Τα καλύτερα affiliate δίκτυα για Travel Bloggers (2024)

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Είσαι travel blogger; Μετέτρεψε το πάθος σου για τα ταξίδια σε κέρδος, χρησιμοποιώντας αυτά τα γνωστά affiliate δίκτυα για ταξιδιώτες. Κέρδιζε χρήματα για κάθε ολοκληρωμένη αγορά, κράτηση ή lead.
Τα καλύτερα affiliate δίκτυα για Travel Bloggers (2023)
© Diana.Grytsku στο Freepik.com.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Αλλιώς γνωστά και ως προγράμματα συνεργατών, υπάρχουν πολλά affiliate δίκτυα για travel bloggers, influencers, vloggers και άτομα που θέλουν να βγάζουν χρήματα καθώς ταξιδεύουν. Κάποια προσφέρουν υψηλές προμήθειες, άλλα μεγάλη γκάμα από προϊόντα και υπηρεσίες, και άλλα εκατοντάδες ταξιδιωτικές εταιρείες στις οποίες μπορείς να εγγραφείς με λίγα κλικ.

Ανάλογα με το περιεχόμενο που δημιουργείς, το κοινό που στοχεύεις και τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που θα προωθείς, ίσως θελήσεις να εστιάσεις σε πολλαπλά affiliate δίκτυα ώστε να έχεις λιγότερους περιορισμούς με τις επιλογές σου. Κάποια affiliate δίκτυα είναι επίσης πιο γνωστά στο ελληνικό κοινό, καθώς προσφέρουν εταιρείες που οι Έλληνες και οι Ελληνίδες γνωρίζουν και εμπιστεύονται.

Σχετικά άρθρα:

1. TravelPayouts

travelpayouts.com

Το TravelPayouts αποτελεί ίσως το γνωστότερο affiliate δίκτυο για travel bloggers και άτομα που ταξιδεύουν και θέλουν να βγάζουν χρήματα προωθώντας οτιδήποτε ταξιδιωτικό. Από πτήσεις, ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων, εκδρομές και δραστηριότητες, μέχρι και ταξιδιωτικές ιστοσελίδες και υπηρεσίες, στο TravelPayouts θα βρεις οτιδήποτε σχετίζεται με τα ταξίδια και τους ταξιδιώτες.

Ορισμένα από τα προγράμματα συνεργατών στο TravelPayouts παρέχουν μέχρι και 54% προμήθεια για κάθε πώληση, ενώ σου παρέχεται πρόσβαση σε εργαλεία όπως widgets και banners τα οποία θα μπορείς να τοποθετήσεις σε διάφορα σημεία του blog σου. Ωστόσο, τα περισσότερα προγράμματα συνεργατών στο TravelPayouts τείνουν να παρέχουν χαμηλή προμήθεια, ενώ στις δοκιμές μου κατάφερα να βρω μόλις 62 προγράμματα συνεργατών.

Τι θα βρεις όμως στο TravelPayouts; Πασίγνωστες εταιρείες έχουν δημιουργήσει τα δικά τους προγράμματα συνεργατών, εκ των οποίων θα βρεις τις Booking.com, GetYourGuide, Trivago, Tripadvisor, Tiqets, Kiwi, Trip.com και άλλες.

2. Shareasale

ShareASale Affiliate

Αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, η ShareaSale παρέχει συνολικά 165 προγράμματα συνεργατών που αφορούν τους ταξιδιώτες affiliates, και εκατοντάδες άλλα τα οποία πιθανότατα να περιλαμβάνουν κάποιου είδους ταξιδιωτικού εξοπλισμού. Πρόκειται για ένα από τα γνωστότερα και μεγαλύτερα affiliate δίκτυα παγκοσμίως, με 270,000+ affiliates και 25,000 πωλητές.

Μόνο για το 2022, το ShareASale έκλεισε την χρονιά με 200 εκατομμύρια σε πωλήσεις μέσω της πλατφόρμας της και των affiliates. Σύμφωνα με την εταιρεία, περίπου 260 νέα προγράμματα συνεργατών εισάγονται κάθε μήνα στην πλατφόρμα της, εκ των οποίων όλα είναι προσβάσιμα απ’ όλους τους affiliates. Κάποια από αυτά πληρώνουν με προμήθεια για κάθε πώληση που γίνεται μέσω των affiliate συνδέσμων σου, ενώ άλλες σου δίνουν ένα fix ποσό.

Φυσικά, θα βρεις μέσα αρκετά γνωστές εταιρείες, όπως οι Etsy.com, Kiwi, Nomatic, μεταξύ άλλων.

3. Booking Affiliate Program

Booking Affiliate Program

Το Booking.com αποτελεί μια από τις πρώτες στάσεις για εκατομμύρια ταξιδιώτες που ετοιμάζονται για τον επόμενο προορισμό τους. Πρόκειται για μια πλατφόρμα που είναι αρκετά γνωστή και χρησιμοποιείται ήδη από ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό, πράγμα που την κάνει ιδανική για προώθηση.

Μπορεί να βρεις το affiliate πρόγραμμα του Booking.com και σε άλλα affiliate δίκτυα όπως το TravelPayouts που ανέφερα παραπάνω, μα αυτό δεν σταμάτησε την εταιρεία απ’ τον αναπτύξει και το δικό της πρόγραμμα συνεργατών. Σε όσο αφορά την προμήθεια, το affiliate δίκτυο του Booking.com προσφέρει 25% προμήθεια για κάθε πώληση, η οποία ωστόσο αυξάνεται ανάλογα με τον αριθμό κρατήσεων που γίνονται κάθε μήνα απ’ τους συνδέσμους σου.

Αν φτάνεις τις 51 κρατήσεις μηνιαίως, τότε το ποσοστό προμήθειας θα αυξηθεί στο 30%. Στις 151 κρατήσεις και άνω θα λαμβάνεις 35% προμήθεια, ενώ αν φτάσεις τις 501 πωλήσεις, τότε θα απολαμβάνεις 40% προμήθεια. Η πλατφόρμα προσφέρει επίσης αναλυτικές αναφορές με τα κλικ και τις πωλήσεις, εργαλεία προώθησης όπως widgets και banners, καθώς επίσης και ένα search box το οποίο είναι μια αναζήτηση που μπορείς να βάλεις στην ιστοσελίδα σου.

4. Skyscanner Affiliate Program

Skyscanner Affiliate Program

Η Skyscanner είναι μια από τις κορυφαίες ταξιδιωτικές μηχανές αναζήτησης παγκοσμίως, η οποία συγκρίνει εκατομμύρια πτήσεις, ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων ώστε να κλείνεις με ευκολία τα πιο οικονομικά πακέτα. Μπορείς επίσης να κερδίσεις μέχρι και 50% προμήθεια για κάθε ολοκληρωμένη κράτηση χρησιμοποιώντας τους affiliate συνδέσμους, τα widgets τους και το API.

Μέσα στο affiliate πρόγραμμα της Skyscanner θα βρεις περισσότερες από 1.200 εταιρείες που συνεργάζονται με το affiliate δίκτυο της πλατφόρμας. Παρόλα αυτά, για να σε δεχτούν στο affiliate πρόγραμμα τους, θα πρέπει να έχεις ένα blog το οποίο έχει ήδη δημοσιευμένα άρθρα και σχετίζεται με τα ταξίδια και τους προορισμούς.

5. TripAdvisor Affiliate Program

TripAdvisor Affiliate Program

Το TripAdvisor όχι μόνο αποτελεί μια από τις πρώτες στάσεις για την οργάνωση ταξιδιών, αλλά βοηθάει και εκατομμύρια χρήστες να ανακαλύψουν ιδέες για τους επόμενους προορισμούς τους. Με περισσότερα από 1.4 εκατομμύρια μέρη για να μείνεις και περισσότερα από 795 εκατομμύρια κριτικές, αποτελεί μια απ’ τις γνωστότερες ταξιδιωτικές ιστοσελίδες παγκοσμίως.

Το καλύτερο ωστόσο έρχεται με τα κέρδη, όπου στο TripAdvisor όχι μόνο θα διατηρείς προμήθεια 50% για κάθε ολοκληρωμένη κράτηση, αλλά θα λαμβάνεις χρήματα και για κάθε κλικ που γίνεται πάνω στους συνδέσμους των πελατών τους. Σύμφωνα με το TripAdvisor, για κάθε 170 κλικ θα λαμβάνεις 60$, για κάθε 6100 κλικ θα λαμβάνεις 1.720$ και για κάθε 870 κλικ θα λαμβάνεις 550$.

6. Amazon Associates

Amazon Associates

Η Amazon αποτελεί το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα παγκοσμίως, επομένως θα ήταν περίεργο να μην βλέπαμε το δικό της affiliate πρόγραμμα. Είτε είσαι δημιουργός περιεχομένου, είτε publisher, είτε blogger, μπορείς να εγγραφείς στο Amazon Associates και να κερδίζεις έως 10% προμήθεια για κάθε ολοκληρωμένη πώληση που γίνεται μέσω των συνδέσμων ή των widgets σου.

Μιας και στην Ελλάδα δεν έχουμε κάποιο κατάστημα της Amazon ή μια ελληνική έκδοση της ιστοσελίδας, οι Έλληνες δημιουργοί περιεχομένου καλούνται να χρησιμοποιούν διπλανές Ευρωπαϊκές χώρες, όπως την Amazon της Σουηδίας και της Γερμανίας. Οι νέοι affiliates που δεν είναι εξοικειωμένοι με την ιστοσελίδα της Amazon, ίσως χρειαστούν περισσότερο χρόνο για να μάθουν που βρίσκονται όλες οι επιλογές και οι δυνατότητες.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Εκπτωτικά Κουπόνια & Προσφορές

50% ΕΚΠΤΩΣΗ
Hostinger
Προσφορές
Hostinger - Έως και 50% έκπτωση στο Cloud Hosting
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting πακέτα της Hostinger και 2 μήνες δωρεάν. Εμφάνιση λιγότερων
45% για 36 μήνες
BlueHost
BlueHost - WordPress Hosting από 2.95$
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting πακέτο για 36 μήνες. Εμφάνιση λιγότερων
69% Έκπτωση
NordVPN
Προσφορές
NordVPN - 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των...Εμφάνιση περισσότερων
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των 2 ετών. Εμφάνιση λιγότερων

Σχολιάστε