GoPro Hero10 Black: Αξίζει να αποκτήσεις την Action Camera;

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Η GoPro Hero10 Black είναι η action camera που μπορεί να τραβήξει σε 5.3K ποιότητα με 60 FPS, παρέχοντας παράλληλα καθαρές και σταθερές λήψεις ακόμα και στις πιο απαιτητικές στιγμές. Εξοπλισμένη με δύο οθόνες και βελτιωμένο μικρόφωνο, είναι αρκετά καλή ώστε να ανταγωνιστεί την GoPro Hero11;
GoPro Hero10 Black: Αξίζει να αποκτήσεις την Action Camera;
GoPro Hero10 Black © Παναγιώτης Σακαλάκης

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Η GoPro Hero10 Black είναι μια από τις πιο ευέλικτες και ισχυρές action κάμερες στην αγορά. Διαθέτει τον επαναστατικό GP2 επεξεργαστή που προσφέρει ταχύτερη απόδοση, πιο ομαλά χειριστήρια αφής και διπλάσιο frame rate για εκπληκτικά ομαλές λήψεις, απ’ ότι ο προκάτοχος της, η Hero9 Black. Αλλά αξίζει να αποκτήσεις την Hero10 Black το 2023 αντί την Hero11 Black;

Μπορεί η GoPro Hero11 να αποτελεί σήμερα τη ναυαρχίδα της σειράς των Action Cameras της εταιρείας, μα η GoPro Hero10 Black συνεχίζει να παρέχει την ίδια αξιοπιστία και να παραμένει μέχρι και σήμερα ως η πρώτη επιλογή για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων.

Σπόνσορας του σημερινού review είναι το κατάστημα VanisGadgetWay.gr, μέσα από το οποίο θα βρεις εκατοντάδες αξεσουάρ κινητών, υπολογιστών, αυτοκινήτων και tablets, διάφορα gadgets, καθώς επίσης και εξοπλισμό για τον ήχο, την κάμερα ή την φωτογραφική σου μηχανή.

GoPro Hero9 vs. Hero10 Black vs. Hero11 Black

GoPro Hero10 Black: Αξίζει να αποκτήσεις την Action Camera;
GoPro Hero10 Black © Παναγιώτης Σακαλάκης

Η GoPro Hero10 Black και η Hero11 Black είναι παρόμοιες σε όσο αφορά τον σχεδιασμό του σώματος, την μπαταρία και το βάρος. Οι κύριες διαφορές είναι στο μέγεθος του αισθητήρα, την αναλογία των διαστάσεων, την ποιότητα των βίντεο και την συνολική ανάλυση. Η Hero 11 Black έχει μεγαλύτερο αισθητήρα, υψηλότερες αναλογίες διαστάσεων, υψηλότερο ρυθμό μετάδοσης bit και η ανάλυση της φτάνει τα 27 MP.

Από την άλλη πλευρά, η Hero 10 Black έχει μικρότερο αισθητήρα λόγο διαστάσεων, χαμηλότερο ρυθμό bit και ανάλυση 23 MP. Η Hero 11 Black διαθέτει επίσης το ενημερωμένο HyperSmooth 5.0 για ακόμα πιο ομαλές λήψεις, το οποίο μπορεί να συνδυαστεί με το χαρακτηριστικό Horizon Lock, το οποίο κλειδώνει τον ουρανό. Η διαφορά στο κόστος μεταξύ των δύο μοντέλων βρίσκεται μεταξύ των 50 και των 70 ευρώ ανάλογα, από γνωστά ελληνικά καταστήματα.

Είτε σκέφτεσαι να αναβαθμίσεις από την Hero9 στην 10 ή την 11, παρακάτω θα βρεις το διαθέσιμο πίνακα με τις βασικές διαφορές των τριών μοντέλων:

ΧαρακτηριστικάHero9Hero10 BlackHero11
Αισθητήρας:20MP – CMOS Αισθητήρας (Μη Καθορισμένο Μέγεθος)23MP – 1/2.3 CMOS Αισθητήρας27MP – 1/1.9 CMOS Αισθητήρας
ISO Range:ISO 100 – 6400ISO 100 – 6400ISO 100 – 6400
Οθόνη:2.27″ Σταθερή Οθόνη2.27″ Σταθερή Οθόνη2.27″ Σταθερή Οθόνη
Μπροστινή Οθόνη:1.4″1.4″1.4″
Ανάλυση Βίντεο:5.3K, 30 FPS – 4K, 60 FPS5.3K, 60 FPS – 4K, 120 FPS5.3K – 5312×2988
Ύψιστο Frame Rate:240 FPS Βίντεο Υψηλής Ταχύτητας240 FPS Βίντεο Υψηλής Ταχύτητας240 FPS Βίντεο Υψηλής Ταχύτητας
Επεξεργαστής:GP1GP2GP3
Τεχνολογία Σταθερότητας:HyperSmooth 3.0HyperSmooth 4.0HyperSmooth 5.0
Ειδική επίστρωση φακού:ΌχιΝαιΝαι
Burst Photo:25 φωτογραφίες σε 1 δευτερόλεπτο25 φωτογραφίες σε 1 δευτερόλεπτο30 φωτογραφίες σε 1 δευτερόλεπτο
Βάρος:158gr153gr127gr
Διαστάσεις: 71 x 55 x 33.6 mm71 x 55 x 33.6 mm71.8 x 50.8 x 33.6 mm
Διαθεσιμότητα:ΚοτσόβωλοςPublice-Shop

Ενδιαφέρεσαι να αγοράσεις ένα από τα δύο μοντέλα, αλλά δεν είσαι σίγουρος/η αν η Hero11 αξίζει τα περισσότερα χρήματα; Θα ξεκινήσω αρχικά αναφέροντας πως ενώ η GoPro Hero10 Black δεν περιλαμβάνει ορισμένα χαρακτηριστικά και λειτουργίες όπως συμβαίνει με το νεότερο μοντέλο της εταιρείας. Οι αναβαθμίσεις στην πραγματικότητα είναι αρκετά πιο λίγες απ’ ότι θα ήθελαν να δουν οι περισσότεροι φαν των συγκεκριμένων action καμερών ωστόσο.

Αρχικά, η GoPro Hero11 έρχεται με ένα φακό 8:7 ο οποίος είναι ιδανικός για να γράφεις βίντεο σε κατακόρυφες διαστάσεις, κάτι το οποίο είναι ιδανικό για δημιουργούς περιεχομένου που ανεβάζουν τα βίντεο τους σε κοινωνικά δίκτυα όπως το TikTok και το Instagram. Η GoPro Hero9 Black είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή, αλλά ο GP1 επεξεργαστής της σημαίνει πως δεν θα απολαμβάνεις την ίδια σταθερότητα και τις ίδιες ταχύτητες που παρέχει ο GP2 και ο GP3 ανάλογα.

GoPro Hero10 Black: Αξίζει να αποκτήσεις την Action Camera;
GoPro Hero10 Black © Παναγιώτης Σακαλάκης

Θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει την GoPro Hero10 Black ως μια ανανεωμένη έκδοση της Hero9 Black, καθώς όλες οι λειτουργίες και τα χαρακτηριστικά έχουν βελτιωθεί σημαντικά, παρέχοντας καλύτερη και πιο σταθερή εικόνα, πιο φυσιολογικά χρώματα και ένα αρκετά πιο γρήγορο επεξεργαστή. Από την άλλη πλευρά, χάρη στο νέο GP2 επεξεργαστή, η Hero10 σου δίνει πρόσβαση σε 5K/60 στα FPS, 4K στα 120 FPS και 2.7K στα 240 FPS.

Και όπως έχουν ανακαλύψει εκατοντάδες κάτοχοι της Hero9 Black που αναβάθμισαν στην Hero10 Black, τόσο τα επίπεδα σταθερότητας όσο και η ανάλυση των slow-motion (αργή-κίνηση) βίντεο βρίσκονται πλέον πιο αναπτυγμένα από ποτέ άλλοτε, παρατηρώντας μια αισθητή διαφορά ανάμεσα στα δύο μοντέλα όταν πρόκειται για extreme sports, landscapes και καλύτερη ποιότητα στις φωτογραφίες και τη συνολική εικόνα.

Άλλες βελτιώσεις αφορούν επίσης την οθόνη αφής της κάμερας, όπου η Hero9 Black βρίσκεται αρκετά πίσω σε όσο αφορά την αποδοτικότητα, την ταχύτητα και την ευκρίνεια της οθόνης της. Επιπλέον, εκτός από την οθόνη, η Hero10 σου επιτρέπει να μεταφέρεις τις φωτογραφίες και τα βίντεο σου σε οποιοσδήποτε smartphone γρηγορότερα, έρχεται με ενισχυμένη ποιότητα στην εικόνα με τοπική χαρτογράφηση τόνων και βελτιωμένη μείωση του θορύβου (background noise) σε πλάνα με χαμηλό φωτισμό.

GoPro Hero10 Black: Αξίζει να αποκτήσεις την Action Camera;
GoPro Hero10 Black © Παναγιώτης Σακαλάκης

Με πιο απλά λόγια, αν τα κατακόρυφα βίντεο και ο νέος επεξεργαστής της Hero11 δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλοι παράγοντες ώστε να επενδύσεις τα περισσότερα χρήματα, τότε η Hero10 Black παραμένει μέχρι και σήμερα η καλύτερη επιλογή για ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων. Αν ωστόσο η σταθερότητα στην εικόνα είναι ο σημαντικότερος παράγοντας για εσένα, τότε το HyperSmooth 5.0 στην Hero11 Black είναι αναμφισβήτητα πιο βελτιωμένο από το HyperSmooth 4.0 της Hero10 Black.

Ο σχεδιασμός της GoPro Hero10 Black

Σε όσο αφορά το σχεδιαστικό κομμάτι και το “σώμα” της κάμερας, η GoPro Hero10 Black με τη Hero11 είναι σχεδόν οι ίδιες. Η μεγαλύτερη διαφορά στον σχεδιασμό έρχεται με την Hero10 Black, η οποία χρησιμοποιεί τα νεότερα “fancy” μπλε λογότυπα στο μπροστινό και πλαϊνό της μέρος, σε αντίθεση με την Hero9 και άλλα παλαιότερα μοντέλα της GoPro.

GoPro Hero10 Black: Αξίζει να αποκτήσεις την Action Camera;
GoPro Hero10 Black © Παναγιώτης Σακαλάκης

Παρόλα αυτά, η μεγαλύτερη αναβάθμιση έγινε για τους οπαδούς των watersports (θαλάσσιων σπορ), με ένα νέο κάλυμμα στον φακό ο οποίος έχει μια υδροφοβική επίστρωση που απωθεί το νερό, παρέχοντας καθαρή εικόνα καθ’ όλη τη διάρκεια των λήψεων μας. Αυτή η αλλαγή έβαλε ένα τέλος στις σταγόνες και τα σταγονίδια που άφηνε το νερό πάνω στον φακό, με αποτέλεσμα κάθε φορά ο κάτοχος να έπρεπε να καθαρίσει τον φακό της κάμερας χρησιμοποιώντας το χέρι του.

Επιπλέον, το νέο κάλυμμα στο φακό παρέχει μεγαλύτερη αντοχή στις γρατσουνιές, οι οποίες είναι επίσης άφαντες από τα πλάνα, ενώ με κάποιο μαγικό τρόπο η εταιρεία κατάφερε να μειώσει το βάρος της κάμερας 5 γραμμάρια περισσότερο απ’ το προκάτοχό της. Στο κάτω μέρος της κάμερας βρίσκονται επίσης τα αναδιπλούμενα “δάκτυλα”, τα οποία μπορούν να ανοίξουν εύκολα και να συνδεθούν με εκατοντάδες διαφορετικά αξεσουάρ, όπως με τρίποδα ή gimbals.

Η εταιρεία αναφέρει πως έχει βελτιώσει σημαντικά και την οθόνη αφής, η οποία πλέον δεν έχει τα ίδια κολλήματα με αυτά που τείναμε να βλέπουμε συνεχώς στην Hero9. Άνοιξε την πλαϊνή πορτίτσα της GoPro Hero10 Black και θα βρεις την μπαταρία στα 1,720mAh (η οποία είναι συμβατή τόσο με την Hero9 όσο και με την Hero11) την υποδοχή για την SD κάρτα και την USB-C υποδοχή, από την οποία μπορείς είτε να φορτίζεις την κάμερα, είτε ακόμα και να μεταφέρεις τα αρχεία σου.

GoPro Hero10 Black: Αξίζει να αποκτήσεις την Action Camera;
GoPro Hero10 Black © Παναγιώτης Σακαλάκης

Μιλώντας ωστόσο για την USB-C υποδοχή, οι χρήστες iPhone ίσως χρειαστεί να αποκτήσουν τον Lightning to USB αντάπτορα της Apple ώστε να συνδέσουν την συσκευή τους με την GoPro Hero10 Black, ενώ οι χρήστες Android συσκευών μπορούν να χρησιμοποιήσουν οποιοδήποτε καλώδιο USB-C σε USB-C έχουν στην κατοχή τους.

POWERTECH Καλώδιο USB Type-C Σε Type-C

Για άμεση μεταφορά αρχείων μεταξύ συσκευών.

POWERTECH %CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BF USB Type C %CF%83%CE%B5 Type C CAB UC042 5A copper 1m jpg

POWERTECH καλώδιο USB Type-C σε Type-C CAB-UC042 5A copper 1m Τα καλώδια της Powertech κατασκευάζονται σύμφωνα με τα πλέον υψηλά ποιοτικά standard, με βελτιστοποιημένη απόδοση και εξαιρετική αξιοπιστία, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη και σταθερή λειτουργία τους.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΤΟ VANISGADGETWAY.GR

ROCKROSE Καλώδιο USB Type-C Σε Lightning

Για άμεση μεταφορά αρχείων μεταξύ συσκευών.

ROCKROSE %CE%BA%CE%B1%CE%BB%CF%8E%CE%B4%CE%B9%CE%BF USB Type C %CF%83%CE%B5 Lightning Zeta CL 20W PD 1m jpg

ROCKROSE καλώδιο USB Type-C σε Lightning Zeta CL 20W PD 1m Τα καλώδια της Rockrose κατασκευάζονται σύμφωνα με τα πλέον υψηλά ποιοτικά standard, με βελτιστοποιημένη απόδοση και εξαιρετική αξιοπιστία, διασφαλίζοντας την απρόσκοπτη και σταθερή λειτουργία τους.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΤΟ VANISGADGETWAY.GR

GoPro Hero10 Black: Modes και Presets

Η GoPro Hero10 Black έρχεται με τρία διαφορετικά κύρια modes: Την εγγραφή βίντεο, την λήψη φωτογραφιών και το time lapse. Κάθε mode περιλαμβάνει τις δικές του ρυθμίσεις, τις οποίες μπορείς να τροποποιήσεις ανάλογα με το αποτέλεσμα που θέλεις να πετύχεις.

Η GoPro παρέχει επίσης και τα δικά της ενσωματωμένα video presets, τα οποία μπορείς να χρησιμοποιείς με ύψιστη ταχύτητα όταν θέλεις να τραβήξεις μια συγκεκριμένη λήψη και δεν θέλεις να ασχοληθείς με την τροποποίηση των ρυθμίσεων. Για παράδειγμα, αν θέλεις να βγάλεις ένα βίντεο με υψηλή ανάλυση, πλούσια χρώματα και αρκετές λεπτομέρειες, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Cinematic preset που παρέχεται στην Hero10 Black.

Άλλα presets περιλαμβάνουν και το “Bike” preset, το οποίο είναι ιδανικό για όσους κάνουν hard-trail, Enduro ή downhill και θέλουν να έχουν καθαρά, σταθερά και ιδιαίτερα ομαλά πλάνα χωρίς τραντάγματα και κουνήματα. Κάθε preset χρησιμοποιεί διαφορετικές ρυθμίσεις, με το cinematic preset να τραβάει βίντεο σε 5.3K με 30FPS και το Hypersmooth ενεργό, ενώ με το bike preset βλέπουμε την ποιότητα να κατεβαίνει στα 2.7K με 60FPS και το Hypersmooth ενεργοποιημένο και επιλεγμένο στη λειτουργία boost για πλήρως σταθερά πλάνα.

Τέλος, σε όσο αφορά το time lapse mode, η GoPro Hero10 Black σου επιτρέπει είτε να δημιουργείς βίντεο από μια σειρά εκατοντάδων φωτογραφιών, είτε ακόμα και βίντεο με την παραδοσιακή μορφή των βίντεο. Αν επιλέξεις το time lapse με φωτογραφίες, τότε η GoPro θα ξεκινήσει να τραβάει αυτόματα φωτογραφίες κάθε μερικά δευτερόλεπτα, τις οποίες θα μπορείς στη συνέχεια να ενώσεις σε ένα πρόγραμμα επεξεργασίας και να τις μετατρέψεις σε βίντεο.

Αν επιλέξεις το video mode για το time lapse σου, τότε η κάμερα θα σου παρέχει το τελικό αποτέλεσμα σε ένα βίντεο και όχι σε μια σειρά εκατοντάδων φωτογραφιών.

Η απόδοση των 23 Megapixels της Hero10 Black στις φωτογραφίες

Κάποιες φορές μια φωτογραφία είναι καλύτερη επιλογή απ’ ότι ένα βίντεο, αλλά πως καταφέρνουν να αποδώσουν τα 23 Megapixels της GoPro Hero10 Black; Αν και πρόκειται για μια action camera η οποία εστιάζει στο να παρέχει ύψιστη ανάλυση και σταθερότητα στα βίντεο, μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί τόσο για κλασικές φωτογραφίες ή selfies, όσο και για υποβρύχιες φωτογραφήσεις.

Ορισμένα παραδείγματα φωτογραφιών που τράβηξα με τη GoPro Hero10 Black:

Οι παραπάνω φωτογραφίες έχουν συμπιεστεί ώστε να μην καταναλώνουν αρκετή χωρητικότητα στον server της εταιρείας. Παρόλα αυτά, η συμπίεση δεν είναι τόσο υψηλή όσο αυτή στο Facebook, στο Instagram και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης ή online πλατφόρμες.

Όπως μπορείς να δεις, η GoPro Hero10 Black μπορεί να τραβήξει όμορφες και καθαρές φωτογραφίες με ζωντανά χρώματα και καθαρή εικόνα. Παρόλα αυτά, σε καμία περίπτωση δεν προτείνεται για βραδινές λήψεις, ενώ είναι ανίκανη να παρέχει depth of field (θόλωμα) για τους λάτρεις της συγκεκριμένης τεχνικής.

Παρόλα αυτά, για όσους ενδιαφέρονται να τραβάνε απλές selfies και τοπία από τα ταξίδια τους, τότε η Hero10 Black δεν θα τους απογοητεύσει με τις λήψεις σε μέρη με καλό φωτισμό.

GoPro Quick Review: Η εφαρμογή για Android και iOS που απογοητεύει

Τέλος, έχουμε την εφαρμογή Quick της GoPro, η οποία είναι αυτή η οποία θα σου επιτρέπει να διαχειρίζεσαι το περιεχόμενο της action κάμερας σου από το smartphone ή το tablet σου. Αν έχεις λογαριασμό και συνδρομή στην cloud υπηρεσία της GoPro, τότε θα χρειαστεί να εγκαταστήσεις την εφαρμογή Quick και στη συνέχεια να συνδέσεις το smartphone με την GoPro κάμερα σου ώστε να αποκτήσεις πρόσβαση στον online προσωπικό σου cloud χώρο.

Η εφαρμογή Quick επιτρέπει στους χρήστες:

 • Να εισάγουν τις φωτογραφίες και τα βίντεο τους από το smartphone, την GoPro ή από οποιαδήποτε άλλη κάμερα.
 • Να δημιουργούν βίντεο τα οποία είναι συγχρονισμένα με την μουσική.
 • Να έχουν πρόσβαση στα εκατοντάδες φίλτρα, τα themes, τα εργαλεία και την μουσική που παρέχει η GoPro.
 • Να κόβουν συγκεκριμένα μέρη, να αλλάζουν την ταχύτητα των βίντεο και τα χρώματα των λήψεων τους.
 • Να χρησιμοποιούν το κινητό τους ως τηλεχειριστήριο για την GoPro τους.
 • και να μεταφέρουν ασύρματα το υλικό τους από την action κάμερα στο κινητό τους.

Αν και η Quick είναι απαραίτητη για κάθε κάτοχο μιας GoPro κάμερας, δυστυχώς εδώ έρχονται και τελειώνουν όλα, καθώς πρόκειται για μια εφαρμογή που τείνει να κολλάει συνεχώς, να αποσυνδέεται αυτόματα, να τρώει σκαλώματα ή να κολλάει εντελώς, ή ακόμα και να αρνείται να συνδεθεί με την κάμερα.

Υπάρχαν στιγμές όπου για ανεξήγητους μέχρι στιγμής λόγους περνούσαμε πάνω από 15 λεπτά προσπαθώντας να συνδέσουμε την εφαρμογή Quick με την GoPro ώστε να ελέγξουμε αν ο φακός της κάμερας δεν κοιτούσε ούτε πολύ ψηλά, αλλά ούτε και πολύ χαμηλά όταν την τοποθετούσαμε στο στήθος και κάναμε ποδήλατο.

Έκανα αρκετές δοκιμές με την εφαρμογή Quick σε διαφορετικά μοντέλα smartphones, και δυστυχώς αντιμετώπισα τα ίδια κολλήματα, τα ίδια σκαλώματα και τους ίδιους χρόνους καθυστέρησης κατά τη διάρκεια της σύνδεσης σε όλα. Ευελπιστώ μόνο πως η εταιρεία θα επιλύσει όλα τα πρόβλημα στο σύντομο μέλλον και θα βελτιώσει την εφαρμογή της ακόμα περισσότερο.

Η εφαρμογή βρίσκεται φυσικά διαθέσιμη στο Google Play Store για τους κατόχους Android συσκευών και στο Apple App Store για iPhone και iPad. Η εταιρεία δεν παρέχει την εφαρμογή για Windows, αλλά μπορείς πάντοτε να εγκαταστείς Android εφαρμογές στα Windows με εναλλακτικούς τρόπους.

Τα προβλήματα της GoPro Hero10 Black

Μπορεί η GoPro, Inc. να ιδρύθηκε το 2002 και από τότε να παραμένει ο κυρίαρχος κατασκευής στις action κάμερες, αναπτύσσοντας παράλληλα τις δικές της εφαρμογές για Android και iOS, αλλά αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση πως παράγει τις τέλειες κάμερες.

GoPro Hero10 Black: Αξίζει να αποκτήσεις την Action Camera;
GoPro Hero10 Black © Παναγιώτης Σακαλάκης

Κι ενώ υπάρχουν αρκετοί χρήστες που αναφέρουν μια πληθώρα διαφορετικών προβλημάτων με την GoPro Hero10 Black, μέσα από αυτό το review θα αναφερθώ αποκλειστικά στα προβλήματα που αντιμετώπισα εγώ.

 • Προβλήματα με το Quick: Το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα έρχεται με την εφαρμογή της GoPro, την οποία χρησιμοποίησα πάνω στο Samsung Galaxy A52S με Android 13, αλλά και με το Samsung XCover 6 με Android 12, λαμβάνοντας ακριβώς τα ίδια προβλήματα. Κάποιες φορές η εφαρμογή απλά δεν συνδεόταν με την κάμερα, με αποτέλεσμα να περνάω περισσότερα από 15-20 λεπτά προσπαθώντας να επιτύχω μια σύνδεση, κάτι το οποίο γινόταν ιδιαίτερα εκνευριστικό.
 • Προβλήματα με την οθόνη αφής: Δεν υπάρχει τίποτα πιο εκνευριστικό απ’ το να πρέπει να πιέσεις πολλαπλές φορές με το δάκτυλο σου την οθόνη για να κάνει ένα απλό πράγμα, μόνο για να κάνει στο τέλος κάτι άλλο. Δυστυχώς, αυτό αποτελεί συνήθειο με τις οθόνες της GoPro, και παραμένει ένα πρόβλημα μέχρι και με την GoPro Hero10 Black, η οποία ωστόσο είδε μεγάλες βελτιώσεις και σε αυτό το τομέα.
 • Αυτόματος σταματημός των βίντεο: Μπορεί να φταίει κάποια απ’ τις ενημερώσεις που έλαβε η κάμερα, ή ακόμα και η SD Card, ή ακόμα και η ίδια η action camera, αλλά ένα είναι το σίγουρο: 3 βίντεο μου έπαψαν να ηχογραφούν χωρίς κανένα απολύτως λόγο και χωρίς να πατηθεί το κουμπί. Για την ακρίβεια, η ένδειξη της κάμερας με το κόκκινο φωτάκι έδειχνε πως η κάμερα έκανε εγγραφή χωρίς προβλήματα.
 • Θέματα με το λαμπάκι ένδειξης: Όταν η μπαταρία της GoPro φορτώσει πλήρως, τότε η κάμερα θα πάψει να έχει ανοιχτό το κόκκινο φωτάκι της ένδειξης, αναφέροντας πως η φόρτιση έχει ολοκληρωθεί. Παρόλα αυτά, αρκετές φορές η κάμερα δεν έκλεινε ποτέ την ένδειξη, ακόμα και όταν αφαιρούσα τον φορτιστή από το ρεύμα. Για να επιλυθεί το πρόβλημα, πρέπει να βγει και να ξανά μπει η μπαταρία από την αρχή.

Πολλά από αυτά τα προβλήματα – και ορισμένα άλλα – θα διαβάσεις σε αρκετές ιστοσελίδες, reviews και forums όπως το Reddit.

GoPro Hero10 Black: Αξίζει να αποκτήσεις την Action Camera;
GoPro Hero10 Black Αξίζει να αποκτήσεις την Action Camera jpg

Η GoPro Hero10 Black είναι η action camera που μπορεί να τραβήξει σε 5.3K ποιότητα με 60 FPS, παρέχοντας παράλληλα καθαρές και σταθερές λήψεις ακόμα και στις πιο απαιτητικές στιγμές. Εξοπλισμένη με δύο οθόνες και βελτιωμένο μικρόφωνο, είναι αρκετά καλή ώστε να ανταγωνιστεί την GoPro Hero11;

Product Brand: GoPro

Editor's Rating:
4.79

Pros

 • Καθαρή εικόνα σε 5K ποιότητα.
 • Ισχυρό Hypersmooth με εικόνα χωρίς τραντασμούς.
 • Ιδανική για υποβρύχιες λήψεις.
 • Ιδανική για extreme εγγραφές με σκόνη, λάσπη και υγρασία.
 • Τραβάει καθαρές και υψηλής ανάλυσης φωτογραφίες.
 • Η μπροστινή κάμερα είναι ιδανική για vloggers και influencers.
 • Πεντακάθαρη εικόνα σε Slow-Motion λειτουργία.

Cons

 • Η οθόνη αφής πολλές φορές υπολειτουργεί.
 • Στις δοκιμές μου, κάποια βίντεο δεν εγγράφηκαν ποτέ.
 • Το λαμπάκι της ένδειξης στην δική μας GoPro ήταν ελαττωματικό.
 • Η μπαταρία διαρκεί υπερβολικά πολύ λίγο (χρειάζεσαι τουλάχιστον 2-3).
 • Υπάρχουν προβλήματα και καθυστερήσεις με την εφαρμογή GoPro Quik.
Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε