Το τέλος του RARBG: Τι άλλες torrent σελίδες υπάρχουν;

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
"Λυπούμαστε :(" ήταν το τελευταίο μήνυμα που έγραψαν οι διαχειριστές του RARBG, δίνοντας οριστικό τέλος σε μια απ' τις γνωστότερες torrent ιστοσελίδες παγκοσμίως.
Το τέλος του RARBG: Τι άλλες torrent σελίδες υπάρχουν;
Η αρχική σελίδα του RARBG.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Το RARBG έκανε την εμφάνιση του στην torrent κοινότητα πίσω στο 2008, ενώ γρήγορα κατάφερε να κερδίσει εκατομμύρια χρήστες που το χρησιμοποιούσαν σε καθημερινή βάση. Η ιστοσελίδα, η οποία ήταν η νούμερο ένα στάση για νέες ταινίες, σειρές, μουσική και εκατοντάδες άλλους τύπους αρχείων, έπαψε να λειτουργεί οριστικά τον Ιούλιο του 2023.

Εκτός απ’ το κλείσιμο μιας απ’ τις μεγαλύτερες torrent ιστοσελίδες παγκοσμίως, το RARBG αποτελεί επίσης ένα από τα μεγαλύτερα κλεισίματα μετά την περίοδο του 2015 με 2016, όπου είχαμε δει το KickassTorrents, το ExtraTorrent και το Torrentz να σταματάνε την λειτουργία τους.

Γιατί έκλεισε το RARBG;

Σύμφωνα με την αναφορά των διαχειριστών του RARBG:

Καλησπέρα σε όλους, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αποφασίσαμε να κλείσουμε την ιστοσελίδα. Τα τελευταία 2 χρόνια ήταν πολύ δύσκολα για εμάς – κάποιοι απ’ τους ανθρώπους στην ομάδα μας πέθαναν εξαιτίας επιπλοκών του Covid, άλλοι ακόμα υποφέρουν απ’ τις παρενέργειες – χωρίς να έχουν την δυνατότητα να δουλέψουν. Κάποιοι συνεχίζουν να μάχονται στον πόλεμο στην Ευρώπη – ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΠΛΕΥΡΕΣ.

Επιπλέον, η αύξηση του ρεύματος στις data centers στην Ευρώπη μας χτύπησε αρκετά. Ο πληθωρισμός κάνει τα ημερήσια έξοδα μας αδύνατο να τα αντέξουμε. Επομένως δεν μπορούμε άλλο να τρέχουμε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς τα τεράστια έξοδα που δεν μπορούμε πλέον να καλύψουμε από τις τσέπες μας.

Μετά από μια ομόρφωνη ψηφοφορία αποφασίσαμε πως δεν μπορούμε άλλο να το κάνουμε.

Λυπούμαστε 🙁
Αντίο

Με όλα αυτά κατά νου, θα υπάρξουν αρκετές ιστοσελίδες που θα προσπαθήσουν να πάρουν την θέση του RARBG, παρέχοντας παρόμοιο ή και ολόιδιο σχεδιασμό. Οι χρήστες δεν θα πρέπει να ξεγελιούνται καθώς πρόκειται για ψευδείς ιστοσελίδες που πιθανότατα να περιλαμβάνουν ιούς και malware στα torrent αρχεία τους.

Τι σημαίνει το κλείσιμο του RARBG;

Εκτός από το παράνομο υλικό που φιλοξενούταν στους servers του RARBG, το γνωστό torrent site παρείχε επίσης και εκατοντάδες άλλα αρχεία τα οποία ήταν νόμιμα προς κατέβασμα και προσωπική ή εμπορική χρήση. Ωστόσο, το κλείσιμο της ιστοσελίδας έρχεται σε μια εποχή όπου streaming υπηρεσίες όπως το Netflix, το Disney Plus και το Max αυξάνουν σταθερά τις τιμές στα συνδρομητικά τους πακέτα.

Σε ορισμένες άλλες περιπτώσεις – και κάτι το οποίο τείνουμε να βλέπουμε ιδιαίτερα συχνά τα τελευταία χρόνια – υπάρχουν αρκετές σειρές οι οποίες διακόπτονται. Κάποιες από αυτές παύουν να φιλοξενούνται στις streaming υπηρεσίες και, ως εκ τούτου, αρκετοί επισκεπτόντουσαν torrent ιστοσελίδες όπως το RARBG για να κατεβάσουν και να παρακολουθήσουν αυτά τα επεισόδια.

Τέλος, είναι σημαντικό να αναφερθεί πως για 15 χρόνια το RARBG τροφοδοτούσε και αρκετές άλλες torrent ιστοσελίδες με υλικό, πράγμα που σημαίνει πως αρκετές θα πάψουν να ανανεώνονται τόσο συχνά ή έως ότου όλοι οι χρήστες μεταφερθούν σε άλλα torrent sites.

Ποιες είναι οι καλύτερες εναλλακτικές του RARBG;

Για τους χρήστες που ενδιαφέρονται να μεταφερθούν επίσης και σε άλλες παρόμοιες ιστοσελίδες, θα βρουν αρκετές επιλογές οι οποίες παρέχουν την ίδια αξιοπιστία και έναν τεράστιο αριθμό από διαθέσιμα torrents αρχεία, εκ των οποίων κάποια είναι νόμιμα και άλλα παράνομα.

Οι καλύτερες εναλλακτικές του RARBG αυτή την στιγμή είναι οι εξής:

  1. ThePirateBay
  2. 1337x
  3. YTS
  4. Nyaa.si
  5. EZTV
  6. LimeTorrents
  7. TorLock
  8. Torrentz2
  9. Torrends.to
  10. TorrentDownloads.me

Φυσικά, ο προτεινόμενος και ασφαλέστερος τρόπος για να επισκέπτεσαι αυτές τις ιστοσελίδες είναι με τη χρήση VPN υπηρεσιών όπως η NordVPN. Με αυτό τον τρόπο, θα έχεις την δυνατότητα να σερφάρεις με διαφορετική και κρυπτογραφημένη σύνδεση και IP, καθώς επίσης και να ‘χεις πρόσβαση σε όλες τις μπλοκαρισμένες torrent ιστοσελίδες.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε