Canva: Ο εύκολος τρόπος για να δημιουργείς γραφικά στοιχεία

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Το 2013 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το Canva, ένα online εργαλείο για τον σχεδιασμό γραφικών στοιχείων. Σήμερα, περισσότερα από 15 δισεκατομμύρια σχέδια έχουν δημιουργηθεί μέσω του Canva και η εφαρμογή παρέχεται σε 100+ γλώσσες.
Canva: Ο εύκολος τρόπος για να δημιουργείς γραφικά στοιχεία

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Αν υπάρχει κάποιος κλάδος στον τεχνολογικό τομέα που έχει ραγδαία άνοδο στην εξέλιξη του τα τελευταία χρόνια, αυτός σίγουρα ανήκει στα προγράμματα και τις εφαρμογές για την δημιουργία λογοτύπων, βιογραφικών, εξωφύλλων, επαγγελματικών καρτών, ebooks, social media posts, YouTube thumbnails και εκατοντάδων άλλων visual περιεχομένων. Σε αυτόν τον κλάδο, το Canva.com αποτελεί την κυρίαρχη και ίσως υπέρτατη επιλογή.

Καλώς ή κακώς, δεν έχουμε όλοι τον χρόνο να μάθουμε καινούργια προγράμματα και εφαρμογές ώστε να κάνουμε βασικά πράγματα για την δουλειά μας. Σε όσο αφορά των δημιουργία περιεχομένου για τα κοινωνικά δίκτυα, τις ιστοσελίδες μας ή το κανάλι μας, εργαλεία όπως το Adobe Photoshop και το Adobe Illustrator αποτελούν τις περισσότερες φορές μονόδρομο.

Δυστυχώς, αυτά τα ειδικευμένα προγράμματα απαιτούν επίσης να επενδύσεις αρκετό χρόνο έως ότου μάθεις πως να τα χειρίζεσαι με άνεση, κάτι το οποίο μπορεί να πάρει από μερικές εβδομάδες έως και αρκετά χρόνια. Μιας και δεν έχουμε όλοι τον απαραίτητο χρόνο ή τη διάθεση να μάθουμε απ’ την αρχή ένα καινούργιο πρόγραμμα, ευκολότερες λύσεις όπως το Canva έρχονται και μας προσφέρουν ένα εύκολο περιβάλλον για να δημιουργούμε εκατοντάδες γραφικά στοιχεία με ευκολία.

Τι είναι το Canva;

Podcast Templates στο Canva
Ο κατάλογος με τα προ-σχεδιασμένα λογότυπα για Podcasts Κανάλια στο Canva.

Το Canva.com είναι μια ιστοσελίδα (η οποία παρέχεται και ως εφαρμογή για Android, iOS και Windows συσκευές) η οποία επιτρέπει στον καθένα να δημιουργήσει έναν δωρεάν λογαριασμό και να ξεκινήσει να δημιουργεί social media posts, παρουσιάσεις, εξώφυλλα, λογότυπα, βίντεο, thumbnails και πολλά ακόμα. Το διαχειριστικό περιβάλλον είναι ιδιαίτερα εύκολο και επιτρέπει σε αρχάριους χρήστες να σχεδιάζουν και να δημιουργούν με ευκολία διάφορα γραφικά στοιχεία.

Μπορείς επίσης να ανεβάσεις τις δικά σου αρχεία, όπως φωτογραφίες, βίντεο, GIF εικόνες, γραμματοσειρές, PDFs, PowerPoint παρουσιάσεις και οτιδήποτε άλλο θελήσεις να εισάγεις στο περιεχόμενο σου. Επιπλέον, μπορείς να μοιραστείς κάθε σχέδιο σου με όποιον επιθυμείς, είτε προσκαλώντας μέσω email είτε με τη χρήση ενός μοναδικού συνδέσμου.

Canva Docs

Αν δεν θέλεις να ξεκινήσεις από την αρχή, τότε θα βρεις χιλιάδες διαθέσιμα προ-σχεδιασμένα πρότυπα (γνωστά ως ‘templates’), ορισμένα εκ των οποίων έχουν σχεδιαστεί από την ομάδα του Canva και άλλα από τρίτους χρήστες που χρησιμοποιούν την εφαρμογή και μοιράζονται τα σχέδια τους με τους υπόλοιπους χρήστες. Μπορείς να επεξεργαστείς κάθε πρότυπο με διάφορους τρόπους, όπως αλλάζοντας τις φωτογραφίες, τις γραμματοσειρές, τα χρώματα, τα κείμενα και οτιδήποτε άλλο επιθυμείς.

Πόσο κοστίζει το Canva;

Canva Brand Guidelines

Το Canva προσφέρει δύο διαφορετικά πακέτα, εκ των οποίων το ένα είναι το δωρεάν που σου δίνει πρόσβαση σε μια τεράστια γκάμα προτύπων και σε όλα τα βασικά χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες που θα χρειαστείς για να σχεδιάζεις επαγγελματικά γραφικά στοιχεία.

Ωστόσο, εάν αναζητάς για ακόμα περισσότερα και πιο επαγγελματικά πρότυπα, καθώς επίσης και επιπλέον δυνατότητες, τότε το Canva Pro θα σου στοιχίζει 11.99€ μηνιαίως.

Canva (Δωρεάν)Canva Pro
Εύκολη επεξεργασία και δημιουργία πιάνοντας και σέρνοντας τα στοιχεία.Απεριόριστη πρόσβαση σε premium πρότυπα και σε περισσότερες από 100+ εκατομμύρια φωτογραφίες, γραφικά, βίντεο, ήχο κ.α.
250,000+ δωρεάν πρότυπα.Τοποθέτησε το brand σου με λογότυπα, χρώματα και γραμματοσειρές με περισσότερα από 100 Brand Kits.
100+ τύποι σχεδιασμών (social media posts, παρουσιάσεις, κείμενα, λογότυπα κ.α.).Άλλαζε το μέγεθος και τις διαστάσεις κάθε σχεδίου με ύψιστη ευκολία.
1+ εκατομμύρια δωρεάν φωτογραφίες και γραφικά στοιχεία.Αφαίρεσε το φόντο από κάθε εικόνα και βίντεο με 1 κλικ.
Πρόσβαση σε AI εργαλεία που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη, όπως στα Magic Write, Magic Design και Magic Edit.Πλήρης πρόσβαση στο Magic Studio με περισσότερα από 20 εργαλεία που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη.
Δυνατότητα πρόσκλησης της οικογένειας, φίλων και συνεργατών για να δημιουργείτε και να σχεδιάζετε παρέα.Μετέτρεψε τις παρουσιάσεις ή τα whiteboards σε περιγραφές, άρθρα για blogs, emails και πολλά ακόμα. Μπορείς επίσης να αλλάξεις και την μορφή ή ακόμα και να τα μεταφράσεις.
Μια πληθώρα επιλογών από στοιχεία που είναι έτοιμα προς εκτύπωση.Ρύθμισε αυτόματες δημοσιεύσεις του περιεχομένου σου σε περισσότερες από 8 πλατφόρμες.
5GB αποθηκευτικού χώρου στο cloud του Canva.1TB αποθηκευτικού χώρου στο cloud του Canva.
24/7 τεχνική υποστήριξη.
Επισκέψου το Canva.comΑπέκτησε το Canva Pro

Προσφέρονται επίσης συνεχώς νέες εκπτώσεις και προσφορές για να αποκτήσεις το συνδρομητικό πακέτο ακόμα φθηνότερα, όπως είδαμε και με την έκπτωση 50% που έκαναν για την φετινή Black Friday.

Στην περίπτωση ωστόσο που κυκλοφορήσουν κάποια καινούργια προσφορά, θα την ανεβάσουμε στην σελίδα του TechGuides με τις Προσφορές και τα Εκπτωτικά Κουπόνια.

Τι μπορώ να κάνω με το Canva;

Canva eBook Templates
Δωρεάν και Premium eBook Templates (Πρότυπα) στο Canva.

Μπορείς να χρησιμοποιήσεις το Canva για πολλούς διαφορετικούς σκοπούς, είτε ως ερασιτέχνης, είτε για κάποιο προσωπικό project που ετοιμάζεις, είτε ακόμα και για να σχεδιάσεις το brand σου. Στο παρελθόν είδαμε επίσης πως μπορείς να δημιουργείς thumbnails για το YouTube μέσω του εργαλείου, καθώς επίσης και πως να σχεδιάζεις λογότυπα.

Ορισμένα ωστόσο από τα πιο βασικά πράγματα που μπορείς να κάνεις με το Canva είναι τα εξής:

 • Έγγραφα
 • Whiteboards
 • Τιμολόγια/Αποδείξεις
 • Instagram Reels
 • Instagram & Facebook Stories
 • TikTok Videos
 • Facebook Posts και Covers
 • Φυλλάδια σε κάθε μέγεθος και διαστάσεις
 • Παρουσιάσεις
 • Βίντεο
 • ebooks
 • Λογότυπα
 • Βιογραφικά

Φυσικά, αυτά είναι μόλις μερικά από τα παραδείγματα που παρέχονται και μέσω του Canva, ενώ μπορείς να δημιουργήσεις πολλά άλλα. Επιπλέον, μπορείς να προσκαλέσεις τους φίλους, την οικογένεια ή κάποιον γνωστό σου ώστε να επεξεργάζεστε μαζί (παράλληλα) κάποιο σχέδιο.

Πως μπορώ να κερδίζω χρήματα στο Canva;

Είτε δημιουργείς τα δικά σου γραφικά, παρέχεις τις δικές σου επαγγελματικές φωτογραφίες, ή γνωρίζεις πως να δημιουργείς μοναδικά σχέδια για πρότυπα, τότε μπορείς να εγγραφείς στο πρόγραμμα Canva Element Creators (προηγουμένως Canva Constributors). Από εκεί, θα έχεις την δυνατότητα να ανεβάσεις τα σχέδια σου, τις φωτογραφίες και τα γραφικά που έχεις δημιουργήσει στη βιβλιοθήκη του Canva.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σου επιτρέπει να κερδίζεις χρήματα κάθε φορά που κάποιο στοιχείο σου χρησιμοποιείται σε ένα σχέδιο. Μπορείς επίσης να κάνεις αίτηση και στο Canva Template Creator, στο οποίο θα μπορείς να δημιουργείς και να δημοσιεύεις τα δικά σου πρότυπα (γνωστά ως Canva Templates) και να κερδίζεις κάθε φορά που τα χρησιμοποιούν οι χρήστες της πλατφόρμας.

Εναλλακτικά, ως απλός χρήστης έχεις επίσης την δυνατότητα να επισκεφτείς την καρτέλα Canva Rewards απ’ όπου μπορείς να αντιγράψεις τον σύνδεσμο ώστε να προσκαλείς φίλους και γνωστούς να εγγραφούν στην υπηρεσία. Όταν ένα από τα άτομα που εγγραφούν δημιουργήσουν ένα σχέδιο, μπορείς να επιλέξεις ως αντάλλαγμα μια premium φωτογραφία, εικονίδιο ή γραφικό στοιχείο εντελώς δωρεάν.

Αξίζει να χρησιμοποιείς το Canva για το περιεχόμενο σου;

Canva Layouts

Εκτός κι αν προσπαθείς να δημιουργήσεις κάτι περίπλοκο που απαιτεί πιο ειδικευμένα προγράμματα, το Canva αποτελεί μια από τις καλύτερες επιλογές αυτή την στιγμή. Ειδικότερα για όσους έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό, αναζητάνε κάτι απλό και εύχρηστο και θέλουν χιλιάδες διαθέσιμα πρότυπα έτοιμα προς μορφοποίηση με ένα κλικ, το Canva αποτελεί σχεδόν μονόδρομο.

Από την φωτογραφία μιας απλής δημοσίευσης στο Facebook και το Instagram, ένα βίντεο για το TikTok ή ένα thumbnail για το νέο βίντεο που ετοιμάζεσαι να ανεβάσεις στο YouTube, το Canva κάνει την διαδικασία δημιουργίας νέων γραφικών στοιχείων πιο εύκολη από ποτέ άλλοτε.

Canva: Ο εύκολος τρόπος για να δημιουργείς γραφικά στοιχεία
Canva jpg

Το Canva είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο με χιλιάδες διαθέσιμα δωρεάν και premium templates, ένα εύχρηστο περιβάλλον για να δημιουργείς μοναδικά γραφικά, έγγραφα και βίντεο, καθώς επίσης και χαρακτηριστικά που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη. Παρόλα αυτά, υστερεί σε δυνατότητες και επιλογές συγκριτικά με άλλα αντίστοιχα προγράμματα επεξεργασίας και δημιουργίας γραφικών στοιχείων.

Operating System: Windows, Android, iOS

Application Category: DesignApplication

Editor's Rating:
4.6

Pros

 • Εύκολο στη χρήση με προσεγμένο περιβάλλον.
 • Παρέχεται δωρεάν έκδοση με τα βασικότερα χαρακτηριστικά.
 • Εκατοντάδες διαθέσιμα templates που μπορείς να διαμορφώσεις.
 • Επιτρέπει την ομαδική επεξεργασία προτύπων.
 • Μπορείς να κερδίζεις χρήματα ως δημιουργός.
 • Έχεις πρόσβαση σε μοναδικά AI εργαλεία.

Cons

 • Υστερεί από τις δυνατότητες άλλων επαγγελματικών αντίστοιχων προγραμμάτων.
 • Τα περισσότερα templates που προσφέρονται έχουν χρησιμοποιηθεί ήδη από εκατοντάδες άλλους χρήστες, πράγμα που τα κάνει λιγότερο μοναδικά.
 • Παρέχονται λίγες δυνατότητες επιλογής μορφής αρχείου στην εξαγωγή.
 • Τα μεγάλα και πολύπλοκα σχέδια συχνά καθυστερούν το εργαλείο, κάνοντας την διαδικασία πιο εκνευριστική και χρονοβόρα.
Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε