Revolut Κάρτα: Τι είναι και πως μπορώ να βγάλω μια το 2023;

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Με μια Revolut κάρτα θα έχεις την δυνατότητα να κάνεις με ασφάλεια τις online αγορές σου, να κάνεις ανάληψη χρημάτων από κάθε ΑΤΜ σε 200+ χώρες, να στέλνεις και να λαμβάνεις χρήματα με χαμηλά έξοδα και να επενδύεις σε κρυπτονομίσματα με ευκολία.
Revolut Κάρτα - Mastercard Debit
Η κλασική Revolut κάρτα (Mastercard Debit) / © Revolut

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Καθώς η τεχνολογία συνεχίζει να αναπτύσσεται με ραγδαίους ρυθμούς, νέες υπηρεσίες εμφανίζονται καθημερινά. Η Revolut είναι μια ψηφιακή / εικονική τράπεζα με εκατομμύρια χρήστες, σου παρέχει τη δική σου χρεωστική και ψηφιακή κάρτα και μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει τις παραδοσιακές τράπεζες, προσφέροντας όλες τις υπηρεσίες που θα χρειαστείς – και λίγες παραπάνω.

Είτε είσαι ελεύθερος επαγγελματίας, είτε απλά θέλεις να δημιουργήσεις ένα ψηφιακό τραπεζικό λογαριασμό και να ολοκληρώνεις τις online αγορές σου με ευκολία, η Revolut πρόκειται για μια ιδιαίτερα εξαιρετική επιλογή αυτή την στιγμή. Με ένα λογαριασμό στην υπηρεσία θα έχεις την δυνατότητα να στέλνεις και να λαμβάνεις χρήματα από οποιονδήποτε, είτε πρόκειται για προσωπικές είτε για επαγγελματικές συναλλαγές.

Για παράδειγμα, αν είσαι freelancer σε ιστοσελίδες όπως το Fiverr και το UpWork, βγάζεις χρήματα από το blog σου, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις τη Revolut για να λαμβάνεις με ύψιστη ταχύτητα και ασφάλεια τα χρήματα σου. Επιπλέον, μιας και η υπηρεσία είναι γνωστή για τα πολλαπλά διαφορετικά νομίσματα που υποστηρίζει, τις περισσότερες φορές οι χρεώσεις θα είναι αρκετά πιο μικρές απ’ ότι από μια παραδοσιακή τράπεζα στην Ελλάδα.

Τι είναι η Revolut;

Με απλά λόγια, η Revolut είναι μια βρετανο-λιθουανική εταιρεία νεοτράπεζων και χρηματοοικονομικής τεχνολογίας που προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες. Η Revolut Bank UAB έχει άδεια και ελέγχεται από την Τράπεζα της Λιθουανίας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με έδρα το Λονδίνο, ιδρύθηκε το 2015 από τους Nikolay Storonsky και Vlad Yatsenko.

Revolut Κάρτα και Εφαρμογή στο Κινητό

Πρόκειται για μια τράπεζα στην οποία καθένας έχει την δυνατότητα να ανοίξει ένα τραπεζικό λογαριασμό, στέλνοντας και επιβεβαιώνοντας όλα τα στοιχεία μέσω της mobile εφαρμογής για Android και iOS συσκευές. Μόλις ο λογαριασμός εγκριθεί, ο χρήστης έχει την δυνατότητα στη συνέχεια να στέλνει και να λαμβάνει χρήματα σε και από ολόκληρο τον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, η Revolut έχει περισσότερους από 28 εκατομμύρια χρήστες, περισσότερες από 500 χιλιάδες επιχειρηματικούς λογαριασμούς, υποστηρίζεται σε περισσότερες από 200 χώρες και παρέχει 29 νομίσματα απευθείας μέσα από την εφαρμογή της.

Πως λειτουργεί η Revolut και τι χρειάζομαι;

Για να ξεκινήσεις με την Revolut, θα πρέπει αρχικά να κατεβάσεις την mobile εφαρμογή της για την Android ή iOS συσκευή σου. Μόλις το κάνεις, ακολούθησε τις οδηγίες για να δημιουργήσεις τον πρώτο σου λογαριασμό – θα χρειαστούν μόλις μερικά λεπτά.

Θα χρειαστεί να συμπληρώσεις βασικές πληροφορίες όπως το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση, την ημερομηνία γέννησης και κάποιες ακόμα ώστε να επιβεβαιωθεί ο λογαριασμός σου. Η εφαρμογή θα σου ζητήσει να τραβήξεις επίσης μια φωτογραφία της ταυτότητας ή του διαβατηρίου σου (μπρος και πίσω) και να εισάγεις ένα κωδικό ασφάλειας με τον οποίο θα ξεκλειδώνεις την εφαρμογή κάθε φορά (υποστηρίζεται και το δακτυλικό αποτύπωμα).

Στη συνέχεια, μόλις ο λογαριασμός σου εγκριθεί, θα έχεις την δυνατότητα να συνδέσεις το τραπεζικό σου λογαριασμό ώστε να καταθέτεις πιο γρήγορα χρήματα, μια ψηφιακή κάρτα για να κάνεις τις online αγορές σου και ένα τραπεζικό λογαριασμό για να λαμβάνεις χρήματα. Αν θελήσεις να βγάλεις μια φυσική κάρτα, τότε θα δούμε στην επόμενη ενότητα τι συμβαίνει με αυτές και ποιο είναι το κόστος τους. Παρόλα αυτά, παρέχεται τόσο μια ψηφιακή κάρτα για online συναλλαγές, όσο και μια κάρτα μιας χρήσης την οποία μπορείς να βγάζεις κάθε φορά με ευκολία.

Η Revolut λειτουργεί άψογα και οι κάρτες της υποστηρίζονται απ’ όλα τα online συστήματα. Επιπλέον, ο λογαριασμός σου μπορεί επίσης να συνδεθεί στην PayPal και στο Google Pay για γρήγορες πληρωμές ή καταθέσεις.

Πόσο κοστίζει η Revolut;

Μπορείς να κατεβάσεις την εφαρμογή της Revolut και να δημιουργήσεις ένα τραπεζικό λογαριασμό εντελώς δωρεάν. Παρόλα αυτά, το δωρεάν πακέτο της εταιρείας έρχεται με ορισμένα όρια, όπως στο ποσό των χρημάτων που μπορείς να κάνεις ανάληψη από τα ΑΤΜ κάθε μήνα, στις υπηρεσίες εξωτερικού που παρέχονται για ορισμένες χώρες και ορισμένα ακόμα.

Πόσο κοστίζει η Revolut
Ο τιμοκατάλογος της Revolut.

Το Revolut Standard παρέχεται δωρεάν, το Revolut Plus κοστίζει 2.99$ μηνιαίως, το Revolut Premium κοστίζει 6.99$ μηνιαίως και το Revolut Metal κοστίζει 12.99$ μηνιαίως. Μπορείς να δεις τις διαφορές των πακέτων από την παραπάνω φωτογραφία, ενώ δεν θα χρειαστείς ένα συνδρομητικό λογαριασμό εκτός κι αν θέλεις να μειωθούν τα όρια, να έχεις περισσότερες δυνατότητες μέσα από την εφαρμογή, καλύτερη ασφάλιση και μια μεταλλική αντί για πλαστική κάρτα.

Στην περίπτωση που επιλέξεις να ξεκινήσεις ή να παραμείνεις με το δωρεάν Standard πακέτο της εταιρείας, τότε για να αποκτήσεις μια φυσική Mastercard Debit κάρτα θα πρέπει να πληρώσεις το ποσό των 6.00$, το οποίο ωστόσο το πληρώνεις μόνο μια φορά και δεν υπάρχουν έξτρα μηνιαίες χρεώσεις. Η κάρτα λειτουργεί άψογα σε όλα τα ΑΤΜ της χώρας μας, αλλά και συνολικά σε 200+ άλλες χώρες.

Είναι τα χρήματα μου ασφαλή στη Revolut;

Έως και πριν από μερικά χρόνια, η Revolut δεν ήταν τράπεζα, αλλά επιτρεπόταν να διατηρεί τα χρήματα μας ως κάτι που είναι γνωστό ως ίδρυμα «ηλεκτρονικού χρήματος». Με πιο απλά λόγια, είχε νόμιμη άδεια από τη χρηματοοικονομική ρυθμιστική αρχή για να προσφέρει τραπεζικές υπηρεσίες.

Πλέον, η Revolut είναι μια τράπεζα με έδρα τη Λιθουανία. Τα χρήματά σου προστατεύονται στο πλαίσιο του συστήματος εγγύησης καταθέσεων, με εγγύηση της κρατικής εταιρείας Deposit and Investment Insurance της Λιθουανίας. Κάποτε, οι περισσότεροι χρήστες σε αρκετές χώρες δεν δεχόντουσαν προστασία από το Σχέδιο Αποζημίωσης Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών (FSCS) στην περίπτωση που η εταιρεία υποχωρούσε.

Σε όσο αφορά την ηλεκτρονική προστασία που λαμβάνεις από την εφαρμογή, το σύστημα τους θα παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο το λογαριασμό σου, επισημάνοντας οποιαδήποτε ύποπτη συναλλαγή, διατηρώντας τα στοιχεία της κάρτας ασφαλή και ζητώντας επαλήθευση για οποιαδήποτε συναλλαγή.

Πως μπορώ να βγάλω χρήματα με την Revolut;

Εκτός από τις παραδοσιακές λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά που παρέχει η Revolut ως τράπεζα στους χρήστες της, τους επιτρέπει επίσης να κερδίζουν χρήματα καθώς προωθούν την εταιρεία σε άλλους χρήστες, είτε είναι φίλοι, γνωστοί ή άγνωστοι τους.

Μόλις δημιουργήσεις ένα λογαριασμό και εγκριθεί, στη συνέχεια θα έχεις την δυνατότητα να βγάζεις 30.00€ για κάθε φίλο που προσκαλείς και να εγγραφούν από τον σύνδεσμο σου. Για να λάβεις όμως αυτά τα χρήματα, θα πρέπει ο εκατοστέ φίλος να προσθέσει χρήματα στο λογαριασμό του, να παραγγείλει μια φυσική κάρτα και να πραγματοποιήσει τουλάχιστον 3 αγορές με ελάχιστο ποσό τα 3.00€. Κάποιες φορές μπορεί η εταιρεία να αυξάνει αυτό το ποσό, ανάλογα με τις προωθητικές της καμπάνιες ή τους νέους χρήστες που δέχονται νέες προσφορές.

Αν είσαι δημιουργός περιεχομένου, τότε μπορείς να εγγραφείς στο affiliate πρόγραμμα της Revolut, μέσα από το οποίο θα έχεις την δυνατότητα να εισάγεις συγκεκριμένους συνδέσμους στο περιεχόμενο σου, κερδίζοντας χρήματα από τις προμήθειες που θα διατηρείς. Η εταιρεία κάνει τις affiliate πληρωμές μια φορά το μήνα και όλα τα δημιουργικά της παρέχονται από την Impact, ένα από τα μεγαλύτερα και γνωστότερα affiliate δίκτυα παγκοσμίως.

Για να ξεκινήσεις, δημιούργησε ένα λογαριασμό στο Impact.com και μόλις εγκριθεί και έχεις πρόσβαση στο marketplace με όλα τα affiliate προγράμματα, απλά αναζήτησε “Revolut” και θα σου εμφανίσει τα δύο διαθέσιμα προγράμματα της εταιρείας για τους κλασικούς χρήστες και τους επιχειρηματικούς λογαριασμούς (ανάλογα στο κοινό που στοχεύεις).

Τι λειτουργίες και χαρακτηριστικά παρέχει η εταιρεία;

Με μια πρώτη ματιά, η Revolut δεν διαφέρει – σχεδιαστικά τουλάχιστον – με τις παραδοσιακές εφαρμογές τραπεζών που πιθανότητα να χρησιμοποιείς ήδη. Η διαφορά είναι οι λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά που παρέχονται, όπου ορισμένα που θα βρεις στην Revolut δεν θα τα δεις από άλλη ανταγωνιστική εφαρμογή.

Ορισμένα από τα βασικότερα θα τα βρεις παρακάτω:

 • Στέλνε και λάμβανε χρήματα με μόλις μερικά πατήματα. Οι μεταφορές μεταξύ φίλων στην Revolut είναι δωρεάν, ενώ μπορείς να προσθέσεις μέχρι μια GIF, κάτι το οποίο φαίνεται να λατρεύουν οι γονείς όταν καταθέτουν χρήματα στα παιδιά τους.
 • Απόλαυσε τις εξαιρετικές συναλλαγματικές ισοτιμίες για 30+ νομίσματα. Παρέχονται εργαλεία που θα σε βοηθήσουν να διαχειριστείς τις ανταλλαγές την οποιαδήποτε στιγμή, ενώ λαμβάνεις διαφάνεια τιμολόγησης προτού ξεκινήσεις.
 • Κάνε διεθνείς μεταφορές χρημάτων γρήγορα, εύκολα και με εξαιρετικά ανταγωνιστικές τιμές σε όλα τα νομίσματα. Η αποστολή χρημάτων σε πελάτες της εταιρείας είναι δωρεάν, ενώ μπορείς να μεταφέρεις τα χρήματα σου εντός του Ηνωμένου Βασιλείου ή της Ευρωπαϊκής Ένωσης εντελώς δωρεάν και χωρίς έξτρα χρεώσεις.
 • Κάνε ανέπαφες συναλλαγές προτού καν φτάσει η φυσική σου κάρτα. Η Revolut κάρτα έρχεται με δύο εκδόσεις: Η ψηφιακή Revolut κάρτα που είναι διαθέσιμη αμέσως μετά την ολοκλήρωση του λογαριασμού σου, και η φυσική κάρτα που θα φτάσει σε περίπου δύο εβδομάδες στην πόρτα σου.
 • Διαχειρίσου με ευκολία όλες τις ενεργές συνδρομές που έχεις σε διάφορες online υπηρεσίες και εφαρμογές, όπως για παράδειγμα στο Netflix, στο Spotify, στο Dropbox και εκατοντάδες άλλες. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να προγραμματίζεις πότε θα γίνονται αυτές οι πληρωμές, να θέσεις τα δικά σου όρια και πολλά ακόμα.
 • Παρακολούθησε τα στατιστικά των εσόδων και εξόδων σου με ευκολία μέσα από την εφαρμογή, οι οποία υπολογίζει αυτόματα τα όρια σου, κάνοντας προβλέψεις δαπανών. Από τις συναλλαγές έως τις αποταμιεύσεις και τις δωρεές, θα έχεις την δυνατότητα να δεις ακριβώς που ξοδεύεις τα χρήματα σου.
 • Επένδυσε σε 1.000+ μετοχές παγκόσμιων εταιρειών, ξεκινώντας με μόλις 1.00$ σε κάποιες περιπτώσεις. Από την Apple μέχρι και το Zoom, θα έχεις την δυνατότητα να ασχοληθείς με την επένδυση πάνω σε μετοχές με μερικά μόλις πατήματα.

Προσοχή ωστόσο σε όσους επιλέξουν να ξεκινήσουν να ασχολούνται με τις επενδύσεις πάνω σε μετοχές εταιρειών, μιας και με τον ίδιο τρόπο που αυξάνεται η αξία της μετοχής μιας εταιρείας, με τον ίδιο και πιο ταχύ ρυθμό μπορεί επίσης να πέσει. Επομένως, είναι εύκολο να δεις τα χρήματα σου να εξαφανίζονται στον αέρα από μια λάθος επένδυση, οπότε σιγουρέψου πως δεν επενδύεις ποτέ περισσότερα από αυτά που είσαι πρόθυμος/η να χάσεις.

Ποια είναι η καλύτερη εναλλακτική της Revolut;

Αν η Revolut δεν κατάφερε να κεντρίσει το ενδιαφέρον σου, τότε ίσως αλλάξεις άποψη για την Wise, την οποία τείνουμε να χρησιμοποιούμε και εδώ στο TechGuides. Η Wise είναι μια εταιρεία χρηματοοικονομικής τεχνολογίας συναλλάγματος με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο που ιδρύθηκε από τους Εσθονούς επιχειρηματίες Kristo Käärmann και Taavet Hinrikus τον Ιανουάριο του 2011

Όπως και η Revolut, έτσι και η Wise σου επιτρέπει να έχεις τις δικές σου ψηφιακές και φυσικές κάρτες, να στέλνεις άμεσα χρήματα και με ύψιστη ταχύτητα σε οποιαδήποτε χώρα, να λαμβάνεις χρήματα, να απολαμβάνεις συναλλαγές με χαμηλές χρεώσεις, να μετατρέπεις τα νομίσματα σου και να βγάζεις χρήματα προσκαλώντας φίλους και γνωστούς σου, ή ως affiliate marketer.

Τα πλεονεκτήματα της Wise:

 • Εύκολες στη χρήση υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων.
 • Χωρίς εκπλήξεις και χωρίς κρυφές χρεώσεις. Η Wise είναι ανοιχτή και διαφανής σχετικά με τις χρεώσεις της.
 • Πολύ χαμηλές χρεώσεις μεταφοράς όταν στέλνεις χρήματα στο εξωτερικό.
 • Η σοφή συναλλαγματική ισοτιμία βασίζεται στη μέση ισοτιμία της αγοράς, ώστε να έχεις την καλύτερη συναλλαγματική ισοτιμία.
 • Η Wise παρέχει υπηρεσίες λογαριασμού πολλαπλών νομισμάτων και χρεωστικές κάρτες Mastercard.
 • Τόσο τα άτομα όσο και οι επιχειρήσεις μπορούν να έχουν πρόσβαση στις υπηρεσίες Wise.

Τα μειονεκτήματα της Wise:

 • Η Wise δεν δέχεται μεταφορές κεφαλαίων με μετρητά ή επιταγές.

Εν τέλη, κάθε εταιρεία έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα τους. Τόσο η Revolut όσο και η Wise θα καλύψουν το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων, ενώ αρκετοί πιθανότατα να μην χρειαστεί να αποκτήσουν ποτέ κάποιο απ’ τα συνδρομητικά πακέτα των εταιρειών, εκτός αν ταξιδεύουν συχνά, κάνουν συχνές online αγορές, ή θέλουν να πληρώνονται.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε. & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε