλύπτει τις παρακάτω προϋποθέσεις:

  • Είσαι τουλάχιστον 18 ετών.
  • Έχεις τουλάχιστον 10,000 followers.
  • Τα βίντεο σου έχουν τουλάχιστον 100,000 προβολές τις τελευταίες 30 ημέρες.
  • Δεν έχεις ανεβάσει περιεχόμενο που είναι ενάντια με τους κανονισμούς του TikTok.

Οι παραπάνω προϋποθέσεις ωστόσο αφορούν αποκλειστικά τους επίσημους τρόπους με τους οποίους μπορείς να βγάλεις χρήματα από το TikTok και όχι τους υπόλοιπους για τους οποίους αναφέρομαι στη συνέχεια του άρθρου.

Συμβουλές για να βγάλεις πιο γρήγορα χρήματα από το TikTok

Για να καταφέρεις να φτάσεις στο σημείο ώστε να ξεκινήσεις να βγάζεις αρκετά χρήματα από το TikTok, θα πρέπει να χτίσεις ένα κοινό και να μάθεις πως λειτουργεί το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο.

Αρχικά, μπορείς να ξεκινήσεις με τα εξής βασικά:

  • Βρες μια στάνταρ θεματολογία: Το να παρέχεις περιεχόμενο για ένα συγκεκριμένο θέμα για το οποίο έχεις αρκετές γνώσεις, συχνά είναι και ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσεις. Αντίθετα, οι πολλές θεματολογίες μπορούν να μπερδέψουν και να απομακρύνουν αρκετούς ανθρώπους.
  • Ανέβαζε νέο περιεχόμενο καθημερινά: Για να καταφέρεις να βγάλεις χρήματα από το TikTok, θα πρέπει να χειρίζεσαι ως εργασία. Αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να επενδύεις αρκετές ώρες μέσα στη μέρα ώστε να ανεβάζεις νέο και ποιοτικό περιεχόμενο σε καθημερινή βάση ώστε να αυξήσεις γρήγορα τους followers σου.
  • Παρακολούθησε τις Τάσεις: Οι Τάσεις (αλλιώς γνωστές και ως ‘Trends’) είναι το πρώτο μέρος που πρέπει να κοιτάς κάθε μέρα. Ακολουθώντας τις τάσεις της θεματολογίας σου είναι σημαντικό ώστε να καταφέρεις να ανεβάζεις πάντοτε το περιεχόμενο που αναζητάει εκείνη την στιγμή ο περισσότερος κόσμος. Με αυτό τον τρόπο βλέπουμε πολλά βίντεο να γίνονται viral από τη μια στιγμή στην άλλη.
  • Αλληλεπίδραση με το κοινό: Είναι επίσης σημαντικό να αλληλοεπιδράς πάντοτε με τους followers σου, απαντώντας στα σχόλια και τα μηνύματα που σου στέλνουν. Τα brands λατρεύουν επίσης τους δημιουργούς περιεχομένου που γνωρίζουν πως να απαντάνε σωστά και επαγγελματικά στο κοινό τους.

Σε αντίθεση με το Facebook, το Instagram ή το Snapchat, το TikTok είναι αρκετά πιο “προσωπικό” και όχι τόσο απρόσωπο. Επομένως, είναι σημαντικό να παραμένεις αυθεντικός/ή, να αλληλοεπιδράς με τους ακόλουθους σου και να ανεβάζεις συνεχώς νέο περιεχόμενο.

5 Τρόποι για να βγάλεις χρήματα από το TikTok

1. Κάνε εγγραφή στο TikTok Creator Fund

Το Creator Fund είναι ένα σύστημα που κυκλοφόρησε το TikTok ώστε να βοηθήσει τους δημιουργούς περιεχομένου να βγάλουν χρήματα από την πλατφόρμα του. Κάτι σαν την Google AdSense για τους Bloggers και τους YouTubers, στο Creator Fund μπορεί να εγγραφεί ο καθένας, είτε αφορά τραγουδιστές, είτε χορευτές, είτε εκπαιδευτικούς, είτε influencers, είτε κάθε είδους καλλιτέχνη, αλλά έρχεται με ορισμένες προϋποθέσεις.

Για να καταφέρεις να εγγραφείς στο Creator Fund, θα πρέπει να έχεις τουλάχιστον 100 χιλιάδες αυθεντικές προβολές στα βίντεο σου τις τελευταίες 30 ημέρες. Επιπλέον, το κοινωνικό δίκτυο δεν παρέχει σταθερό εισόδημα και τα χρήματα που θα βγάζεις θα είναι βάση των προβολών, αν είναι αυθεντικές αυτές οι προβολές, το επίπεδο της αλληλεπίδρασης από τους χρήστες και αν αυτό το βίντεο συμμορφώνεται με τους όρους και τις προϋποθέσεις τις υπηρεσίας.

Αν και στην πραγματικότητα χρειάζεσαι αρκετές χιλιάδες προβολές στα βίντεο σου ώστε να μπορέσεις να βγάλεις ένα επιθυμητό αριθμό χρημάτων κάθε μήνα, για αρκετούς οι 100 χιλιάδες προβολές μηνιαίως δεν είναι ένας εύκολος στόχος. Μιας και ο αλγόριθμος της υπηρεσίας όμως λειτουργεί διαφορετικά από αυτόν του Instagram και του Facebook, για αρκετούς είναι πιο εύκολο να πετύχουν αυτό τον στόχο.

2. Κάνε live και μάζευε ψηφιακά δώρα

Αν σου αρέσει το livestreaming, τότε ένα από τα πιο ισχυρά χαρακτηριστικά του TikTok είναι τα ψηφιακά δώρα. Πιο συγκεκριμένα, επιτρέπει στους χρήστες που σε παρακολουθούν live να σου στείλουν ψηφιακά δώρα. Αν ενεργοποιήσεις τα ‘LIVE Gifts’, οι χρήστες θα έχουν επίσης την δυνατότητα να σου στείλουν Διαμάντια (Diamonds), τα οποία στη συνέχεια μπορείς να εξαργυρώσεις ως κανονικά χρήματα από το TikTok.

Φυσικά, η συγκεκριμένη υπηρεσία προϋποθέτει να είσαι τουλάχιστον 18 ετών για να εγγραφείς και να μπορέσεις να πληρωθείς. Τα ψηφιακά δώρα θα εμφανίζονται επίσης ως αναδυόμενα κατά τη διάρκεια των live βίντεο σου, ενώ το χαρακτηριστικό πρόκειται για μια ενσωμάτωση του TikTok και όχι κάποια υπηρεσία τρίτων. Το κοινωνικό δίκτυο κάνει επίσης την αποστολή ψηφιακών δώρων παιχνιδάκι για τους χρήστες που σε παρακολουθούν, ενώ θα εμφανίζεται και ένα κουμπί “Send” για να σου στείλουν τα δώρα.

Για να μπορέσει ένας χρήστης να σου στείλει ένα ψηφιακό δώρο, θα πρέπει πρώτα να πάει στις ρυθμίσεις του λογαριασμού του και να αποκτήσει μερικά coins. Τα coins μπορεί στη συνέχεια να τα χρησιμοποιεί για να στέλνει ψηφιακά δώρα στους αγαπημένους του Tiktokers (αν υπάρχει αυτή η λέξη).

Σημείωση: Τα ψηφιακά δώρα αποτελούν μέρος του Creator Next – στο οποίο ανήκει και το Creator Fund – οπότε υπάρχουν οι ίδιες προϋποθέσεις με τους followers και τον ελάχιστο αριθμό προβολών τις τελευταίες 30 ημέρες.

3. Χρησιμοποίησε το Affiliate Marketing

Για το affiliate marketing είχα αναφερθεί στο προηγούμενο άρθρο για το πως μπορείς να βγάλεις λεφτά από το σπίτι μέσω του ίντερνετ. Το affiliate marketing χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο και είναι ο ιδανικός τρόπος για να βγάλεις χρήματα από το TikTok, το Instagram, το Facebook και κάθε άλλο κοινωνικό δίκτυο.

Αν ασχοληθείς με ελληνικό κοινό, τότε η Linkwise είναι μονόδρομος. Το affiliate δίκτυο συνεργάζεται με αρκετές μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα, ενώ περιλαμβάνει και γνωστά brands του εξωτερικού. Αν θέλεις να προωθείς προϊόντα και υπηρεσίες από τα γνωστότερα brands παγκοσμίως, τότε affiliate δίκτυα όπως το ShareASale είναι η νούμερο ένα επιλογή για τους περισσότερους ανθρώπους.

Στη συνέχεια, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να βάζεις τους affiliate συνδέσμους από τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που θα προωθείς στις περιγραφές των βίντεο σου ώστε να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα από το TikTok. Για κάθε αγορά που θα γίνεται από έναν δικό σου affiliate σύνδεσμο, θα λαμβάνεις και το ανάλογο ποσοστό της προμήθειας (το οποίο διαφέρει από brand σε brand).

4. Ζήτησε να σου κεράσουν έναν καφέ

Αν δεν έχεις 100 χιλιάδες προβολές μηνιαίως στα βίντεο σου για να εγγραφείς στο TikTok Creator Fund και το affiliate marketing δεν σου “γέμισε το μάτι” (κακώς), τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις υπηρεσίες όπως το Buy Me a Coffee ώστε να μπορούν οι ακόλουθοι σου να σου καταθέτουν χρήματα.

Άλλες παρόμοιες υπηρεσίες είναι το Tipeee και το Ko-fi, τα οποία επιτρέπουν στους χρήστες είτε να σε πληρώσουν μια φορά, είτε να επιλέξουν να σου στέλνουν αυτόματα κάθε μήνα ένα ποσό (κάτι σαν μηνιαία συνδρομή). Για παράδειγμα, θα μπορούν να εισάγουν ένα ποσό που ξεκινάει από το 1.00$, να επιλέξουν να σου στείλουν περισσότερα χρήματα και αν θα είναι πληρωμή μιας φοράς ή κάθε μήνα.

Και με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να προωθείς τον σύνδεσμο από το προφίλ που θα δημιουργήσεις σε μια τρίτη υπηρεσία, έτσι ώστε να μπορούν να μπαίνουν και να σου στέλνουν χρήματα με ευκολία. Έχε ωστόσο κατά νου πως αυτές οι υπηρεσίες κρατάνε και μια μικρή προμήθεια για κάθε συναλλαγή που δέχεσαι, οπότε φρόντισε να ελέγξεις πρώτα τις βασικές πληροφορίες που παρέχουν.

5. Συνεργάσου με brands ανεβάζοντας sponsored περιεχόμενο

Για να καταφέρεις να κλείσεις μια συνεργασία με ένα brand, θα πρέπει πρώτα να έχεις και αρκετούς χιλιάδες followers από πίσω. Ως εκ τούτου, θα χρειαστεί να χτίσεις πρώτα ένα κοινό προτού μπορέσεις να συνεργαστείς με ένα brand. Άλλωστε, ακόμη κι αν συνεργαζόσουν με μια επιχείρηση ενώ δεν είχες αρκετούς followers, θα ήταν και η τελευταία φορά μιας και δεν θα υπήρχαν πωλήσεις.

Οι περισσότεροι influencers απολαμβάνουν να συνεργάζονται με μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, οι οποίες τις περισσότερες φορές έρχονται αυτές σε επικοινωνία με τον influencer. Αυτό σημαίνει πως όσο πιο πολύ αυξάνεται ο αριθμός των followers σου, τόσο πιο πολλά brands θα σε βρίσκουν και θα έρχονται σε επικοινωνία μαζί σου για πιθανή συνεργασία. Ως TikToker, θα έχεις την δυνατότητα επίσης να δημιουργήσεις εσύ την πρώτη επαφή με την εταιρεία, αλλά όπως προανέφερα, θα πρέπει να έχεις αρκετούς followers ώστε να δικαιολογήσεις μια συνεργασία με sponsored περιεχόμενο.

Αν ωστόσο καταφέρεις να μαζέψεις αρκετούς χιλιάδες followers, τότε θα είναι και αρκετά πιο εύκολο να βγάλεις χρήματα από το TikTok δημοσιεύοντας sponsored περιεχόμενο στο προφίλ σου ή αξιολογώντας προϊόντα και υπηρεσίες που σου παρέχονται από το συνεργαζόμενο brand. Επιπλέον, όσες πιο πολλές συνεργασίες κάνεις και όσες πιο πολλές πωλήσεις υπάρχουν, τόσο πιο συχνά θα σε βρίσκουν άλλα brands.

Τέλος, αξίζει να σημειώσω πως αρκετά brands εντοπίζουν bloggers, vloggers, podcasters, influeners και ούτω καθεξής, μέσα από affiliate δίκτυα στα οποία κάνουν μεγάλες πωλήσεις.

Συχνές ερωτήσεις για το TikTok

Μπορώ να βγάλω χρήματα από το TikTok;

Η σύντομη απάντηση είναι ναι, μπορείς να βγάλεις χρήματα από το TikTok. Παρόλα αυτά, θα χρειαστεί να μαζέψεις τουλάχιστον 10,000 followers και 100,000 προβολές τις τελευταίες 30 ημέρες στα βίντεο σου για να εγγραφείς στο Creator Fund. Μπορείς να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα με λιγότερους followers και προβολές χρησιμοποιώντας εναλλακτικούς τρόπους, όπως προωθώντας προϊόντα και υπηρεσίες με το affiliate marketing.

Πως μπορώ να εγγραφώ στο Creator Fund του TikTok;

Αν έχεις καλύψει τις προϋποθέσεις του κοινωνικού δικτύου και θέλεις να κάνεις αίτηση για να εγγραφείς στο Creator Fund, τότε άνοιξε την εφαρμογή στο κινητό σου, πήγαινε στις Ρυθμίσεις του λογαριασμού σου, κάνε κλικ στην επιλογή Creator Tools και στη συνέχεια επέλεξε το “TikTok Creator Fund” και ακολούθησε τις οδηγίες που θα εμφανιστούν.

Πως βγάζουν χρήματα οι δημιουργοί περιεχομένου στο TikTok;

Οι περισσότεροι επιτυχημένοι δημιουργοί περιεχομένου χρησιμοποιούν πολλούς διαφορετικούς τρόπους μεταξύ τους ώστε να αυξήσουν το εισόδημα που βγάζουν. Για παράδειγμα, χρησιμοποιούν το Creator Fund, ανεβάζουν sponsored περιεχόμενο από συνεργαζόμενα brands και προωθούν προϊόντα και υπηρεσίες με τη χρήση affiliate συνδέσμων.

Τι είναι το Creator Next πρόγραμμα του TikTok;

Το Creator Next είναι ένα πρόγραμμα το οποίο έχει σχεδιαστεί από το TikTok για να βοηθήσει τους δημιουργούς περιεχομένου να βγάλουν χρήματα από τα βίντεο τους (Creator Fund), να προωθήσουν την δουλειά τους, να λαμβάνουν ψηφιακά δώρα και να έχουν πρόσβαση στο Creator Marketplace.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Εκπτωτικά Κουπόνια & Προσφορές

50% ΕΚΠΤΩΣΗ
Hostinger
Προσφορές
Hostinger - Έως και 50% έκπτωση στο Cloud Hosting
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting πακέτα της Hostinger και 2 μήνες δωρεάν. Εμφάνιση λιγότερων
45% για 36 μήνες
BlueHost
BlueHost - WordPress Hosting από 2.95$
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting πακέτο για 36 μήνες. Εμφάνιση λιγότερων
69% Έκπτωση
NordVPN
Προσφορές
NordVPN - 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των...Εμφάνιση περισσότερων
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των 2 ετών. Εμφάνιση λιγότερων

Σχολιάστε