Πως να βγάλεις χρήματα από το Pinterest | Οδηγός 2024

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Ένας αναλυτικός οδηγός με όλους τους τρόπους που μπορείς να χρησιμοποιήσεις για να βγάλεις χρήματα από το Pinterest.
Πως να βγάλεις χρήματα από το Pinterest
Pinterest / Image Credits: Charles Deluvio στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Αναζητάς τρόπους για να βγάλεις χρήματα από το ίντερνετ; Αν ναι, τότε το Pinterest είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να ξεκινήσεις. Η πλατφόρμα σου παρέχει την δυνατότητα να χρησιμοποιήσεις πολλαπλούς διαφορετικούς τρόπος για να αυξήσεις τα χρήματα που βγάζεις, καθώς επίσης και για να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα από τα pins σου.

Τι είναι το Pinterest;

Το Pinterest κυκλοφόρησε το 2010 και σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά του Statista, το κοινωνικό δίκτυο είχε περισσότερους από 433 εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες στα μέσα του 2023. Στο Pinterest οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να δημιουργούν τους δικούς τους Πίνακες (γνωστοί και ως ‘Boards’) και να ανεβάζουν δημιουργούν ή να αναδημοσιεύουν pins σε αυτούς. Κάθε πίνακας μπορεί να είναι δημόσιος ώστε να τον ακολουθούν άλλοι χρήστες της πλατφόρμας, ή ακόμα και ιδιωτικός.

Εκτός από κοινωνικό δίκτυο όμως, το Pinterest είναι επίσης και μια μηχανή αναζήτησης η οποία χρησιμοποιείται καθημερινά από εκατομμύρια ανθρώπους για να αναζητούν ιδέες, προϊόντα και online υπηρεσίες. Αυτό το κάνει μια εξαιρετική πλατφόρμα για κάθε άνθρωπο που θέλει να διαφημίσει τα προϊόντα του, αλλά και για κάθε δημιουργό περιεχομένου που θέλει να βγάλει χρήματα από το Pinterest.

5 Τρόποι για να Βγάλεις Χρήματα από το Pinterest

Ένα από τα πλεονεκτήματα του να χρησιμοποιείς το Pinterest είναι πως δεν σε περιορίζει στους τρόπους με τους οποίους μπορείς να βγάλεις χρήματα από αυτό. Αν και δεν παρέχεται κάποιο πρόγραμμα της πλατφόρμας για δημιουργούς περιεχομένου, δεν υπάρχουν ούτε περιορισμοί στις τεχνικές που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι online marketers.

1. Πρόσθεσε affiliate συνδέσμους στα Pins σου

Το affiliate marketing είναι ένας από τους ισχυρότερους και πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να δημιουργήσεις ένα παθητικό εισόδημα. Επιπλέον, σου δίνει την δυνατότητα να προωθείς μόνο προϊόντα και online υπηρεσίες που έχεις χρησιμοποιήσει και εμπιστεύεσαι. Ως affiliate marketer, θα έχεις την δυνατότητα να προωθείς προϊόντα και υπηρεσίες προσθέτοντας affiliate συνδέσμους σε όλα τα Pins σου.

Το καλό με το affiliate marketing είναι πως αν κάποιο από τα pins ή τους πίνακες σου γίνει viral, τότε θα δημιουργηθεί κατευθείαν ένα παθητικό εισόδημα από τις πωλήσεις που θα ολοκληρώνονται. Το Pinterest βελτιστοποιεί επίσης τα pins του για τις μηχανές αναζήτησης, που σημαίνει πως αν βάλεις τον κατάλληλο τίτλο και την κατάλληλη περιγραφή με όλες τις λέξεις-κλειδιά, τότε θα το δεις να εμφανίζεται και στα αποτελέσματα της Google και της Bing.

2. Προώθησε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σου

Είτε έχεις ένα ηλεκτρονικό κατάστημα με τα δικά σου φυσικά ή ψηφιακά προϊόντα, είτε παρέχεις κάποια υπηρεσία, είτε προσπαθείς να αυξήσεις τις πωλήσεις του e-book ή των online courses που δημιούργησες, το Pinterest είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για να ξεκινήσεις. Το κοινωνικό δίκτυο είναι γνωστό ως μια εξαιρετική μηχανή αναζήτησης για να βρίσκεις μοναδικές ιδέες για ντεκόρ, για DIY οδηγούς, για χειροποίητα προϊόντα, για καλλιτέχνες κάθε είδους, καθώς επίσης και για την αναζήτηση προϊόντων και υπηρεσιών. Επομένως, το τελευταίο που θέλεις είναι να λείπουν τα προϊόντα ή οι υπηρεσίες σου από την πλατφόρμα.

Μιας και στο Pinterest φαίνεται να λειτουργούν καλύτερα οι κάθετες εικόνες, θα χρειαστεί να προσαρμόσεις τις φωτογραφίες των προϊόντων ή των υπηρεσιών σου με τις ανάλογες διαστάσεις. Οι κάθετες φωτογραφίες φαίνεται να λαμβάνουν περισσότερα κλικ, περισσότερες αναδημοσιεύσεις και υψηλότερες πιθανότητες για να γίνουν viral στο κοινωνικό δίκτυο, σε αντίθεση με τις landscape εικόνες. Κάποιες εταιρείες και δημιουργοί περιεχομένου δημιουργούν και προωθούν επίσης τα δικά τους infographics μέσω του Pinterest, τα οποία φαίνεται να αποκτούν ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση και ορατότητα στην πλατφόρμα.

3. Συνεργάσου με brands

Χρησιμοποίησε το Paid Partnership εργαλείο του Pinterest στα Idea Pins σου για να προσελκύσεις brands ώστε να συνεργαστούν μαζί σου. Για να ξεκινήσεις, απλά δημιούργησε ένα Idea Pin από την εφαρμογή, πρόσθεσε την ετικέτα Paid Partnership και κάνε tag το συνεργαζόμενο brand. Μόλις αποδεχθούν την αίτηση, το όνομα του brand θα εμφανιστεί πάνω στο Idea Pin που δημιούργησες, ενώ το brand θα έχει επίσης την δυνατότητα να προωθήσει με πληρωμή το Idea Pin σου ως προωθητική διαφήμιση.

Αυτός είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να κεντρίσεις το ενδιαφέρον περισσότερων brands και να ξεκινήσεις πιθανότατα συνεργασίες οι οποίες θα διαρκέσουν στο μακρινό μέλλον. Κάθε συνεργασία ωστόσο θα έχει διαφορετική συμφωνία ανάλογα με το κάθε brand, ενώ το Pinterest δεν λαμβάνει μέρος σε αυτές τις συνεργασίες. Αυτό σου δίνει την δυνατότητα να συνεργαστείς τόσο με όποιον τρόπο θέλεις εσύ, όσο και παρέχοντας διαφορετικές τιμές και όρους για κάθε brand.

4. Προώθησε τα άρθρα του blog σου

Το Pinterest είναι ένα από τα γνωστότερα κοινωνικά δίκτυα που χρησιμοποιούν οι bloggers για να αποκτήσουν περισσότερη κίνηση στα blogs τους. Για την ακρίβεια, θα βρεις εκατοντάδες travel, food, DIY και fashion bloggers στο Pinterest, οι οποίοι συνδυάζουν το affiliate marketing με τις διαφημίσεις στα blogs τους ώστε να βγάλουν ακόμη περισσότερα χρήματα από το Pinterest.

Αν δεν έχεις ήδη το δικό σου blog, τότε μπορείς να διαβάσεις τον οδηγό μας με τίτλο “Πως να δημιουργήσεις ένα blog στο WordPress“, έτσι ώστε να έχεις το πρώτο σου blog μέσα στα επόμενα μόλις λεπτά. Στη συνέχεια, το μόνο που θα χρειαστεί να κάνεις είναι να γράψεις τουλάχιστον 15-20 άρθρα, να κάνεις εγγραφείς στο δίκτυο της Google AdSense, να τοποθετήσεις τις διαφημίσεις στο blog σου, να το κάνεις monetize με affiliate συνδέσμους και να ξεκινήσεις να προωθείς τα άρθρα σου μέσω του Pinterest.

5. Ανέλαβε τους Pinterest λογαριασμούς εταιρειών

Ακόμα και στην Ελλάδα, υπάρχουν αρκετές εταιρείες που ψάχνουν να προσλάβουν ελεύθερους επαγγελματίες που γνωρίζουν πως να διαχειρίζονται σωστά το Pinterest. Η δουλειά σου θα είναι να δημιουργείς συνεχώς νέο περιεχόμενο, να το βελτιστοποιείς σωστά για τις μηχανές αναζήτησης και στη συνέχεια να το ανεβάζεις και να το προωθείς μέσω του Pinterest. Στόχος σου είναι να αυξήσεις τις πωλήσεις τις εταιρείας και να αυξήσεις τους followers της στην πλατφόρμα.

Για να μπορέσεις να αναλάβεις όμως τον λογαριασμό μιας επιχείρησης, θα πρέπει πρώτα να μάθεις πως λειτουργεί κάθε χαρακτηριστικό και λειτουργία της του Pinterest. Το να δημιουργείς και να δημοσιεύεις pins είναι κάτι που μπορεί να κάνει ο καθένας. Το να δημιουργείς διαφημιστικές καμπάνιες, να γνωρίζεις πως να παρακολουθείς τα στατιστικά, να κατανοείς τα trends και να γνωρίζεις τα πάντα γύρω από την βελτιστοποίηση SEO απαιτεί άλλες γνώσεις και ικανότητες.

Συμβουλές για να βγάζεις χρήματα από το Pinterest

Το πρώτο πράγμα που θα χρειαστεί να κάνεις – εφόσον δεν το έχεις κάνει ήδη – είναι να δημιουργήσεις έναν καινούργιο λογαριασμό στην πλατφόρμα. Στη συνέχεια θα χρειαστεί να επιβεβαιώσεις τον λογαριασμό σου μέσω του email που θα σου σταλθεί και να συμπληρώσεις όλες τις απαραίτητες πληροφορίες που θα σου ζητηθούν.

Μόλις ο νέος σου λογαριασμός είναι έτοιμος, ακολούθησε τις παρακάτω συμβουλές για να ξεκινήσεις όσο πιο σωστά και οργανωμένα γίνεται.

Pinterest Στατιστικά
Η σελίδα του Pinterest με την επισκόπηση των στατιστικών για τους επαγγελματικούς λογαριασμούς.

Μετέτρεψε τον λογαριασμό σου σε Επαγγελματικό

Όπως το Instagram και το TikTok, έτσι και το Pinterest σου επιτρέπει να αλλάξεις τον λογαριασμό σου από Προσωπικό σε Επαγγελματικό, δίνοντας σου έτσι πρόσβαση σε σημαντικά εργαλεία και σελίδες, όπως στην σελίδα με τα αναλυτικά στατιστικά.

Ως επαγγελματικός λογαριασμός, θα έχεις επίσης την δυνατότητα να δημιουργείς χορηγούμενα pins, τα οποία είναι το ίδιο με τις χορηγούμενες αναρτήσεις στο Facebook και σου επιτρέπουν να εισάγεις έναν προϋπολογισμό ώστε να προωθείς τις δημοσιεύσεις σου σε ολόκληρη την πλατφόρμα.

Δημιούργησε ελκυστικά pins

Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργείς μοντέρνα, προσεγμένα και ελκυστικά pins είναι με την χρήση επαγγελματικών προγραμμάτων όπως το Adobe Photoshop και το Adobe Illustrator. Αλλά επειδή δεν έχουν όλοι την δυνατότητα να μάθουν πως λειτουργούν αυτά τα προγράμματα, ή ακόμα και να επενδύουν κάθε μήνα αρκετά χρήματα γι ‘αυτά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις freemium εργαλεία όπως το Canva και το VistaCreate.

Και τα δύο εργαλεία λειτουργούν απευθείας από το πρόγραμμα περιήγησης σου και παρέχουν καταλόγους με έτοιμα templates (προ-σχεδιασμένα πρότυπα) που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και να μορφοποιήσεις με όποιον τρόπο επιθυμείς. Επιπλέον, θα μπορείς να δημιουργείς υλικό ακριβώς στις κατάλληλες διαστάσεις που συστήνει το Pinterest, έτσι ώστε να προσελκύεις περισσότερα κλικ και προβολές.

Συμπλήρωσε όλα τα στοιχεία και επιβεβαίωσε το blog σου

Για να μπορεί να προωθείται ο λογαριασμός σου μέσα από την μηχανή αναζήτησης του Pinterest, προτείνεται να σιγουρευτείς πως έχεις προσθέσει ένα όνομα, μια περιγραφή που να περιλαμβάνει τις λέξεις-κλειδιά με τις οποίες θέλεις να σε βρίσκουν, μια φωτογραφία προφίλ, μια φωτογραφία εξωφύλλου και τον σύνδεσμο προς το blog, το portfolio, το ηλεκτρονικό σου κατάστημα, ή οποιουδήποτε άλλου είδους ιστοσελίδας θέλεις να προωθήσεις.

Αν επιβεβαιώσεις πως είσαι ο πραγματικός κάτοχος της ιστοσελίδας σου, στη συνέχεια η πλατφόρμα θα σου επιτρέψει να εισάγεις το RSS Feed του blog σου ώστε να ανεβαίνουν αυτόματα όλα τα νέα άρθρα που δημοσιεύεις. Με αυτό τον τρόπο ωστόσο θα πρέπει να βελτιστοποιείς τις φωτογραφίες των άρθρων σου και για το Pinterest. Αυτό μπορείς να το κάνεις με πρόσθετα όπως το Rank Math SEO για το WordPress.

Βελτιστοποίησε τα Pins σου για SEO

Για να καταφέρουν τα pins και boards σου να εμφανιστούν στα αποτελέσματα αναζήτησης του Pinterest, της Google και της Bing, θα πρέπει πρώτα να μάθεις πως να τα βελτιστοποιείς σωστά. Αλλιώς γνωστό και ως SEO (Search Engine Optimization), θα πρέπει να βάζεις στους τίτλους και τις περιγραφές των pins σου μόνο τις απαραίτητες λέξεις-κλειδιά στις οποίες στοχεύεις.

Όπως και άλλα κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter και το Instagram, έτσι και το Pinterest σου επιτρέπει να εισάγεις hashtags, τα οποία θα βοηθήσουν τα pins σου να αναγνωριστούν από περισσότερο κόσμο. Προσπάθησε ωστόσο να διατηρείς λίγα και ισχυρά hashtags μόνο για τις σημαντικότερες λέξεις-κλειδιά, και απέφευγε να εισάγεις πάρα πολλά και ανούσια, καθώς θα το αναγνωρίσει ο αλγόριθμος.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε