Τι είναι το Payzy της Cosmote και πως κερδίζω χρήματα;

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Στόχος του Payzy της Cosmote είναι να γίνει ο νέος τρόπος πληρωμών χωρίς πορτοφόλι. Μοιράζοντας απεριόριστα 10ευρα και προσφέροντας εκπτώσεις στους πελάτες της, ρίχνουμε μια κοντινότερη ματιά στις δυνατότητες της υπηρεσίας και πως χρησιμοποιείται.
Τι είναι το Payzy της Cosmote και πως κερδίζω χρήματα;
Η Payzy εφαρμογή της Cosmote στο Android | © Παναγιώτης Σακαλάκης

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Με την κυκλοφορία του Payzy, η Cosmote μπαίνει πλέον στον χώρο των ηλεκτρονικών συναλλαγών, προσφέροντας μια εφαρμογή μέσα από την οποία οι πελάτες της θα έχουν την δυνατότητα να δημιουργήσουν το δικό τους IBAN λογαριασμό, να αποκτήσουν μια ψηφιακή και φυσική debit κάρτα, να κερδίζουν coins και να κάνουν ασφαλείς συναλλαγές με ευκολία. Αλλά τι ακριβώς είναι το Payzy και πως λειτουργεί;

Αν είσαι γνώριμος/η και έχεις χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αντίστοιχες υπηρεσίες όπως η Wise και η Revolut, τότε το Payzy της Cosmote δεν θα σου φανεί κάτι καινούργιο ή καινοτομικό. Για την Ελλάδα ωστόσο και τους ανθρώπους που δεν γνωρίζουν αγγλικά ή θέλουν μια ελληνική εταιρεία, τότε το Payzy μπορεί να είναι η απόλυτη go-to επιλογή.

Κάνε εγγραφή στην Payzy μέσω του TechGuides για να λάβεις 10.00€ (πλέον είναι 5.00€) αμέσως μετά τη δημιουργία του νέου σου λογαριασμού.

Τι είναι το Payzy;

Cosmote Payzy Android App
Η Android εφαρμογή του Payzy της Cosmote | © Παναγιώτης Σακαλάκης.

Το Payzy της Cosmote είναι μια νέα υπηρεσία που σου επιτρέπει να πραγματοποιείς πληρωμές και να συναλλαγές απευθείας από το κινητό σου. Μπορείς να δημιουργήσεις έναν ελληνικό IBAN λογαριασμό, να εκδώσεις μια χρεωστική κάρτα (ψηφιακή ή/και φυσική) και να πληρώνεις για τις αγορές σου σε διάφορα φυσικά και ηλεκτρονικά καταστήματα.

Η δημιουργία του λογαριασμού και όλη η διαχείριση του συμβαίνει μέσα από την εφαρμογή που παρέχεται για Android ή iOS συσκευές. Από εκεί, θα μπορείς επίσης να στέλνεις ή να λαμβάνεις χρήματα μέσω της ενσωματωμένης συνομιλίας, ή ακόμα και να εξοικονομείς χρήματα. Η εφαρμογή υποστηρίζει και τις πληρωμές μέσω RF κωδικών, ώστε να σκανάρεις και να πληρώνεις στη στιγμή.

Τι δυνατότητες παρέχει το Payzy;

Εκτός από τις παραδοσιακές πληρωμές και συναλλαγές που θα μπορείς να κάνεις, μέσα από το Payzy θα έχεις και τη δική σου ψηφιακή χρεωστική κάρτα, με την οποία θα μπορείς να κάνεις κάθε είδους πληρωμών με υψηλότερη ασφάλεια. Επιπλέον, μπορείς να εισάγεις την κάρτα σου και σε ψηφιακά πορτοφόλια (όπως το Google Wallet), ώστε να ολοκληρώνεις ανέπαφες πληρωμές σε πραγματικό χρόνο.

Σύμφωνα με την Cosmote, κάνοντας τις συναλλαγές σου μέσω της εφαρμογής μπορεί να σου κερδίσει πίσω έως και 1% σε μετρητά. Για όσους ενδιαφέρονται, μπορούν να βγάλουν μέχρι και 2 επιπλέον ψηφιακές χρεωστικές κάρτες στον ίδιο λογαριασμό. Ίσως όμως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του Payzy να είναι το “Split It“.

“Φτιάξε ένα group με τους φίλους σου, προσθέστε τα έξοδά σας σε μία λίστα και το payzy by COSMOTE όχι μόνο θα υπολογίσει ποιος χρωστάει τι σε ποιον αλλά θα κάνει και τις μεταφορές αυτόματα. Απλά και τακτοποιημένα.”

Payzy, Cosmote

Επειδή οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους, στο Split It υπάρχουν δύο τρόποι να μοιράσεις τα έξοδα με την παρέα σου:

  1. Το συνολικό ποσό επιμερίζεται εξίσου σε όλα τα μέλη της ομάδας: Με αυτή την επιλογή, όλα τα μέλη του group μοιράζονται το συνολικό έξοδο, πληρώνοντας το ίδιο ποσό.
  2. Το συνολικό ποσό επιμερίζεται σε κάθε μέλος με βάση τα έξοδα που έχουν προστεθεί στο group: Με αυτήν τη δυνατότητα, κάθε μέλος της ομάδας καλείται να πληρώσει ή να λάβει το ποσό που του αντιστοιχεί για την κάλυψη του συνολικού εξόδου.

Με πιο απλά λόγια, τέλος οι διαφωνίες και η μέτρηση την ώρα που βρίσκεσαι σε μια ταβέρνα με μια ολόκληρη παρέα, αλλά κανένας δεν θέλει να μπει στην διαδικασία να ασχοληθεί με την πληρωμή.

Πως μπορώ να κερδίζω χρήματα με το Payzy;

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι με τους οποίους μπορείς να εξοικονομείς ή να κερδίζεις χρήματα όταν κάνεις τις συναλλαγές σου μέσω της εφαρμογής. Για την ακρίβεια, σύμφωνα με την εταιρεία, “Όσο περισσότερο χρησιμοποιείς το payzy, τόσο περισσότερο κερδίζεις.”

  • Payzy Cashback: Κάθε φορά που χρησιμοποιείς την payzy κάρτα σου για να κάνεις μία αγορά ή να πληρώσεις ένα λογαριασμό, κερδίζεις 1% payzy cashback. Όλο το χρόνο, ακόμη και στο εξωτερικό! Και όχι μόνο! Με τις payzy cashback προσφορές, έχεις ακόμη μεγαλύτερο cashback!
  • Δώρα σε διάφορες υπηρεσίες: Από δώρα για τους πελάτες της What’s Up, της Cosmote και Frog Mobile, μπορείς να κερδίζεις με κάθε συναλλαγή που κάνεις, απ’ το reload it έως και διπλάσια bonus.
  • Κέρδιζε 5.00€ για κάθε φίλο: Για κάθε φίλο σου που προσκαλείς στο payzy κερδίζεις 5€ και 10 coins. Πες στους φίλους σου να κατεβάσουν το payzy και κέρδισε 5€ και 10 coins αφού πραγματοποιήσουν την εγγραφή τους.
  • Δωρεάν συναλλαγές: Φορτίζεις το payzy πορτοφόλι σου ή στέλνεις χρήματα στους φίλους σου, χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.

Αυτή την στιγμή που γράφεται το άρθρο, η εταιρεία προσφέρει 5.00€ σε εσένα και κάθε φίλο που προσκαλείς στην υπηρεσία. Λαμβάνεις 5.00€ εσύ και 5.00€ ο φίλος σου, αμέσως αφότου ολοκληρώσει την εγγραφή του. Η προσφορά θα ισχύει έως την 09/11/2023.

Μπορείς επίσης να κερδίσεις τα πρώτα σου coins, στέλνοντας ένα μήνυμα, χρησιμοποιώντας το χαρακτηριστικό “Split It”, βγάζοντας μια κάρτα Payzy, φτιάχνοντας ένα piggy, πληρώνοντας έναν λογαριασμό RF, πληρώνοντας με την κάρτα σου και προσκαλώντας φίλους σου.

Η Android εφαρμογή του Payzy της Cosmote
Η Android εφαρμογή του Payzy της Cosmote | © Παναγιώτης Σακαλάκης.

Ποιες είναι οι βασικές χρεώσεις του Payzy;

Όπως και κάθε άλλη αντίστοιχη υπηρεσία, έτσι και το Payzy έρχεται με ορισμένες χρεώσεις τις οποίες θα πρέπει να γνωρίζεις προτού το χρησιμοποιήσεις. Ωστόσο, μιας και οι παρακάτω χρεώσεις μπορεί να αλλάξουν, μπορείς να δεις τον τιμοκατάλογο τους στο PDF αρχείο που παρέχουν.

Για το κόστος των εμβασμάτων προς άλλες τράπεζες, υπάρχει χρέωση 2.00€ ανεξαρτήτως ποσού για εξερχόμενα εμβάσματα σε άλλο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα (SEPA/ΔΙΑΣ). Τα έξοδα πληρωμής λογαριασμών ανέρχονται στα 0,40€ ανά συναλλαγή, με τους λογαριασμούς COSMOTE να αποτελούν εξαίρεση (είναι δωρεάν).

Το κόστος ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ ανέρχεται στα 2.00€ ανά συναλλαγή. Για τις αναλήψεις από ΑΤΜ εκτός Ελλάδας, το κόστος ανέρχεται στα 3.00€ ανά συναλλαγή. Τέλος, το κόστος έκδοσης μιας φυσικής χρεωστικής Payzy VISA κάρτας (με τα έξοδα αποστολής μέσα) ανέρχεται στα 9.00€.

Σε μια δοκιμαστική μεταφορά που έκανα, έστειλα 20,00€ από τον Payzy λογαριασμό μου στον λογαριασμό στην Πειραιώς, μόνο για να δω πως όχι μόνο έγινε η κράτηση της εταιρείας, αλλά η Πειραιώς μου χρέωσε άλλα 4,00€ για την συγκεκριμένη μεταφορά.

Από τα 20,00€ που μετέφερα, μου έμειναν μόλις 14,00€.

Πως μπορώ να δημιουργήσω έναν λογαριασμό στο Payzy;

Η Android εφαρμογή του Payzy της Cosmote
Αναμονή για βίντεο κλήση με την ομάδα του Payzy | © Παναγιώτης Σακαλάκης.

Σε αντίθεση με άλλες αντίστοιχες εφαρμογές, η δημιουργία ενός νέου λογαριασμό στο Payzy απαιτεί πρώτα να κάνεις μια βίντεο κλήση με την ομάδα της εταιρείας. Αφότου εισάγεις και επιβεβαιώσεις το email σου και έναν κωδικό πρόσβασης, στη συνέχεια θα σου εμφανιστεί το κουμπί για να ξεκινήσεις μια βίντεο κλήση.

Η πρώτη μου δοκιμή απέτυχε, καθώς πέρασαν περίπου 30-40 λεπτά και κανένας δεν απάντησε στην κλήση μου, ενώ η εφαρμογή δεν εμφάνιζε καν τον χρόνο αναμονής. Τη δεύτερη φορά που προσπάθησα, η βίντεο κλήση έγινε εντός τεσσάρων λεπτών, ενώ το παιδί που απάντησε ήταν ιδιαίτερα ευγενικός και αναλυτικός. Φυσικά, η κλήση καταγράφεται.

Η ομάδα θα σου ζητήσει να κρατήσεις την ταυτότητα δίπλα από το πρόσωπο σου και να προσπαθήσεις να την διπλώσεις με τα χέρια σου ώστε να επαληθευτούν τα στοιχεία σου και η “γνησιότητα” της. Θα σου ζητήσουν επίσης τον αριθμό της ταυτότητας, ονοματεπώνυμο, αν είσαι ο κάτοχος του αριθμού τηλεφώνου που δήλωσες στο Payzy, καθώς επίσης και μια διεύθυνση. Η κλήση δεν διήρκησε ούτε 5 λεπτά.

Αξίζει να χρησιμοποιήσεις το Payzy;

Αν είσαι μόνιμος κάτοικος στην Ελλάδα, τότε ίσως θελήσεις να χρησιμοποιήσεις την Payzy για να λαμβάνεις coins με τις συναλλαγές σου, κερδίζοντας έτσι εκπτώσεις και οικονομώντας ένα μικρό ποσό χρημάτων. Αν παρόλα αυτά χρησιμοποιήσεις κάποια αντίστοιχη εφαρμογή, όπως η WISE, η Revolut, ή ακόμα και η PayPal και είσαι ευχαριστημένος/η με αυτή, τότε δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για να δημιουργήσεις και έναν λογαριασμό στην Payzy.

Η εφαρμογή, αν και ιδιαίτερα καινούργια, προσφέρει ένα μοντέρνο και προσεγμένο σχεδιασμό, ο οποίος είναι εύκολος στη χρήση και ιδανικός για αρχάριους που δεν αναζητούν εκατοντάδες επιλογές και δυνατότητες. Επιπλέον, η ψηφιακή κάρτα είναι ιδανική για να ολοκληρώνεις τις online αγορές σου, ενώ μπορείς – για το ανάλογο ποσό – να βγάλεις και μια φυσική κάρτα ώστε να την χρησιμοποιείς για ανάληψη χρημάτων από ΑΤΜ.


Σημείωση συντάκτη (13/12/2023): Το άρθρο έχει ενημερωθεί με τις νέες τιμές του Payzy για τους χρήστες που προσκαλείς, όπου από 10.00€ το κατέβασαν στα 5.00€.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε