Πως να βγάλεις χρήματα από το OnlyFans | Οδηγός 2024

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Εκατοντάδες χιλιάδες δημιουργοί περιεχομένου κερδίζουν πολλά χρήματα από την πλατφόρμα του OnlyFans, αλλά πως το κάνουν και τι δυνατότητες παρέχει η πλατφόρμα;
Πως να βγάλεις χρήματα από το OnlyFans | Οδηγός 2022
Image Credits: Charles Deluvio στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Αρκετοί άνθρωποι αναζητούν τρόπους για να βγάζουν χρήματα από το ίντερνετ, με αρκετούς να έχουν στραφεί στο OnlyFans, μια ιστοσελίδα που ανήκει στην βιομηχανία ψυχαγωγίας ενηλίκων. Μπορείς όμως να βγάλεις χρήματα από την υπηρεσία, και αν ναι, με ποιους τρόπους;

Δεν έχει σημασία αν ξεκινάς τώρα, ή δημιουργείς περιεχόμενο αρκετά χρόνια τώρα, καθώς μπορείς να χρησιμοποιήσεις τους ίδιους τρόπους για να βγάλεις χρήματα από το OnlyFans. Η πλατφόρμα παρέχει ορισμένους βασικούς τρόπους με τους οποίους μπορούν οι δημιουργοί περιεχομένου της να κερδίσουν από λίγα έως εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ μηνιαίως.

Τι είναι το OnlyFans και πως λειτουργεί;

Το OnlyFans είναι μια πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης η οποία δεν διαφέρει ιδιαίτερα από τα παραδοσιακά κοινωνικά δίκτυα στα οποία συνδέεσαι καθημερινά. Για την ακρίβεια, ο σχεδιασμός του OnlyFans θυμίζει σε αρκετές περιπτώσεις το περιβάλλον του Twitter, παρέχοντας όλες τις βασικές επιλογές από το αριστερό πλαϊνό μενού, όπως την αρχική σελίδα, το προφίλ, τις ειδοποιήσεις, τα μηνύματα, τις κάρτες που έχεις συνδέσει, τις λίστες που έχεις δημιουργήσει και τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου.

Στο κέντρο θα βρεις όλες τις πρόσφατες αναρτήσεις από τα μέλη που ακολουθείς ή έχεις εγγραφεί, ενώ στα δεξιά θα βρεις ένα πεδίο αναζήτησης και ορισμένες από τις top προτάσεις χρηστών που δεν ακολουθείς και προτείνονται από την πλατφόρμα. Αρκετά από τα μέλη που προτείνονται στους επιτρέπουν να εγγραφείς στο προφίλ τους δωρεάν, ενώ άλλα παρέχουν μόνο συνδρομητικό περιεχόμενο.

Τα μέλη έχουν επίσης την δυνατότητα να μορφοποιήσουν τα προφίλ τους με διάφορους τρόπους, όπως προσθέτοντας μια φωτογραφία προφίλ και ένα εξώφυλλο, συνδέοντας τον Spotify λογαριασμό τους ώστε να εμφανίσουν τους αγαπημένους τους καλλιτέχνες και το αγαπημένο τους κομμάτι στο OnlyFans προφίλ τους.

Σε αντίθεση ωστόσο με τα παραδοσιακά κοινωνικά δίκτυα, το OnlyFans δίνει την δυνατότητα στους χρήστες του να κερδίζουν χρήματα με διάφορους τρόπους, μα κυρίως σε όσους δεν έχουν πρόβλημα με την βιομηχανία ψυχαγωγίας ενηλίκων.

Πως να ξεκινήσεις με το OnlyFans

Κάθε νέος χρήστης που θέλει να εγγραφεί στην πλατφόρμα του OnlyFans και να ξεκινήσει να βγάζει χρήματα από τα εργαλεία και τις υπηρεσίες της, θα πρέπει πρώτα να ακολουθήσει την ίδια διαδικασία που ακολουθούν όλα τα υπόλοιπα μέλη.

Δημιούργησε ένα καινούργιο λογαριασμό

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα καινούργιο λογαριασμό. Επισκέψου το OnlyFans.com και είτε συμπλήρωσε όλα τα απαραίτητα πεδία, είτε κάνε απευθείας σύνδεση με το Google, Microsoft ή Twitter λογαριασμό σου ώστε να ξεκινήσεις.

Μόλις δημιουργηθεί ο νέος σου λογαριασμός, πήγαινε στο email σου και σιγουρέψου πως έχεις κλικάρει στο σύνδεσμο που θα σου σταλθεί ώστε να ενεργοποιηθεί. Στη συνέχεια, θα χρειαστεί να ανεβάσεις μια φωτογραφία προφίλ και μια φωτογραφία εξωφύλλου (κανόνες της πλατφόρμας), εκ των οποίων και τα δύο είναι απαραίτητα ώστε να προχωρήσεις με τα επόμενα βήματα.

Πήγαινε στο προφίλ σου, κάνε κλικ στο κουμπί “Edit Profile” και στη συνέχεια σιγουρέψου πως έχεις βάλει ένα μοναδικό username και έχεις συμπληρώσει τα βασικά στοιχεία σου, όπως το ονοματεπώνυμο, την τοποθεσία και μια σύντομη περιγραφή του λογαριασμού σου. Η τοποθεσία δεν χρειάζεται να είναι η πραγματική και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να βάλεις την πραγματική σου διεύθυνση, αλλά μόνο την πόλη ή την χώρα.

Κάνε εγγραφή στο “Become a Creator”

Για να μπορέσεις να αποκτήσεις πρόσβαση σε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να βγάλεις χρήματα από το OnlyFans, θα πρέπει να εγγραφείς στο Creators πρόγραμμα της πλατφόρμας. Ωστόσο, για λόγους ασφάλειας, θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί χειροκίνητα ο λογαριασμός σου από την εταιρεία, έτσι ώστε να σιγουρευτούν πως πρόκειται για πραγματικό πρόσωπο.

Το OnlyFans θα σου ζητήσει να συμπληρώσεις τα πραγματικά σου στοιχεία (τα οποία δεν θα γίνουν ορατά), καθώς επίσης και να επιβεβαιώσεις τον λογαριασμό σου παρέχοντας μια φωτογραφία της ταυτότητας, του διαβατηρίου, ή του διπλώματος σου, καθώς επίσης και μια φωτογραφία στην οποία φαίνεται το πρόσωπο σου και εσύ να κρατάς το ίδιο έγγραφο επιβεβαίωσης.

Μόλις στείλεις τα απαραίτητα στοιχεία, στη συνέχεια θα χρειαστεί να περιμένεις από 24 έως 48 ώρες για να ολοκληρωθεί η επιβεβαίωση των στοιχείων σου και να εγκριθεί ο λογαριασμός σου. Μόλις λάβεις το email της επιβεβαίωσης, στη συνέχεια θα μπορείς να ξεκινήσεις να ενεργοποιείς όλους τους τρόπους με τους οποίους θα μπορείς να κερδίζεις χρήματα από την πλατφόρμα.

7 Τρόποι για να βγάλεις χρήματα από το OnlyFans

1. Ενεργοποίησε τα Paid Subscriptions

Τα “Paid Subscriptions” είναι με διαφορά ο πιο εύκολος τρόπος για να βγάλεις χρήματα ως δημιουργός περιεχομένου από το OnlyFans. Τα paid subscriptions προστατεύουν το περιεχόμενο σου πίσω από ένα τοίχο πληρωμών, που σημαίνει πως μόνο οι χρήστες που πληρώνουν κάθε μήνα θα έχουν πρόσβαση στις αναρτήσεις, τις ιστορίες και τα streams σου.

Σύμφωνα με την ίδια την πλατφόρμα, τα paid subscriptions είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κεντρίσεις το ενδιαφέρον άλλων μελών και να αποκτήσεις πιο γρήγορα συνδρομητές. Φυσικά, μερικά πακέτα δεν θα τραβήξουν νέους subscribers, οπότε η πλατφόρμα σου επιτρέπει να δημιουργείς προωθητικές καμπάνιες και πακέτα συνδρομών με ή χωρίς εκπτώσεις για τους πρώτους συνδρομητές.

2. Επί πληρωμής αναρτήσεις

Μπορεί οι χρήστες με τα paid subscriptions να φαίνεται πως βγάζουν τα περισσότερα χρήματα στην πλατφόρμα, μα και τα μέλη με ορατούς λογαριασμούς μπορούν επίσης να βγάλουν το ίδιο μεγάλο εισόδημα. Για την ακρίβεια, αντί να έχεις κλειδωμένες όλες τις αναρτήσεις σου, μπορείς να έχεις ένα ορατό λογαριασμό παρέχοντας μόνο συγκεκριμένες αναρτήσεις με ένα μικρό κόστος.

Όπως και τα paid subscriptions που προανέφερα, έτσι και οι επί πληρωμής αναρτήσεις είναι διάφορα posts που ανεβάζεις, αλλά για να τα δει κάποιος θα πρέπει να πληρώσει γι ‘αυτά. Μπορεί να είναι special αναρτήσεις που δημοσιεύσεις πιο σπάνια, ή ενδιάμεσα με το δωρεάν και προσβάσιμο περιεχόμενο σου. Μπορείς επίσης να θέσεις διαφορετικό κόστος για κάθε ανάρτηση, όπως 3.00$ για μια φωτογραφία σου και 7$ για ένα βίντεο σου.

3. Επί πληρωμής μηνύματα

Σε αντίθεση με τα paid subscriptions και τις επί πληρωμής αναρτήσεις, τα επί πληρωμής μηνύματα (αλλιώς γνωστά και ως PPV Messages) είναι διαθέσιμα τόσο για τους δωρεάν όσο και για τους συνδρομητικούς λογαριασμούς. Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει στα μέλη του OnlyFans να παρέχουν την δυνατότητα σε άλλα μέλη να τους στέλνουν προσωπικά μηνύματα ώστε να αυξηθεί η αλληλεπίδραση μεταξύ τους.

Τα PPV μηνύματα είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικά καθώς προϋποθέτουν από τους fans σου να πληρώσουν πρώτα μερικά χρήματα και στη συνέχεια να σου στείλουν προσωπικό μήνυμα. Φυσικά, μπορείς πάντοτε να διατηρείς τα μηνύματα δωρεάν, αλλά για να αυξήσεις ακόμη περισσότερο το εισόδημα σου και να αποφύγεις να μιλάς με κάθε μέλος ξεχωριστά, τα PPV μηνύματα είναι ο κατάλληλος τρόπος για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων στο OnlyFans.

4. Live streaming

Ένας επίσης εξαιρετικός τρόπος για τους δωρεάν λογαριασμούς είναι η δυνατότητα που τους δίνεται για να πραγματοποιούν live streams. Αλλιώς γνωστά και ως PPV Streams (Payment Gated Streams), είναι παρόμοιο με το να πουλάς εισιτήρια για να παρακολουθήσουν ένα live, με τιμές που ξεκινάνε από τα μόλις 5.00$.

Το live streaming παρέχει στους fans μια εντελώς διαφορετική εμπειρία με τους αγαπημένους τους δημιουργούς περιεχομένου, οι οποίοι αν είναι αυθεντικοί και κερδίσουν την οικειότητα των fans τους, μπορούν να απολαύσουν στη συνέχεια ένα μεγάλο εισόδημα μέσα από μια πλατφόρμα με εκατομμύρια μέλη. Αυτό φυσικά προϋποθέτει να έχεις τον απαραίτητο εξοπλισμό κάμερας και να είσαι άνετος/η να εμφανίζεσαι live σε μέλη τα οποία πληρώνουν για να σε δουν.

5. Φιλοδωρήματα

Τα φιλοδωρήματα παίζουν επίσης σημαντικό ρόλο για τους γνωστούς δημιουργούς περιεχομένου που βγάζουν χρήματα από το OnlyFans. Για την ακρίβεια, αν ανεβάσεις τουλάχιστον πέντε ή περισσότερα posts στην σελίδα σου, οι subscribers θα έχουν στη συνέχεια την δυνατότητα να σου αφήσουν φιλοδώρημα απευθείας μέσα από το προφίλ σου, από τις αναρτήσεις σου, από τα μηνύματα, κατά τη διάρκεια των live streams σου, ή ακόμα και μέσω των ιστοριών που ανεβάζεις.

Για να το πάνε ένα βήμα παραπέρα, αρκετοί δημιουργοί περιεχομένου παρέχουν επίσης μοναδικό και αποκλειστικό περιεχόμενο για όσους αποφασίζουν να αφήσουν κάποιο φιλοδώρημα. Άλλοι πάλι επιλέγουν να στέλνουν ένα προσωπικό μήνυμα σε κάθε μέλος που αφήνει φιλοδώρημα, έτσι ώστε να αυξήσουν την αλληλεπίδραση με τους fans τους, οδηγώντας τους να γίνουν και συνδρομητικά μέλη.

6. Πρόσθεσε την Wishlist σου από την Amazon

Δεν υπάρχει υπηρεσία ή πλατφόρμα στην οποία δεν θα μπορούσες να χρησιμοποιήσεις με έξυπνους τρόπους το affiliate marketing. Αν έχεις εγγραφεί ως affiliate marketer στο Amazon Associate Affiliate, τότε θα έχεις την δυνατότητα να δημιουργείς λίστες με affiliate συνδέσμους. Έτσι, κάθε φορά που κάποιος θα ολοκληρώνει μια αγορά, θα λαμβάνεις και την ανάλογη προμήθεια.

Ο συγκεκριμένος τρόπος δεν επηρεάζει τα έσοδα που βγάζεις από το OnlyFans, αλλά από τον affiliate λογαριασμό σου στο δίκτυο της Amazon. Πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις του λογαριασμού σου στο OnlyFans, σου δίνεται η δυνατότητα να προσθέσεις τον σύνδεσμο από την wishlist που έχεις δημιουργήσει στο Amazon. Φρόντισε να βάλεις εκεί μέσα τον affiliate σύνδεσμο, έτσι ώστε όταν αποκτήσεις αρκετούς fans, να έχουν την δυνατότητα να αγοράσουν τα προϊόντα που τους προτείνεις, λαμβάνοντας εσύ την ανάλογη προμήθεια που σου αντιστοιχεί.

7. Χρησιμοποίησε το Referral πρόγραμμα

Τι είναι το Referral πρόγραμμα του OnlyFans; Η υπηρεσία σου παρέχει ένα μοναδικό σύνδεσμο για να προσκαλείς νέα μέλη να εγγραφούν στην πλατφόρμα. Για κάθε μέλος που εγγράφεται και ενεργοποιεί τον λογαριασμό σου, θα λαμβάνεις το 5% του εισοδήματος του για 12 ολόκληρους μήνες.

Σύμφωνα με τους όρους και τις προϋποθέσεις του OnlyFans, μπορείς να βγάζεις έως 1 εκατομμύριο δολάρια από κάθε μέλος που προσκαλείς, επιτρέποντας σου να φτάσεις τα 50.000.00 δολάρια για κάθε μέλος. Επιπλέον, δεν παρέχεται κάποιος περιορισμός στα μέλη που μπορείς να προσκαλέσεις, αλλά κάθε μέλος θα πρέπει να χρησιμοποιεί το referral κωδικό που του παρέχεις, εναλλακτικά δεν θα επωφεληθείς από την εγγραφή του και τα χρήματα που θα κερδίζει.

Βγάζοντας χρήματα από το OnlyFans ως νέος χρήστης

Το OnlyFans χρησιμοποιείται από εκατομμύρια ανθρώπους κάθε μήνα, πολλοί εκ των οποίων προσπαθούν να βγάλουν χρήματα από τη δημιουργία περιεχομένου. Αν και η πλατφόρμα μπορεί αποδεδειγμένα πλέον να παρέχει πολύ μεγάλα μηνιαία ποσά στους χρήστες που έχουν αρκετούς subscribers, ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος και απαιτείται αρκετή δουλειά ώστε να μπορέσεις να φτάσεις σε ένα σημείο όπου θα βγάζεις ένα σταθερό και μεγάλο εισόδημα.

Θα πρέπει επίσης να μάθεις πως λειτουργούν όλα τα εργαλεία της πλατφόρμας ώστε να μπορείς να τα χρησιμοποιείς έξυπνα. Για παράδειγμα, αντί να κλειδώσεις ολόκληρο το περιεχόμενο σου, μπορείς να παρέχεις “δείγματα” του περιεχομένου σου εντελώς δωρεάν. Με αυτό τον τρόπο, οι χρήστες που θα ενδιαφερθούν να δουν περισσότερα, θα προχωρήσουν στο να εγγραφούν πληρώνοντας μηνιαίως, ή ακόμη και να σου αφήσουν φιλοδώρημα.

Το OnlyFans σου επιτρέπει να δημιουργήσεις επίσης εράνους (fundraisings) ώστε να μαζεύεις χρήματα για καλούς σκοπούς. Απλά γράψε για ποιο σκοπό προσπαθείς να μαζέψεις χρήματα και στη συνέχεια ενεργοποίησε το κουμπί για τις δωρεές.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε