Σε αντίθεση με τα παραδοσιακά βιβλία, τα e-books σου δίνουν την δυνατότητα να ξεκινήσεις εντελώς δωρεάν και να βγάλεις χρήματα με κάθε ολοκληρωμένη πώληση. Υπάρχουν επίσης αρκετοί τρόποι για να δημιουργήσεις ένα e-book και ακόμα περισσότεροι για να βγάλεις χρήματα από αυτό.
Όχι, δεν χρειάζεται να έχεις καλές γνώσεις πάνω σε υπολογιστές, ιστοσελίδες και προγράμματα. Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα καλό πρόγραμμα για να γράψεις το e-book σου, ένα εύκολο στη χρήση εργαλείο για να σχεδιάσεις το εξώφυλλο και να εισάγεις φωτογραφίες, σύμβολα, γραμμές και οτιδήποτε άλλο θέλεις, και μια πλατφόρμα για να το πουλάς online.
Μέσα από αυτό τον οδηγό θα δούμε όλους τους τρόπους με τους οποίους μπορείς να δημιουργήσεις το πρώτο σου e-book, καθώς επίσης και με ποιους τρόπους βγάζουν χρήματα οι αρθρογράφοι πουλώντας τα δικά τους e-books.
Τι είναι τα e-books;
Τα e-books είναι βιβλία. Ωστόσο, έρχονται σε ψηφιακή μορφή και μπορείς να τα κατεβάσεις και να τα ανοίξεις σε οποιαδήποτε συσκευή επιθυμείς, συμπεριλαμβανομένων σε υπολογιστές, laptops, κινητά, tablets και e-book Readers. Αλλιώς γνωστά και ως “ψηφιακά βιβλία”, τα e-books συχνά κοστίζουν λιγότερα χρήματα από τα παραδοσιακά βιβλία, μπορούν να γραφθούν και να εκδοθούν πολύ πιο εύκολα, και καθένας μπορεί να βγάλει χρήματα πουλώντας τα e-books του.
Ακριβώς όπως συμβαίνει και με τα παραδοσιακά βιβλία, έτσι και για τα e-books υπάρχει μια πληθώρα θεματολογιών για τις οποίες θα μπορούσες να γράψεις. Είτε πρόκειται για ένα μυθιστόρημα, μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας, ένα θρίλερ, μέχρι και ένα εκπαιδευτικό e-book με βήμα προς βήμα οδηγίες, δεν υπάρχει περιορισμός στο περιεχόμενο που μπορείς να δημιουργήσεις. Μπορείς επίσης να το συνδυάσεις ως blogger ή YouTuber. Για παράδειγμα, αν είσαι food blogger, μπορείς να δημιουργήσεις e-books με συνταγές και στη συνέχεια να τις προωθείς από το blog σου. Αν είσαι travel blogger, μπορείς να γράφεις για τις ιστορίες και τις εμπειρίες που μάζεψες όλα αυτά τα χρόνια ή ταξιδιωτικούς how-to οδηγούς.
Επιπλέον, γράφοντας και εκδίδοντας το δικό σου e-book είναι πιο εύκολο από ποτέ άλλοτε, ενώ δεν θα χρειάζεται να βασίζεται σε ένα βιβλιοπωλείο ή σε έναν εκδοτικό οίκο ώστε να εκδώσει, να προωθήσει και να παράγει πωλήσεις για το βιβλίο σου. Αυτό σου σημαίνει φυσικά πως θα πρέπει να αναλάβεις μόνος/η σου όλη την διαδικασία, από τη γραφή έως και την προώθηση. Τα καλά νέα ωστόσο, είναι πως δεν απαιτούνται ειδικευμένες γνώσεις και καθένας μπορεί να ξεκινήσει άμεσα και χωρίς να επενδύσει ούτε λεπτό.
Αξίζει να γράφεις και να πουλάς e-books;
Αν λατρεύεις να γράφεις και σκέφτεσαι εδώ και αρκετό καιρό να γράψεις το πρώτο σου βιβλίο, αλλά διστάζεις επειδή πρέπει να ακολουθήσεις μια τεράστια διαδικασία, να συνεργαστείς με έναν εκδοτικό οίκο και να επενδύσεις αρκετά χρήματα, τότε τα e-books είναι μια εξαιρετική εναλλακτική.
Μιας και έχεις την δυνατότητα να ξεκινήσεις εντελώς δωρεάν, είναι επίσης και μια καλή ευκαιρία για να ελέγξεις αν η θεματολογία ή το ψηφιακό βιβλίο που έγραψες έχει πωλήσεις και καλές κριτικές. Αν έχει, μπορείς στη συνέχεια από τα κέρδη που μάζεψες από τις πωλήσεις, να προχωρήσεις στην έκδοση του με φυσική μορφή.
Επιπλέον, γράφοντας και πουλώντας e-books είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα. Το παθητικό εισόδημα είναι ακριβώς ότι χρειάζεται κάθε αρθρογράφος και δημιουργός περιεχομένου ώστε να συνεχίζει να κάνει αυτό που αγαπάει, λαμβάνοντας ένα σταθερό εισόδημα κάθε μήνα. Ως ψηφιακές μορφές, δεν υπάρχει περιορισμός στις πωλήσεις που μπορείς να κάνεις και προωθώντας το μέσα από πλατφόρμες με εκατομμύρια χρήστες που αγοράζουν και διαβάζουν καθημερινά e-books, οι πιθανότητες είναι μεγάλες.
Είναι σημαντικό ωστόσο να θυμάσαι πως ο ανταγωνισμός είναι επίσης τεράστιος αν στοχεύεις σε παγκόσμιο επίπεδο. Στην Ελλάδα ο ανταγωνισμός στα e-books δεν είναι ακόμη μεγάλος, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν υπάρχει. Επιπλέον, κάθε θεματολογία διαφέρει, οπότε φρόντισε να κάνεις πρώτα την απαραίτητη μελέτη γύρω από το e-book που θέλεις να γράψεις, έτσι ώστε να δεις αν άλλοι έγραψαν παρόμοια ψηφιακά βιβλία και αν ναι, πόσες πωλήσεις είχαν.
Με πιο απλά λόγια: Ναι, αξίζει να ασχοληθείς με τα e-books, καθώς όσο περνάνε τα χρόνια, τόσο πιο διαδεδομένα γίνονται και τόσοι πιο πολλοί τα αγοράζουν και τα διαβάζουν. Επιπλέον, με ολοένα και περισσότερες e-book Reader συσκευές να εμφανίζονται στην αγορά από πασίγνωστες εταιρείες, είναι πλέον πιο εύκολο από ποτέ άλλοτε να διαβάζεις τα αγαπημένα σου βιβλία σε ψηφιακή μορφή.
Πως να γράψεις το πρώτο σου e-book
Το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζεις είναι πως κάθε δημιουργός περιεχομένου χρησιμοποιεί διαφορετικά προγράμματα για να γράψει τα e-books του. Έτσι κι εσύ, θα χρειαστεί να βρεις το πρόγραμμα που καλύπτει τις ανάγκες σου και σε βολεύει περισσότερο. Κάποια είναι δωρεάν, ενώ για άλλα θα χρειαστεί να πληρώσεις για τα αποκτήσεις.
1. Οι κατάλληλες μορφές αρχείων για e-books
Μιας και τα e-books παρέχονται σε συγκεκριμένες ψηφιακές μορφές, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα το οποίο να σου δίνει στο τέλος την δυνατότητα να εξάγεις το ηλεκτρονικό σου βιβλίο στις κατάλληλες μορφές αρχείων, όπως για παράδειγμα σε PDF. Παρακάτω θα βρεις ποιες είναι οι συχνότερες και γνωστότερες μορφές αρχείων για e-books, καθώς επίσης και για ποιους σκοπούς χρησιμοποιούνται.
PDF (Portable Document Format)
Ο πιο γνωστός τύπος αρχείου για τα e-books είναι η μορφή PDF. Ο συγκεκριμένος τύπος αρχείου υποστηρίζεται από τα περισσότερα εργαλεία, πλατφόρμες και ιστοσελίδες παγκοσμίως. Τα περισσότερα marketplaces και οι περισσότερες ιστοσελίδες που παρέχουν e-books σου επιτρέπουν να τα κατεβάσεις σε PDF μορφή. Για την ακρίβεια, η συγκεκριμένη μορφή αρχείου μπορεί να ανοίξει από οποιοδήποτε λειτουργικό σύστημα ή συσκευή.
MOBI (Mobipocket)
Ο τύπος αρχείων .mobi χρησιμοποιείται στις e-book readers συσκευές όπως το Amazon Kindle. Η συγκεκριμένη μορφή χρησιμοποιείται επίσης σε όλες τις Kindle εφαρμογές για τις iOS και Android εφαρμογές, ενώ παρέχει επίσης στους αναγνώστες της παρόμοια εμπειρία με τα φυσικά βιβλία.
EPUB (ePublication)
Το .epub είναι μια δωρεάν και ανοιχτού-κώδικα μορφή για e-books και χρησιμοποιείται τόσο από το Amazon Kindle Fire, όσο και από τα Apple iBooks και τα Google Books. Επομένως, θεωρείται ως μια από τις πιο στάνταρ μορφές αρχείων για ψηφιακά βιβλία αυτή την στιγμή.
iBook (Apple iBooks)
Ο συγκεκριμένος τύπος αρχείου δημιουργήθηκε για να λειτουργεί αποκλειστικά στο ψηφιακό κατάστημα της Apple, το Apple iBooks. Η μορφή δημιουργήθηκε χρησιμοποιώντας το EPUB standard, αλλά περιορίζεται η χρήση του αποκλειστικά για το Apple iBooks.
2. Βρες το κατάλληλο πρόγραμμα για να γράψεις το e-book σου
Ένα από τα γνωστότερα και πιο πολύ-χρησιμοποιημένα προγράμματα είναι το Microsoft Word. Αν θέλεις να κατεβάσεις το λογισμικό και να το εγκαταστήσεις στον υπολογιστή σου, τότε θα χρειαστεί να αποκτήσεις ένα από τα συνδρομητικά πακέτα της υπηρεσίας, ξεκινώντας από 69,00€ ετησίως ή 7.00€ μηνιαίως. Παρόλα αυτά, μπορείς να το χρησιμοποιήσεις εντελώς δωρεάν από την web έκδοση του, την οποία μπορείς να βρεις στο Office.com.
Μια εξίσου καλή εναλλακτική είναι και το Google Docs (ελλ: Έγραφα της Google), τα οποία παρέχονται επίσης δωρεάν. Και για τα δύο εργαλεία θα βρεις διαθέσιμες εφαρμογές για την Android και iOS συσκευή σου, έτσι ώστε να μπορείς να γράφεις on-the-go. Άλλες σουίτες προγραμμάτων όπως το LibreOffice και το WPS Office είναι επίσης δύο εξαιρετικές δωρεάν επιλογές.
Αν θέλεις ωστόσο να το πας ένα βήμα παραπέρα, τότε μπορείς να αγοράσεις premium προγράμματα όπως το Scrivener. Τέλος, αν είσαι κάτοχος MacBook, Mac Mini ή iMac, μπορείς να χρησιμοποιήσεις και το Apple Pages, το οποίο παρέχεται δωρεάν προς όλους.
3. Σχεδίασε το εξώφυλλο του e-book σου
Υπάρχουν δύο τρόποι με τους οποίους μπορείς να αποκτήσεις ένα εξώφυλλο για το e-book σου, ή ακόμα και να μορφοποιήσεις τις σελίδες του με σχεδιαγράμματα, φωτογραφίες, σύμβολα και πολλά ακόμη. Ο πρώτος είναι να προσλάβεις έναν γραφίστα ή μια γραφίστρια ώστε να αναλάβει το concept του σχεδιαστικού μέρους. Ο δεύτερος είναι να σχεδιάσεις μόνος/η το εξώφυλλο και όλες τις σελίδες με τη χρήση συγκεκριμένων υπηρεσιών ή προγραμμάτων.
Το Canva θεωρείται αυτή την στιγμή ένα από τα καλύτερα online εργαλεία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις τόσο για να σχεδιάσεις το εξώφυλλο, όσο και ολόκληρο το e-book σου. Η υπηρεσία παρέχεται δωρεάν προς όλους, αλλά παρέχει και συνδρομητικό πακέτο για να αποκτήσεις πρόσβαση σε ακόμη περισσότερες γραμματοσειρές, σχέδια, illustrations και templates. Παρέχεται επίσης μια πληθώρα έτοιμων templates που μπορείς να αποκτήσεις με ένα κλικ, έτσι ώστε να έχεις μια βάση για να γράψεις το ψηφιακό σου βιβλίο.
Ένα παρόμοιο online εργαλείο είναι και το VistaCreate (προηγουμένως γνωστό ως Crello), το οποίο παρέχει παρόμοιο περιβάλλον χρήσης με αυτό του Canva και σου επιτρέπει να δημιουργείς και να σχεδιάζεις e-books και εξώφυλλα με μεγάλη ευκολία και εντελώς δωρεάν. Αν θέλεις να επενδύσεις για ένα επαγγελματικό λογισμικό, τότε το Adobe InDesign χρησιμοποιείται από τους μεγαλύτερους και γνωστότερους εκδοτικούς οίκους, συγγραφείς, αρθρογράφους και δημιουργούς περιεχομένου.
4. Χρησιμοποίησε την κατάλληλη publishing πλατφόρμα
Δημιούργησε το πρώτο σου e-book και είσαι επιτέλους έτοιμος/η να το εκδόσεις σε μια πλατφόρμα ώστε να ξεκινήσεις να βλέπεις τα πρώτα σου χρήματα. Υπάρχουν αρκετές πλατφόρμες στις οποίες μπορείς να ανεβάσεις και να πουλάς τα e-books σου, με τη καθεμία να έρχεται τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα.
Ο βασιλιάς όλων των πλατφορμών για την πώληση ψηφιακών βιβλίων είναι το Kindle Direct Publishing, το οποίο σου επιτρέπει να εκδίδεις τα βιβλία σου στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon. Για την ακρίβεια, το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων αγοράζουν όλα τα e-books τους από το Amazon, ή χρησιμοποιούν κάποια από τις e-book readers συσκευές της εταιρείας. Η συγκεκριμένη πλατφόρμα παρέχει μια πληθώρα επιλογών και δυνατοτήτων ώστε να προωθήσεις το ψηφιακό σου βιβλίο με διαφορετικούς τρόπους, όπως παρέχοντας εκπτώσεις ή ακόμη και εντελώς δωρεάν για ένα περιορισμένο χρονικό διάστημα.
Μιας και η Amazon σου επιτρέπει να διαβάζεις e-books είτε από τις e-reader συσκευές της, όσο και από κάθε υπολογιστή, κινητό ή tablet, είναι εύκολο για τον καθένα ώστε να επιλέξει την συγκεκριμένη εταιρεία. Έτσι, μιας και πρόκειται για το μεγαλύτερο και γνωστότερο marketplace, είναι σημαντικό να υπάρχει διαθέσιμο το e-book σου.
Κι ενώ η Amazon αποτελεί τη νούμερο ένα στάση για τους περισσότερους ανθρώπους, υπάρχουν ορισμένες ακόμη πλατφόρμες οι οποίες μπορούν επίσης να γίνουν κομμάτι των εσόδων σου. Για παράδειγμα, το Barnes and Noble είναι η ιδανική πλατφόρμα αν γράφεις το e-book σου με κάποιον άλλον, ενώ σου δίνει την δυνατότητα να πουλάς τα ψηφιακά σου βιβλία με μεγάλη ευκολία. Το iBooks της Apple είναι επίσης μια πασίγνωστη πλατφόρμα η οποία χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες για να αγοράζουν και να διαβάζουν τα αγαπημένα τους e-books.
Το Scribd, το Kobo και το Google Play Books είναι επίσης άλλες τρεις εξαιρετικές πλατφόρμες για να ανεβάζεις και να πουλάς τα e-books σου, ενώ άλλου τύπου πλατφόρμες όπως το Smashwords σου επιτρέπουν να ανεβάσεις τα ψηφιακά σου βιβλία και στη συνέχεια αναλαμβάνει αυτή την καταχώρηση τους και σε τρίτες πλατφόρμες όπως το iBooks και το Barnes and Noble.
Πως να προωθείς τα e-books σου ώστε να βγάζεις χρήματα
Εκτός κι αν θέλεις να βλέπεις ένα μηδενικό αριθμό στις πωλήσεις των e-books σου, το να ασχοληθείς με το μάρκετινγκ είναι ύψιστης σημασίας. Τα καλά νέα είναι πως υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να προωθήσεις το ψηφιακό σου βιβλίο, τους οποίους αν τους συνδυάσεις μεταξύ τους, θα δεις πιθανότατα καλύτερα αποτελέσματα.
Δημιούργησε ένα blog
Η μεγάλη ουσία με το blogging είναι να καταφέρεις να δημιουργήσεις αρκετή οργανική κίνηση ώστε να βγάζεις χρήματα τόσο από τις διαφημίσεις, όσο και από τις προωθήσεις προϊόντων και υπηρεσιών που κάνεις μέσα από το blog σου. Για να μπορέσεις όμως να προωθήσεις τα ψηφιακά σου βιβλία, θα πρέπει να μάθεις πρώτα τα βασικά γύρω από το SEO (Search Engine Optimization) ώστε να μπορείς να δημιουργείς περιεχόμενο το οποίο εμφανίζεται σε υψηλές θέσεις στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Το πλεονέκτημα με το blogging είναι πως μπορείς να αποκτήσεις το πρώτο σου όνομα και το ένα πακέτο φιλοξενίας και να δημιουργήσεις το πρώτο σου blog πάνω σε πλατφόρμες όπως το WordPress, μέσα σε λίγα μόλις λεπτά. Επιπλέον, αν χρησιμοποιήσεις υπηρεσίες όπως την Hostinger, θα μπορέσεις να ξεκινήσεις με λιγότερα από 100,00€ ετησίως, ενώ όλη η διαδικασία είναι πλήρως αυτοματοποιημένη και δεν απαιτούνται ειδικευμένες γνώσεις.
Χρησιμοποίησε τα κοινωνικά δίκτυα
Κάθε κοινωνικό δίκτυο περιλαμβάνει διαφορετικό κοινό και υπάρχει για να εξυπηρετεί διαφορετικές ανάγκες. Ο καλύτερος τρόπος για να προωθήσεις το νέο σου e-book είναι χρησιμοποιώντας τα κατάλληλα κοινωνικά δίκτυα, συνδυάζοντας επίσης πολλαπλά μεταξύ τους. Ως αρθρογράφος, συγγραφέας ή δημιουργός περιεχομένου, ξεκίνα κάνοντας μια επαγγελματική και επίσημη εμφάνιση στο LinkedIn. Μέσα από το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο θα μπορέσεις όχι μόνο να προωθείς τα ψηφιακά σου βιβλία, αλλά και να κάνεις επαφές με άλλους συγγραφείς και να έρχεσαι σε επικοινωνία με γνωστά brands και εκδοτικούς οίκους.
Αν έγραψες ένα e-book για συνταγές, τότε χρησιμοποίησε το Pinterest με μεγάλες κάθετες φωτογραφίες ώστε να το προωθήσεις. Αν έγραψες ένα μυθιστόρημα, μια ιστορία επιστημονικής φαντασίας ή οτιδήποτε dark, τότε χρησιμοποίησε το Reddit και τις κοινότητες που υπάρχουν σε αυτό. Το Twitter είναι ιδανικό για how-tos και εκπαιδευτικά e-books, τα οποία είναι κυρίως τεχνολογικού περιεχομένου, ενώ το Facebook και το Instagram είναι συχνά για κάθε είδους προώθηση. Πλατφόρμες όπως το TikTok και το YouTube είναι επίσης ιδανικές για να προωθείς τα e-books σου σε μορφή βίντεο.
Το email marketing παραμένει μέχρι και σήμερα ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να βγάζεις χρήματα, να προωθείς προϊόντα και υπηρεσίες, να ενημερώνεις το κοινό σου για οτιδήποτε καινούργιο κυκλοφορείς, αλλά και για να αλληλοεπιδράς μαζί τους ώστε να νιώσουν πιο οικία μαζί σου. Επιπλέον, αν χτίσεις ένα κοινό με αρκετούς χιλιάδες subscribers, η προώθηση και η πώληση του επόμενου e-book σου θα είναι πιο εύκολη από ποτέ άλλοτε.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις newsletter υπηρεσίες όπως το Revue του Twitter ώστε να ξεκινήσεις εντελώς δωρεάν. Εναλλακτικά, άλλες πασίγνωστες υπηρεσίες είναι το MailChimp, το SendinBlue, το MailerLite, το MailPoet, το MailerLite, μεταξύ αρκετών ακόμη. Οι περισσότερες είναι freemium υπηρεσίες, που σημαίνει πως σου επιτρέπουν να ξεκινήσεις δωρεάν, αλλά σε περιορίζουν στους subscribers που μπορείς να έχεις και στα emails που μπορείς να στέλνεις.
Δημιούργησε έναν διαγωνισμό
Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος για να αποκτήσεις περισσότερους followers στα κοινωνικά δίκτυα, αλλά και για να δει περισσότερος κόσμος το βιβλίο σου, είναι δημιουργώντας διαγωνισμούς. Οι διαγωνισμοί είναι ένας εξαιρετικός και αποτελεσματικός τρόπος για να μαζέψεις γρήγορα νέους subscribers στο newsletter σου και να αποκτήσεις περισσότερους ακόλουθους στις σελίδες των κοινωνικών σου δικτύων. Επιπλέον, μπορείς να δημιουργήσεις όσους θέλεις εντελώς δωρεάν.
Για να το πας ένα βήμα παραπέρα, ζήτα ως προϋπόθεση από τα μέλη να κάνουν εγγραφή στο newsletter σου και follow στις σελίδες ή τα κανάλια σου. Με αυτό τον τρόπο, θα αυξάνεις τους αριθμούς σε όλα τα μέσα που χρησιμοποιείς, καθώς θα χτίζεις ένα δυνατότερο και ισχυρότερο newsletter. Μπορείς να ανεβάσεις τον διαγωνισμό σου σε διάφορα γκρουπ ή ιστοσελίδες διαγωνισμών.
Συνέχισε να γράφεις νέα e-books
Τώρα που γνωρίζεις πως να γράφεις και να βγάζεις χρήματα από τα e-books, δεν έχεις παρά να συνεχίσεις να κάνεις το ίδιο. Το να γράψεις και να εκδόσεις το πρώτο σου e-book είναι πολύ καλό, αλλά ξέρεις τι είναι ακόμη καλύτερο; Το να γράφεις τουλάχιστον 2-3 e-books το χρόνο και να τα ανεβάζεις σε όσες περισσότερες πλατφόρμες μπορείς.
Με αυτό τον τρόπο, θα αυξήσεις σημαντικά τις πιθανότητες για να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα πουλώντας e-books, αλλά και για να δεις κάποιο από τα ψηφιακά σου βιβλία να γίνεται viral. Αν κάνεις καλή και ποιοτική δουλειά, τότε είναι επίσης πολύ πιθανό οι αναγνώστες σου να θέλουν να μάθουν είτε περισσότερα για μια ιστορία ή ένα θέμα, είτε να αναμένουν για τη συνέχεια του βιβλίου σου, κάτι το οποίο μπορεί να βοηθήσει ιδιαίτερα στο να συνεχίζεις να βγάζεις χρήματα πουλώντας e-books που γράφεις.
Συχνές ερωτήσεις για την πώληση e-books
Με ποιους τρόπους μπορώ να βγάλω χρήματα πουλώντας e-books;
Οι δημιουργοί περιεχομένου που γράφουν και εκδίδουν e-books, συχνά το κάνουν μέσα από γνωστές πλατφόρμες όπως το Kindle Direct Publishing, το οποίο σου επιτρέπει να εκδίδεις τα βιβλία σου στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Amazon. Επιπλέον, κάποιοι προτιμούν να πουλάνε τα ψηφιακά τους βιβλία μέσα από τις δικές τους ιστοσελίδες, ή ακόμη και από το Apple iBooks, το Google Books, μεταξύ αρκετών άλλων πλατφορμών.
Μπορείς επίσης να συνδυάσεις το affiliate marketing, προσθέτοντας συνδέσμους στα e-books σου και λαμβάνοντας προμήθεια για κάθε πώληση.
Πόσο κοστίζει να δημιουργήσω ένα e-book;
Μπορείς να γράψεις, να σχεδιάσεις και να εκδόσεις όσα e-books επιθυμείς εντελώς δωρεάν. Παρόλα αυτά, μπορείς επίσης να επενδύσεις χρήματα σε έναν γραφίστα για το εξώφυλλο και τη μορφοποίηση των σελίδων, ή σε μια εταιρεία που αναλαμβάνει την δημιουργία ψηφιακών βιβλίων, ή ακόμη και στην προώθηση τους.
Έως πόσα χρήματα μπορώ να βγάλω πουλώντας e-books;
Δεν υπάρχει περιορισμός στα χρήματα που μπορείς να βγάλεις πουλώντας τα δικά σου e-books. Έχοντας διαθέσιμες πλατφόρμες με εκατομμύρια πελάτες και αναγνώστες που διαβάζουν e-books σε καθημερινή βάση, οι πιθανότητες για να δεις αρκετές πωλήσεις δεν είναι ούτε μικρές, αλλά ούτε και μεγάλες. Όλα βασίζονται στην θεματολογία που θα επιλέξεις, στην ποιότητα του e-book και στην προώθηση που θα γίνει.
Τι γίνεται με τον φόρο από τα έσοδα των e-books;
Προτού καταχωρήσεις το e-book σου σε μια publishing πλατφόρμα ώστε να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα από τις πωλήσεις, συστήνεται να επικοινωνήσεις πρώτα με έναν λογιστή ή μια λογίστρια. Ένας αξιόπιστος λογιστής θα σε ενημερώσει για όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις περί φορολογίας και θα σε κατευθύνει στο πως θα πρέπει να προχωρήσεις ώστε να είσαι νομικά καλυμμένος/η.