5 Έξυπνοι Τρόποι για να Βγάζεις Λεφτά με το ChatGPT (2024)

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Ενδιαφέρεσαι να βγάλεις λεφτά από το σπίτι σου ή να χρησιμοποιήσεις τα AI bots προς όφελος σου; Αν η απάντηση είναι 'ναι', τότε στο άρθρο θα βρεις 5 έξυπνους τρόπους για να βγάζεις λεφτά από το ChatGPT και το Bing Chat.
5 Έξυπνοι Τρόποι για να Βγάζεις Λεφτά με το ChatGPT (2023)
ChatGPT / © Emiliano Vittoriosi στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Από την στιγμή που η OpenAI ανακοίνωσε το ChatGPT, ένα έξυπνο AI Chatbot που βασίζεται στην Τεχνητή Νοημοσύνη, και η Microsoft το ενσωμάτωσε στη μηχανή αναζήτησης της, Bing, εκατομμύρια χρήστες ξεκίνησαν να χρησιμοποιούν αυτά τα εργαλεία. Αρκετοί δημιουργοί ωστόσο βρήκαν διάφορους έξυπνους τρόπους για να βγάλουν αρκετά λεφτά χάρη σε αυτά τα εργαλεία, και μέσα από αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορείς να κάνεις κι εσύ το ίδιο.

Ήξερες ότι υπάρχουν ήδη αρκετοί άνθρωποι οι οποίοι έχουν ξεκινήσει να βγάζουν ένα σωρό λεφτά από AI Chatbots όπως το ChatGPT και το Bing Chat; Η Τεχνητή Νοημοσύνη βρίσκεται πλέον στην καθημερινότητα μας, και με ολοένα και περισσότερες εφαρμογές, πλατφόρμες και προγράμματα να χρησιμοποιούν αυτά τα έξυπνα εργαλεία, μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις προς όφελος σου.

Αρκετοί δημιουργοί έχουν μάλιστα καταφέρει να βγάζουν περισσότερα από 500€ και 800€ την ημέρα. Ναι, την ημέρα! Φυσικά, θα πρέπει να κάνεις ένα δυναμικό ξεκίνημα και να χρησιμοποιήσεις το ChatGPT και το Bing Chat με έξυπνους τρόπους, αλλά θα αναλύσω λεπτομερώς κάθε τρόπο στη συνέχεια του άρθρου. Επιπλέον, θα στοχεύσουμε αρχικά στο πως μπορείς να βγάλεις τα πρώτα σου χρήματα, ακόμα κι ο αριθμός δεν θα ‘ναι τόσο υψηλός το πρώτο διάστημα.

5 Έξυπνοι Τρόποι για να Βγάζεις Λεφτά με το ChatGPT

1. Βγάλε λεφτά δημιουργώντας περιεχόμενο (Blogging)

10 Τρόποι να Βγάλεις Χρήματα από το Blog σου (2023)
Online Εισόδημα / © Karolina Grabowska στο Pexels.

Τόσο το ChatGPT όσο και το Bing Chat έχουν την δυνατότητα να γράφουν από μικρά και απλά ποιήματα ή σύντομες περιγραφές, μέχρι και ολόκληρα άρθρα για blogs. Αρκετοί δημιουργοί περιεχομένου έχουν στραφεί σε πλατφόρμες όπως το Medium, οι οποίες τους πληρώνουν για το περιεχόμενο που δημοσιεύουν ανάλογα με τις προβολές και την ώρα ανάγνωσης του κάθε άρθρου.

Χρησιμοποιώντας τα AI bots για να γράψουν τα κείμενα, οι δημιουργοί στη συνέχεια τα περνάνε από όλες τις απαραίτητες διορθώσεις και στη συνέχεια τα δημοσιεύουν στα blogs τους. Χρησιμοποιώντας το affiliate marketing ως μέθοδο για να αυξήσουν ακόμα περισσότερο τα λεφτά που βγάζουν και με στόχο τη δημιουργία ενός παθητικού εισοδήματος, κατάφεραν να αυξήσουν το εισόδημα τους στο μέγιστο.

Χρησιμοποίησε εργαλεία όπως το Google Trends και το Keywords Everywhere για να βρίσκεις άρθρα τα οποία έχουν υψηλή ζήτηση. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε το ChatGPT και το Bing Chat για να σου γράψουν αυτά τα άρθρα. Ενώ και τα δύο εργαλεία μπορούν να σου παρέχουν υψηλής ποιότητας περιεχόμενο, κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να κάνεις αρκετές αλλαγές έως ότου φέρεις το άρθρο στα μέτρα σου και το κάνεις μοναδικό. Παρόλα αυτά, η περισσότερη δουλειά θα ‘χει γίνει απ’ την Τεχνητή Νοημοσύνη.

Μπορείς επίσης να ανοίξεις το δικό σου blog στο WordPress, το οποίο μπορείς να βελτιστοποιήσεις με διαφημίσεις από την Google AdSense, με συνδέσμους από διάφορα affiliate δίκτυα και με άλλες τεχνικές για να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα.

2. Βγάλε λεφτά δημιουργώντας επεκτάσεις για Web Browsers

Microsoft-Addons
Microsoft Addons

Το Chrome Web Store είναι μια απ’ τις δημοφιλέστερες στάσεις για κάθε άνθρωπο που χρησιμοποιεί web browsers που βασίζονται στο Chromium. Οι επεκτάσεις από τρίτους προγραμματιστές μας επιτρέπουν να αυξήσουν στο μέγιστο τις δυνατότητες και τις επιλογές που μας παρέχονται από το πρόγραμμα περιήγησης.

Για παράδειγμα, υπάρχουν επεκτάσεις όπως το SimilarWeb που σου επιτρέπουν να παρακολουθείς τα μηνιαία στατιστικά κάθε ιστοσελίδας. Το Wappalyzer σου επιτρέπει να δεις τι τεχνολογίες χρησιμοποιεί μια ιστοσελίδα, ενώ υπάρχουν άλλες επεκτάσεις για γνωστά προγράμματα και εφαρμογές, για να μπλοκάρεις τις διαφημίσεις, για να κρατάς σημειώσεις, για να ελέγχεις τα emails σου και πολλά ακόμα.

Μιας και τα AI bots έχουν την δυνατότητα να γράφουν κώδικα, η δημιουργία επεκτάσεων είναι πλέον μια εύκολη και γρήγορη διαδικασία. Αν καταφέρεις να δημιουργήσεις μια επέκταση η οποία έχει αρκετή ζήτηση και τη βελτιστοποιήσεις σωστά με διαφημίσεις, affiliate συνδέσμους και sponsored περιεχόμενο, τότε όταν αποκτήσει αρκετές λήψεις, θα ξεκινήσεις να βλέπεις το πρώτο σου παθητικό εισόδημα να δημιουργείται.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να δημιουργήσεις επεκτάσεις και για άλλα προγράμματα περιήγησης και να τα ανεβάζεις σε stores όπως το Firefox Add-Ons και το Microsoft Edge Addons.

3. Βγάλε λεφτά δημιουργώντας WordPress plugins

WordPress Plugins Πρόσθετα

Όπως και με τις επεκτάσεις του Chrome που ανέφερα προηγούμενος, έτσι και με τα plugins για το WordPress, εκατοντάδες προγραμματιστές έχουν βγάλει αρκετά λεφτά και έχουν δημιουργήσει ισχυρά παθητικά εισοδήματα. Σε μια απ’ τις δοκιμές μου, κατάφερα να δημιουργήσω το πρώτο μου WordPress plugin μέσω του Bing Chat σε λιγότερο από 5 λεπτά. Ναι, σε λιγότερο από 5 λεπτά, χωρίς να χρειαστεί να κάνω αλλαγές στον κώδικα που μου έγραψε.

Θα βρεις επίσης αρκετούς YouTubers που παρουσιάζουν το πόσο γρήγορη και εύκολη είναι η διαδικασία για να δημιουργήσεις ένα plugin μέσω του ChatGPT ή του Bing Chat. Επιπλέον, κάποιοι έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν μέχρι και 3-4 plugins σε λιγότερο από μια ώρα, χάρη στην Τεχνητή Νοημοσύνη που αναλαμβάνει να γράψει τον κώδικα.

Με μια γρήγορη ματιά στον επίσημο κατάλογο προσθέτων του WordPress, μπορείς να δεις πως υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικά plugins που έχουν σχεδιαστεί για να καλύπτουν συγκεκριμένες ανάγκες. Ανάλογα με τη ζήτηση που υπάρχει, μπορείς να καλύψεις ένα μεγάλο εύρος προβλημάτων, να παρέχεις εύκολες λύσεις για συγκεκριμένα πράγματα και οτιδήποτε άλλο θεωρείς πως θα χρειαζόταν ένας κάτοχος ιστοσελίδας.

4. Βγάλε λεφτά από το Email Marketing

Email Marketing με το MailChimp
© MailChimp στο Unsplash.

Το email marketing είναι ένας από τους παλαιότερους τρόπους προώθησης προϊόντων και υπηρεσιών μέσω μηνυμάτων ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (ή αλλιώς, emails). Οι επιχειρήσεις χρησιμοποιούν εδώ και χρόνια το email marketing για να προωθούν πιο αποτελεσματικά τις νέες καταχωρήσεις προϊόντων τους, για να προωθούν συγκεκριμένες υπηρεσίες ή συνδρομητικά πακέτα, καθώς επίσης και για να παρέχουν ενημερώσεις σχετικά με το brand.

Τα τελευταία χρόνια το email marketing έχει υποστεί επίσης ορισμένες μεγάλες αλλαγές, ενώ πλέον είναι πιο εύκολο και γρήγορο ώστε να ξεκινήσει ένας αρχάριος απ’ ότι ήταν κάποτε. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ορισμένες αξιόπιστες πλατφόρμες και μερικά βασικά εργαλεία για να δημιουργείς, να διαχειρίζεσαι και να στέλνεις emails.

Χρησιμοποίησε στη συνέχεια το ChatGPT και το Bing Chat για να παράγεις περιεχόμενο που είναι ιδανικό για τις email marketing καμπάνιες σου. Θα χρειαστεί να προωθήσεις αρκετά το νέο σου newsletter ώστε να καταφέρεις να μαζέψεις αρκετούς subscribers, αλλά μόλις το κάνεις θα έχεις την δυνατότητα να βγάζεις χρήματα με διάφορους τρόπους, όπως με τη προώθηση affiliate προϊόντων και υπηρεσιών, γράφοντας sponsored και advertorial περιεχόμενο και τοποθετώντας διαφημιστικά banners.

5. Βγάλε λεφτά δημιουργώντας περιεχόμενο για τα Social Media

Τρόποι για να Βγάλεις Λεφτά από τα Social Media
© May Gauthier στο Unsplash.

Τι είναι αυτό που αναζητάει ο περισσότερος κόσμος στα Social Media αυτή την στιγμή, και ποια από αυτά μπορείς να τα καλύψεις; Για να μην σπαταλήσεις άδικα τον χρόνο σου δημιουργώντας περιεχόμενο που δεν θα αποφέρει ποτέ τα επιθυμητά αποτελέσματα, θα χρειαστεί πρώτα να κάνεις μια έρευνα αγοράς, ελέγχοντας τα πάντα γύρω από συγκεκριμένες θεματολογίες που ενδιαφέρεσαι να καλύψεις.

Μόλις βρεις ορισμένα θέματα τα οποία έχουν μεγάλη ζήτηση, στη συνέχεια μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Bing Chat τόσο για να σου γράφει πιασάρικες περιγραφές και βελτιστοποιημένες για SEO. Κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter, το Pinterest και το LinkedIn εμφανίζονται επίσης αρκετά συχνά στα αποτελέσματα των μηχανών αναζήτησης, οπότε θα πρέπει να είναι και οι πρώτες σου στάσεις. Το Facebook και το Instagram είναι εξίσου δύο σημαντικά κοινωνικά δίκτυα, αλλά έχουν μικρότερη οργανική επισκεψιμότητα.

Για social media ιστοσελίδες όπως το Instagram, μπορείς να χρησιμοποιήσεις το “Creative Mode” του Bing Chat για να δημιουργείς AI εικόνες και στη συνέχεια να τις ανεβάζεις. Χρειάζονται μόλις μερικά λεπτά για το Bing Chat ώστε να σου δημιουργήσει μια εικόνα όπως την περιγράφεις, ενώ στη συνέχεια θα έχεις την δυνατότητα να ζητήσεις μέχρι και συγκεκριμένες αλλαγές που θα ήθελες να κάνει το AI chatbot στην εικόνα σου.

Για να βγάλεις λεφτά από τα social media, θα πρέπει αρχικά να μαζέψεις αρκετούς followers. Προτείνεται απ’ την αρχή ακόμη να βελτιστοποιήσεις τις περιγραφές σου με affiliate συνδέσμους, έτσι ώστε να μην χάνεις το εισόδημα που μπορούν να σου αποφέρουν τα αρχικά σου posts. Αν μαζέψεις αρκετούς χιλιάδες followers, τότε θα δεις αρκετά brands να έρχονται από μόνα τους σε επικοινωνία μαζί σου ώστε να κλείσετε κάποια διαφημιστική συμφωνία.

6. Βγάλε λεφτά πουλώντας eBooks και Guidebooks

Πως να δημιουργείς και να πουλάς τα δικά σου eBooks (2023)
Kindle eBook Reader / © Balázs Kétyi στο Unsplash.

Για αρκετά χρόνια τώρα αρκετοί συγγραφείς και δημιουργοί περιεχομένου ξεκίνησαν να γράφουν και να πουλάνε τα δικά τους eBooks (ηλεκτρονικά βιβλία) για να βγάλουν λεφτά και να δημιουργήσουν ένα παθητικό εισόδημα. Μιας και υπάρχουν εκατοντάδες συσκευές που λειτουργούν αποκλειστικά για την ανάγνωση eBooks, ενώ μπορείς να τα ανοίγεις με ευκολία τόσο από τον υπολογιστή και το laptop, όσο και απ’ το smartphone και το tablet σου, είναι ιδανικά ακόμα και για αρχάριους.

Πασίγνωστες πλατφόρμες όπως το Amazon σου επιτρέπουν να ανεβάζεις και να καταχωρείς τα eBooks σου σε καταλόγους με εκατομμύρια μηνιαίους επισκέπτες. Το πρώτο βήμα ωστόσο, είναι να γράψεις το eBook, το οποίο είναι και το πιο δύσκολο και χρονοβόρο κομμάτι αυτή της διαδικασίας. Μιας και το ChatGPT και το Bing Chat έχουν την δυνατότητα να γράφουν ολόκληρα κείμενα, μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για να μας γράψουν μέχρι και eBooks.

Ίσως χρειαστεί να κάνεις πολλές ερωτήσεις έως ότου καταφέρεις να γράψεις όλο το eBook, αλλά το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς θα το καλύψει η τεχνητή νοημοσύνη. Άλλωστε, είναι πολύ πιο εύκολο και γρήγορο να κάνεις αλλαγές, παρά να γράφεις ένα ολόκληρο βιβλίο. Τα Guidebooks έχουν εξίσου τεράστια ζήτηση τα τελευταία χρόνια, ενώ συχνά είναι αρκετά πιο μικρά απ’ τα παραδοσιακά eBooks και παρέχονται στην ίδια μορφή (PDF).

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές όπως το Notion για να γράφεις τα eBooks και τα Guidebooks σου, έχοντας τα συγχρονισμένα σε κάθε συσκευή ώστε να κάνεις αλλαγές απ’ όπου κι αν βρίσκεσαι. Στη συνέχεια, χρησιμοποίησε το Canva για να σχεδιάσεις το εξώφυλλο, να εισάγεις τα κείμενα και να προβείς στις απαραίτητες μορφοποιήσεις. Η υπηρεσία σου επιτρέπει να εξάγεις στη συνέχεια το eBook / Guidebook σε PDF μορφή.

7. Βγάλε λεφτά ως freelancer αρθρογράφος

Πως να δημιουργήσεις ένα Portfolio - Οδηγός 2023
© Ben Kolde στο Unsplash.

Αν και θεωρητικά θα μπορούσαμε να επιστρέψουμε πίσω στην πρώτη ενότητα του άρθρου που αφορά το blogging, υπάρχουν και άλλοι τρόποι με τους οποίους μπορείς να βγάλεις λεφτά γράφοντας και όχι αποκλειστικά μέσω του δικού σου blog.

Αρχικά, υπάρχει πάντοτε η δυνατότητα να εργαστείς σε κάποια ιστοσελίδα, περιοδικό, ή ακόμα και εφημερίδα που παρέχει το περιεχόμενο της σε ηλεκτρονική μορφή. Παρόλα αυτά, θα χρειαστεί να μάθεις τα πάντα γύρω από το SEO, μιας και η βελτιστοποίηση των άρθρων για τις μηχανές αναζήτησης είναι πλέον ένας κρίσιμος παράγοντας.

Μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις πλατφόρμες που εστιάζουν σε ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που αναζητούν για νέα ταλέντα. Ορισμένες από αυτές είναι το UpWork και το Fiverr, μέσα από τις οποίες θα έχεις την δυνατότητα να παρέχεις τις υπηρεσίες σου σε εκατομμύρια πελάτες σε ολόκληρο τον κόσμο. Τα αγγλικά προφανώς είναι απαραίτητα για να ξεκινήσεις σε τέτοιου είδους πλατφόρμες.

Πρώτα απ’ όλα, θα πρέπει να δημιουργήσεις ένα portfolio με τη δουλειά σου και να το προβάλλεις στους πελάτες σου. Προτείνεται να εξειδικευτείς σε μια συγκεκριμένη κατηγορία άρθρων όπως τα ταξίδια ή την τέχνη και να προσφέρεις τις υπηρεσίες σου στους αντίστοιχους πελάτες. Τέλος, είναι σημαντικό να είσαι επαγγελματίας και να προσφέρεις ποιοτική δουλειά για να κάνεις εντύπωση στους πελάτες σου και να αυξήσεις τη φήμη σου.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε