Πως να δημιουργείς και να επεξεργάζεσαι βίντεο για το TikTok

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Το TikTok αποτελεί τη νούμερο ένα στάση για δισεκατομμύρια ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο. Επομένως, είναι από τα δημοφιλέστερα social media που προτιμούν αυτή την στιγμή οι influencers και οι δημιουργοί περιεχομένου. Αλλά πως δημιουργείς και επεξεργάζεσαι κατάλληλα τα βίντεο σου για την πλατφόρμα;
Πως να δημιουργείς και να επεξεργάζεσαι βίντεο για το TikTok
TikTok | © Cottonbro Studio στο Pexels.com.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Με περισσότερους από 1.8 δισεκατομμύρια ενεργούς μηνιαίους χρήστες, το TikTok αποτελεί πλέον τη νούμερο ένα στάση για όσους αναζητούν σύντομα βίντεο. Εκτός από ένα εξαιρετικό κοινωνικό δίκτυο για χρήστες που θέλουν να σκοτώσουν τον χρόνο τους, το TikTok αποτελεί επίσης το ιδανικό εργαλείο για να προωθείς τα προϊόντα, τις υπηρεσίες ή την δουλειά σου ως ελεύθερος επαγγελματίας ή καλλιτέχνης.

Είτε σκοπεύεις να ξεκινήσεις να ανεβάζεις διασκεδαστικά βίντεο και θέλεις να κάνεις βασική επεξεργασία στα βίντεο σου, είτε ένα επαγγελματικό κανάλι με ποιοτικό περιεχόμενο και ύψιστη ποιότητα, μέσα από αυτόν τον οδηγό θα δούμε ποια είναι η διαδικασία της δημιουργίας και της επεξεργασίας των βίντεο για το TikTok.

Σχετικά άρθρα:

1. Δημιούργησε ένα πρόγραμμα για τα TikTok βίντεο

Notion Εφαρμογή
Η αρχική σελίδα του Notion / © Team Nocoloco στο Unsplash.

Το πρώτο και σημαντικότερο βήμα που πρέπει να ακολουθήσεις προτού πάρεις την κάμερα και ξεκινήσεις τις λήψεις, είναι να γνωρίζεις πρώτα τι ακριβώς θα βγάλεις, αν θα συνδέεται με ερχόμενα βίντεο, τι περιεχόμενο θα περιλαμβάνει και πως θα παρέχει αξία στο κοινό σου.

Κάθε influencer, επιχείριση ή δημιουργός περιεχομένου λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο, αλλά ένας εξαιρετικός τρόπος για να ξεκινήσεις είναι ο εξής:

 1. Επέλεξε μια θεματολογία: Προτείνεται να διεξάγεις πρώτα μια έρευνα αγοράς για να δεις τι έχει πραγματική ζήτηση και τι όχι. Έλεγξε τις τωρινές τάσεις, τις διαχρονικές τάσεις, τα δημοφιλέστερα #hashtags και τις δημοφιλέστερες κατηγορίες στο TikTok για να πάρεις μια καλύτερη ιδέα.
 2. Βρες μια ιδέα: Εφόσον έχεις επιλέξει την θεματολογία με την οποία θα ασχοληθείς, στη συνέχεια θα πρέπει να βρεις μια ιδέα ώστε να εμπλουτίσεις το περιεχόμενο σου. Με ποιον τρόπο θα δημιουργείς τα βίντεο σου; Θα περιλαμβάνουν κάτι συγκεκριμένο μέσα; Θα έχουν κάποια σειρά ή θα τα ανεβάζεις στην τύχη; Τι αξία θα παρέχουν στο κοινό που τα παρακολουθεί;
 3. Δημιούργησε ένα πρόγραμμα: Ξεκίνα να ετοιμάζεις τα πρώτα 5, 10 ή 20 βίντεο τα οποία θέλεις να δημιουργήσεις, να επεξεργαστείς και να ανεβάσεις στο TikTok προφίλ σου. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις εφαρμογές όπως το Notion για να γράφεις τα σενάρια κάθε βίντεο, να διατηρείς σημειώσεις για την επεξεργασία, καθώς επίσης και οτιδήποτε θα πρέπει να αναφερθεί.

Θα πρέπει να σκεφτείς ποιο κοινό θέλεις να στοχεύσεις, ποιοι είναι οι ανταγωνιστές σου, ποιο περιεχόμενο παράγει τις περισσότερες προβολές και πως ευθυγραμμίζονται όλα αυτά με τα δικά σου ενδιαφέροντα και τις δικές σου δεξιότητες.

2. Επιλέγοντας την κατάλληλη κάμερα για TikTok βίντεο

GoPro Hero10 Black: Αξίζει να αποκτήσεις την Action Camera;
GoPro Hero10 Black © Παναγιώτης Σακαλάκης

Σε όσο αφορά τον εξοπλισμό, ανάλογα με την θεματολογία, τις προσωπικές σου προτιμήσεις και την ποιότητα που θέλεις να έχουν τα βίντεο σου, η κάμερα που θα χρησιμοποιείς είναι ζωτικής σημασίας. Το καλό με κοινωνικά δίκτυα όπως το TikTok είναι πως σου επιτρέπουν να ξεκινήσεις με low budget, αλλά όσο πιο λίγα χρήματα επενδύσεις, τόσο πιο περιορισμένο/η θα είσαι.

Υπάρχουν τρεις τρόποι με τους οποίους μπορείς να ξεκινήσεις να δημιουργείς και να ανεβάζεις βίντεο στο TikTok:

 • Smartphones: Τα περισσότερα μοντέρνα και σύγχρονα smartphones περιλαμβάνουν πλέον εξαιρετικές κάμερες που παράγουν επιθυμητά αποτελέσματα. Εάν το κινητό σου έχει καλή κάμερα και θεωρείς πως μπορεί να ανταπεξέλθει με το περιεχόμενο που θα δημιουργείς, τότε σιγουρέψου πως έχεις μάθει απ’ έξω και ανακατωτά όλες τις ρυθμίσεις της εφαρμογής “Κάμερα” του μοντέλου σου ώστε να αξιοποιήσεις όλες τις λειτουργίες της.
 • Entry-Level DSLR: Οι entry-level DSLR κάμερες συχνά ξεκινάνε από τα 350€ και μπορούν να φτάσουν έως τα 1,000€. Παράγουν καθαρές εικόνες υψηλής ανάλυσης και είναι ιδιαίτερα χρήσιμες καθώς ο φακός τους μπορεί να αλλαχτεί με έναν άλλο συμβατό φακό για συγκεκριμένες λήψεις ή προτιμήσεις. Πρόκειται για τις δημοφιλέστερες κάμερες, αλλά φρόντισε η DSLR που θα επιλέξεις να παράγει 4K ποιότητα και να έχει ενσωματωμένη αυτόματη εστίαση.
 • Επαγγελματικές DSLR και Mirrorless: Οι επαγγελματικές DSLR ξεκινάνε από τα 1,000€ και μπορούν να ξεπεράσουν τα 2,000€. Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει και με τις Mirrorless, με τις κυριότερες διαφορές να είναι πως οι Mirroless είναι πιο μοντέρνες και σύγχρονες κάμερες, πιο μικρές και ελαφριές και με την τελευταία τεχνολογία. Παρόλα αυτά, το κόστος τους πολλές φορές είναι μεγαλύτερο από τις παραδοσιακές DSLR, αλλά για καλούς λόγους.
 • Action Cameras: Οι action κάμερες όπως οι GoPro Hero10 ή 11 Black, Insta360 και DJI Action 2 είναι εξαιρετικές για όσους σκοπεύουν να ασχοληθούν με κάποιο extreme άθλημα. Μπορούν να λειτουργήσουν επίσης εξαιρετικά για travel vloggers που θέλουν μια μικρή κάμερα καθώς μετακινούνται. Παρόλα αυτά, είναι αρκετά ελλιπείς από τις δυνατότητες που παρέχει μια DSLR ή Mirrorless.

Για νέους δημιουργούς περιεχομένου που σκέφτονται να ασχοληθούν σοβαρά και επαγγελματικά με το TikTok, τότε προτείνεται να επενδύσουν στην αγορά μιας entry-level DSLR κάμερας για ύψιστα αποτελέσματα και ευελιξία.

Τα smartphones μπορούν επίσης να καλύψουν ένα μεγάλο εύρος ανθρώπων που δεν ενδιαφέρονται να για ύψιστα αποτελέσματα και θέλουν να ξεκινήσουν άμεσα. Ωστόσο, ακόμα και το ακριβότερο smartphone της αγοράς δεν μπορεί να παράγει τα ίδια αποτελέσματα με μια οικονομική entry-level DSLR.

3. Επενδύοντας στην ποιότητα του ήχου

Shure MV7 Review: Το απόλυτο XLR και USB μικρόφωνο
Shure MV7 Μικρόφωνο | © Παναγιώτης Σακαλάκης για το TechGuides.

Ο ήχος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους παράγοντες για την επιτυχία ενός βίντεο τόσο στο TikTok, όσο και σε άλλες πλατφόρμες όπως το Instagram και το YouTube. Ενώ πολλά smartphones διαθέτουν αξιοπρεπή ενσωματωμένα μικρόφωνα, η επένδυση σε ένα εξωτερικό και πιο αξιόπιστο μικρόφωνο θα βελτιώσει τον ήχο των βίντεο σου σημαντικά.

Σε αυτό το σημείο, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως ψείρες μικρόφωνα των 10,00€ και 20,00€ δεν πρόκειται να παρέχουν ιδιαίτερα καλύτερο ήχο από ένα ακριβό smartphone, ενώ τείνουν να χαλάνε σε γρήγορα χρονικά διαστήματα. Για να αποφύγεις να δίνεις τα ίδια χρήματα κάθε λίγους μήνες, εστίασε στο να επενδύσεις σε ένα πιο ποιοτικό και ανθεκτικό μικρόφωνο.

Μικρόφωνα ψείρες

Αυτά τα μικρά μικροφωνάκια μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στην ποιότητα του ήχο σου, ενώ είναι εύκολα στη μετακίνηση και μπορούν να κουμπωθούν άνετα σε κάθε μπλούζα, πουκάμισο ή μπουφάν. Τα οικονομικά μικρόφωνα ψείρες τείνουν να χαλάνε σχετικά γρήγορα, δεν είναι για όλες τις εποχές και δεν παρέχουν πάντοτε την επιθυμητή ποιότητα, με τα ακριβότερα να λύνουν αυτά τα προβλήματα.

Εάν θέλεις να επενδύσεις τουλάχιστον 60-70€ για ένα ποιοτικό μικρόφωνο, τότε μπορείς να ελέγξεις το Rode πυκνωτικό μικρόφωνο με 3.5mm Jack συνδεσιμότητα. Εναλλακτικά, μπορείς να ξεκινήσεις και με λιγότερα από 20,00€ πάνω σε ένα απ’ τα πυκνωτικά μικρόφωνα της Boya.

Εξωτερικά μικρόφωνα

Εάν τα μικρόφωνα ψείρες δεν είναι για εσένα, τότε μπορείς να επιλέξεις ένα από τα παραδοσιακά εξωτερικά μικρόφωνα, τα οποία συνδέονται εξίσου με 3.5mm Jack τις περισσότερες φορές και τείνουν να παράγουν καθαρό ήχο.

Αυτά τα μικρόφωνα τείνουν να λειτουργούν τόσο με τα περισσότερα smartphones της αγοράς, όσο και με τις περισσότερες DSLR και Mirrorless κάμερες που υποστηρίζουν την 3.5mm υποδοχή. Η ίδια υποδοχή υποστηρίζεται επίσης από τους περισσότερους υπολογιστές και τα laptops και επομένως τα περισσότερα μικρόφωνα λειτουργούν σε πολλαπλές διαφορετικές συσκευές.

Για όσους δεν θέλουν να ξεπεράσουν τα 20,00, μπορούν να ρίξουν μια ματιά στο Boya BY-MM1. Το μικρόφωνο λειτουργεί άψογα σε όσες DSLR κάμερες και smartphones κι αν το έχω δοκιμάσει και παράγει ανώτερο ήχο απ’ ότι η κάμερα ή το κινητό. Στο εύρος των 50-60 θα βρεις το πυκνωτικό μικρόφωνο 3.5mm VideoMicro της Rode, το οποίο έρχεται για να παρέχει βελτιωμένη ποιότητα ήχου για λίγα χρήματα.

Εάν θέλεις να το πας ένα βήμα παραπέρα, παράγοντας ακόμα πιο υψηλής ποιότητας ήχο, τότε μπορείς να επενδύσεις περίπου 100-110 στο Rode Shotgun. Πρόκειται για ένα πυκνωτικό μικρόφωνο που φαίνεται να έχει κλέψει τις καρδιές εκατοντάδων ανθρώπων, ενώ η συνδεσιμότητα του με 3.5mm Jack το κάνει συμβατό σχεδόν με κάθε συσκευή.

Επαγγελματικά μικρόφωνα

Αν τα βίντεο σου θα περιλαμβάνουν κυρίως voice-over φωνή, τότε πιθανότατα να θελήσεις να επενδύσεις πάνω σε ένα αξιόπιστο μικρόφωνο που παράγει κρυστάλλινη ποιότητα. Πιο συγκεκριμένα, θα θελήσεις να εστιάσεις πάνω στην αγορά ενός πυκνωτικού ή δυναμικού μικροφώνου, το οποίο ωστόσο να παρέχει USB συνδεσιμότητα και όχι μόνο XLR υποδοχή, η οποία απαιτεί στη συνέχεια να συνδεθεί με ειδική κονσόλα.

Τα broadcasting και podcasting μικρόφωνα τείνουν να είναι τα ιδανικότερα, με το Shure MV7 δυναμικό μικρόφωνο να έχει κλέψει τις εντυπώσεις κάθε κατόχου του και μη. Τέλος, αν αναζητάς για ύψιστα αποτελέσματα στην ποιότητα του ήχου σου, τότε προτείνεται να συνδέσεις το μικρόφωνο με ένα digital recorder ή σε μια επαγγελματική κάμερα.

4. Φωτισμός και λοιπός εξοπλισμός

Πως να γίνεις Influencer και να βγάλεις χρήματα (2023)
© SHVETS production στο Pexels.

Αν και ένα μεγάλο ποσοστό νέων δημιουργών περιεχομένου τείνουν να ξεκινάνε με άλλα βασικά, σύντομα αντιλαμβάνονται πως ο κατάλληλος φωτισμός στα βίντεο είναι αυτός που θα κάνει στο τέλος τη μεγάλη διαφορά. Αν ο φωτισμός είναι σωστά διαμορφωμένος, τότε ακόμα και μια απλή κάμερα μπορεί να παράγει πιο καθαρά και επαγγελματικά πλάνα.

Ειδικότερα αν σκοπεύεις να τραβάς εσωτερικά πλάνα, όπως μέσα σε κάποιο σπίτι, στούντιο ή γραφείο, είναι σημαντικό να εμφανίζεσαι εσύ ή το κύριο θέμα καθαρά. Για να το καταφέρεις αυτό, μπορείς είτε να επενδύσεις λίγα χρήματα σε LED Ring Lights, είτε ακόμα και περισσότερα για επαγγελματικές ομπρέλες φωτισμού. Τα Photo Box είναι επίσης εξαιρετικά για όσους σκοπεύουν να έχουν λευκό, μαύρο ή γενικότερα μονόχρωμο background για την παρουσίαση προϊόντων.

Τέλος, πιθανότατα να χρειαστείς ένα τρίποδο, ιδίως αν σκοπεύεις να τραβάς όλες τις λήψεις μόνος/η σου. Μπορείς να επιλέξεις ένα στιβαρό και σταθερό τρίποδο για ομαλές λήψεις, ή ένα ελαφρύτερο για εύκολη μετακίνηση και γρήγορο στήσιμο. Τα ελαφρύτερα τρίποδα τείνουν να προτείνονται κυρίως σε ταξιδιώτες ή όσους μετακινούνται πολύ συχνά, αλλά τείνουν να θυσιάζουν στην σταθερότερα και την ομαλότητα στις λήψεις των βίντεο μας.

5. Επιλέγοντας τις καλύτερες εφαρμογές για επεξεργασία βίντεο

Davinci Resolve vs Premiere Pro: Ποιο είναι καλύτερο για επεξεργασία βίντεο;
Adobe Premiere Pro | © Matthew Kwong στο Unsplash.

Το TikTok περιλαμβάνει τα δικά του ενσωματωμένα εργαλεία για να κάνεις βασική επεξεργασία στα βίντεο σου, όπως να εισάγεις μουσική, να κόβεις συγκεκριμένα μέρη και να προσθέτεις κείμενα, αυτοκόλλητα και διάφορα φίλτρα. Παρόλα αυτά, εάν θέλεις να πετύχεις πιο επαγγελματικά αποτελέσματα, τότε θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις μια πιο ειδικευμένη εφαρμογή.

Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειωθεί πως η κατάλληλη επεξεργασία βίντεο γίνεται από έναν υπολογιστή ή ένα laptop και όχι από το smartphone ή το tablet. Τα λογισμικά για Windows, macOS και Linux περιλαμβάνουν ειδικευμένα προγράμματα που χρησιμοποιούνται μέχρι και στο Χόλιγουντ, ενώ συσκευές με Android και iOS έχουν μόλις έναν μικρό αριθμό καλών εφαρμογών, ενώ κι αυτές είναι ιδιαίτερα περιορισμένες συγκριτικά με τα παραδοσιακά προγράμματα στον υπολογιστή.

Εφαρμογές για απλή επεξεργασία βίντεο:

 • FilmoraGo: Πρόκειται για μια εφαρμογή που είναι διαθέσιμη για iOS και Android και παρέχει ένα εύκολο περιβάλλον και αρκετά εργαλεία, εφέ και φίλτρα για να βελτιώνεις την ποιότητα των βίντεο σου και να προσαρμόζεις τα πλάνα σου. Μια πιο ειδικευμένη έκδοση του Filmora παρέχεται επίσης για Windows και macOS.
 • iMovie: Για τους χρήστες iOS συσκευών, το iMovie της Apple είναι μια εξίσου εξαιρετική επιλογή, η οποία κάνει την επεξεργασία των βίντεο πιο εύκολη και γρήγορη από ποτέ άλλοτε.
 • Open Shot: Ένα εξαιρετικό και δωρεάν εργαλείο ανοιχτού-κώδικα που παρέχεται για Windows, macOS και Linux, παρέχοντας από απλά έως και ειδικευμένα εργαλεία για την επεξεργασία των βίντεο σου.
 • Canva: Το Canva δεν είναι τόσο ισχυρό όσο τα υπόλοιπα προγράμματα της λίστας, μα είναι εξαιρετικό για όσους θέλουν να εμφανίζουν τίτλους, γραφικά, αυτοκόλλητα και οτιδήποτε σχετικό με διάφορα εφέ. Επιπλέον, η δωρεάν έκδοση θα καλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων, ενώ παρέχεται για Windows, Android, iOS και μέσω της ιστοσελίδας.

Επαγγελματικά προγράμματα επεξεργασίας βίντεο:

 • Adobe Premiere Pro: Πρόκειται για το δημοφιλέστερο πρόγραμμα επεξεργασίας βίντεο παγκοσμίως. Το πρόγραμμα διατίθεται μέσα από τα συνδρομητικά πακέτα της Adobe, αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις δωρεάν για 7 ημέρες στα Windows ή στο macOS.
 • DaVinci Resolve: Η δωρεάν έκδοση του DaVinci Resolve θα καλύψει το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων που είτε θέλουν να κάνουν βασική ή περίπλοκη επεξεργασία στα βίντεο τους. Παρέχεται και μια επί πληρωμής έκδοση με εφάπαξ πληρωμή.
 • Adobe After Effects: Ένα από τα γνωστότερα προγράμματα παγκοσμίως για την δημιουργία special effects, intros και outros, διαφημιστικά βίντεο και οτιδήποτε απαιτεί περίπλοκη επεξεργασία.

Η επιλογή και η μάθηση ενός προγράμματος για να επεξεργάζεσαι τα βίντεο σου είναι ζωτικής σημασίας για όσους θέλουν να ασχοληθούν full-time με το TikTok. Άλλωστε, τις περισσότερες ώρες θα τις περνάς πιθανότατα στην επεξεργασία παρά στην εγγραφή ή το ανέβασμα τους.

6. Βελτιστοποιώντας τα βίντεο για μεγαλύτερη απήχηση

Τι είναι το SEO (Search Engine Optimization)
SEO / © Froy στο Rawpixel.com

Η δημιουργία και η επεξεργασία των βίντεο σου είναι μόλις τα πρώτα βήματα απ’ την όλη διαδικασία. Η σωστή μελέτη και η βελτιστοποίηση είναι οι δύο παράγοντες που θα παίξουν στο τέλος τον κρισιμότερο ρόλο για το εάν θα επιλεχθεί το περιεχόμενο σου από τον αλγόριθμο του TikTok ή όχι.

Εφόσον ολοκλήρωσες την έρευνα αγοράς και έχεις δημιουργήσει και επεξεργαστεί τα πρώτα σου βίντεο, συνέχεια έχει η βελτιστοποίηση τους.

Απλοί τρόποι για να βελτιστοποιείς τα βίντεο σου στο TikTok:

 • Οι ονομασίες των βίντεο: Ξεκίνα μετονομάζοντας όλα τα αρχεία των βίντεο σου με τους τίτλους που θα έχουν όταν τα ανεβάσεις. Για παράδειγμα, αν ένα βίντεο σου θα έχει τίτλο “Πως να μαγειρέψετε vegan παστίτσιο“, το όνομα του αρχείου του θα πρέπει να είναι ως πως-να-μαγειρέψετε-vegan-παστίτσιο.mp4.
 • Οι τίτλοι: Φρόντισε ο τίτλος να έχει πάντοτε μέσα τις λέξεις-κλειδιά που σχετίζονται με το βίντεο και έχουν υψηλή ζήτηση στο TikTok.
 • Η περιγραφή: Η περιγραφή των βίντεο σου θα πρέπει να έχουν επίσης ένα σύντομο κείμενο το οποίο να περιλαμβάνει επίσης τις ίδιες ή και περισσότερες λέξεις κλειδιά.
 • Hashtags: Σιγουρέψου πως έχεις χρησιμοποιήσει μόνο σχετικά #hashtags και κυρίως αυτά που βρίσκεται σε υψηλή δημοτικότητα.
 • Μουσική: Τα κομμάτια που παρέχονται μέσω της πλατφόρμας του TikTok για όσους ανεβάζουν βίντεο, καταχωρούν επίσης τα βίντεο που τα χρησιμοποιούν στις ανάλογες λίστες. Για παράδειγμα, πατώντας σε ένα τραγούδι θα έχεις την δυνατότητα να δεις ποιοι άλλοι χρήστες χρησιμοποιούν το ίδιο στα βίντεο τους.

Είναι επίσης σημαντικό να κρατάς τα βίντεο σου σύντομα και να μπαίνεις κατευθείαν στο κύριο θέμα, παραλείποντας οτιδήποτε δεν είναι απαραίτητο. Εάν τα θέματα για τα οποία μιλάς τείνουν να έχουν μεγάλη διάρκεια, τότε σκέψου την εναλλακτική στρατηγική του να ανεβάζεις όλο το βίντεο στο YouTube και να μοιράζεσαι μόλις μερικά σύντομα στιγμιότυπα του στο TikTok.

Τα σχόλια στα βίντεο του TikTok βοηθάνε επίσης στην καλύτερη κατάταξη τους. Προσπάθησε να απαντάς σε όλα γρήγορα και κάνοντας ερωτήσεις, έτσι ώστε να διατηρείται μια ροή συζητήσεων.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Εκπτωτικά Κουπόνια & Προσφορές

50% ΕΚΠΤΩΣΗ
Hostinger
Προσφορές
Hostinger - Έως και 50% έκπτωση στο Cloud Hosting
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting πακέτα της Hostinger και 2 μήνες δωρεάν. Εμφάνιση λιγότερων
45% για 36 μήνες
BlueHost
BlueHost - WordPress Hosting από 2.95$
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting πακέτο για 36 μήνες. Εμφάνιση λιγότερων
69% Έκπτωση
NordVPN
Προσφορές
NordVPN - 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των...Εμφάνιση περισσότερων
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των 2 ετών. Εμφάνιση λιγότερων

Σχολιάστε