Freelancer.com: Αξίζει για ελεύθερους επαγγελματίες το 2024;

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Το Freelancer.com είναι η απόλυτη πλατφόρμα για κάθε ελεύθερο επαγγελματία που θέλει να αξιοποιήσει τις δεξιότητες και την εμπειρία του ώστε να βρει νέους πελάτες, να κάνει νέες συνεργασίες και να αποκτήσει μια επαγγελματική online παρουσία.
Freelancer.com: Αξίζει για ελεύθερους επαγγελματίες το 2023;
Freelancer

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Το Freelancer.com είναι μια πλατφόρμα που συνδέει επιχειρήσεις και ιδιώτες με ελεύθερους επαγγελματίες από διάφορους τομείς. Λειτουργεί ως αγορά όπου οι εργοδότες μπορούν να δημοσιεύουν εργασίες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες μπορούν να υποβάλλουν αίτημα ώστε να τις αναλάβουν. Η πλατφόρμα καλύπτει ένα ευρύ φάσμα κατηγοριών, συμπεριλαμβανομένης της ανάπτυξης ιστοσελίδων, της γραφιστικής, της συγγραφής, του μάρκετινγκ, της εισαγωγής δεδομένων και πολλών άλλων.

Πως λειτουργεί το Freelancer.com;

Ελεύθεροι Επαγγελματίες στο Freelancer.com

Το Freelancer.com προσφέρει μια ανταγωνιστική αγορά για ανεξάρτητη εργασία και μπορεί να αποτελέσει πολύτιμο πόρο τόσο για τις επιχειρήσεις που θέλουν να αναθέσουν εργασίες σε εξωτερικούς συνεργάτες, όσο και για τους ελεύθερους επαγγελματίες που αναζητούν εργασία. Είναι μία από τις πολλές δημοφιλείς πλατφόρμες ανεξάρτητων επαγγελματιών που είναι διαθέσιμες στο διαδίκτυο, όπως το Upwork και το Fiverr.

Ως ελεύθερος επαγγελματίας, θα χρειαστεί αρχικά να δημιουργήσεις έναν λογαριασμό στην πλατφόρμα, και στη συνέχεια να συμπληρώσεις όλο το προφίλ σου, εισάγοντας μια φωτογραφία, τις δεξιότητες σου, το εργασιακό σου ιστορικό και πολλά ακόμα. Ως επιχείρηση, θα χρειαστεί να ανεβάσεις την εργασία που προσφέρεις και τι ακριβώς ζητάς.

 • Οι εργοδότες δημοσιεύουν εργασίες ή projects τα οποία θέλουν να ολοκληρωθούν.
 • Οι ελεύθεροι επαγγελματίες σερφάρουν εντός της πλατφόρμας και όλων των διαθέσιμων εργασιών που προσφέρει. Κάνουν αίτηση σε όσες εργασίες ή projects θέλουν να αναλάβουν.
 • Οι εργοδότες στη συνέχεια ελέγχουν όλες τις αιτήσεις και επιλέγουν τον ελεύθερο επαγγελματία που θέλουν να αναλάβει την εργασία ή το project τους.
 • Μόλις η εργασία ολοκληρωθεί, η πληρωμή γίνεται εντός του Freelancer.com, προστατεύτοντας έτσι και τα δύο μέρη.
 • Τέλος, τόσο ο ελεύθερος επαγγελματίας όσο και ο εργοδότης θα έχει την δυνατότητα να αφήσει ένα review για την εμπειρία που είχε με τη συνεργασία του.

Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να αναφερθεί πως οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι εργοδότες με την καλύτερη βαθμολογία τείνουν να επιλέγονται και να προτείνονται συχνότερα.

Τα πλεονεκτήματα του Freelancer.com

Θέσεις Εργασίας στο Freelancer.com
Θέσεις Εργασίας στο Freelancer.

Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα πλεονεκτήματα της πλατφόρμας, αν όχι το μεγαλύτερο, είναι πως περίπου 6.7 εκατομμύρια μηνιαίοι επισκέπτες επισκέπτονται κάθε μήνα το Freelancer.com. Αυτό όχι μόνο το κάνει μια απ’ τις μεγαλύτερες και γνωστότερες πλατφόρμες εργασίας παγκοσμίως, μα και ένα ιδανικό μέσο για να συνδέονται ελεύθεροι επαγγελματίες με εργοδότες απ’ όλο τον κόσμο.

Εκατοντάδες νέες εργασίες και projects ανεβαίνουν καθημερινά στην πλατφόρμα, τα οποία αφορούν αρκετούς διαφορετικούς κλάδους. Ασχέτως με τις γνώσεις που έχεις, υπάρχουν αρκετά πράγματα που θα μπορούσες να προσφέρεις σε έναν εργοδότη ο οποίο ειδικεύεται πάνω σε έναν κλάδο που γνωρίζεις καλά και αγαπάς. Η πλατφόρμα έχει σχεδιαστεί επίσης με φιλικό περιβάλλον, ενώ όλη η επικοινωνία, η συμφωνία και η πληρωμή γίνεται εντός του Freelancer.com για ύψιστη ασφάλεια.

Αν έχεις ένα μεγάλο portfolio που θέλεις να αναδείξεις, τότε θα έχεις την δυνατότητα να το έχεις ορατό στο προφίλ σου, για όποιον εργοδότη θέλει να ελέγξει τις δεξιότητες σου. Επιπλέον, τα reviews που θα σου αφήνουν θα εμφανίζονται και αυτά δημόσια, τα οποία είναι σημαντικά για να κατατάσσεσαι συχνότερα και σε υψηλότερες θέσεις στα αποτελέσματα του Freelancer.com.

Τα μειονεκτήματα του Freelancer.com

Θέση εργασίας για προγραμματιστές στο Freelancer.com
Θέση εργασίας για προγραμματιστές στο Freelancer.

Το πρώτο και μεγαλύτερο πρόβλημα με το Freelancer.com είναι η ανταγωνιστικότητα που υπάρχει εντός της πλατφόρμας. Εκατοντάδες ελεύθεροι επαγγελματίες επιδιώκουν να κλείσουν τις καλύτερες εργασίες, ενώ οι εργοδότες ψάχνουν συνήθως τα καλύτερα ταλέντα για να αναλάβουν τα projects τους. Επομένως, θα πρέπει να έχεις ένα ισχυρό portfolio, μέγιστες δεξιότητες στον κλάδο σου και να βελτιστοποιήσεις σωστά τους τίτλους, τις περιγραφές και οτιδήποτε προσφέρεις.

Όπως και σε αρκετές άλλες αντίστοιχες πλατφόρμες, έτσι και στο Freelancer.com θα πρέπει να πληρώνεις ένα χρηματικό ποσό για κάθε project που αναλαμβάνεις και ολοκληρώνεις. Αυτό ναι μεν μειώνει τα συνολικά σου έσοδα, ναι μεν μπορείς να αυξήσεις τις τιμές σου ώστε να λαμβάνεις στο τέλος αυτό που σε ικανοποιεί. Επιπλέον, υπάρχει πάντοτε οι περίπτωση να πέσεις πάνω σε πελάτες που είναι αγενείς, αντι-επαγγελματίες, ή ακόμα και εκνευριστικοί.

Μπορείς πάντα να ακολουθείς τους όρους και την πολιτική της πλατφόρμας για να έχεις ύψιστη ελευθερία. Με αυτό τον τρόπο, δεν θα χρειάζεται να ανησυχείς αν πέσεις πάνω σε τέτοιους πελάτες, ενώ θα έχεις πάντοτε την δυνατότητα να αιτιολογήσεις στην πλατφόρμα πως παρέδωσες την εργασία σου αλλά αρνούνται να την ολοκληρώσουν, σου ζητάνε περισσότερα απ’ την συμφωνία σας, ή δεν θέλεις να αναλάβεις άλλο τον εκατοστέ πελάτη ή πελάτισσα.

Πως να ξεκινήσεις ως ελεύθερος επαγγελματίας στο Freelancer.com

Μιας και πρόκειται για μια μοντέρνα και προσεγμένη πλατφόρμα που προσφέρει ένα πλήρως εξελιγμένο διαχειριστικό περιβάλλον τόσο για τους εργοδότες όσο και τους ελεύθερους επαγγελματίες που αναζητούν εργασία, η διαδικασία για να ξεκινήσεις δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη.

Θα χρειαστούν μόλις μερικά λεπτά για να ολοκληρώσεις την εγγραφή σου στην πλατφόρμα, ενώ ο υπόλοιπος χρόνος θα εξαρτηθεί απ’ τον αριθμό δεξιοτήτων και εργασιακής εμπειρίας που θα εισάγεις.

Για να ξεκινήσεις στο Freelancer.com, απλά ακολούθησε τα εξής βήματα:

 1. Επισκέψου τη σελίδα εγγραφών του Freelancer.com.
 2. Δημιούργησε ένα λογαριασμό με το email ή το Facebook σου.
 3. Επαλήθευσε το νέο σου λογαριασμό από το email που σου στάλθηκε.
 4. Ίσως χρειαστεί να εισάγεις και να επαληθεύσεις και τον αριθμό τηλεφώνου σου. Αν ναι, προχώρα με αυτά τα βήματα.
 5. Κάνε σύνδεση στο νέο σου λογαριασμό και πήγαινε στο προφίλ σου.
 6. Συμπλήρωσε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, όπως τις δεξιότητες σου, την τοποθεσία, την εργασιακή εμπειρία σου και όλα όσα προσφέρεις.
 7. Ανακάλυψε τις εκατοντάδες ευκαιρίες που προσφέρονται στην πλατφόρμα του Freelancer.com, ελέγχοντας όλες τις διαθέσιμες αγγελίες που έχουν ανεβάσει εκατοντάδες εργοδότες.

Να θυμάσαι πως κάθε φορά που θα ολοκληρώνεις μια εργασία, ο εργοδότης θα έχει την δυνατότητα να σε βαθμολογήσει, γράφοντας την δική του κριτική από την εμπειρία που είχε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας σας. Όσες πιο πολλές θετικές κριτικές λαμβάνεις, τόσο πιο συχνά και πιο υψηλά θα σε εμφανίζει ο αλγόριθμος του Freelancer.com σε εργοδότες και επιχειρήσεις.

Freelancer Review 2023: Αξίζει να χρησιμοποιείς την πλατφόρμα;

Freelancer.com: Αξίζει για ελεύθερους επαγγελματίες το 2024;
Freelancer.com Αξίζει για ελεύθερους επαγγελματίες scaled

Το Freelancer.com είναι η απόλυτη πλατφόρμα για κάθε ελεύθερο επαγγελματία που θέλει να αξιοποιήσει τις δεξιότητες και την εμπειρία του ώστε να βρει νέους πελάτες, να κάνει νέες συνεργασίες και να αποκτήσει μια επαγγελματική online παρουσία.

Application Category: Website

Editor's Rating:
4.9

Pros

 • Μοντέρνος και προσεγμένος σχεδιασμός.
 • Εύκολο στη χρήση για αρχάριους.
 • Εκατομμύρια επισκέπτες, χρήστες και εργοδότες.

Cons

 • Τεράστιος ανταγωνισμός

Το Freelancer.com είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα, εύκολη στη χρήση από αρχάριους επαγγελματίες, και φιλοξενεί κάθε μήνα εκατομμύρια επισκέπτες που είτε αναζητούν εργασία, είτε θέλουν ένα ταλέντο για να αναλάβει το project τους. Άσχετα με τον τεράστιο ανταγωνισμό που υπάρχει στην πλατφόρμα, οι δυνατότητες συνεργασίας είναι αμέτρητες, ενώ μπορούν να οδηγήσουν και σε περαιτέρω συνεργασίες.

Μιας και δεν είναι η μοναδική επιλογή εκεί έξω, καθώς όπως προαναφέρθηκε υπάρχουν και άλλες δημοφιλείς πλατφόρμες για ελεύθερους επαγγελματίες και εργοδότες, μπορεί εύκολα να χρησιμοποιηθεί ως μια εναλλακτική. Άλλωστε, σε όσες πιο πολλές πλατφόρμες προσφέρεις τις δεξιότητες σου, τόσο πιο υψηλές είναι οι πιθανότητες να σε βρουν ή να αποδεχτούν μια αίτηση σου.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε