Viva.com Review: Αξίζει να το χρησιμοποιείς το 2024;

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Είτε αναζητάς για ένα σύστημα πληρωμών που μπορείς να συνδέσεις με λίγα κλικ στο ηλεκτρονικό σου κατάστημα, είτε να εξοικονομείς χρήματα στις επαγγελματικές σου αγορές, είτε να κάνεις τις onine αγορές σου με υψηλότερη ασφάλεια, το Viva.com πιθανότατα να καλύπτει ήδη τις βασικότερες ανάγκες σου.
Viva Wallet Review
Viva.com

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Το Viva.com (παλιότερα Viva Wallet) είναι μια ελληνική neobank που έρχεται για να προσφέρει σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις ένα μοντέρνο, προσεγμένο, γρήγορο και ασφαλές σύστημα πληρωμών για τα ηλεκτρονικά τους καταστήματα. Επιπλέον, προσφέρει στους ιδιώτες έναν εύκολο τρόπο για να ολοκληρώνουν τις συναλλαγές τους απ’ τα smartphones τους, αλλά αξίζει να την χρησιμοποιείς το 2024;

Τι είναι το Viva.com και τι προσφέρει;

Το Viva.com (παλαιότερα “Vival Wallet”) είναι μια ελληνική neobank που προσφέρει σε επιχειρήσεις και ιδιώτες έναν εύκολο και ασφαλή τρόπο ώστε να δέχονται ή να στέλνουν χρήματα. Προσφέρει το δικό της Terminal σύστημα με όλο τον βασικό εξοπλισμό για επιχειρήσεις και ηλεκτρονικά καταστήματα που θέλουν να δέχονται άμεσα πληρωμές.

Η εταιρεία προσφέρει επίσης τις δικές της επαγγελματικές χρεωστικές κάρτες με έως 0% προμήθεια, άμεση διάθεση των χρημάτων μετά από κάθε συναλλαγή και μια μοντέρνα και προσεγμένη εφαρμογή για mobile συσκευές, μέσα από την οποία οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να διαχειρίζονται τον λογαριασμό τους, να κάνουν πληρωμές, να λαμβάνουν χρήματα και πολλά ακόμα.

Επιπλέον, οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό απευθείας από το κινητό τους, επαληθεύοντας τα στοιχεία τους μέσω του Gov.gr και αποκτώντας έτσι τον δικό τους iBAN λογαριασμό και όσες ψηφιακές χρεωστικές κάρτες επιθυμούν για τις online αγορές τους.

Το Viva.com για επιχειρήσεις και επαγγελματίες

Για τις επιχειρήσεις, το Viva.com προσφέρει όλα όσα θα χρειαστούν για να δέχονται πληρωμές από τους πελάτες τους, από ένα σύστημα πληρωμών για το e-Commerce κατάστημα τους, μέχρι και ένα τερματικό POS.

Με το Viva.com Terminal, “μπορείς να δεχτείς πληρωμές απευθείας στο iPhone σου, σε συσκευές Android ή να επιλέξεις ανάμεσα σε 985+ τύπους υποστηριζόμενων συσκευών”, όπως αναφέρει η εταιρεία μέσα από την ιστοσελίδα της. Επιπλέον, σε αντίθεση με αρκετές άλλες αντίστοιχες επιλογές, τα χρήματα που λαμβάνεις στο Viva.com γίνονται άμεσα διαθέσιμα, βάζοντας τέλος ημερήσιες ή εβδομαδιαίες αναμονές.

Ένα εξίσου μεγάλο πρόβλημα που ήρθε για να επιλύσει η Viva.com είναι με τη λειτουργία offline payments, η οποία σου δίνει την δυνατότητα να δέχεσαι πληρωμές χωρίς να υπάρχει σήμα ή Wi-Fi. Αρκετοί επαγγελματίες που διαθέτουν POS συσκευές γνωρίζουν πόσο εκνευριστικά μπορούν να καταντήσουν τα προβλήματα με το ίντερνετ, ειδικότερα όταν είναι αδύνατο να ολοκληρώσουν οι πελάτες την πληρωμή τους στο κατάστημα.

Τέλος, η Viva.com προσφέρει μια – μέχρι στιγμής – δωρεάν χρεωστική business κάρτα, με την οποία θα μπορείς να καλύπτεις όλα τα επαγγελματικά σου έξοδα μειώνοντας τις προμήθειες σου έως και 0%. Σύμφωνα με την εταιρεία, όσο περισσότερο χρησιμοποιείς την κάρτα σου για τις αγορές σου, τόσο χαμηλότερη θα είναι η προμήθεια.

Το Viva.com για τους ιδιώτες

Για τους ιδιώτες, το Viva.com αποτελεί μια εύκολη λύση για να στέλνουν και να λαμβάνουν χρήματα από φίλους και γνωστούς, καθώς επίσης και για να ολοκληρώνουν τις online αγορές τους. Η εταιρεία υποστηρίζει περισσότερες από 38 μεθόδους πληρωμών, συμπεριλαμβανομένων και των πιο γνωστών σχημάτων καρτών, ψηφιακών πορτοφολιών (digital wallets) και τοπικών μεθόδων πληρωμών.

Μέσα σε μόλις μερικά λεπτά, οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να κατεβάσουν την εφαρμογή της Viva.com μέσω του Play Store για Android ή μέσω του App Store για iPhone και να δημιουργήσουν έναν δωρεάν λογαριασμό. Η εφαρμογή συνδέεται επίσης με τον λογαριασμό σου στο Gov.gr, ώστε να γίνει η επαλήθευση των στοιχείων σου πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

“Αν θες να λάβεις χρήματα από οποιονδήποτε, μπορείς με ένα tap στο κινητό σου να χρεώσεις την κάρτα ή το ψηφιακό πορτοφόλι του και να εισπράξεις το επιθυμητό ποσό.”

Viva.com

Με απλά λόγια, έχεις την δυνατότητα να λαμβάνεις χρήματα εύκολα και γρήγορα, εντός της εφαρμογής και τα οποία θα γίνονται άμεσα διαθέσιμα στον λογαριασμό σου. Οι χρήστες που έχουν εγκατεστημένη την εφαρμογή στα κινητά τους μπορούν επίσης να ολοκληρώνουν τις παραδοσιακές αγορές τους με ανέπαφες πληρωμές σε φυσικά καταστήματα, χρησιμοποιώντας το NFC.

Τέλος, αν υπάρχει ένα χαρακτηριστικό που είδα αρκετούς ανθρώπους να συναρπάζονται με τη χρήση του όταν χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά το Payzy της Cosmote, αυτό είναι η ομαδική πληρωμή σε εξόδους, όπου αντί να μετράς το ποσό και να το διαχωρίζεις ώστε να πληρώσει όλη η παρέα, η εφαρμογή αναλαμβάνει όλη την διαδικασία και χρεώνει το κάθε άτομο το ποσό που του αναλογεί.

Την ίδια δυνατότητα την προσφέρει και η εφαρμογή της Viva.com, μέσα απ’ την οποία με μόλις ένα “tap”, όλα μοιράζονται άμεσα.

Η εμπειρία μου με την Viva.com στο WooCommerce

Η εμπειρία μου με την Viva Wallet τα τελευταία χρόνια ήταν περισσότερο από ευχάριστη. Στο παρελθόν, είχα αναλάβει ορισμένα ηλεκτρονικά καταστήματα τα οποία χρησιμοποιούσαν το σύστημα πληρωμών της Viva Wallet, όλα εκ των οποίων έτρεχαν στο WordPress με το WooCommerce. Οι κάτοχοι ιστοσελίδων ωστόσο θα πρέπει να προσέχουν, καθώς θα βρουν διάφορα plugins για το WordPress, μα μόλις το ένα από αυτά συνεχίζει και αναπτύσσεται.

Πιο συγκεκριμένα, για τη Viva.com θα βρεις το “Viva Wallet WooCommerce Payment Gateway” που έχει δημιουργηθεί από το Papaki.com, αλλά δεν φαίνεται να ενημερώνεται και να αναπτύσσεται άλλο. Θα βρεις επίσης και το επίσημο πρόσθετο της εταιρείας, το “Viva Wallet Smart Checkout“, το οποίο επίσης δεν φαίνεται να έχει ενημερωθεί για τις τελευταίες 3 μεγάλες εκδόσεις του WordPress.

Υπάρχει όμως το Viva Wallet Standard Checkout, το οποίο συνεχίζει να αναπτύσσεται και έχει αυτή την στιγμή περισσότερες από 9,000 ενεργές εγκαταστάσεις.

Το WordPress plugin της εταιρείας, όπως και το πρόσθετο που προσφέρει για το Shopify, το Magento κ.λπ, είναι ακριβώς αυτό που διαφημίζεται: Ένα πρόσθετο που το ενεργοποιείς, το συνδέεις με τον Viva.com λογαριασμό σου και ξεκινάς να παρέχεις στους επισκέπτες του e-Commerce καταστήματος σου έναν εύκολο τρόπο ώστε να ολοκληρώνουν τις αγορές τους. Και όχι, οι επισκέπτες σου δεν χρειάζεται να έχουν λογαριασμό στην Viva.com για να ολοκληρώσουν τις αγορές τους, καθώς μπορούν να χρησιμοποιήσουν μια οποιαδήποτε χρεωστική, προπληρωμένη ή πιστωτική κάρτα.

Αν και δεν μπορώ να αναφερθώ στις υπόλοιπες CMS πλατφόρμες, το πρόσθετο της Viva.com για το WooCommerce είναι σταθερό, δεν εμφάνιζε σφάλματα στα logs και δεν είχαμε ποτέ προβλήματα με ασυμβατότητα του Viva με άλλα άλλα πρόσθετα.

Viva.com Review 2024: Αξίζει να την χρησιμοποιείς;

Αν είσαι επαγγελματίας και έχεις ένα φυσικό ή ηλεκτρονικό κατάστημα, τότε το σύστημα πληρωμών του Viva.com είναι μια εξαιρετική επιλογή. Μπορείς να δημιουργήσεις έναν επαγγελματικό λογαριασμό και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσεις ένα από τα πρόσθετα που προσφέρουν ώστε να ολοκληρώσεις τη διασύνδεση.

Μέχρι στιγμής, το σύστημα πληρωμών του Viva.com δεν έχει απογοητεύσει, καθώς δεν έχει εμφανίσει προβλήματα ή σφάλματα στους επισκέπτες όσων ηλεκτρονικών καταστημάτων είχαν την ευκαιρία να διαχειριστών και έτρεχαν με το σύστημα της Viva Wallet – και πλέον με το Viva.com.

Viva.com Review: Αξίζει να το χρησιμοποιείς το 2024;
Viva Wallet Review jpg

Από Viva Wallet σε Viva.com, η εταιρεία συνεχίζει να προσφέρει σε μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις ένα προσεγμένο σύστημα πληρωμών και έως 0% προμήθεια για τις επαγγελματικές τους αγορές. Επιπλέον, κάνει εύκολη τη μεταφορά χρημάτων παιχνίδι και προσφέρει πλήρης ασφάλειας για τις online αγορές σου.

Application Category: FinanceApplication

Editor's Rating:
4.9

Pros

  • Γρήγορες και εύκολες μεταφορές χρημάτων.
  • Εξαιρετικό σύστημα πληρωμών για e-Commerce καταστήματα.
  • Παρέχεται το Viva.com Terminal για ανέπαφες πληρωμές σε επιχειρήσεις.
  • Έως και 0% προμήθεια για τις επαγγελματικές σου αγορές.
  • Προσεγμένο και μοντέρνο διαχειριστικό περιβάλλον.

Cons

  • Η νέα ιστοσελίδα Viva.com χρειάζεται βελτιώσεις.
Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε