Πως να δημιουργείς Podcast Session Templates στο Audition

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Ένας οδηγός για τη σημασία και την δημιουργία των δικών σου μοναδικών podcast session templates στο Adobe Audition.
Πως να δημιουργείς Podcast Session Templates στο Audition

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα του Adobe Audition είναι η δυνατότητα να δημιουργείς τα δικά σου custom Podcast Session Templates, τα οποία στη συνέχεια μπορείς να χρησιμοποιείς για κάθε επεισόδιο που ετοιμάζεσαι να δημιουργήσεις. Με αυτό τον τρόπο, γλιτώνεις αρκετό χρόνο απ’ τη μορφοποίηση, την ρύθμιση και τις απαραίτητες αλλαγές που πρέπει να κάνεις κάθε φορά.

Για να καταφέρει να χτυπήσει τον ανταγωνισμό και να προσφέρει σε όλους τους μουσικούς, τους podcasters και άλλους δημιουργούς περιεχομένου κάθε εργαλείο για να επεξεργάζονται την μουσική και την φωνή τους, το Adobe Audition έχει εισάγει μια πληθώρα διαφορετικών επιλογών.

Σχετικά άρθρα:

Έχοντας όμως τόσες διαθέσιμες επιλογές και λειτουργίες, κάποιες φορές είναι ιδιαίτερα χρονοβόρο και βαρετό να περνάς τις ίδιες ρυθμίσεις ξανά και ξανά σε κάθε επεισόδιο που ετοιμάζεσαι να ηχογραφήσεις.

Τι είναι τα Session Templates στο Adobe Audition;

Τα Session Templates είναι ουσιαστικά πρότυπα με έτοιμες ρυθμίσεις. Κάθε φορά που δημιουργείς ένα καινούργιο project στο Audition, σου δίνεται η δυνατότητα είτε να επιλέξεις ένα από τα διαθέσιμα session templates που παρέχονται, είτε ακόμα και να ξεκινήσεις από την αρχή.

Αν και παρέχεται το γνωστό Podcast Session Template που εισάγει τις βασικές ρυθμίσεις και ορισμένα εφέ που υποτίθεται πως βελτιώνουν την φωνή και τον ήχο, στην πραγματικότητα κάθε φωνή διαφέρει και οι ανάγκες για κάθε podcaster είναι διαφορετικές. Επιπλέον, το προεπιλεγμένο πρότυπο του προγράμματος δεν περιλαμβάνει μέσα τις απαραίτητες ρυθμίσεις του μικροφώνου και των ακουστικών.

Για να γλιτώσουν αρκετό χρόνο, αρκετοί podcasters δημιουργούν τα δικά τους session templates στο Audition με τις κατάλληλες ρυθμίσεις για τα δικά τους μικρόφωνα, για τα δικά τους ακουστικά, για την δική τους φωνή, αλλά και με οτιδήποτε άλλο χρειάζονται. Με αυτό τον τρόπο, όταν ξεκινάνε ένα καινούργιο project στο Audition, επιλέγουν με ένα κλικ το δικό τους session template, λαμβάνοντας εκείνη την στιγμή όλες τις ρυθμίσεις τους.

Οι χρήστες έχουν την δυνατότητα να δημιουργούν όσα custom session templates επιθυμούν, ανάλογα με τη κάθε ηχογράφηση και το κάθε project που ετοιμάζουν. Για παράδειγμα, ως podcaster μπορείς να έχεις ένα απλό session template για τα solo επεισόδια σου, και ένα όταν φέρνεις καλεσμένους.

Πως να δημιουργείς τα δικά σου Podcast Session Templates στο Audition

Για να δημιουργείς τα δικά σου μοναδικά podcast session templates, απλά ακολούθησε τα παρακάτω βήματα:

  1. Άνοιξε το Adobe Audition στον υπολογιστή σου και στη συνέχεια πήγαινε από το επάνω μενού επιλογών στο File -> New -> Multrack Session.
  2. Συμπλήρωσε μια ονομασία για το custom session template, επέλεξε το “Podcast” ως βασικό template και κάνε κλικ στο “ΟΚ” για να συνεχίσεις.
  3. Στη συνέχεια, πρόσθεσε όλα τα φίλτρα, τα εφέ και τις κατάλληλες ρυθμίσεις που θέλεις να έχεις για το εκατοστέ session template. Μπορείς να ρυθμίσεις τα μικρόφωνα, τα ακουστικά, τα εφέ, τα φίλτρα και όλες τις ενότητες του timeline.
  4. Μόλις είσαι έτοιμος/η, πήγαινε στο μενού επιλογών τέρμα επάνω και πήγαινε στο File -> Export -> Session as Template.
  5. Συμπλήρωσε την ονομασία ή κάνε όποια αλλαγή επιθυμείς και στη συνέχεια κάνε κλικ στο “ΟΚ” για να αποθηκευτεί το νέο session template.

Για να εισάγεις το session template που δημιούργησες, απλά κλείσε και ξανά άνοιξε το Adobe Audition, πήγαινε στο File -> New -> Multrack Session και από εκεί επέλεξε το session template που δημιούργησες προηγουμένως.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Εκπτωτικά Κουπόνια & Προσφορές

50% ΕΚΠΤΩΣΗ
Hostinger
Προσφορές
Hostinger - Έως και 50% έκπτωση στο Cloud Hosting
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting πακέτα της Hostinger και 2 μήνες δωρεάν. Εμφάνιση λιγότερων
45% για 36 μήνες
BlueHost
BlueHost - WordPress Hosting από 2.95$
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting πακέτο για 36 μήνες. Εμφάνιση λιγότερων
69% Έκπτωση
NordVPN
Προσφορές
NordVPN - 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των...Εμφάνιση περισσότερων
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των 2 ετών. Εμφάνιση λιγότερων

Σχολιάστε