10 Τρόποι για να προωθείς το περιεχόμενο σου στο OnlyFans

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Το OnlyFans είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για όσους ενδιαφέρονται να δημιουργήσουν ένα παθητικό εισόδημα από τους συνδρομητές τους. Ο υψηλός ανταγωνισμός ωστόσο, κάνει την προώθηση νέων δημιουργών κομματάκι δύσκολη.
OnlyFans (Samsung Galaxy A52s Android Smartphone)
OnlyFans (Samsung Galaxy A52s Android Smartphone).

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Αν και είναι εύκολο για κάθε δημιουργό ώστε να δημιουργήσει ένα λογαριασμό στο OnlyFans και να ξεκινήσει να ανεβάζει περιεχόμενο, στην πραγματικότητα είναι αρκετά πιο δύσκολο να το προωθήσει και να αυξήσει τους συνδρομητές του. Και λαμβάνοντας υπόψη τον τεράστιο ανταγωνισμό που υπάρχει εντός της πλατφόρμας, οι νέοι δημιουργοί τείνουν να δυσκολεύονται αρκετά με την άνοδο τους στην πλατφόρμα.

Παρόλο όμως που η πλατφόρμα έχει τεράστιο ανταγωνισμό και συνεχές άνοδο, αυτό δεν παύει να σημαίνει πως δεν κυκλοφορούν συνεχώς νέοι δημιουργοί οι οποίοι καταφέρνουν να γίνουν viral σε μικρά χρονικά διαστήματα. Κάποιοι από την άλλη πλευρά χρειάστηκαν αρκετό καιρό έως ότου κατάφεραν να χτίσουν μια δυναμική βάση από αρκετούς συνδρομητές.

Πως να προωθείς το περιεχόμενο σου στο OnlyFans

Υπάρχουν αρκετές στρατηγικές, συμβουλές και τεχνικές που θα βρεις σχετικά με την προώθηση του περιεχομένου σου στο OnlyFans. Παρόλα αυτά, ρίχνοντας μια κοντινότερη ματιά σε αξιόπιστες πηγές και OnlyFans δημιουργούς που ασχολούνται full-time με την πλατφόρμα, οι παρακάτω τρόποι φαίνεται να είναι μεταξύ των πιο συχνών.

 1. Χρησιμοποίησε το TikTok για να δημιουργείς viral βίντεο τα οποία σχετίζονται με το περιεχόμενο που ανεβάζεις στο OnlyFans. Σιγουρέψου πως έχεις εισάγει το σύνδεσμο προς το OnlyFans προφίλ σου τόσο στην περιγραφή του προφίλ σου όσο και στις περιγραφές των βίντεο που ανεβάζεις.
 2. Εστίασε τόσο στο να ανεβάζεις τα παραδοσιακά βίντεο στο YouTube, όσο και τα YouTube Shorts, τα οποία φαίνεται να παράγουν αρκετές χιλιάδες προβολές για αρκετούς YouTubers. Μόλις φτάσεις τους 1,000 subscribers, τις 4,000 ώρες προβολών στα βίντεο σου και τις 10 εκατομμύρια προβολές στα shorts σου, στη συνέχεια θα μπορείς να ξεκινήσεις να βγάζεις χρήματα από το YouTube.
 3. Προώθησε το OnlyFans σου στις τεράστιες κοινότητες που υπάρχουν στο Reddit, μέσα απ’ τις οποίες θα γνωρίσεις εκατοντάδες άλλους δημιουργούς στο OnlyFans και θα συζητάς μόνο με μέλη που ενδιαφέρονται για την πλατφόρμα και αναζητούν να γίνουν συνδρομητές σε νέους δημιουργούς.
 4. Δημιούργησε ένα επαγγελματικό προφίλ στο Instagram και προώθησε στιγμιότυπα του περιεχομένου που ανεβάζεις στο OnlyFans με φωτογραφίες και stories. Χρησιμοποίησε τα Reels για να αυξήσεις ακόμα περισσότερο τις πιθανότητες να γίνει viral το περιεχόμενο σου.
 5. Δημιούργησε ένα λογαριασμό στο Tumblr και ξεκίνα να προωθείς από εκεί το περιεχόμενο σου. Το Tumblr έχει μια βάση από εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες και τείνει να είναι το ιδανικό μέρος έκφρασης για καλλιτέχνες και δημιουργούς κάθε είδους.
 6. Βελτιστοποίησε την περιγραφή του προφίλ σου και τα κείμενα στο περιεχόμενο που ανεβάζεις στο OnlyFans για SEO. Σιγουρέψου πως περιλαμβάνεις πάντα τις πιο σημαντικές λέξεις-κλειδιά στις οποίες θέλεις να εμφανίζεται όταν τις αναζητάνε οι χρήστες. Η βελτιστοποίηση για SEO δεν θα βελτιώσει μόνο την κατάταξη του περιεχομένου σου στα αποτελέσματα του OnlyFans, μα και στα αποτελέσματα της Google και της Bing.
 7. Επικοινώνησε με άλλους δημιουργούς στο OnlyFans που έχουν παρόμοιο περιεχόμενο με το δικό σου και μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέρονται με εσένα. Μπορείς να συνεργαστείς μαζί τους για τη δημιουργία παράλληλου περιεχομένου, κάτι το οποίο θα σε βοηθήσει να αυξήσεις τους followers και τη δημοτικότητα σου.
 8. Δημιούργησε μια σελίδα στο Facebook για το OnlyFans προφίλ σου και στη συνέχεια ξεκίνα χορηγούμενες διαφημίσεις. Μπορείς να δημιουργήσεις διαφημιστικές καμπάνιες που στοχεύουν στα ενδιαφέροντα, την τοποθεσία και τη συμπεριφορά των χρηστών, έτσι ώστε να εμφανίζονται οι χορηγούμενες διαφημίσεις σου μόνο στα κατάλληλα άτομα.
 9. Εστίασε στο να παράγεις μόνο viral περιεχόμενο. Έλεγξε τους γνωστότερους χρήστες στο OnlyFans, πως τους βρίσκει ο κόσμος, τι ανεβάζουν και κάθε πότε; Τι είναι αυτό που τους ζητάνε οι fans τους περισσότερο και τι μπορείς να παρέχεις που δεν παρέχουν;
 10. Προσέλαβε ένα Agency το οποίο εστιάζει στην ανάπτυξη OnlyFans λογαριασμών. Το κόστος και ο χρόνος διαφέρουν από εταιρεία σε εταιρεία, ενώ θα αναλάβουν τη πλήρη διαχείριση του λογαριασμού σου με στόχο τη ραγδαία ανάπτυξη.

Υπάρχουν αρκετά άλλα κοινωνικά δίκτυα και πλατφόρμες στις οποίες μπορείς να εγγραφείς και να προωθείς το περιεχόμενο σου. Για παράδειγμα, εστιάζοντας στα viral #hashtags του Twitter είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να μαζεύεις νέους followers με ραγδαίο ρυθμό. Το Snapchat είναι επίσης μια εξαιρετική επιλογή για τους δημιουργούς του OnlyFans, ενώ μπορείς επίσης να χρησιμοποιήσεις και κοινότητες όπως αυτές που θα βρεις στο VSCO.

Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος για να προωθώ το OnlyFans προφίλ μου;

OnlyFans (Samsung Galaxy A52s Android Smartphone)
OnlyFans (Samsung Galaxy A52s Android Smartphone).

Δυστυχώς, δεν υπάρχει μια στάνταρ απάντηση για τη συγκεκριμένη ερώτηση, καθώς διαφορετικοί μέθοδοι λειτουργούν καλύτερα για συγκεκριμένους δημιουργούς ανάλογα την τοποθεσία, το κοινό που έχουν, τη θεματολογία, τη ζήτηση του κλάδου και πολλά ακόμα.

Παρόλα αυτά, αν μπορούμε με κάποιο τρόπο να βάλουμε σε μια λίστα τους σημαντικότερους παράγοντες, τότε μερικοί από αυτούς είναι οι παρακάτω:

 • Το μέγεθος και η αφοσίωση των υπαρχόντων ακολούθων σου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
 • Η ποιότητα και η μοναδικότητα του περιεχομένου σου.
 • Το επίπεδο ανταγωνισμού και κορεσμού στη θέση σου.
 • Οι κανόνες και οι πολιτικές κάθε πλατφόρμας σχετικά με το περιεχόμενο για ενηλίκους.
 • Ο χρόνος και η προσπάθεια που είσαι διατεθειμένος/η να επενδύσεις στη δημιουργία περιεχομένου και στην προώθηση.

Με βάση αυτούς τους παράγοντες, το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να χρησιμοποιείς στην αρχή αρκετές διαφορετικές μεθόδους έως ότου καταλήξεις σε αυτές που λειτουργούν καλύτερα για το περιεχόμενο σου. Κάποιες θα αποδίδουν καλύτερα τόσο στην αύξηση του κοινού σου, όσο και στην αύξηση του εισοδήματος σου, εφόσον οι λέξεις-κλειδιά που χρησιμοποιείς έχουν υψηλό CPC (Cost Per Click).

Τα καλύτερα εργαλεία για να αναπτύξεις το OnlyFans

Υπάρχουν ορισμένα εργαλεία για το OnlyFans που μπορούν να σe βοηθήσουν να παρακολουθείς την απόδοση, τα κέρδη και τη συμπεριφορά του κοινού σου. Χάρη στα στατιστικά και τις πληροφορίες που θα λαμβάνεις θα είσαι σε θέση να καταλαβαίνεις καλύτερα και πιο εύκολα ποιο περιεχόμενο σου έχει τη μεγαλύτερη απόδοση, ποιες λέξεις-κλειδιά έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση και ποια είναι η συμπεριφορά του κοινού σου.

Άλλα εργαλεία θα σε βοηθήσουν να δημιουργείς νέο περιεχόμενο γρηγορότερα και με μεγαλύτερη ευκολία. Μερικά από τα εργαλεία είναι:

 • Fanstats: Μια πλατφόρμα που παρέχει πληροφορίες συνδρομητών, παρακολούθηση κερδών και πληροφορίες για να σε βοηθήσει να αναπτύξεις τον λογαριασμό σου στο OnlyFans.
 • Facetune: Μια εφαρμογή που σου επιτρέπει να επεξεργαστείς, να βελτιώσεις και να ρετουσάρεις τις φωτογραφίες σου για να τις κάνεις πιο ελκυστικές και επαγγελματικές. Κατέβασε το Facetune AI για Android ή το Facetune AI για iOS.
 • Canva: Για να δημιουργείς γρήγορα και εύκολα banners, λογότυπα, εξώφυλλα, social media posts για να προωθείς το περιεχόμενο σου, σύντομα βίντεο και πολλά ακόμα.
 • Linktree: Μια υπηρεσία που σου επιτρέπει να δημιουργήσεις μια σελίδα προορισμού με όλους τους συνδέσμους σου προς άλλες ιστοσελίδες ή κοινωνικά δίκτυα σε ένα μέρος και να παρακολουθείς τις παραπομπές και τις πηγές επισκεψιμότητας.

Αυτά είναι μερικά από τα εργαλεία που τείνουν να χρησιμοποιούνται από αρκετούς δημιουργούς στο OnlyFans. Με μια γρήγορη αναζήτηση θα βρεις και μια πληθώρα άλλων επιλογών με υπηρεσίες, εφαρμογές και πλατφόρμες που παρέχουν διάφορα χαρακτηριστικά λειτουργίες για το OnlyFans. Η επένδυση χρόνου πάνω σε αυτές θα σε βοηθήσει να εντοπίσεις τις κατάλληλες για εσένα και το περιεχόμενο που παράγεις.

Οι δημοφιλέστερες θεματολογίες στο OnlyFans

Μιας και το OnlyFans είναι μια πλατφόρμα για δημιουργούς που θέλουν να παρέχουν τα δικά τους συνδρομητικά memberships πακέτα, οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να καλύψουν όποια θεματολογία ή κλάδο προτιμούν. Εκτός απ’ το περιεχόμενο για ενηλίκους, το οποίο κυριεύει την πλατφόρμα για προφανείς λόγους, ορισμένες απ’ τις δημοφιλέστερες θεματολογίες στο OnlyFans με τη μεγαλύτερη ζήτηση είναι οι παρακάτω:

 • Σπορ και Αθλήματα: Οι δημιουργοί που μοιράζονται τις ρουτίνες των προπονήσεων τους, συμβουλές για καλύτερη φυσική κατάσταση και μεταμορφώσεις σώματος.
 • Μουσικοί και Μπάντες: Οι δημιουργοί που μοιράζονται τα πρωτότυπα τραγούδια, τις διασκευές, τα πλάνα από τα παρασκήνια και τις ζωντανές εμφανίσεις τους.
 • Influencers: Οι δημιουργοί που μοιράζονται τον τρόπο ζωής, τη μόδα, την ομορφιά, τα ταξίδια και τις προσωπικές τους ιστορίες.
 • Reality TV: Οι δημιουργοί που είναι διάσημοι από ριάλιτι ή ντοκιμαντέρ και μοιράζονται την καθημερινότητα τους.
 • Ψυχαγωγία: Οι δημιουργοί που είναι ηθοποιοί, κωμικοί, μάγοι ή άλλοι διασκεδαστές και μοιράζονται τις δεξιότητες, το χιούμορ και τις ιδέες τους.
 • Glamour Models: Οι δημιουργοί που μοιράζονται τις σέξι φωτογραφίες και τα βίντεό τους, συχνά με εσώρουχα, μπικίνι ή γυμνές/ημίγυμνες.
 • Ομορφιά: Οι δημιουργοί που μοιράζονται μαθήματα μακιγιάζ, τις ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας, τις κριτικές προϊόντων και τις μεταμορφώσεις τους.
 • Φαγητό και Κουζίνα: Οι δημιουργοί που μοιράζονται τις μαγειρικές τους δεξιότητες, συνταγές, κριτικές τροφίμων και συχνά ebooks μαγειρικής.

Τα παραπάνω είναι μόλις μερικά από τα παραδείγματα θεματολογιών που έχουν ζήτηση στο OnlyFans. Το gaming, τα anime και τα cosplay έχουν επίσης τεράστια ζήτηση στην πλατφόρμα, ενώ εάν δεν θεωρείς πως το OnlyFans είναι ιδανικό γι ‘αυτό που αναζητάς, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις εναλλακτικές πλατφόρμες για memberships πακέτα όπως το Patreon.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε