Marshall Mode EQ Review

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Από τις χαμηλές στις υψηλές συχνότητες με τη χρήση ενός EQ διακόπτη, έως και την ένταση, την ποιότητα και τη σωστή εφαρμογή, τα Marshall Mode EQ είναι τα in-ear ακουστικά που κλέβουν εύκολα τις εντυπώσεις.
Marshall Mode EQ Review
Marshall Mode EQ Ακουστικά / © Παναγιώτης Σακαλάκης

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός πως η Marshall, η Βρετανική εταιρεία που είναι κυρίως γνωστή στον κόσμο της Rock μουσικής, αποφάσισε να προχωρήσει στην κατασκευή των Marshall Mode EQ, των handsfree και in-ear ακουστικών που ήρθαν για να καλύψουν τις ανάγκες εκατοντάδων μουσικόφιλων.

Οτιδήποτε αγοράσεις από την Marshall, ένα είναι το σίγουρο: Θα αποκτήσεις ένα προϊόν με στιβαρή αισθητική, η οποία είναι εξίσου εμβληματική με τον ήχο και την ποιότητα του. Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, το γεγονός ότι η εταιρεία ακολουθεί το μονοπάτι τόσων εταιρειών, μπαίνοντας στον χώρο των handsfree ακουστικών. Σε αντίθεση ωστόσο με πολλά άλλα μεγάλα ονόματα του χώρου, η εταιρεία έκανε μια ισχυρή προσπάθεια να ενσαρκώσει όχι μόνο την εμφάνιση των Marshall Mode EQ In-Ear Handsfree ακουστικών της, αλλά και τον ήχο που η εταιρεία έχει περάσει τόσες δεκαετίες αναπτύσσοντας.

Διάβασε επίσης: Γιατί χαλάνε τα ακουστικά όλη την ώρα και τι να προσέχω;

Όσα πρέπει να γνωρίζεις για τα Marshall Mode EQ

Αν τα Marshall Mode EQ βρίσκονται μέσα στα πλαίσια των ακουστικών που ενδιαφέρεσαι να αποκτήσεις, τότε μέσα από αυτό το review θα δούμε όλα τα θετικά και τα αρνητικά που έρχονται με με αυτά.

Marshall Mode EQ
Marshall Mode EQ Review

Από τις χαμηλές στις υψηλές συχνότητες με τη χρήση ενός EQ διακόπτη, έως και την ένταση, την ποιότητα και τη σωστή εφαρμογή, τα Marshall Mode EQ είναι τα in-ear ακουστικά που κλέβουν εύκολα τις εντυπώσεις.

Product Brand: Marshall

Editor's Rating:
4.8

Pros

  • Δυνατός και καθαρός ήχος.
  • Λειτουργία EQ για εναλλαγή μεταξύ των δύο modes.
  • Μοντέρνος και προσεγμένος σχεδιασμός.
  • Άνετη εφαρμογή και πολλαπλά sleeves.

Cons

  • Η ποιότητα κατασκευής θα μπορούσε να είναι πιο στιβαρή.
  • Η λειτουργία EQ δεν είναι τέλεια.
  • Η ποιότητα κατασκευής του μικροφώνου θα μπορούσε να είναι καλύτερη.

Το κουτί των ακουστικών

Marshall Mode EQ In-ear Handsfree Ακουστικά
© Παναγιώτης Σακαλάκης

Αν περιμένεις μια premium εμπειρία κατά τη διάρκεια του unboxing των Mode EQ, τότε δυστυχώς η αγορά σου δεν σε ανταμείψει – όχι τουλάχιστον με τον ίδιο τρόπο που θα σε αντάμειβαν άλλα ακουστικά των 100€ και άνω. Αν και σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται για ένα απλό πλαστικό κουτί, τα Marshall Mode EQ έρχονται μέσα σε ένα καλοσχεδιασμένο χάρτινο κουτί το οποίο εύκολα θυμίζει την Rock σκηνή, παρέχοντας το λογότυπο της εταιρείας στο μπροστινό μέρος σε συνδυασμό με την εικόνα των ακουστικών και του Mode EQ μοντέλου.

Marshall Mode EQ In-ear Handsfree Ακουστικά
© Παναγιώτης Σακαλάκης

Στο πίσω μέρος του κουτιού θα βρεις όλες τις οδηγίες για το πως να χρησιμοποιείς τα ακουστικά, καθώς επίσης και σε ποιο σημείο βρίσκεται το μικρόφωνο, πως λειτουργεί το switch EQ, και πως μπορείς να εναλλάσσεις τα κομμάτια ή να κάνεις παύση και έναρξη. Στο δεξιό μέρος του κουτιού αναγράφονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά των Mode EQ, ενώ στο αριστερό μέρος θα βρεις μια σύντομη περιγραφή, η οποία όλος παραδόξως δεν παρέχεται ούτε στα ελληνικά, αλλά ούτε και στα αγγλικά.

Marshall Mode EQ In-ear Handsfree Ακουστικά
© Παναγιώτης Σακαλάκης

Μέσα στο κουτί θα βρεις τα Marshall Mode EQ, τα οποία είναι τοποθετημένα με έναν ιδιαίτερο τρόπο ώστε να κλέβουν τις εντυπώσεις. Παρόλα αυτά, θα σου πάρει λίγο χρόνο έως ότου καταφέρεις να τα αφαιρέσεις χωρίς να “τραυματίσεις” το καλώδιο τους από το χαρτί. Μέσα στο κουτί θα βρεις επίσης και το εγχειρίδιο του προϊόντος.

Ο σχεδιασμός

Marshall Mode EQ In-ear Handsfree Ακουστικά
© Παναγιώτης Σακαλάκης

Το λογότυπο της Marshall “M” κοσμεί και τα δύο ακουστικά, τα οποία προσφέρουν μια ελαφριά, ασφαλή και άνετη εφαρμογή. Όπως και οι κλασικοί ενισχυτές της εταιρείας, έτσι και τα Mode EQ έρχονται σε μαύρο και χρυσό χρώμα, ενώ μέχρι και το καλώδιο που καταλήγει στη 3.5mm Jack υποδοχή έρχεται στο ίδιο παραδοσιακό χρυσό χρώμα.

Το μεταλλικό κάλυμμα στο βύσμα έχει σχεδιαστεί ώστε να προστατεύει το καλώδιο στο ίσως πιο ευάλωτο σημείο του, αν και η εταιρεία επέλεξε να παρέχει τα ακουστικά της χωρίς αποσπώμενα καλώδια, όπως βλέπουμε από αρκετές άλλες μεγάλες εταιρείες. Στο πίσω μέρος του 3.5mm Jack εμφανίζεται επίσης το σήμα “M” της εταιρείας, δίνοντας έτσι μια έξτρα αισθητική στο καλώδιο.

Marshall Mode EQ In-ear Handsfree Ακουστικά
© Παναγιώτης Σακαλάκης

Η εταιρεία ωστόσο δεν σταματάει εκεί, καθώς έχει τοποθετήσει το λογότυπο της – αυτή τη φορά με την γραμματοσειρά της – και στο switch EQ κουμπί, το οποίο αποτελείται από μαύρο και χρυσό χρώμα, όπως και το υπόλοιπο μέρος των ακουστικών. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για ακουστικά με μοντέρνο, προσεγμένο και Rock σχεδιασμό που θα λατρέψει ένα μεγάλο ποσοστό ανθρώπων.

Marshall Mode EQ In-ear Handsfree Ακουστικά
© Παναγιώτης Σακαλάκης

Οι λέξεις “R” (Right / Ελλ: Δεξιά) και “L” (Left / Ελλ: Αριστερά) βρίσκονται επίσης στην εσωτερική πλευρά των ακουστικών, παρέχοντας έναν εύκολο τρόπο ώστε να βεβαιώνεσαι πως εφαρμόζεις τα ακουστικά με τα σωστά σημεία τους, για ακόμα καλύτερο άκουσμα.

Τα χαρακτηριστικά και το Mode EQ

Το Mode EQ των Marshall Mode EQ είναι πιθανότατα το χαρακτηριστικό που έκλεψε τις εντυπώσεις των περισσότερων ανθρώπων, προσφέροντας 2 διαφορετικές ρυθμίσεις ήχου: μία με έμφαση στις χαμηλές και μία η οποία τονίζει τις υψηλές/μεσαίες συχνότητες. Πιο συγκεκριμένα, με το ένα mode θα δεις την ένταση του ήχου και τα μπάσα να αυξάνονται, ενώ με το άλλο θα απολαμβάνεις έναν πιο flat ήχο, ανάλογα με το είδος της μουσικής που ακούς.

Marshall Mode EQ In-ear Handsfree Ακουστικά
© Παναγιώτης Σακαλάκης

Το switch κουμπί του των ακουστικών για την εναλλαγή του EQ είναι επίσης εύκολο στη χρήση, καθώς το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το ενεργοποιείς και να το απενεργοποιείς, σέρνοντας το προς τα αριστερά ή τα δεξιά ανάλογα. Το switch EQ θέλει επίσης λίγη παραπάνω πίεση για να γίνει η αλλαγή, έτσι ώστε να μην εναλλάσσει αυτόματα στην περίπτωση που έχεις τα ακουστικά κουμπωμένα εσωτερικά ή εξωτερικά των ρούχων σου.

Στο ίδιο σημείο θα βρεις και το κουμπί ελέγχου, το οποίο σου επιτρέπει να κάνεις παύση και έναρξη των κομματιών με το πάτημα ενός κλικ, ενώ σου επιτρέπει να πηγαίνεις στο επόμενο κομμάτι κάνοντας διπλό κλικ. Θα έχεις επίσης την δυνατότητα να απαντάς στις κλήσεις σου, κάνοντας και πάλι ένα κλικ.

Άνεση και αντοχή

Marshall Mode EQ In-ear Handsfree Ακουστικά
© Παναγιώτης Σακαλάκης

Μόλις αφαιρέσεις τα Marshall Mode EQ από το κουτί τους, ένα από τα πρώτα πράγματα που θα δεις είναι τα διαθέσιμα sleeves που παρέχονται σε τέσσερα διαφορετικά μεγέθη, συμπεριλαμβανομένων σε S, M, L και XL. Τα sleeves μπορούν εύκολα να αφαιρεθούν και από τα δύο ακουστικά, αλλά ίσως σε δυσκολέψουν κατά την πρώτη εφαρμογή. Από προεπιλογή, τα Mode EQ έρχονται με τα medium size sleeves, ένα νούμερο το οποίο τείνει να είναι το ιδανικότερο για το μεγαλύτερο ποσοστό των ανθρώπων.

Είναι δύσκολο να πούμε αν οφείλεται στους μεγαλύτερους ηχητικούς σωλήνες ή στα σχεδόν τέλεια κυλινδρικά ακουστικά, αλλά Marshall Mode EQ “γλίστρησαν” ομαλά και εφάρμοσαν κατευθείαν στο εσωτερικό των αφτιών χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια. Επιπλέον, αν επιλέξεις τα σωστά sleeves και εφαρμόσουν σωστά στα αφτιά σου, τότε θα δεις σημαντική μείωση στους εξωτερικούς θορύβους (περίπου 50-75%), χωρίς αυτό να σημαίνει πως θα τους καλύψουν εξ ολοκλήρου.

Marshall Mode EQ In-ear Handsfree Ακουστικά
© Παναγιώτης Σακαλάκης

Σε όσο αφορά την αντοχή, είχα στην κατοχή μου τα Mode EQ για περίπου τρία χρόνια, προτού δω το αριστερό ακουστικό να σταματάει να λειτουργεί εντελώς. Μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια είχα την ευκαιρία να ελέγξω πολλαπλές φορές την αντοχή των ακουστικών, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν αμέτρητες φορές σε hard-trail ποδηλατικά μονοπάτια. Τα Mode EQ κατάφεραν όχι μόνο να αντέξουν την υγρασία, τον ιδρώτα και τις πολλαπλές τραντάξεις απ’ το ποδήλατο, αλλά το καλώδιο ήταν αρκετά αντοχικό ώστε να μην κοπεί όλες τις φορές που πιανόταν κατά λάθος στο τιμόνι του ποδηλάτου.

Σε κάθε περίπτωση, τα Marshall Mode EQ μπορεί να μην έχουν σχεδιαστεί με στόχο τη γυμναστική, μα αυτό δεν φαίνεται να εμποδίζει τη χρήση τους πάνω στο ποδήλατο, κατά τη διάρκεια του τζόκινγκ, ή ακόμα και στο γυμναστήριο.

Απόδοση και ποιότητα ήχου

Η τελευταία φορά που παρατήρησα να παρέχεται μια λειτουργία για την αλλαγή του ήχου ήταν με τα Skullcandy Crusher Over-Ear, περίπου δύο χρόνια προτού κυκλοφορήσει η Marshall τα Mode EQ ακουστικά της. Η λειτουργία ενίσχυσης μπάσων των Mode EQ φαίνεται να ενισχύει επίσης περισσότερο τις χαμηλές και μεσαίες συχνότητες και λιγότερο το εύρος των δευτερευόντων μπάσων που, μερικές φορές, μπορεί να προκαλέσει ιδιαίτερα ισχυρές βροντές. Αυτό σημαίνει πως θα απολαμβάνεις πιο φυσικό ήχο χωρίς τριξίματα και βροντές, ακόμη και όταν το μπάσο και η ένταση βρίσκονται στα ύψιστα.

Σε κομμάτια που τυχαίνει να έχουν έντονο περιεχόμενο υπομπάσου, όπως το “Silent Shout” των The Knife για παράδειγμα, το Mode EQ φέρνει άφθονη παρουσία βαθιών μπάσων ακόμα και όταν η λειτουργία EQ εστιάζει στα πρίμα. Ο ήχος είναι πιο φυσικός με καθαρά βαθιά μπάσα και λιγότερο “beats-style” boost στο μπάσο, το οποίο θα μπορούσε εύκολα να παραμορφωθεί σε υψηλά επίπεδα δεδομένου πως έχουμε να κάνουμε με ακουστικά τα οποία κοστίζουν λιγότερο από 100€.

Σε κάθε περίπτωση, το EQ Mode θα ευχαριστήσει ένα μεγάλο ποσοστό μουσικόφιλων που τείνουν να ακούν πολλαπλά διαφορετικά ήδη μουσικής και εστιάζουν στην λεπτομέρεια, αλλάζοντας τη λειτουργία του ήχου ανάλογα με τις μουσικές τους προτιμήσεις.

Απόκριση συχνότητας

Τα δευτερεύοντα μπάσα – οι συχνότητες μεταξύ 0 και 60 Hz – έρχονται αρκετά κοντά στα 90 dB, αλλά θα παρατηρήσεις επίσης ότι υπάρχει μια μικρή διαφορά μεταξύ του δεξιού και του αριστερού καναλιού, η οποία ωστόσο δεν αρκεί για να επηρεάσει τη μουσική. Καθώς οι συχνότητες αυξάνονται στο εύρος των μπάσων (60 – 300Hz) η σχετική ένταση, μετρημένη σε ντεσιμπέλ, πέφτει σταθερά από 90 dB στα 77 dB. Αυτό σημαίνει ότι καθώς κατευθυνόμαστε από τα μπάσα στις μεσαίες συχνότητες (300 – 2kHz), η σχετική ένταση είναι περίπου η μισή από αυτήν που μέτρησα για τα υπομπάσα.

Υπάρχουν επίσης μερικές αιχμές σε σχετική ένταση – η μία μεταξύ 1kHz και 2kHz και η άλλη μεταξύ 7kHz και 9kHz – που πηγαίνουν από τα 70 dB κοντινότερα στα 80 dB. Αυτή η αλλαγή στα ντεσιμπέλ αυξάνει την ένταση αυτών των νοτών σε διπλάσια ένταση, που σημαίνει ότι ενώ η μουσική σου θα τονίζει τους βαρύτερους ήχους των μπάσων, ορισμένες από τις υψηλότερες νότες δεν θα σβήνουν ή θα χάνονται εντελώς.

Τα μειονεκτήματα των Marshall Mode EQ ακουστικών

Τρία χρόνια είναι αρκετά για να αποκτήσεις σημαντικές απόψεις γύρω από ένα προϊόν και τον τρόπο λειτουργίας του. Τα Marshall Mode EQ όχι μόνο δεν με απογοήτευσαν, αλλά αφότου χάλασε το αριστερό ακουστικό μετά από ιδιαίτερα απαιτητική χρήση τα τελευταία χρόνια, έσπευσα να αγοράσω αμέσως το ίδιο ζευγάρι για ακόμα μια φορά. Παρόλα αυτά, όπως και με κάθε τι άλλο, δεν είναι όλα άσπρο και μαύρο, και τα Mode EQ δεν αποτελούν εξαίρεση σε αυτό τον κανόνα.

Τα λογότυπα της Marshall

Το πρώτο πρόβλημα εμφανίστηκε με τα λογότυπα της Marshall που βρίσκονται και στις δύο πλευρές των ακουστικών. Και τα δύο λογότυπα ξεκόλλησαν λίγους μήνες αργότερα, αφήνοντας τα ακουστικά με ένα κενό μαύρο και ελάχιστα βαθύτερο σχεδιασμό, και την κόλλα να φαίνεται στο εσωτερικό των ακουστικών. Σε αυτό το σημείο αξίζει να σημειώσω πως και τα δύο λογότυπα ξεκόλλησαν κατά τη διάρκεια της καλοκαιρινής περιόδου και σε ημέρες με υψηλές θερμοκρασίες, κάτι το οποίο μπορεί να δικαιολογήσει την αιτία.

Marshall Mode EQ In-ear Handsfree Ακουστικά
Τα παλιά (χαλασμένα) Marshall Mode EQ ακουστικά με ξεκολλημένο το λογότυπο της εταιρείας. / © Παναγιώτης Σακαλάκης

Αν και δεν στάθηκα αρκετά τυχερός και τις δύο φορές, έχοντας χάσει στον δρόμο ή κατά τη διάρκεια της άσκησης το ένα λογότυπο των ακουστικών όταν ξεκόλλησε, το άλλο κατάφερα να το εφαρμόσω και πάλι πάνω στο ακουστικό με κόλλα στιγμής. Μέχρι και σήμερα, το λογότυπο παραμένει πάνω στο ακουστικό άθικτο, ενώ μου πήρε μόλις μερικά δευτερόλεπτα για να το κολλήσω. Με όλα αυτά κατά νου, αν δεν σε προβληματίζει η εικόνα με τα Marshall Mode EQ που βλέπεις παραπάνω, τότε θα μπορείς να συνεχίζεις να απολαμβάνεις αυτό το σετ ακουστικών ακόμα και χωρίς το πανέμορφο χρυσό λογότυπο της εταιρείας να κλέβει τις εντυπώσεις και απ’ τις δύο πλευρές.

Η χαμηλή ένταση

Δεν χρειάζεται αρκετή αναζήτηση για να δεις πολλαπλούς κατόχους των Mode EQ να αναφέρουν πως η ένταση των ακουστικών ήταν αρκετά χαμηλή. Όταν φόρεσα για πρώτη φορά τα Marshall Mode EQ, ένα από τα πρώτα πράγματα που παρατήρησα ήταν η δυνατή ένταση που είχαν τα ακουστικά, κάτι το οποίο με έκανε να υποθέσω πως αρκετοί είχαν λάβει ελλαττωματικό σετ ακουστικών. Ήταν λίγο αφότου αγόρασα τα καινούργια Mode EQ και, κατά τη διάρκεια που γυρνούσαμε το review για το YouTube βίντεο, η μια κοπέλα ανέφερε πως η ένταση ήταν ιδιαίτερα χαμηλή στο κινητό της. Κατευθείαν σύνδεσα τα ακουστικά στο Samsung Galaxy A52s 5G κινητό μου, μόνο για να παρατηρήσω το ακριβώς αντίθετο.

Δυστυχώς, αυτό δεν είναι ένα πρόβλημα το οποίο προέρχεται από τα ακουστικά, αλλά από την ίδια την συσκευή, η οποία δεν περιλαμβάνει το απαραίτητο hardware ώστε να παίζει σε τόση υψηλή ένταση τη μουσική με Hi-Fi ακουστικά. Στη προκειμένη περίπτωση, ο καλύτερος τρόπος για να επιλύσεις αυτό το πρόβλημα είναι με τη χρήση ενός DAC (Digital-to-Analogue Converter), εγκαθιστώντας τρίτες εφαρμογές για την αύξηση της έντασης και του μπάσου, ή με την ενεργοποίηση της λειτουργίας “Absolute Volume” στις Android συσκευές. Διάβασε τον οδηγό που είχα γράψει για το πως να αυξήσεις την ένταση των ακουστικών στο Android.

Το μικρόφωνο και ο έλεγχος της έντασης

Όπως θα δεις και σε αρκετές κριτικές από άλλους κατόχους των Marshall Mode EQ, το λογότυπο είναι τόσο αξιόπιστο όσο και η κόλλα που κρατάει τα λογότυπα της εταιρείας στις δύο πλευρές των ακουστικών. Το μικρόφωνο στο πρώτο σετ ακουστικών που είχα αποκτήσει είχε χαλάσει στο πρώτο κιόλας εξάμηνο. Τις πρώτες ημέρες ξεκίνησε να αλλοιώνεται ο ήχος της φωνής καθώς μιλούσα, ενώ περίπου δύο εβδομάδες αργότερα σταμάτησε να λειτουργεί οριστικά. Ως άνθρωπος που δεν τείνει να μιλάει ιδιαίτερα φορώντας τα ακουστικά, δεν με επηρέασε ιδιαίτερα το χαλασμένο μικρόφωνο, εκτός από ορισμένες στιγμές όπου βρισκόμουν για άσκηση με το ποδήλατο και για να απαντήσω σε μια κλήση έπρεπε να ξεκουμπώσω και να αφαιρέσω το κράνος, να βγάλω τα ακουστικά από τα αφτιά μου και να τα αποσυνδέσω από το κινητό ώστε να απαντήσω.

Ένα εξίσου μεγάλο μειονέκτημα των Mode EQ είναι η έλλειψη ενός volume control για να αυξάνεις ή να μειώνεις την ένταση του ήχου. Είναι σημαντικό επίσης να αναφερθεί πως ενώ θα έχεις την δυνατότητα να πας στο επόμενο κομμάτι, να κάνεις παύση και έναρξη των τραγουδιών, δεν θα έχεις την δυνατότητα να βάλεις το προηγούμενο κομμάτι.

Σύνοψη: Αξίζει να αγοράσεις τα Marshall Mode EQ;

Αν και τα Marshall Mode EQ έλαβαν πολύ καλή βαθμολογία στις δοκιμές μου, εξακολουθούν να έχουν ένα μικρό μερίδιο προβλημάτων. Η κατασκευή δεν είναι τόσο στιβαρή όσο θα θέλαμε να δούμε και η έλλειψη μιας θήκης για ασφαλή μεταφορά ή οποιουδήποτε αξεσουάρ εκτός από διαφορετικά μεγέθη των sleeves, κάνουν δύσκολο τον υπολογισμό για το χρονικό διάστημα που θα παραμείνουν αυτά τα ακουστικά κομψά και καθαρά. Επιπλέον, όπως ανέφερα και στο review μου, και τα δύο λογότυπα των Mode EQ ξεκόλλησαν από τις δύο πλευρές των ακουστικών, ενώ το μικρόφωνο τους χάλασε μέσα στο πρώτο εξάμηνο.

Ωστόσο, τα πλεονεκτήματα υστερούν των μειονεκτημάτων, καθώς η εμφάνιση, η απόδοση και το EQ switch δικαιολογούν το κόστος των Marshall Mode EQ. Πρόκειται για εξαιρετικά και value for money Hi-Fi ακουστικά που δεν υστερούν από εμφάνιση, ποιότητα ήχου και σωστή εφαρμογή στα αφτιά, ενώ παράλληλα είναι άνετα και ξεκούραστα για πολύωρα ακούσματα και ιδανικά για τους λάτρεις της Rock και Pop μουσικής.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε