Πως να κλείνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία με VPN

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Χρησιμοποίησε τη δύναμη των VPN υπηρεσιών για να κλείνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και ό,τι άλλο χρειάζεσαι για τα ταξίδια σου. Διατήρησε την ανωνυμία σου και άλλαζε τη διεύθυνση της IP σου με ένα κλικ σε κάθε συσκευή.
Πως να κλείνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία με VPN
VPN © Petter Lagson στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Εκτός από την ύψιστη προστασία που σου παρέχουν, οι VPN υπηρεσίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν επίσης για να κλείνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία, ακίνητα, ή ακόμα και για να φθηνότερες ενοικιάσεις αυτοκινήτων και μηχανών. Μέσα από αυτό το άρθρο, θα δούμε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να χρησιμοποιείς τις VPN υπηρεσίες για να ταξιδεύεις οικονομικότερα.

Μια VPN υπηρεσία σου επιτρέπει με μόλις ένα κλικ να αλλάξεις την IP του υπολογιστή ή του κινητού σου, χρησιμοποιώντας μια από οποιαδήποτε χώρα επιθυμείς. Κανένας δεν μπορεί να δει την πραγματική σου τοποθεσία, ούτε ο ίδιος ο πάροχος του ίντερνετ σου. Επιπλέον, η σύνδεση σου κρυπτογραφείται, με αποτέλεσμα να μην αφήνεις πίσω κανένα ψηφιακό αποτύπωμα.

Αυτό σημαίνει πως με μια VPN υπηρεσία θα έχεις την δυνατότητα να προσποιείσαι – εντελώς νόμιμα – πως σερφάρεις από μια διαφορετική περιοχή ή χώρα. Και καθώς το κόστος για τις περισσότερες ταξιδιωτικές υπηρεσίες αλλάζει συχνά βάση της τοποθεσίας και του ιστορικού περιήγησης σου, μπορείς να αποκτήσεις πρόσβαση σε χαμηλότερες τιμές και να κλείνεις φθηνά αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και οτιδήποτε άλλο θα περιλαμβάνει το ταξίδι σου, ακόμα πιο οικονομικά.

Διάβασε επίσης:

Πως να γλιτώνεις χρήματα από αεροπορικά εισιτήρια, ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων μέσω VPN

Οι αεροπορικές εταιρείες, τα ξενοδοχεία και οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων τείνουν να παρέχουν διαφορετικές τιμές σε κάθε χρήστη, ανάλογα με την περιοχή στην οποία βρίσκεται και το ιστορικό περιήγησης του. Αυτό σημαίνει πως την ίδια στιγμή μπορεί να βλέπεις ένα εισιτήριο που κοστίζει 300€ από Ελλάδα, και το ακριβώς το ίδιο να κοστίζει 200€ από μια διαφορετική χώρα.

Αυτό συμβαίνει φυσικά καθώς κάθε χώρα έχει διαφορετική οικονομία, ενώ κάποιες ευρωπαϊκές χώρες τείνουν να έχουν αρκετά πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια απ’ ότι η χώρα μας. Χρησιμοποιώντας ένα VPN, μπορείς να αποφύγεις τις υψηλές τιμές και να ελέγχεις μόνο τις χαμηλότερες διαθέσιμες.

Λόγω της τοποθεσίας, της ζήτησης, της εποχής και άλλων κριτηρίων, οι αεροπορικές εταιρείες και οι ταξιδιωτικές ιστοσελίδες χρησιμοποιούν δυναμική τιμολόγηση, πράγμα που σημαίνει ότι αλλάζουν το κόστος τους ανάλογα με τα κριτήρια κάθε χρήστη. Επιπλέον, παρακολουθούν τα cookies και τα μοτίβα πλοήγησης (το ιστορικό σου με άλλα λόγια) για να καθορίσουν πόσο ενδιαφέρεσαι για μια συγκεκριμένη πτήση, προσαρμόζοντας ανάλογα το κόστος.

Παρόμοια με τον τρόπο με τον οποίο οι πτήσεις χρησιμοποιούν τη δυναμική τιμολόγηση, τα ξενοδοχεία παρακολουθούν επίσης τη δραστηριότητα σου στο διαδίκτυο για να σου παρέχουν διάφορες τιμές με βάση την τοποθεσία και τα ενδιαφέροντα σου. Οι εταιρείες ενοικίασης αυτοκινήτων δεν διαφέρουν καθόλου, καθώς χρησιμοποιούν επίσης δυναμική τιμολόγηση και παρακολουθούν τη δραστηριότητα σου.

Χάρη στις VPN υπηρεσίες, είναι εύκολο να επιτύχεις τις πιο μειωμένες τιμές που παρέχουν αυτές οι εταιρείες, αποφεύγοντας να γίνεις το επίκεντρο των δυναμικών τιμολογήσεων τους, αλλάζοντας την χώρα στην οποία βρίσκεσαι. Και ναι, τα VPNs τείνουν να χρησιμοποιούνται ακριβώς γι ‘αυτό τον σκοπό από αρκετούς έμπειρους ταξιδιώτες που προσπαθούν να κλείνουν όσο πιο φθηνά αεροπορικά εισιτήρια μπορούν, καθώς επίσης και το μέρος στο οποίο θα διαμείνουν.

Οι καλύτερες VPN υπηρεσίες για φθηνά αεροπορικά εισιτήρια και ξενοδοχεία

Το καλό με τις VPN υπηρεσίες είναι πως δεν κοστίζουν μια περιουσία, ενώ υπάρχει μεγάλη περίπτωση να γλιτώσεις τα χρήματα που έδωσες για μια μέσα απ’ την πρώτη κιόλας κράτηση σου. Φαντάσου λοιπόν, πόσα χρήματα μπορείς να εξοικονομήσεις εάν χρησιμοποιείς συνεχώς ένα VPN για όλα σου τα ταξίδια και τις online κρατήσεις.

Υπάρχουν αρκετές αξιόπιστες VPN υπηρεσίες που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να ελέγχεις για οικονομικότερες τιμές. Ορισμένες από τις γνωστότερες και καλύτερες είναι οι παρακάτω:

Surfshark

Surfshark

Με περισσότερους από 3,200 διαθέσιμους servers σε περισσότερες από 100 χώρες, το Surfshark είναι μια βραβευμένη VPN υπηρεσία και ο πιο εύκολος τρόπος για να ξεκινήσεις. Μπορείς να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό και να αποκτήσεις ένα από τα διαθέσιμα συνδρομητικά τους πακέτα, εκ των οποίων το οικονομικότερο ξεκινάει από μόλις 2.49€ μηνιαίως.

Το ακόμα καλύτερο; Παρέχονται 7 ημέρες δωρεάν δοκιμαστικής έκδοσης και εγγύηση επιστροφής χρημάτων εντός 30 ημερών από την ημέρα της αγοράς. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να δημιουργήσεις ένα λογαριασμό, να αποκτήσεις το πακέτο που επιθυμείς και στη συνέχεια να κατεβάσεις την εφαρμογή για Windows, macOS, Linux, Android ή iOS.

NordVPN

NordVPN Review: Πόσο καλή είναι η VPN υπηρεσία
© NordVPN

Η NordVPN είναι μια υπηρεσία που κρυπτογραφεί την κυκλοφορία σου στο Διαδίκτυο σε μη ασφαλή δίκτυα για να διασφαλίσει το ψηφιακό σου απόρρητο και την ασφάλεια σου. Αποκρύπτει επίσης τη διεύθυνση IP σου και σου επιτρέπει να έχεις πρόσβαση σε περιεχόμενο με γεωγραφικούς περιορισμούς από οπουδήποτε στον κόσμο.

Η εταιρεία διαθέτει εφαρμογές για όλες τις γνωστές πλατφόρμες, συμπεριλαμβανομένων στα Windows, macOS, Linux, Android και iOS, καθώς επίσης και σε όλα τα προγράμματα περιήγησης (web browsers), όπως οι Chrome, Edge, Opera, Vivaldi, μεταξύ άλλων. Η εφαρμογή μπορεί επίσης να τρέξει και σε ένα μεγάλο ποσοστό Smart TVs. Επιπλέον, με ένα μόλις λογαριασμό στην υπηρεσία θα έχεις την δυνατότητα να συνδέεσαι σε έως και 6 διαφορετικές συσκευές παράλληλα.

ExpressVPN

ExpressVPN
© ExpressVPN

Η ExpressVPN παρέχει servers σε 94 διαφορετικές χώρες, 24/7 τεχνική υποστήριξη για οτιδήποτε χρειαστείς, AES-256 κρυπτογράφηση και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε έως 8 συσκευές. Η συγκεκριμένη VPN υπηρεσία έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή σε αρκετούς gamers, χάρη στους γρήγορους servers και τη σταθερή σύνδεση που παρέχει.

Όπως και οι αντίστοιχες υπηρεσίες, έτσι και η ExpressVPN διαθέτει τις δικές της εφαρμογές για Windows, macOS, Linux, Android, iOS, Chromebook και μέχρι και μια έκδοση για το Amazon Kindle Fire.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε