Πως να κατεβάζεις MP3 τραγούδια και βίντεο από το YouTube

ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΑΠΟ Παναγιώτης Σακαλάκης
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ ΣΤΙΣ
Ένας οδηγός για να κατεβάζεις εύκολα και γρήγορα MP3 τραγούδια και MP4 βίντεο από το YouTube με τη χρήση τρίτων προγραμμάτων και ιστοσελίδων.
Πως να κατεβάζεις MP3 τραγούδια και βίντεο από το YouTube
YouTube / © Collabstr στο Unsplash.

Google News

Ακολούθησε το TechGuides.gr στο Google News, ώστε να λαμβάνεις όλα τα νέα μας άρθρα απευθείας μέσα από το κινητό ή το tablet σου!

Αν και το YouTube έχει σχεδιαστεί για βίντεο streaming, αμέσως μετά την κυκλοφορία του YouTube Music, η υπηρεσία ξεκίνησε να μετατρέπει αυτόματα όλα τα βίντεο σε MP3 μορφή. Με αυτό τον τρόπο επιτρέπει στους συνδρομητές της υπηρεσίας να κατεβάζουν τα αγαπημένα τους τραγούδια με το πάτημα ενός κουμπιού.

Το YouTube Music ωστόσο έρχεται με τους δικούς του όρους και προϋποθέσεις που θα πρέπει να διαβάσεις έτσι ώστε να μην κάνεις παράνομη χρήση των κατεβασμάτων. Επιπλέον, αυτός είναι και ο μοναδικός επίσημος τρόπος που παρέχει η Google στους χρήστες της ώστε να κατεβάζουν τραγούδια από το YouTube. Εκτός από αυτόν, θα δούμε τι κανονισμοί ισχύουν και ποιοι άλλοι τρόποι υπάρχουν.

Διάβασε επίσης: Πως να βγάλεις χρήματα από το YouTube

Είναι νόμιμο να κατεβάζεις τραγούδια απ’ το YouTube;

Με μια γρήγορη ματιά στους Όρους Χρήσης του YouTube, μπορούμε να δούμε πως η υπηρεσία δεν επιτρέπει το κατέβασμα τραγουδιών ή βίντεο, εκτός αν “παρέχεται η άδεια από την υπηρεσία”, ή αλλιώς αν έχεις γραπτή άδεια από το YouTube ή από τον αντίστοιχο κάτοχο δικαιωμάτων.

Ο μόνος νόμιμος τρόπος για να κατεβάζεις τα αγαπημένα σου τραγούδια από το YouTube είναι αν εγγραφείς στο YouTube Music για 6,99€ μηνιαίως (ο πρώτος μήνας παρέχεται δωρεάν). Στη συνέχεια, θα έχεις την δυνατότητα να κατεβάζεις απεριόριστο αριθμό κομματιών για offline ακρόαση σε Android και iOS, ή όσα σου επιτρέπει να κατεβάσεις η χωρητικότητα της συσκευής σου.

Παρόλο όμως που το YouTube φιλοξενεί εκατομμύρια τραγούδια, αρκετά έχουν ανέβει από τους χρήστες της υπηρεσίας και όχι από δισκογραφικές εταιρείες. Αυτό σημαίνει πως θα βρεις εκατοντάδες χιλιάδες διαθέσιμα βίντεο και τραγούδια που θα μπορείς να κατεβάσεις νόμιμα. Αρκετά έρχονται με Royalty & Copyright Free άδειες, ενώ τα τραγούδια θα τα βρεις με άδεια Creative Commons.

Το κατέβασμα των συγκεκριμένων βίντεο και τραγουδιών δεν θα αποτελέσει πρόβλημα με τους όρους χρήσης του YouTube, μιας και κάθε χρήστης έχει την δυνατότητα να επιλέξει πριν δημοσιεύσει ένα βίντεο που ανεβάζει, τι δικαιώματα θα έχει και αν επιτρέπει τη λήψη.

Οι βασικοί κανονισμοί του YouTube για λήψη βίντεο και τραγουδιών

Μπορείς να κατεβάσεις μόνο τα βίντεο που έχεις ανεβάσει εσύ. Αν δεν έχεις ανεβάσει ένα βίντεο, τότε δεν μπορείς να το αποθηκεύσεις στον υπολογιστή ή το κινητό σου. Ο μόνος επίσημος τρόπος για να κατεβάσεις τα βίντεο παρέχεται επίσης μόνο από την mobile εφαρμογή του YouTube και μόνο για τους premium χρήστες.

Ορισμένοι από τους βασικότερους κανόνες που πρέπει να γνωρίζεις – σύμφωνα με την υπηρεσία πάντα – είναι οι παρακάτω:

 • Το κατέβασμα και η μετατροπή των βίντεο χωρίς την άδεια από τον δημιουργό του περιεχομένου είναι κατά τους κανονισμούς του YouTube.
 • Το κατέβασμα των βίντεο ενδέχεται επίσης να υπόκειται στους τοπικούς ή εθνικούς νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
 • Είτε πρόκειται για ταινία, είτε για τραγούδι, είτε για ένα podcast, προτείνεται να ελέγχεται πάντα η άδεια για το εκατοστέ περιεχόμενο πριν την χρήση της.
 • Είναι επίσης λογικό στις περισσότερες περιπτώσεις να πρέπει να αναφέρεται το όνομα και ένας σύνδεσμος προς την αρχική πηγή που δημιούργησε το τραγούδι, το βίντεο, ή οτιδήποτε κατεβάζεις.

Αν θέλεις ωστόσο να κατεβάζεις οποιοδήποτε τραγούδι ή βίντεο, σε οποιονδήποτε τύπο αρχείου επιθυμείς, υπάρχουν και οι τρίτες υπηρεσίες και τα εργαλεία που σου δίνουν αυτή την δυνατότητα. Αυτός ο τρόπος παρόλα αυτά είναι παράνομος και δεν συμμορφώνεται με τους όρους χρήσης και τις προϋποθέσεις του YouTube.

Πως να κατεβάζεις MP3 τραγούδια και MP4 βίντεο απ’ το YouTube (Windows & Android)

Υπάρχουν εκατοντάδες προγράμματα και ιστοσελίδες που σου επιτρέπουν να κατεβάζεις τραγούδια και βίντεο από το YouTube, αλλά οι περισσότερες είτε προβάλουν πολλές διαφημίσεις, είτε είναι ανίκανες να κατεβάσουν κάποια βίντεο απ’ την υπηρεσία.

Σε αυτό το άρθρο θα δούμε πως μπορούμε να κατεβάζουμε τραγούδια και βίντεο από το YouTube εντελώς δωρεάν με το 4K Download, το οποίο παρέχεται για Windows και Android και κάνει το κατέβασμα MP3 τραγουδιών υπόθεση μερικών κλικ.

 1. Κατέβασε το 4K Download για Windows ή για Android.
 2. Στα Windows, εγκατέστησε το πρόγραμμα και στη συνέχεια άνοιξε το. Στο Android, πήγαινε στον φάκελο που κατέβασες το APK αρχείο, πάτα για ανοίξει και στη συνέχεια ακολούθησε τις οδηγίες για την εγκατάσταση.
 3. Πήγαινε σε ένα βίντεο που θέλεις να κατεβάσεις στο YouTube και αντέγραψε τον σύνδεσμο του.
 4. Πήγαινε πίσω στο 4K Download και κάνε κλικ στο κουμπί “Paste Link” (επικόλληση συνδέσμου).
 5. Από το αναδυόμενο παράθυρο που θα εμφανιστεί, επέλεξε αν θέλεις να κατεβάσεις το βίντεο σε μορφή βίντεο ή τραγουδιού, συμπεριλαμβανομένων σε MP3, MP4, MKV, M4A και OGG.
 6. Κάνε κλικ στο κουμπί “Browse” για να επιλέξεις σε ποιο μέρος θέλεις να αποθηκευτεί το βίντεο / τραγούδι.
 7. Τέλος, κάνε κλικ στο κουμπί “Extract” για να ξεκινήσει η εξαγωγή.
Κατέβασμα Τραγουδιών και Βίντεο από το YouTube με το 4K Download
Κατέβασμα Τραγουδιών και Βίντεο από το YouTube με το 4K Download.

Με μια γρήγορη αναζήτηση “Free no copyright music” στο YouTube, θα βρεις αρκετά κανάλια και εκατοντάδες χιλιάδες τα οποία παρέχονται εντελώς δωρεάν. Παρόλα αυτά, προτείνεται να ελέγχεις πάντοτε τους όρους πριν το κατέβασμα ενός τραγουδιού, καθώς κάποια απαιτούν να αναφέρεις τα credits στην περίπτωση που τα χρησιμοποιήσεις για ένα προσωπικό σου project.

Ένα εξίσου εξαιρετικό εναλλακτικό πρόγραμμα για να κατεβάζεις τραγούδια και βίντεο από το YouTube είναι και το vDownloader, με το οποίο θα έχεις την δυνατότητα να κατεβάζεις από μεμωνομένα βίντεο έως και πολλαπλές λίστες.

Ιστοσελίδες για να κατεβάζεις MP3 τραγούδια και MP4 βίντεο απ’ το YouTube

Αν δεν θέλεις να κατεβάσεις κάποιο πρόγραμμα στον υπολογιστή ή το κινητό σου, ή ακόμα κι αν έχεις iPhone, τότε μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια από τις εκατοντάδες διαθέσιμες ιστοσελίδες που σου επιτρέπου να κατεβάζεις τραγούδια και βίντεο από το YouTube. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αναζητήσεις “YouTube to MP3” ή “YouTube to MP4” και θα βρεις εκατοντάδες αποτελέσματα.

Οι περισσότερες από αυτές τις ιστοσελίδες ωστόσο προβάλλουν διαφημίσεις και πολλές φορές είναι ανήκανες να κατεβάσουν ολόκληρες playlists ή συγκεκριμένα βίντεο. Σε αυτές τις περιπτώσεις, είτε θα πρέπει να αλλάξεις την ιστοσελίδα με μια διαφορετική, είτε να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα όπως το 4K Download που αναφέρθηκε στην προηγούμενη ενότητα.

Για να κατεβάσεις ένα τραγούδι ή ένα βίντεο, απλά αντέγραψε το URL σύνδεσμο του και στη συνέχεια επικόλλησε τον μέσα στο διαθέσιμο πεδίο που παρέχει η εκατοστέ σελίδα. Στο παρακάτω παράδειγμα με το YT1s.de, απλά κάνεις επικόλληση τον σύνδεσμο, κάνεις κλικ στο κουμπί “Convert” και στη συνέχεια επιλέγεις σε ποια μορφή θέλεις να κατεβάσεις το βίντεο (MP3 ή MP4).

YT1s Κατέβασμα Τραγουδιών MP3 και MP4 από το YouTube
Κατέβασμα MP3 τραγουδιών και MP4 βίντεο μέσω του YT1s.de.

Μόλις κάνεις κλικ στο “Download” για να κατεβάσεις το βίντεο ή το τραγούδι, επέλεξε σε ποιο φάκελο θέλεις να αποθηκευτεί και περίμενε έως ότου ολοκληρωθεί το κατέβασμα. Τα ίδια βήματα ισχύουν τόσο για υπολογιστές, όσο και για κινητά και tablets με Android ή iOS λειτουργικό σύστημα.

Ορισμένες από τις δημοφιλέστερες ιστοσελίδες για να κατεβάζεις τραγούδια και βίντεο από την υπηρεσία του YouTube είναι οι παρακάτω:

 • YT2MP3.info – Για κατέβασμα τραγουδιών σε MP3 μορφή.
 • YTMP3.cc – Για κατέβασμα τραγουδιών σε MP3 και βίντεο σε MP4 μορφή.
 • YT1S.de – Για κατέβασμα τραγουδιών σε MP3 και βίντεο σε MP4 μορφή.
 • ymate.app – Για κατέβασμα τραγουδιών σε MP3 μορφή.

Σημείωση συντάκτη: Αρκετές από αυτές τις ιστοσελίδες κλείνουν ή αλλάζουν τα domain names τους, με αποτέλεσμα κάποιες φορές να υπάρχουν σπασμένοι σύνδεσμοι. Αν και τους ενημερώνουμε αρκετά συχνά, υπάρχει πάντοτε η περίπτωση να μας έχει διαφύγει κάποιος ή να έχει κλείσει πολύ πρόσφατα.

Ένα συνηθισμένο πρόβλημα που τείνουν να αντιμετωπίζουν αρκετοί άνθρωποι με τέτοιου είδους ιστοσελίδες είναι πως πολλές φορές, είναι ανίκανες να κατεβάσουν κάποια MP3 τραγούδια. Επομένως, σε αυτές τις περιπτώσεις, είτε μπορείς να ελέγχεις ποια ιστοσελίδα καταφέρνει και κατεβάζει το συγκεκριμένο κομμάτι, είτε να χρησιμοποιήσεις ένα από τα διαθέσιμα προγράμματα, τα οποία τείνουν να λειτουργούν πολύ καλύτερα.

Τα καλύτερα κανάλια με δωρεάν νόμιμα MP3 τραγούδια στο YouTube

Υπάρχει μια πληθώρα διαθέσιμων καναλιών στο YouTube που παρέχουν εκατοντάδες ή και χιλιάδες δωρεάν και νόμιμα MP3 τραγούδια. Πρόκειται για δημιουργούς που έχουν δημιουργήσει αυτά τα κανάλια ώστε να ανεβάζουν όλα τα δωρεάν τραγούδια που εντοπίζουν online, παρέχοντας τον σύνδεσμο στις περιγραφές για να τα κατεβάσεις με ευκολία.

Ορισμένα απ’ τα καλύτερα YouTube κανάλια με δωρεάν MP3 τραγούδια είναι τα εξής:

Αν και αυτά τα τραγούδια δεν θα τα κατεβάζεις απευθείας απ’ το YouTube, αλλά από τρίτες ιστοσελίδες στα οποία τα ανεβάσανε οι καλλιτέχνες, απ’ την πλατφόρμα θα είσαι σε θέση να βρεις τα καλύτερα και τα δημοφιλέστερα, συχνά οργανωμένα σε διάφορες playlists.

Κάθε τραγούδι ωστόσο παρέχεται συχνά με διαφορετικές άδειες, που σημαίνει πως σε αρκετά θα πρέπει να δηλώνεις τα εύσημα (τον καλλιτέχνη, το όνομα του κομματιού). Σιγουρέψου πως ελέγχεις πάντοτε την άδεια με την οποία προσφέρεται ένα τραγούδι.

Παναγιώτης Σακαλάκης
Αρθρογράφος

Παναγιώτης Σακαλάκης

Ο Παναγιώτης Σακαλάκης, με βάση το Κιλκίς, είναι Web Designer & Blogger, ιδρυτής της Inkstory Ο.Ε., του TechGuides και του TechWise Insider, καθώς επίσης & Host στα «The Blogging Dispatch» & «TechGuides» Podcasts. Όποτε δεν γράφει, βρίσκεται σε κάποιο βουνό με το Hard-Trail ποδήλατο του.
Social:

Διάβασε Επίσης

Σχολιάστε