Δημιουργία Intro και επεξεργασία φωνής στο Adobe Audition

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Θέλεις να ασχοληθείς με το podcasting αλλά δεν ξέρεις πως να ξεκινήσεις; Μέσα από αυτό τον οδηγό εξηγούμε αναλυτικά πως να ηχογραφήσεις ένα intro και ένα outro, πως να επεξεργάζεσαι την φωνή σου εισάγοντας φίλτρα και εφέ, και πως να εξάγεις το περιεχόμενο σου σε .WAV ή .MP3 μορφή.
Video Thumbnail: Δημιουργία Intros και Outros και επεξεργασία φωνής στο Adobe Audition

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Μέσα από το σημερινό μάθημα για podcasters, θα δούμε με ποιον τρόπο μπορείς να δημιουργείς εύκολα και γρήγορα τα δικά σου intros και outros, καθώς επίσης και πως γίνεται η επεξεργασία φωνής με τη χρήση ορισμένων βασικών φίλτρων και εφέ.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το Adobe Audition είναι ένα επαγγελματικό premium πρόγραμμα για επεξεργασία ήχου, το οποίο συνδυάζεται επίσης με άλλα προγράμματα του Creative Cloud, όπως με το Premiere Pro και το After Effects. Πρόκειται για ένα εργαλείο το οποίο χρησιμοποιείται από τους γνωστότερους podcasters παγκοσμίως, καθώς επίσης και απ’ τους πιο ειδικευμένους filmmakers.

Διάβασε επίσης:

Το Audition είναι και λειτουργεί με παρόμοιο τρόπο όπως και το Audacity, το οποίο ένα δωρεάν λογισμικό για ηχογράφηση και επεξεργασία ήχου. Σε αντίθεση ωστόσο με το Audacity, το Adobe Audition περιλαμβάνει περισσότερα και πιο επαγγελματικά εργαλεία και δυνατότητες, ενώ διευκολύνει σημαντικά την διαχείριση τεράστιων podcast επεισοδίων με πολλαπλούς διαφορετικούς καλεσμένους.

Σχετικά με τη διαφορά των intros και outros στα podcast επεισόδια:

  • Τα intros είναι αυτά που παίζουν είτε στην αρχή των επεισοδίων, είτε αμέσως μετά την εισαγωγή του host. Συχνά, μέσα από τα intros οι podcasters τείνουν να εξηγούν στους ακροατές τους για το podcast κανάλι που ακούνε, τι επρόκειτο να ακούσουν στην συνέχεια, εάν υπάρχουν καλεσμένοι και σχετικές σημαντικές πληροφορίες που θέλεις να ακούει ένας καινούργιος ακροατής που δεν σε γνωρίζει.
  • Τα outros από την άλλη πλευρά παίζονται στο τέλος των επεισοδίων και συχνά περιλαμβάνουν πληροφορίες στους ακροατές για το πως μπορούν να ακολουθήσουν το podcast κανάλι, να λάβουν μέρος στις συζητήσεις, να στείλουν τα μηνύματα τους, να επικοινωνήσουν με τον host, ή ακόμα και να αφήσουν μια κριτική σε πλατφόρμες όπως το Apple Podcasts και το Castbox.

Στο μάθημα θα δούμε επίσης πως μπορείς να εισάγεις εφέ και φίλτρα πάνω στην φωνή σου, πως να κατεβάζεις την ένταση της background μουσικής και πως να κάνεις τα κομμάτια να ξεκινούν και να τελειώνουν με fade-in και fade-out για πιο ομαλές εναλλαγές και κλεισίματα.

Εάν έχεις απορίες σχετικά με τη δημιουργία intros, outros και την επεξεργασία της φωνής σου, τότε μη διαστάσεις να αφήσεις το σχόλιο σου στο τέλος του άρθρου ή στο YouTube βίντεο και ευχαρίστως να σε βοηθήσω!

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Εκπτωτικά Κουπόνια & Προσφορές

50% ΕΚΠΤΩΣΗ
Hostinger
Προσφορές
Hostinger - Έως και 50% έκπτωση στο Cloud Hosting
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως και 50% έκπτωση σε όλα τα Cloud Hosting πακέτα της Hostinger και 2 μήνες δωρεάν. Εμφάνιση λιγότερων
45% για 36 μήνες
BlueHost
BlueHost - WordPress Hosting από 2.95$
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting...Εμφάνιση περισσότερων
Απέκτησε έως 45% έκπτωση αποκτώντας ένα WordPress hosting πακέτο για 36 μήνες. Εμφάνιση λιγότερων
69% Έκπτωση
NordVPN
Προσφορές
NordVPN - 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των...Εμφάνιση περισσότερων
Λάβε 69% έκπτωση και 3 μήνες δωρεάν για το πλάνο των 2 ετών. Εμφάνιση λιγότερων

Σχολιάστε