Τι είναι η έκδοση 22H2 στα Windows 11 και τι προσφέρει;

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Οι χρήστες των Windows 10 και Windows 11 με συμβατές συσκευές συστείνεται να αναβαθμίσουν άμεσα στην έκδοση 22H2 για να λάβουν πρόσβαση σε όλα τα νέα χαρακτηριστικά, τις νέες λειτουργίες, την ενισχυμένη ασφάλεια και τη συνδεσιμότητα των Windows με τα smartphones.
Τι είναι η έκδοση 22H2 στα Windows 10 & 11 και τι προσφέρει;
© Johny Vino στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Όσο η Microsoft εργάζεται για την ανάπτυξη των Windows 12, τα Windows 10 και 11 συνεχίζουν να λαμβάνουν μέχρι και σήμερα νέες ενημερώσεις. Μια από αυτές, η έκδοση 22H2, έρχεται και φέρνει αρκετά νέα χαρακτηριστικά, σημαντικές βελτιώσεις και αλλαγές σε διάφορα σημεία του σχεδιασμού.

Σε αντίθεση με αρκετές άλλες ενημερώσεις που λαμβάνουν οι εκδόσεις του λειτουργικού συστήματος, η έκδοση 22H2 είναι αναμφισβήτητα μια απ’ τις σημαντικότερες. Τώρα που πέρασαν αρκετοί μήνες μετά την κυκλοφορία της, είναι βέβαιο πως όσοι προχωρήσουν στην αναβάθμιση θα έχουν ένα πιο γρήγορο και σταθερό σύστημα με υψηλότερη ασφάλεια.

Windows 10 vs. Windows 11 version 22H2: Τι καινούργιο υπάρχει;

Τα Windows 11 είναι το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Microsoft και κυκλοφόρησε ως δωρεάν ενημέρωση για τις συμβατές συσκευές με Windows 10 στις 5 Οκτωβρίου 2021. Η έκδοση 22H2 των Windows 11 είναι η πρώτη ενημέρωση δυνατοτήτων για τα Windows 11 και περιλαμβάνει όλες τις δυνατότητες και τις επιδιορθώσεις που ήταν απαραίτητες για τη σταθερότητα του λειτουργικού.

Έκδοση 22H2 στα Windows 11

Νέα διεπαφή

Μία από τις πιο αξιοσημείωτες αλλαγές στα Windows 11 είναι η νέα διεπαφή, η οποία έχει σχεδιαστεί για να είναι πιο εύκολη στα μάτια και πιο εύκολη στη χρήση. Το μενού της Έναρξης, η γραμμή εργασιών και τα εικονίδια έχουν επανασχεδιαστεί και κεντραριστεί στην οθόνη, δίνοντας μια φρέσκια και μοντέρνα εμφάνιση. Το μενού της Έναρξης διαθέτει επίσης μια νέα γραμμή αναζήτησης που μπορεί να βρει αρχεία, εφαρμογές ή οτιδήποτε στο διαδίκτυο.

Η γραμμή εργασιών διαθέτει ένα νέο κουμπί γραφικών στοιχείων που ανοίγει μια εξατομικευμένη ροή πληροφοριών όπως τον καιρό, τις ειδήσεις, τις μετοχές, τα αθλήματα και άλλα. Το Κέντρο Δράσης έχει αντικατασταθεί από έναν πίνακα Γρήγορων Ρυθμίσεων που παρέχει πρόσβαση σε κοινές ρυθμίσεις και ειδοποιήσεις. Η Εξερεύνηση αρχείων έχει επίσης ανανεωθεί με νέα εικονίδια, απλοποιημένη scrollbar και βελτιωμένα μενού.

Ενισχυμένη ασφάλεια

Η ασφάλεια έχει βελτιωθεί επίσης σημαντικά στα Window. Από το Microsoft Pluton μέχρι και την ενισχυμένη προστασία από ψαρέματα στο Microsoft Defender SmartScreen, ο έξυπνος νέος έλεγχος για τις εγκατεστημένες εφαρμογές, ο αποκλεισμός κακόβουλων και ευάλωτων προγραμμάτων οδήγησης, η κρυπτογράφηση των προσωπικών δεδομένων, η υποστήριξη για WebAuthn API και τα ECC Stickers για τα Windows 11 SE1 είναι μόλις μερικές από τις νέες βελτιώσεις.

Σε γενικές γραμμές, η Microsoft κάνει ότι καλύτερο μπορεί να αποκλείει τις άγνωστες εφαρμογές απ’ το να εγκαθιστούν και να λειτουργούν στο σύστημα, αποτρέπει την φόρτωση κακόβουλων προγραμμάτων, αποτρέπει τα επικίνδυνα drivers απ’ το να εγκατασταθούν και έχει κρυπτογραφήσει ένα τεράστιο μέρος του λειτουργικού της συστήματος για καόμα υψηλότερη ασφάλεια.

Βελτιωμένη παραγωγικότητα

Τα Windows 11 προσφέρουν επίσης ορισμένες βελτιώσεις στις λειτουργίες παραγωγικότητας, όπως απρόσκοπτη επανασύνδεση, ζωντανές λεζάντες, ένας φυσικός αφηγητής, ενσωμάτωση του Amazon Appstore, Windows Studio Effects, γραμμή ελεγκτή, Auto HDR, υποστήριξη οθονών αφής, συγχρονισμός του υπολογιστή και του τηλεφώνου και πολλά άλλα.

Αυτές οι λειτουργίες επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν εύκολα μεταξύ διαφορετικών οθονών χωρίς να χάνουν τη διάταξη των παραθύρων τους, να μεταγράφουν τις ομιλίες, να μετατρέπουν τα κείμενα σε προφορικές λέξεις με φυσικές φωνές και να εκτελούν περισσότερες εφαρμογές που είναι διαθέσιμες από το Amazon AppStore.

Επιπλέον, με την έκδοση 22H2 έχει υπάρξει βελτίωση στις βιντεοκλήσεις με εφέ που θολώνει το παρασκήνιο, καλύτερη φωνητική εστίαση και αυτόματο καδράρισμα, μετάβαση στο παιχνίδι που έπαιξες τελευταία από τη διαχειριστική μπάρα και πολλά ακόμα που σχετίζονται με τα smartphones και την εργασία εξ’ αποστάσεως.

Συμπέρασμα

Η έκδοση 22H2 των Windows 11 είναι μια ενημέρωση λειτουργιών που φέρνει πολλές νέες και ενημερωμένες λειτουργίες στα Windows 11. Διατίθεται ως δωρεάν ενημέρωση για τις συμβατές συσκευές με Windows 10 μέσω των Υπηρεσιών Windows Server Update Services (συμπεριλαμβανομένου του Configuration Manager), του Windows Update for Business και του Licensing Service Center (VLSC).

Οι χρήστες που θέλουν να εγκαταστήσουν το πιο πρόσφατο λειτουργικό σύστημα της Microsoft μπορούν να ελέγξουν τη συμβατότητα της συσκευής τους χρησιμοποιώντας την εφαρμογή PC Health Check ή να επισκεφτούν τον ιστότοπο των Windows 11 για περισσότερες πληροφορίες.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε